O kudlance se ví, že svého partnera po kopulaci sežere. Když o tom tak uvažuji, myslím, že – v jistých případech – by toto řešení nebylo nezajímavé...

Hubnutí s Kudlankou

Hubnuti

Související články

Význam jmen

Význam jmen

Soutěže

Soutěže

Setkání

Setkani

Přihlášení






Zapomenuté heslo
Nemáte účet? Vytvořte jej!

Anketa

VĚRNOST? PODLE MNE JE:
 

RUSOVLÁSKY - ŽENY OHNIVÉ PDF Tisk E-mail
Úterý, 26 leden 2021
Přejít na obsah
RUSOVLÁSKY - ŽENY OHNIVÉ
Strana 2
Fotogalerie: 16 důkazů, že pihaté zrzky jsou nejkrásnější - JenProMuzeZářivě rudé kadeře, bílá pleť, rozsypané kouzelné pihy, modré či zelené oči. Na ulici jsou nepřehlédnutelné. Některými muži milované, některými zatracované. Nedávno jsem četla zajímavou statistiku: pokud by si muži mohli vybrat, jestli ztroskotat na pustém ostrově s blondýnkou, brunetou či rusovláskou, valná většina by si vybrala blondýnku, menší část brunetku a rusovlásku by si vybralo jen 5 % mužů. Musím přiznat, že mě ta statistika překvapila, i když čert věř statistikám, že.

 

 

 

Myslím, že rusovlásky jsou velmi zvláštní, půvabné ženy s osobitým kouzlem.

Kolem nich koluje spousta mýtů a polopravd. Prý jsou divoké, nespoutané a vášnivé milenky a muži jsou k nim přitahováni silou téměř magnetickou.

 

 

RUSOVLÁSKY 10x JINAK: Překrásné fotografie zrzek, které vás dostanou |  Marie Claire

 

Za rusou barvu vlasů je zodpovědná mutace genu MC1R, který se nachází na 16. chromozomu. Rusovlasí lidé snesou až o 25 % více bolesti než lidé s ostatními barvami vlasů. Zároveň zjistili, že  jsou odolnější vůči účinkům sedativ. Při operaci jich je pak u zrzavých potřeba použít až o 20 % víc než u jiných pacientů.

 

Rudovlasí lidé jsou také mnohem citlivější na změny teplot. I za to může gen MC1R, který způsobuje zvýšenou aktivitu receptorů na vnímání rozdílů teplot.

 

Takže, když vám zrzka řekne, že má pocit, že jí začíná být chladno, neznamená to, že ji máte obejmout. Chce prostě svetr.

 

Zhruba před 20 000 lety se zrzaví lidé adaptovali na chladnější podnebí a nedostatek slunce. Jejich tělo si tak dokáže samo vyrobit vitamin D.

Takže, když jsou tihle lidé venku, produkují více vitaminu D za kratší čas než lidé s jinou barvou vlasů. 

 

 

 

Schopnost těla, které lépe pracuje s produkcí vitaminu D, jim poskytuje jistou evoluční výhodu, jelikož nedostatek tohoto vitaminu může vést k rozvoji diabetu a artritidy. 

 

A ještě něco: zrzky nešediví. Zrzavé vlasy si totiž zachovávají svůj barevný pigment mnohem déle než ostatní typy vlasů. Ty s věkem postupně blednou, až nakonec úplně zbělají.

 

Mimochodem, nejvíce rusovlasých lidí (13 % v populaci) má Skotsko. Představa, že jsou rusovlásky "vášnivé" a "žhavé" historicky tedy zřejmě plyne i z faktu, že Skotové jsou potomky Keltů, vášnivých bojovníků.

Starodávní Egypťané zase věřili, že rudovlasí lidé jsou spojeni s bohem. Mimochodem, mnoho faraonů mělo červené vlasy.Mezi ně patřil i Ramses, který byl nejmocnějším ze všech mocných faraonů. Jenže to byli také Egypťané, kteří považovali červenou barvu za nositele smůly.

 

Mnoho rudovlasých panen proto bylo upáleno, aby se odehnali zlí duchové.

 



 
< Předch.   Další >
[CNW:Counter]