O kudlance se ví, že svého partnera po kopulaci sežere. Když o tom tak uvažuji, myslím, že – v jistých případech – by toto řešení nebylo nezajímavé...

Hubnutí s Kudlankou

Hubnuti

Význam jmen

Význam jmen

Soutěže

Soutěže

Setkání

Setkani

Přihlášení






Zapomenuté heslo
Nemáte účet? Vytvořte jej!

Anketa

VĚRNOST? PODLE MNE JE:
 

SMOLÍČKU PACHOLÍČKU, OTEVŘI NÁM PDF Tisk E-mail
Čtvrtek, 14 říjen 2021
Ano, trochu mi to připomíná tuhle známou pohádku. Jeskyňky prosily, že jen dva prstíčky si ohřejí... Nojo, no. Smolíček se nechával ukecat, otevíral - až na to jednou div těžce nedoplatil. Následující situace mi taky trochu toho nepoučitelného Smolíčka připomíná... Co všechno jsme měli, kam všude jsme jeskyňky vpustili... Víc než polovina nemovitostí v Karlových Varech patří jeskyňkám z postsovětských států, navíc především se to týká historického centra města. Stejně jako Lázně Teplice v Čechách vlastní zhruba z poloviny nizozemská firma Spanet. Kdo je za ní, nelze zjistit. Stejně tak u Lázní Libverda figuruje společnost usídlená v Lichtenštejnsku.


 

Ale to je jen pár z mnohých, nemám čas to vyhledávat. Každopádně: nedávno koupil Lázně Jáchymov arabský investor.

Jenže - téměř by se chtělo říct - zaplaťpánbůh.

 

Lázně Jáchymov: hnus a špína | Blesk.cz

 

V Jáchymově jsem byl a vzhled, respektive ošuntělost a bída areálu  - v minulosti evropsky známých a velmi krásných lázní - je očividná.

Tyhle lázně i jejich okolí potřebují doslova miliardovou investici, aby prohlédly.

 

Nedá-li stát nebo EU, ať dají ropní šejci, co je na tom špatného?

 

 

 

 A mimo jiné - SAE není Saudská Arábie ani Afgánistán ani Sýrie. Měl jsem tam možnost mluvil i s českou rodinou, která je tam už 15 let, pán tam pracuje jako projektant, paní jako překladatelka a průvodkyně. Takže vím, jak se tam žije.

 

Chtěl bych mít státní podporu jako mají Emiráťané, tedy ti s občanstvím. Zdravotnictví zdarma, vzdělání zdarma, ještě 3 roky zpátky neznali DPH ani žádné daně. Příspěvek od státu ke sňatku cca. 30 t. USD. Cena 1 litr benzínu cca 10 korun. Příspěvek na auto, jsou to většinou Land Cruisery od Toyoty.

 

Ako vznikli Dubajské palmové ostrovy? Megastavba, ktorá neprestáva svet  udivovať - Cestujsi.sk

 

 

Sám premiér-šejk přemýšlí, jak by zlepšil kvalitu života obyvatel. Supermoderní automatické metro, zelené parky a celé čtvrtě, všude neuvěřitelná čistota. O Aerolinkách Emirates ani nemluvím. Neuvěřitelné technologie všude - např. výroba pitné vody z mořské, intenzivní ochrana podmořského fauny a flóry.

 

Abu Dhabi Luxury Hotel | Louvre Abu Dhabi Hotel | Rosewood Abu Dhabi

 

 

 

A ty jakoby nesmyslné rozmařilé stavby, nejvyšší mrakodrap, nejvyšší hotel, největší obchoďák s největším akváriem, obytný ostrov ve tvaru palmy, to všechno jsou předem promyšlené věci, směřující k jednomu cíli, nebýt závislý na vývozu ropy. 

Takže zpátky na začátek – český majitel, který Lázně Jáchymov prodal, prý zaručil, že se pro naše pacienty tím nic nemění. A předem všem připomínám - byl to jeho majetek...

 

 

PATRIK

 

 


Komentáře (2)add feed
... : Josef
Nojo. Jenže jim vládne oligarcha, hodně oligarchů, ale my zase máme demokracii!
říjen 16, 2021 08:10
... : doktor
Kéž by u nás zavládlo "turecké hospodářství" a "Kocourkov" by byl náš vzor.Bylo by fajn kdybycho z této nadsázky udělali skutečně bezva domov .
říjen 16, 2021 12:30
Napsat nový komentář

Pro komentování je potřeba, abyste byli přihlášeni. Pokud nemáte ještě svůj účet, prosím zaregistrujete se.


busy
 
< Předch.   Další >
[CNW:Counter]