O kudlance se ví, že svého partnera po kopulaci sežere. Když o tom tak uvažuji, myslím, že – v jistých případech – by toto řešení nebylo nezajímavé...

Hubnutí s Kudlankou

Hubnuti

Související články

Význam jmen

Význam jmen

Soutěže

Soutěže

Setkání

Setkani

Přihlášení






Zapomenuté heslo
Nemáte účet? Vytvořte jej!

Anketa

VĚRNOST? PODLE MNE JE:
 

JAK ZAMĚSTNAT RUCE I RUČIČKY PDF Tisk E-mail
Středa, 13 leden 2021
 Mám pro vás nápad, který může zaměstnat hodně šikovných ručiček – od těch nejmenší, až po vaše. Dají se z ní vytvářet ozdoby, loutky, obrázky, v podstatě cokoliv. Hmota, které se říká studený porcelán, je lehká, tvárná, skvěle vypadá, a co je nejdůležitější, připravíte ji doma za pár korun. Vytvoříte v podstatě cokoliv, záleží jen na vaší zručnosti a představivosti.
 

 

3 tipy na výrobu vlastních vánočních ozdob | GoKids - Výchova s láskou i  rozumemMůžete z ní modelovat, vyválet ji na placku a formičkami vykrajovat různé tvary; když ji vyválíte na hodně tenkou placku, můžete z ní libovolné motivy vystřihovat i nůžkami.

Povrch se dá i všelijak dekorovat, obtiskněte do něj například hrubou látku, krajku nebo lístky či větvičky. Hotové věci pak jen nechte usušit buď volně na vzduchu, nebo třeba na ústředním topení. Sušení trvá podle tloušťky vymodelovaného předmětu od 12 hodin až do 2–3 dny.

Nemá samozřejmě s tím skutečným porcelánem vůbec nic společného, jde o hmotu, která se mu ale po vytvrdnutí hodně podobá. Její výhodou je, že se s ní dobře pracuje a snadno si ji vyrobíte doma s minimem nákladů. Potřebujete totiž jen ingredience, které máte běžně ve spíži nebo je levně pořídíte v každém supermarketu.

 

Skúste tento nápad zo sódy bikarbóny a už nikdy nebudete utrácať za  dekorácie a drahé ozdoby: Vyjde to na pár centov!Recept

Návody na výrobu studeného porcelánu existují hned dva. Ten původní, pocházející z Argentiny, je o něco složitější.
Proto vám tentokrát přinášíme ten druhý, jen ze dvou ingrediencí.
 

Budete potřebovat:


  •     1/4 hrnku jedlé sody
  •     1/4 hrnku kukuřičného škrobu
  •     1/4 hrnku studené vody



Postup:

Studený porcelán - recept na hmotu + nápady na modelovanie - Modelárstvo -  Majstrovanie | Hobby portál1. Škrob a jedlou sodu nasypte do pánvičky s nepřilnavým povrchem, promíchejte a přilijte vodu.


2. Důkladně promíchejte a začněte za stálého míchání na mírném plamenu pomalu zahřívat.


3. Při dosáhnutí určité teploty začne soda reagovat, syčet a začnou se tvořit hrudky. Není důvod panikařit. Stáhněte plamen a hmotu ještě několik minut dál míchejte, dokud se nespojí a nezačne se oddělovat od stěn tak, že pánvička bude téměř úplně čistá.


4. Hotovou hmotu opatrně přendejte na čistou kuchyňskou utěrku. Pozor! Bude skutečně velmi horká, nedotýkejte se jí proto teď rukama, nechte ji nejdřív trochu vychladnout.


5. Ještě teplou hmotu pak rukama důkladně propracujte, jako kdybyste připravovali těsto.


6. Z propracované hmoty už můžete rovnou začít tvořitt. Pokud s ní nechcete pracovat rovnou nebo vám nějaká zbude, dejte ji do sáčku a uložte na suché místo. Při pokojové teplotě vám vydrží několik dní. Nikdy ji ale nedávejte do lednice!

 

 


7. Hotové výtvory nepečte v troubě ani nevařte. Nechte je jen uschnout při pokojové teplotě nebo třeba na topení. Vykrájené tvary během schnutí několikrát otočte, aby se vám nezačaly kroutit.

 

 

Zabaví se malé děti, a jak vidíte, dají se vytvářet i nádherná díla...

Tak co, zkusíte to?

 

d@niela

 

 

Komentáře (3)add feed
... : andrea
Díky moc, všechno mám doma, to prostě musím zkusit!
leden 13, 2021 17:26
... : *deeres*
Kdysi jsme z toho s dcerou vyrobily vánoční ozdoby a obarvily je zlatým, bronzovým a stříbrným sprejem. Inteligentně jsem s nimy ozdobila věnce na hřbitov, protože jsem si myslela, že je acetonová barva ochrání. Hádejte, jak dopadly.
leden 13, 2021 19:17
... : doktor
Díky za bezva radu.Hezké odpoledne.

leden 14, 2021 13:29
Napsat nový komentář

Pro komentování je potřeba, abyste byli přihlášeni. Pokud nemáte ještě svůj účet, prosím zaregistrujete se.


busy
 
< Předch.   Další >
[CNW:Counter]