O kudlance se ví, že svého partnera po kopulaci sežere. Když o tom tak uvažuji, myslím, že – v jistých případech – by toto řešení nebylo nezajímavé...

Hubnutí s Kudlankou

Hubnuti

Související články

Význam jmen

Význam jmen

Soutěže

Soutěže

Setkání

Setkani

Přihlášení






Zapomenuté heslo
Nemáte účet? Vytvořte jej!

Anketa

VĚRNOST? PODLE MNE JE:
 

VÍTE, ŽE JE HODNĚ SVÍČEK ŠKODLIVÝCH? PDF Tisk E-mail
Neděle, 27 prosinec 2020
Bougie noel png 1 » PNG ImageVýběr svíček je nepřeberný. Možná máte nejraději právě ty krásně barevné a navoněné. Věděli jste však, že si jimi poškozujete zdraví, ať už své nebo svých blízkých? Nejdůležitějšími faktory jsou kvalitní vosk, kvalitní knot, absence barviv a v případě vonných svíček organické esenciální oleje. Většina těch, které jsou běžně k dostání, je totiž z parafinu, který vzniká jako vedlejší produkt při výrobě nafty a motorového oleje - tedy ropný produkt.

 

 

 

Při hoření parafínových svíček nejenže vznikají černé saze, ale spalováním parafínu, syntetických barev a vůní vznikají karcinogenní látky - acetaldehyd, formadehyd, toluen, benzen či akrolein. Některé používají navíc knoty, které jsou napuštěny zpomalovačem hoření. 

 

I gelové svíčky se vyrábějí z určitého druhu ropného oleje. Jsou oblíbené především pro snadnost, s jakou se dají vytvářet doma a jejich výhodou je, že déle hoří. 

Jednou z alternativ by mohly být svíčky z palmového vosku - jsou tvrdší, mají typický zrnitý nebo krystalický povrch, vyšší teplotou tání, vydrží. Určitě všichni znáte svíčky z včelího vosku, které krásně medově vodní, hoří déle a pomaleji, mají dvoustupňové spalování a nevylučují žádné toxiny. Svíčky z včelího vosku se buď odlévají do forem (mají lepší užitné vlastnosti, lépe a déle hoří), nebo rolují z voskových plátů, tzv. mezistěn.

 

Dále existují svíčky ze sójového nebo řepkového vosku - při jejich hoření nevznikají škodlivé látky ani CO2 a jedná se o zcela obnovitelný přírodní zdroj. Cenově jsou o něco dražší než parafínové, ale zase svíčky z rostlinných vosků hoří čistěji („čoudí" až o 90 % méně) a pomaleji (má až o polovinu delší dobu hoření), uvolňují více vůně (díky nízké teplotě a sojový vosk snadno odstraníte (např. z textilu nebo nábytku) horkou mýdlovou vodou, takže malá investice se vyplatí. 

Vzhledem k tomu, že sojový vosk je lehčí, přidávají někteří výrobci do svíček také parafín nebo kyselinu stearovou a velmi často také syntetizované barvy; a vůně pochází z koncentrátů (ty jsou založeny na vonných silicích a přidaných látkách). Je proto nezbytné zkontrolovat složení.

 

Love spell red candle - one of the best spells to cast of a love ritual  

Proto vybírejte pokud možno vždy bezbarvé svíčky (ty barevné bývají téměř vždy vyráběny za pomoci syntetických barviv), stejně tak ne všechny svíčky jsou bez vůně nebo jen s éterickými oleji (ty vonné mohou právě obsahovat syntetické vůně).

 

Ano - nejvhodnější svíčky jsou takové, které se vyrábějí z rostlinných olejů - kokosovéhoolivového, řepkového, slunečnicového apod., do nichž se používají pouze přírodní barviva a jako vonnou směs éterické oleje.

 

ALENKA K.

 

Komentáře (3)add feed
... : dorotka
To je velmi zajímavé. Já na svíčky nejsem, leda když by náhodou najednou byla vypnutá elektrika :-). Ale moje sestra je na svíčky a na všelijaké ty vůně, například ty keramické nádoby, kde se nad svíčkou nahřívá nějaká vůně ve vodě, případně vonný vosk, tak ta je na to přímo ujetá.
Asi jí pošlu odkaz, protože jsem se podívala do google a ano, je to tak, fujtajbl.
Takže dík za informaci!
prosinec 28, 2020 16:50
... : *deeres*
Nikdy je nezapaluji, protože už vidím, jak si podpálím byt. Obdržené odnáším zapálit na hřbitov.
prosinec 29, 2020 06:32
... : doktor
Vlastní včelstvoa vlastní vosk.Vše nejlepší,zdravíčko,štěstí,lásku,ať se vše podaří a celý nový rok pohodičku.
prosinec 31, 2020 12:28
Napsat nový komentář

Pro komentování je potřeba, abyste byli přihlášeni. Pokud nemáte ještě svůj účet, prosím zaregistrujete se.


busy
 
< Předch.   Další >
[CNW:Counter]