O kudlance se ví, že svého partnera po kopulaci sežere. Když o tom tak uvažuji, myslím, že – v jistých případech – by toto řešení nebylo nezajímavé...

Hubnutí s Kudlankou

Hubnuti

Související články

Význam jmen

Význam jmen

Soutěže

Soutěže

Setkání

Setkani

Přihlášení






Zapomenuté heslo
Nemáte účet? Vytvořte jej!

Anketa

VĚRNOST? PODLE MNE JE:
 

SNAD TO TAKY ZNÁTE ... PDF Tisk E-mail
Středa, 10 červen 2020
Už zas pár dnů stojím za výčet těch nejneslušnějších slov.  Že byto bylo tím počasím? Snažím se na ně svádět všechno, co se dá, ale poslední dobou jsem tak sotva na recyklaci. Ani to snad už ne... Celou noc se mi zdá o všech průserech, co mám poslední měsíc na triku, ale aby mne něco řešitelného sen přinesl, to ne. A přitom jsem četla, kolika géniům ty jejich slavné nápady vznikly právě v noci. No, tak to mně asi nehrozí...

 

 

Jak víte, moje přestěhovávací a byt-předělávací mánie mne zas posedla. Asi tak před deseti léty jsem si řekla, že už fakt všechno bylo všude, že už nic nového nevymyslím. Ale - chyba lávky... Vybourala jsem zeď mezi obývákem a kuchyní (to už dřív), nedávno mezi dvěma ložnicemi. A to bylo zase najednou možností! 

 

Pak jsem se rozhodla "trošinku" ulehčit své hadrárně, a dala jsem pryč dvě velké čtyřdvéřové skříně, koupila si jednu pidimini - a tímpádem jsem rozdala a vyhodila co šlo. Super. Ostatně - část té ložnice, kterou jsem tuto mou poslední budovatelskou akci začala, jsem vám před časem poslala. Nojo, koberec se k té tapetě moc nehodí, ale vem to čert. Jinou jsem neměla a to je ten nejmenší problém.

 

A pokračovala jsem.

Příště zas ukážu další kousek.

 

Jenže - já jsem z těch lidí, co totálně nemají žádnou organizaci práce. Takže nejsem jako má drahá dcera, která se mi to kolikrát snažila vtlouci do hlavy: "Mami, nedělej kousek tu, kousek tam, ber to všechno popořadě, napřed jednu věc dodělej, než začneš další."

Znáte to, jenže, to je ten známý házený hrách na zeď.

Uvědomuju si to, ale prostě z černocha bělocha neuděláš, ze zmatkáře organizátora jakbysmet. 

 

Tudíž mám téměř předělanou komoru, skoro uklizenej sklep, rozbordelenej a rozplánovanej obývák, polosrovnanou lodžii. 

A nervy totálně nadranc. 

 

Jo, snažím se, nedávno tu byla jedna moje báječná psí známá, která pracuje v Centru sociálních služeb. Slovo dalo slovo a pak si s jedním statným mládencem přijela pro škatule a rance, plné věcí, které se - pevně doufám - budou hodit bezdomovcům, lidem v azylových domovech atd. Měla jsem velkou radost, protože mi přímo rve srdce, když mám věci, které jsou ještě docela dobré, házet do kontejneru. Takhle třeba ještě přijdou vhod.

 

 

takhle to začalo... proto pak muselo přijet auto : -)))

 

 

 

Mnohokrát to řeším i tak, že nějaké věci (například haldy zájmových časopisů) dám na zídku u kontejnerů. Jak se říká, ani se tam neohřejí...

Stále doma ještě skladuju časopisy "módní" - Burdu, Neue Mode atd., prostě všchnomožné o šití, pro co si snad přijede jedna kamarádka. A taky tu mám velikou krabici vyšívacích bavlnek a látek a rozdělaných obrazů.

To zas čeká na nějakou další.

 

A plno ostatních časopisů.

Já jsem totiž hrozná - nic nevyhodím. Jak se říká: moli to nežerou a třeba se to bude hodit...

