O kudlance se ví, že svého partnera po kopulaci sežere. Když o tom tak uvažuji, myslím, že – v jistých případech – by toto řešení nebylo nezajímavé...

Hubnutí s Kudlankou

Hubnuti

Související články

Význam jmen

Význam jmen

Soutěže

Soutěže

Setkání

Setkani

Přihlášení






Zapomenuté heslo
Nemáte účet? Vytvořte jej!

Anketa

VĚRNOST? PODLE MNE JE:
 

CO KDYŽ JSEM BEZPŘÍZNAKOVEJ (ASYMPTOMATICKEJ) SUPERPŘENÁŠEČ? PDF Tisk E-mail
Neděle, 20 prosinec 2020
Jsem člověk, zákonů a nařízení dbající, nedotýkám se drátů ani spadlých na zem. A tak mě, v záplavě drtivých mediálních informací napadla hrůzná myšlénka: Co když zrovna já jsem ten superpřenášeč a vůbec o tom nevím? Nadšeně jsem teda uvítal možnost bezplatnýho plošnýho antigenního testování. Dokonce každých 5 dnů. Skvělý!


 

Nepotřebuju to pro sebe, nic mi není (kromě staroby), ale budu vědět, což je určitě lepší, než nevědět.

Z rádia vím, že je na to vybudovaná rozsáhlá síť míst (praktici, orl, a vůbec všude), kde mě rádi přivítají a ještě mi poděkují, že se chovám zodpovědně.

 

Prvně jsem zavolal k svýmu praktikovi, že bych jako přišel. Sestra se starostlivě otázala, jestli se necejtím. Odpověděl jsem, že se cejtím, jen chci vědět.

Řekla mi, ať jsem rád a sedím doma, abych to někde nechyt. Až jsem se zastyděl, že votravuju.

 

Pak jsem zavolal svýho ambulantního ORL, sympaťáka. Ten mě odkázal, ať jdu k praktikovi. 

 

Pak jsem na webu konečně našel systém Reservatic a zajásal - tohle je přesně tovono!

Přihlásil jsem se i s emajlovou adresou a telefonem předvčírem, nikdo se už neozval ani nenapsal. 

 

Dneska jsem volal na nějakej další bod, někde kolem Prahy 3. Nebrali to, ale mrtvá ženská z gramofónu mi řekla, že zavolají.

No, aspoň zavolali a test udělají - nejbližší termín nějak po 10. lednu.

Na námitku, že to potřebuju vědět teď, jestli nejsem asymptomatickej superpřenášeč, poradila, ať nikam nechodím, abych to neroznášel, nebo nechytl.

 

 

Alison Snyder: Záhada superpřenašečů Covidu-19 | VoxPopuliBlog.cz

 

 

 

Tím jsem teda s testováním skončil a čekám na vakcínu.

Jestli ovšem bude zajištění vakcinace podobný, jako zajištění plošnýho antigenního testování, tak už se, ve svym požehnanym věku, nedočkám.

Přestože jsem denně vyzýván, abych se očkovat nechal.

 

Zrovna když to píšu, koukám na televizi, na ministra Blatnýho, jak naléhavym, až plačtivym, hlasem vyzývá národ k antigennímu testování a současně ujišťuje, jak skvěle je zajištěná vakcinace.

Nevím, jestli je mi víc líto jeho, nebo mě.

Zeptal bych se ho, proč si ten blbej test nemůžu koupit v lekárně a sám doma udělat - jistěže jen pro svůj klid, ne pro nějaký prokázání se kdekoliv.

Ale nemám na něj telefon. Taky bych mu nerad přidělával starosti, když vypadá tak utrápeně, furt se všem omlouvá, všem děkuje, prostě supermanažer!

K politování.

A já s politováním vzpomínám na Prymulu.

 

Zdraví zdravý (zatim) NČ.

