O kudlance se ví, že svého partnera po kopulaci sežere. Když o tom tak uvažuji, myslím, že – v jistých případech – by toto řešení nebylo nezajímavé...

Hubnutí s Kudlankou

Hubnuti

Související články

Význam jmen

Význam jmen

Soutěže

Soutěže

Setkání

Setkani

Přihlášení






Zapomenuté heslo
Nemáte účet? Vytvořte jej!

Anketa

VĚRNOST? PODLE MNE JE:
 

BYLINKÁŘKA PROTI POČASÍ PDF Tisk E-mail
Neděle, 09 květen 2021
Výsledek obrázku pro Děložní myomPočasí si s námi pěkně zahrává. Extrémní teplotní změny se můžou podepsat na naší imunitě. Lidský organismus je totiž po zimě přirozeně oslabený. Zejména u lidí, kteří bojují s chronickými obtížemi, mohou výkyvy teplot způsobit nemalé problémy. Rozdíl okolo 20 - 30 stupňů se totiž může odrazit v tom, jak dobře nám funguje imunitní systém. V době pandemie to může způsobit větší problémy, než kdykoli jindy.

 


Dnes je horko, zítra se ochladí o 15 stupňů a za dva dny je opět horko. Jeden den sněží a my musíme rychle z hloubi skříně vyndat zimní bundu a druhý den jdeme s dětmi do parku v krátkém rukávu. Začíná to být pravidelný ráz počasí.

 

Pryč jsou léta se stabilními teplotami na koupání a běžnými letními bouřkami a pak postupným přechodem k podzimním a zimním teplotám, nebo  naopak příjemné jarní teploty, které postupně přejdou v léto.

 


Image 1Jako lidstvo jsme se v celé naší historii museli stále adaptovat na změny zevního prostředí, ve kterém žijeme. Bez ohledu na různá vědecká tvrzení o tom jestli je nebo není změna klimatu, změny počasí všichni na své kůži cítíme. Je to prostě jiné…


Na tyto změny musí naše tělo reagovat postupnou adaptací celé řady chemický a fyzikálních pochodů v našem organismu. Proto, abychom mu to usnadnili, existují v přírodě tzv. adaptogeny, což jsou rostliny a léčivé houby, které obsahují účinné látky podporující adaptaci organismu na změny prostředí, ve kterém se nacházíme. Tyto látky udržují zejména správnou funkci imunitního a hormonálního systému v našem těle a celkově nám pomáhají cítit se lépe.  


Změny vnějších podmínek, ve kterých žijeme, způsobují v našem organismu ve větší míře stresové reakce. Tyto zatěžují náš hormonální systém, a to zejména zvýšenou tvorbou stresových hormonů, které následně působí i na funkce dalších žláz s vnitřní sekrecí.


Rychlé a velké změny počasí mohou vyvolávat u citlivějších lidí bolesti hlavy a rozostřené vidění. Na to velmi dobře působí Klanopraška čínská. Nejúčinnější částí této exotické liány je plod. Celkově chrání organismus před následky vypětí a stresu, regeneruje játra, zlepšuje vidění, dodává energii, působí proti bolesti hlavy, křečím a vyčerpání. Najdete jí ve skvělém a chutném přípravku - čajovém koncentrátu Stres a vyčerpání.


Změny klimatu a náhlé výkyvy teplot mohou mít také za následek pocity únavy a špatného soustředění. Velmi silným adaptogenem je Rozchodnice růžová. Trvalka s načervenalými pupeny se vyskytuje i u nás, i když vzácně. Řadíme jí mezi silné adaptogeny jako například Ženšen. Velmi dobře působí proti psychické únavě, neurózách nebo poruchách spánku. Používá se jako podpůrná bylina na dobré soustředění jak u dospělých, tak i u dětí.


 
A co imunita?


Změny vnějších podmínek také velmi silně ovlivňují výkonnost našeho imunitního systému. Jestliže je naše tělo, náš organismus dlouhodobě, stabilně vystavován stresu, tak po nějakém čase začne klesat správná funkce imunitního systému. Prostě veškerou energii tělo věnuje na zvládání stresových situací, a už mu zbývá málo energie na funkci imunitního systému. V tomto případě je myšlen stres organismu vzniklý pro něj nestabilními teplotami a střídáním kvality zevního prostředí (vlhko, vítr, chlad). Potom se stane, že při náhlém poklesu teploty, změně počasí, okamžitě onemocníme.


Příroda nám nabízí nejenom léčivé rostliny, ale i houby, které se řadí mezi tzv. adaptogeny. Tou nejznámější je Housenice čínská. Tato houba byla objevena u obyvatel Tibetu. Zjistilo se, že jim velmi účinně pomáhá přežít v nevlídných a těžkých podmínkách průměrné nadmořské výšky 4000 m n. m.

 

 

Housenice čínská - účinky na zdraví, co léčí, použití, užívání, využití,  pěstování - Bylinky pro všechny

 


Housenice čínská známá také jako cordyceps je houba parazitující na housenkách nebo larvách hmyzu, žijícího výhradně v Tibetu a Číně. Nejdříve zapouští do těla podhoubí - mycelium a později vyrůstají z jejího těla dlouhé hnědé plodnice. Mumifikované housenky, které mají v sobě podhoubí této houby se sbírají pro potřeby přírodní medicíny. Obsah účinných látek této medicinální houby je velmi silný a její působení jako adaptogenu také. Je to houba, která je velmi vhodná na podporu fungování imunitního systému přesně v tomto období, v období velkého střídání venkovních teplot.


Housenice čínská se používá zejména při nachlazení, zánětech ledvin a močového měchýře, zánětech horních cest dýchacích, astmatu a kašli. Působí proti virovým a bakteriálním infekcím, stafylokokům, streptokokům včetně zlatého stafylokoka. Má silné stimulační účinky, takže je vhodná při chronické únavě, u starších osob, ale i u těžce pracujících osob nebo sportovců. Celkově zvyšuje naší energii v těle – energii čchi. Velmi účinně se používá na povzbuzení sexuální energie, zejména pokud chce pár počít potomka. Pro její stimulační účinky není vhodné užívání ve večerních hodinách.


Nezapomeňme na minerály


Základním minerálem, který podporuje adaptaci našeho organismu je hořčík. Hořčík působí na únavu, vyčerpání, bolesti svalů, nervů, ale i hlavy. Regeneruje kostní a kloubní aparát, zlepšuje sportovní výkon. Hořčík v kombinaci s vitamínem B1,B3, a B6 podporuje soustředění a myšlení, odstraňuje bušení srdce, snižuje krevní tlak.
Věřme, že matka příroda k nám bude vlídnější, abychom nezažívali tak výrazné výkyvy počasí.

 

Nicméně i vy již nyní víte, jak na něj vyzrát, abyste se v každé roční době cítili dobře!

ANDREA,

Zdroj internet


 

Komentáře (1)add feed
... : doktor
Andrejko a dá se tato naše záchrana sehnat či koupit u nás?Děkuji ahojky a bezva pondělní odpoledne.
květen 10, 2021 12:55
Napsat nový komentář

Pro komentování je potřeba, abyste byli přihlášeni. Pokud nemáte ještě svůj účet, prosím zaregistrujete se.


busy
 
< Předch.   Další >
[CNW:Counter]