Pravda je, že například stoplusjedničku, které jsem měla moc a moc ročníků, jsem už taky začala rozdávat. Je tam báječné čtení.

A taky kutilský časopisy...

 

 No, a na ty sociální služby jsem poslala ještě haldu ženských románů a plno detektivek. I nějakou tu "solidní literaturu"...

 

 

Proč vám tohle všechno píšu? 

 

Berte to jako omluvenku, že jsem zas pro jednou "pauzírovala". Mám tak trochu rodinné problémy, taky mi není zrovna zdravotně "ejchuchů", a večer, kdy jsem zvyklá sedět u mašiny, mi hlava přestává myslet.

 

Snad to nebude stav setrvalý :- )))

 

Vaše d@niela

 

 


Komentáře (6)add feed
... : andrea
tohle až moc dobře znám, taky se snažím teď ulevit našim "skladovacím" prostorům.
Vyhazuju a rozdávám, bolí to, ale je to potřeba. A to já toho moc nemám.
Jenže každý rok přibývají nějaké ty drobnosti, co člověk dostane jako dárky. To se vyhazuje hůř!
červen 11, 2020 06:59
... : NČ
No, muj názor znáš, tak už to nebudu opakovat. Ale když teda musíš skladovat haraburdí, tak prostě musíš.
A tak teda, jako všechny lidičky tady, ti držím palečky.
červen 11, 2020 07:14
... : Míša šíša
Teda Dani, obdivuji tvoji činorodost a nutkání něco neustále přetvářet. Dokonce si ve tvé společnosti připadám jako neskutečně líný a neschopný člověk. A tak mi nezbývá než společně s NČ držet ty palečky a nadšeně zatleskat ručičkama. smilies/grin.gif
červen 11, 2020 08:16
... : Josef Kouba
To chce provětrat faldy,(taneček) večeře v dobré restauraci a čerství vzduch. Nápady půjdou stranou. Tři měsíce blázinec s jakýmsi virem. (u nás v BC asi 3 mil. obyvatel, hadříky nosili jen absolutní vyjímky. Zemřeli pouze 2 pacienti a kdoví na co jiného) Jiný kraj, jiný mrav.
Ponorková nemoc. Za poslední 3 měsíce se u nás odvážně zastavili naši dva synové a snacha měla roušku. Naznačila že pusinkování vnoučat se tentokrát nekoná. Kontaminované jídlo snědla.
Manželský český pár jež je vzdálen 400 m od našeho domu, odkládá pozvání. Naposled jsme se viděli před 3 měsíci při hodinové návštěvě. Jsem jako Napoleon, zavřený na ostrově Sv. Helena s veškerým komfortem. ( ale pouze s manželkou) A tak bourám, stavím, loučím se s 5 páry drahých lyží, (jedny stačí) 5 spacími pytli, čtyřmi stany...no dlouhý výčet. Můj malinký knírač je má záchrana. 3x denně ven, dohromady zvládneme celkem asi 7 km. Po 45 letech manželství 0,5 maximálně 1 hodina úplně stačí k vzájemnému porozumění denně. Pak bouchají "granáty". Asi jsem vyjímky. To se stává.
červen 11, 2020 10:28
... : *deeres*
Já měla kdysi kolegu, ten měl také stěhovací mánii. Vždycky jsem mu říkala, že mít ho doma, tak ho brzy zabiju.
Protože jsme spolu několik let sdíleli stejnou kancelář, měl přísný zákaz šoupat s nábytkem a běda mu, pokud by ho napadlo vymýšlet šanonům jiné uspořádání, dle něho efektivnější.
červen 11, 2020 17:45
... : doktor
Milá Danielko,všechny maléry i zdravotní potíže snad opustí Tvou auru a bude lépe.A ta "báječná hra " škatulata hejbejte se,tak tu ti závidím.Zatím jsem nedostal odvahu.
červen 13, 2020 12:23
Napsat nový komentář

Pro komentování je potřeba, abyste byli přihlášeni. Pokud nemáte ještě svůj účet, prosím zaregistrujete se.


busy
 
< Předch.   Další >
[CNW:Counter]