 
Komentáře (19)add feed
... : Iris
NČ - já ten pojem "superpřenašeč" chápu v tom smyslu, že se jedná o jedince nejen nakažlivého, ale k tomu hodně aktivního, s bohatými společenskými kontakty, který šmejdí a pendluje a neustále komunikuje a společensky se stýká. A přitom nechrání okolí. I když si nemyslím, že bys byl zcela bez kontaktů, chování superpřenašeče jistě nemáš.. Alespoň myslím. Nevím, jestli tu definici superpřenašeče chápu správně.
Pokud jde o p. Prymulu, souhlasím s tebou. A docela mě mrazí z toho, že už se do toho nechce montovat.
prosinec 20, 2020 23:25
... : *deeres*
Buď rád, že jsi zdráv a nedráždi hada bosou nohou. Přečetla jsem si kde co, na různých webech, aby mi bylo jasné, že vědí o koronablbovi tak leda houby. V únoru 2020 na iDNES.cz/ magazíny vyšel článek Superpřenašeči nejsou. Jinde tvrdí, že bezpříznakovými superpřenašeči jsou děti, to jsi asi měl na mysli ty, že bys byl něco, jako kdysi "tyfová Mary".
Ale jestli tě trápí, že bys mohl někoho nakazit, ačkoliv nemáš žádné příznaky, tak by mělo stačit, že zachováváš hygienická opatření. Lehký průběh zahrnuje rýmu, zvýšenou teplotu, slabost, bolesti v kloubech a ve svalech, ztrátu čichu a to ty zřejmě nemáš.
Jeden z článků, které hlídači oravdy označují jako hoaxy. Možná hoax i když bych řekla, že ne. Každopádně se odmítám stát pokusným králíkem. Jo, už jim ten šmejd stejně pěkně v Anglii zmutoval a vyvínutá vakcina bude v tom případě na dvě věci.

https://cz24.news/toxikolog-hockertz-schvalenie-koronovej-vakciny-je-umyselne-hrube-ublizenie-na-zdravi/
prosinec 21, 2020 06:25
... : NČ
Hm Derr. Já jsem si pod superpřenášečem představoval supervýjimečnýho jedince, kterej je prolezlej vírama skrznaskrz a rozhazuje je kolem sebe drtivejma dávkama všude, kam vleze, kde šáhne na kliku, kde i přes náhubek dejchá. Ale to teda je blbost. No nic. Nerozumim tomu, ani se zase nějak superextra nezajímám.
Zaplať bůh, zatím nemám rýmu, zvýšenou teplotu, slabost, bolesti v kloubech a ve svalech, ztrátu čichu. Zatim. Dneska. Ale co zejtra, žejo?
Tak asi takhle. Kolik máš druhů?
prosinec 21, 2020 10:42
... : strejda
Ahoj NČ.
Také se nedotýkám drátů na zem spadlých, špačky z cigaret neodhazuji na zem, ale vyhledám nejbližší koš a po každé návštěvě marketu si před i po dezinfikuji ruce. Ano, takhle teď blbnu také. Také nevymetám žádné společenské akce, i tu hospodu už jsem oželel a kupuji si pivo domů, ale... Čeho je moc, toho je i příliš. Zapnu rádio - covid. Zapnu TV – covid. Zapnu PC – covid. Už se bojím otevřít i olejovky. A to samé je zde, u sousedů. Zapnu MDR Sachsen Rádio, poslouchám je kvůli hudbě, protože jsou naladěni na stejné vlně 80. let jako já a první zpráva ve zprávách je covid.
Oni blbnou snad více než my. Četl jsem, že chceš být vakcínován a už se nemůžeš dočkat. Já tedy ne. Vždyť to je právě to, proč bylo to svinstvo vyrobené. Víš kolik prachů už to vydělalo několika lidem? Ty se chceš stát pokusným králíkem v době, kdy nevíš, co to s tebou udělá za pár dní? Co to udělá třeba s plodností žen? Vždyť je to na bázi genů...Ty budeš podporovat to nadnárodní svinstvo, které nás chce ovládat a řídit?
Být tebou a jen pro strýce příhodu, bych si koupil nebo si nechal předepsat Isoprinosine a kdyby tě to náhodou potkalo, do tří dnů budeš zas fit.

