Středa, 19 březen 2008 |
Ahoj Daní, měla bych na kudlančí sněm takový dotaz: Jak likvidujete olej od smažených pokrmů? Dočetla jsem se totiž, že by se použitý olej neměl vylévat do odpadu, neboť ho čistírny přeci jen nedokáží z vody odbourat beze zbytku. Nehledě na to, že ty odpadní rourky se pak mohou zanést a ucpat, že... Jenže - jak jej tedy odstranit z domácnosti?
Lít ho někam do půdy asi nebude taky to pravé - i když pochází z přírody a i tímpádem se nabízí varianta "vrátit ho tam zase zpět". Nojo, olej jednou zahřátý na vysokou teplotu (neřku-li přepálený) obsahuje karcinogenní látky... A tak mě nemůže nenapadnout typická "nerudovská" otázka: KAM S NÍM??? Máte někdo nějaký podnětný nápad? Míša z Humplu
|