O kudlance se ví, že svého partnera po kopulaci sežere. Když o tom tak uvažuji, myslím, že – v jistých případech – by toto řešení nebylo nezajímavé...

Hubnutí s Kudlankou

Hubnuti

Související články

Význam jmen

Význam jmen

Soutěže

Soutěže

Setkání

Setkani

Přihlášení






Zapomenuté heslo
Nemáte účet? Vytvořte jej!

Anketa

VĚRNOST? PODLE MNE JE:
 

GOLD V NÁZVU KÁVY = OBCHODNÍ TRIK PDF Tisk E-mail
Čtvrtek, 21 říjen 2021
How to drink coffee without it affecting your sleep - Healthy Food GuideAsi v sedmnácti jsem vypila první hrnek kafíčka. Bylo to na brigádě, v kanceláři mezi "babami" (vše je relativní, bylo jim cca kolem padesátky). A od té doby kávě holduji. Dtest, který testuje absolutně všechno, hodnotil i kávu. 67 milovníků kávy ve slepém testu hodnotilo tak 10 instantních káv Gold z běžné prodejní sítě, včetně značek Nescafé a Douwe Egberts. Pouze jeden produkt získal doporučení ke koupi Best Buy díky silné chuti a příjemnému aromatu.


 

Slovo Gold neboli zlatá má  přilákat pozornost zákazníků. Není založeno na konkrétních vlastnostech surovin nebo jejich zpracování. Výrobci toto označení používají k popisu poněkud sofistikovanější třídy instantní kávy, nikoli pro přesně určený druh zrn nebo způsob pražení.

 

Standardní instantní káva bývá složena z 50 % robusty a má poněkud fádnější chuť.

Gold bývá dražší a obsahuje až 90–100 % zrn arabiky, což je výraznější odrůda, jejíž chuť se liší v závislosti na tom, kde a jak se pěstuje.

 

Varianta Gold je v rámci stejné značky instantní kávy obvykle dražší. Nicméně podle britských kolegů se ji nevyplatí kupovat za plnou cenu. Instantní kávy, zejména nejznámějších značek, jsou ovšem často nabízeny ve slevách.

 


 

 

Jeden hrnek instantní kávy (250 ml) obsahuje stejné množství kofeinu (65 mg) jako šálek espressa (30 ml). Šálek o obsahu 250 ml ​​filtrované kávy z čerstvě mletých bobů obsahuje přibližně 100 mg kofeinu.

 

Důležité je vědět, že existuje také „zlatá káva“ americké společnosti Golden Ratio. Jde o druh velmi jemné pražené kávy, který je údajně až pětkrát méně kyselý než běžné výrobky toho druhu a prodává se v sáčcích jako například čaj. 

 

Instantní kávy Gold s tímto produktem nemají nic společného.

 

 

 převzato z časopisu dTest

 

 

 

 

 

 

Komentáře (2)add feed
... : Josef Kouba
Nejdražší na světě jsou prý kávové boby jež prošly trávicím traktem koz. Já holdují pouze jedné dopolední kávě. Ale velké množství lidí je na kávě závislé. Prý ale 5 "smeťáků" denně neškodí pokud nemáte problém se srdíčkem. 
říjen 22, 2021 09:32
... : Milene
Kafe, kafíčko mám ráda. Jako všichni jsem pila turka. Potom jsem dostala od kamarádky ze "západu" french press. To byl hit. Když začali prodávat Nescafe, přešla jsem na něj. V práci jsme si pořídili kávovar. A to bylo teprve něco. Říkala jsem doma, že nebudu moc jít do důchodu, že se bez kávovaru neobejdu. smilies/smiley.gif smilies/smiley.gif A Ježíšek zapracoval a nadělil, tak už nic nebránilo zůstat doma.
Jdu si uvařit jedno malé. Smrťáky si nedělám. Často si dám i s mlékem. Ale bez kafe se neobejdu.
říjen 22, 2021 16:21
Napsat nový komentář

Pro komentování je potřeba, abyste byli přihlášeni. Pokud nemáte ještě svůj účet, prosím zaregistrujete se.


busy
 
< Předch.   Další >
[CNW:Counter]