Už jsem tu dlouho nebyl a také, aby si Daniela neděla starosti co se mnou je, chtěl bych ji jen ujistit, že ještě žiju. A zatím to nehodlám měnit.

A když už jsem se sem vnutil, chci popřát všem. Známým i neznámým tvářím příjemné Vánoce plné radosti, štěstí a pohody a také hodně zdraví v Novém roce. Jen dodám, že jsme byli před covidem, budeme i po covidu. A ještě jsem zapomněl na častý úsměv a na trochu srandy.
prosinec 21, 2020 11:10
... : Iris
NČ - na rozdíl od strejdy Ti to očkování stále doporučuji, i když se kolem toho už tolik hloupého napovídalo. Hele, s plodností už to neudělá nic ani tobě (ani mně), s genama to nic společného nemá, a že by tebe (nebo mně) stálo někomu za to, aby nás řídil a ovládal, to je asi moc sebevědomé si myslet.
Naopak dočkal ses klidného.....jak to říct? Sklonek to ještě není smilies/wink.gif Dočkali jsme se důchodu, není nám nejhůř finančně i jinak, tak nevím, proč se zbytečně nechat předčasně a zbytečně usmrtit vychytralým virem, na který je - díky pokroku a semknutí chytrých vědátorů - rychle hotová vakcína?
Jestli bylo to svinstvo, tedy covid, vyrobené s úmyslem vydělat? No to jakoby někdo úmyslně zařídil světovou válku, aby vydělal na penicilínu. A mimochodem - když ho někdo dokázal vymyslet a vyrobit, proč by za něj neinkasoval? Jinak ale celý svět na pandemii tratí.

Strejdulíne - i Tobě přeji hezké Vánoce, zdraví a spoustu úsměvů. Jen prosím, protože Tě mám pořád ráda, nespoléhej tak automaticky na to, že budeš i po covidu. Spousta i mladších a teď mrtvých, si to myslela také. Zdravím I.
prosinec 21, 2020 13:06
... : strejda
Iris, s Tebou se hezky povídá.
Jen nechci, aby sis myslela, že vaši práci, práci bílých a bleděmodrých andělů, nějak laicky znevažuji. Znevažování nebylo mým úmyslem. Naopak jsem tě obdivoval, když jsem četl, že jsi šla pomoci do nemocnice, když byli v úzkých. A vím, že nejsi sama. Chtěl jsem jen říci, že mně na tom vadí právě ta velmi rychle hotová vakcína. Já už jsem tak zblblý i z technického oboru, a je to jakási nemoc z povolání, protože co si nezměřím, tomu nevěřím. A tady? Tato rychlovka, u které nejdou právě pro tu rychlost, zjistit vedlejší a dlouhodobé účinky, to je přece na pováženou. Tady jde teď převážně a pouze o prachy. Na přelidnění Země to bude mít jen blahodárné účinky, když zemře dalších nějakých sto tisíc či miliony lidí navíc. To je jako plivnutí do moře. Více peněz zbyde i na důchody... Když pak vidíš tu hektiku, s jakou se vše dělá, bez jasných plánů a cílů... Co virolog, to jiný názor... Nezanedbatelná není ani mutace toho viru. Vždyť nakoupená vakcína, draze nakoupená, může posloužit proti té základní verzi viru, nikoli však proti jeho mutaci. Atd, atd.
A protože jsem Čech, dělám si z toho všeho srandu. Jak typické, že? :-) Imunitu posiluji dlouhým pobytem venku, procházkami, také ranní dávkou kousku citronu se syrovým kouskem zázvoru, to vše zajím lžičkou medu. Také se vnitřně dezinfikuji, nejlépe 6x destilovanou dezinfekcí a snažím se nechodit mezi lid.
U svého praktika už jsem nebyl asi dva roky. Komunikujeme spolu jen mailem, kde požádám o došlé léky, on mi pošle SMS s kódem a já si je jen vyzvednu. Podobně jsem to domluvil i v Ústí, na kardiologii, kam jsem jezdíval každý půl roku na kontrolu. Proč? Když je to stále stejné a já se cítím dobře. Takže jednou ročně to stačí. A uznal to i doktor. A výsledkem je pak oboustranná spokojenost.
Iris, nechci tu psát nějaký elaborát, ale pak je tu další aspekt a tím jsou novináři. Všimla jsi si, jak nás tím covidem každodenně straší? První zpráva dne je počet nových případů, počet zemřelých atd. Copak se dnes umírá jen a pouze na covid? To je systematická masáž myšlení lidí. Pokud v tom ovšem nebude jakýsi cíl, protože za pacienta zemřelého na covid dostane nemocnice asi 3x více než za zemřelého na jinou nemoc. Proč se dozvídáme jen počty zemřelých na covid? A tak bych mohl pokračovat a pokládat jen otázku PROČ. Proč se neustaví nějaké concilium chytrých hlav, nezvolí si svého mluvčího a jen ten bude komunikovat přes média s národem. Dnes si tu každý plácá ta svá moudra dle libosti, dle prostoru, který dostane ve sdělovacích médiích a mnohdy se snaží být i chytřejší než jeho předřečník a tím i rival. Kdysi jsem říkal, že svět se v prdel obrací, ale nemám pravdu. On už se v prdel obrátil. A to nemluvím jen o covidu. Po covidu přijde gender, pak se dostanou k moci zelení a ti tu s námi zamávají, že už nikdo nebude vědět, že tahle planeta se kdysi jmenovala Země.
Iris, měj se fajn, nezlob se na strejdu za jeho názory a užij si příjemné svátky. To víš, starého psa novým kouskům nenaučíš. Jsem konzervativní starý pardál. I když – já se teď naopak cítím tak nějak – no abych nekecal a příliš si neubíral, asi tak na padesát... :-) Ahoj Petr.


prosinec 21, 2020 15:42
... : *deeres*
Neplodnost NČ trápit nemusí, ale co Bellova obrna? Prý nenávratné poškození nervu na jedné straně tváře, následkem očkování vakciny Pfizer. Ale prý jenom čtyři ze všech, kteří se zúčastnili klinické studie. Také se vyskytly alergická reakce a jeden nikdy neví,jestli zrovna on nezkolabuje. Pokud se okamžitě nezasáhne, tak nakonec dojde ke smrti vakcinou proti smrti.

Pořád si ještě nemyslím, že někdo covid vymyslel s úmyslem na něm vydělat, ale že se na tom farmakologické firmy bezostyšně napakují, o tom snad pochyb není.
prosinec 21, 2020 15:48
... : Iris
Deeres, obrna lícního nervu prý není vždycky nenávratná a neléčitelná. Stejný efekt, tedy pokles koutku atd. způsobí také třeba mrtvice, jak známo, to je horší, ne? A to je také v úzké souvislosti, protože covid-19 může způsobovat i problémy s kardiovaskulárním systémem. Záněty a krevní sraženiny se všemi důsledky - infarkty nejen srdeční, ale od sraženinou ucpaných všemožných nejmenších až největších cév, tedy cév zásobujících mozek, ledviny, plíce aj. Nejnověji se mluví o erektilní dysfunkci, to je pro někoho větší strašák, než porucha plodnosti, ne? smilies/wink.gif Já vím, není vhodné o tom žertovat.

Mluvíš o následcích vakcinace, já o následcích nemoci samé. My si totiž budeme muset vybrat, ono to nejspíše nevyšumí samo, jak jsem doufali. Musíme zvážit na misce vah, které riziko podstoupit - vakcinaci nebo nemoc? Nemysli si, nejsem úplně nadšená tou situací, nejásám nad tím a necpu se do fronty jako první. Když se očkovalo na školách, vždycky jsem v té frontě měla strašný strach z těch injekcí - a že byly hnusné, kovové, vyvařované, žádné na jedno použití, o kterých ani nevíš, že se zabodnou. Ale půjdu, protože nevidím jinou možnost. Jediná snad alternativa je ušlechtile se vzdát své injekce ve prospěch potřebnějších, a pak si v klidu domova počkat, co to s těmi ostatními udělá. Jenže ono to vždycky, i po mnoha letech testování, bude mít mizivé procento nějakých komplikací, jako všechno, jako ten blbý Brufen nebo Viagra, jak se o tom píše. K vážným alergickým reakcím docházelo velmi běžně například na RTG a CT pracovišti, kdy se podávají jodové kontrastní látky. U každého vyšetření je připraven zasáhnout resuscitační tým. Ví se to? Ruší někdo kvůli tomu vyšetření? Naopak - lidé se jich dožadují, i když je nepotřebují. Mají na to prý nárok a chtějí je. Začátky celkové anestezie na úvod operace - sem tam zástava dýchání a nutnost medikamentozní intervence - anesteziologové jsou k tomu připraveni, pacient podepisuje vždy informovaný souhlas. Kdyby to pacienti promýšleli do důsledků tak, jako se teď spekuluje o vakcinaci, nikdo by tam radši nelezl. U očkování je to asi tak nějak - proto se nemá po injekci hned odcházet. Stává se to ale strašně málo vzhledem k množství podaných injekcí. I když sama bych toho černého Petra nechtěla, jasně. Takže z mých dvou strachů je silnější ten strach z průběhu a následků nemoci. A nejde jen o mě, mám strach hlavně o svoje kluky.

S tím napakováním - no souhlasím. jestli bezostyšně, to nevím. Ale před tímhle se bezostyšně pakovaly zase jiné obory, některé úplně pitomé, tak teď holt tohle odvětví. Kdyby to mělo být ku prospěchu lidí, tak ať, mě to neštve. Kdo chce vydělat, ať vymýšlí vakcíny a léky také. Na tom penicilinu se také někdo napakoval, nebo ne? A proč by ne? Omlouvám se za dlouhé psaní, není to poučování, je to snad diskuse, také o tom potřebuji s někým mluvit.

Strejdo, ještě se Ti ozvu smilies/smiley.gif


prosinec 21, 2020 16:53
... : Milene
Tak já nevím. Já jsem zavolala své praktické lékařce, že se chci otestovat. Dohodli jsme se na termínu, kdy by se mi to hodilo. Dnes jsem zajela do ordinace (Praha 6), udělala mi test, trvalo to 15 minut, vystavila potvrzení a bylo hotovo. Když jsem se dívala na odběrová místa, tak tam se objednávalo on-line. Je pravda, že nejbližší termín jsem našla až 28.12. Například Vojenská nemocnice.
Test jsem potřebovala, protože jsem chtěla do domova seniorů konečně na návštěvu za rodinnou přítelkyní. Ona nemá děti, tak za ní nikdo nechodí. A tak jsem hned jela s dárky, cukrovím, výzdobou a domov ode dneška zavřený, protože vyhlásili zákaz návštěv a karanténu.
Hlavně, že jsem negativní.

smilies/wink.gif smilies/wink.gif smilies/wink.gif smilies/wink.gif
prosinec 21, 2020 17:01
... : Iris
Milene, tak to je smůla, že ses tam nedostala. Ale pro mě je to zase jen potvrzení toho, že takhle to donekonečna nejde, pořád se ta nemoc bude točit a nezbavíme se toho. Stačí jeden nakažený a jede to nanovo.
prosinec 21, 2020 17:09
... : Milene
Trošku jsem to obrečela. Teď budu jen ráda, aby se to přítelkyni vyhnulo. Ona je už dost stará. Mají tam dost přísná opatření, i jídlo jim roznášejí na pokoje, nechodí jako obvykle do jídelny. Takhle to tam praktikují už dlouhé měsíce. Pro klienty je to na palici, jsou zavření v pokoji. Naštěstí balíčky se tam nosit můžou.
prosinec 21, 2020 17:14
... : Milene
Ještě jsem chtěla napsat, že bych byla moc ráda, kdyby je v domově očkovali a mohlo to zpříjemnit jejich pobyt tím, že by konečně byly povolené návštěvy.
prosinec 21, 2020 17:16
... : Iris
Milene - no a proto mě točí takové ty řeči, že kdo je starý a ohrožený, ať se uklidí do bezpečí a ostatní nechá žít. To by ale ti ohrožení mohli do smrti být v té jedné kajutě bez možnosti čehokoliv jiného, hlavně aby jiní mohli v klidu a pohodě třeba pařit. Nechci zasévat mezigenerační hádky, ale jsem z těch debat hodně smutná. Jeden diskutující napsal, že jemu nevadí, když nebude potkávat ty duchny, co smrdí, všude se pletou, nejsou k ničemu užiteční a ještě se do nich cpou prachy.....Doufám, že se s přítelkyní ještě hezky a ve zdraví setkáte smilies/smiley.gif
prosinec 21, 2020 17:25
... : Milene
Doufám, že očkování nebude povinné. Ať se každý rozhodne podle sebe. My máme doma těhotnou, tak se všichni snažíme být uklizení. Je to ale naše dobrá vůle. Takové řeči o starých vynechávám. Asi chudák neměl hodnou babičku. smilies/sad.gif
prosinec 21, 2020 17:32
... : Iris
Milene - nechci být jako zaseklá deska, ale k tomu rozhodování - nebude asi povinné. Ale kolektivní imunita by ochránila i ty, kteří se opravdu, ale opravdu nemůžou nechat očkovat, i když by třeba i moc chtěli. Je spousta kontraindikací - zrovna i těhotenství. Zatím se těhotným vakcína nedoporučuje, jsou a budou tudíž nechráněné, každý k nim nebude tak ohleduplný, jako vy doma. Kdyby se podařilo covid vystrnadit jako neštovice nebo TBC, byli by všichni v bezpečí. Ale to by se muselo proočkovat 60-70%....ale však se to ví, už mlčím.
prosinec 21, 2020 17:43
... : Iris
Omlouvám se všem, kteří nemusí ČT, ale skvělý Daniel Stach stojí za poslech i podívání. Tohle bude asi lepší kampaň, než ten debilní letáček s jehlou a rukavicí.

https://ct24.ceskatelevize.cz/3244076-co-se-deje-v-nasem-tele-po-ockovani-proti-koronaviru-daniel-stach-proces-priblizil-na-grafu
prosinec 21, 2020 17:59
... : *deeres*
Myslím, že místo vakcinace, se mělo jít touto cestou hned od začátku. Ale já to říkala, dezinfekce a vlastní posilování imunity,to mi od začátku připadalo jako řešení.
https://pozitivni-zpravy.cz/izraelsti-vedci-prisli-na-dalsi-zpusob-jak-zabit-koronavirus/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=sekce-z-internetu#dop_ab_variant=458100&dop_req_id=fGeoFkFXwYY-202012222003&dop_source_zone_name=hpfeed.sznhp.box
prosinec 22, 2020 20:15
... : Iris
Deeres - mělo se tou cestou jít, ale ještě se to neumělo a nedocenilo. A teď je na to pozdě, rozjetou pandemii to nezastaví. Ale jako předcházení další takové nebo jiné patálie, je to velmi dobrý nápad. Izraelci se mi líbí, jak se k tomu staví.
prosinec 23, 2020 11:16
... : doktor
Jsem po operaci a tak zatím toto neřeším,ale asi též si počkám na vakcínu a též vzpomínám.Hezké sváteční odpoledne.
prosinec 26, 2020 12:26
Napsat nový komentář

Pro komentování je potřeba, abyste byli přihlášeni. Pokud nemáte ještě svůj účet, prosím zaregistrujete se.


busy
 
< Předch.   Další >
[CNW:Counter]