O kudlance se ví, že svého partnera po kopulaci sežere. Když o tom tak uvažuji, myslím, že – v jistých případech – by toto řešení nebylo nezajímavé...

Hubnutí s Kudlankou

Hubnuti

Související články

Význam jmen

Význam jmen

Soutěže

Soutěže

Setkání

Setkani

Přihlášení






Zapomenuté heslo
Nemáte účet? Vytvořte jej!

Anketa

VĚRNOST? PODLE MNE JE:
 

VZPOMEŇTE NA NĚJ... BYL TO FRAJER, TENHLE RYTÍŘ! PDF Tisk E-mail
Středa, 08 duben 2020
Text písničky, který dbá o logiku, má těžkej zadek, říkal Suchý ...Tam, kde jsem prožila dětství a mládí, na pražské Letné, jsem měla v nejbližším okolí mnoho fajn sousedů. A že to byly fakt frajerky a frajeři… (I když, v době, kdy jsme se honili v letenských sadech, to byli jen bezva kámoši.) Jedním z nich byl i Zdeněk, co bydlel u nás za rohem. Po matuře studoval na Karlově univerzitě, já právě začínala „psát do novin“. On naopak začal psát poezii, hrál na baskytaru a foukací harmoniku v několika rokenrolových skupinách, a později ve skupině Mefisto, která získala v roce 1966 stálé angažmá v divadle Rokoko.

 

 

Tam už začal psát texty profesionálně.

Od roku 1968 do roku 1971 byl členem skupiny Golden Kids – mj. víte, že ten název vymyslel právě on?  V dalším období už se věnoval jenom psaní textů, i když občas ještě vystupoval jako hudebník a zpěvák v programech Petra Spáleného nebo Michala Tučného.

 

Byl také producentem gramofonových desek, například s Olympikem, Václavem Neckářem, Petrem Spáleným a Michalem Tučným. Vydal i album svých písní v Supraphonu.

 

 

Zomrel významný textár piesní Zdeněk Rytíř | TA3 Vybírat jeho texty je těžké - když je jich tolik, a báječných! Vzpomeňme na hity Karla Gotta - Zůstanu svůj, To musím zvládnout sám, Včelka Mája nebo jeho duet s Darinou Rolincovou Zvonky štěstí. Pro Karla Zicha napsal Alenku v říši divů, pro Martu Kubišovou mimo jiné Baladu o Kornetovi a dívce, Ring-o-ding nebo Tajga Blues, pro Hanu Hegerovou Čím dál tím víc, pro Pavla Bobka Vincenta, pro Petru Janů Motorest a pro Karla Černocha a Petera Dvorského Láska prý.

 

Mnoha písním s jeho texty se přihodilo, že si je dodnes zpívají lidé v soukromí nebo na večírcích, a většinou nevědí, kdo je jejich autorem a často ani neznají původního interpreta. Tak zlidověly…

 

 

 

Asi už víte, o koho se jedná: ano, o

Zdeňka Rytíře, který by se  11. dubna dožil 76 let.

 

 

Jo, byl to fakt frajer...

d@niela

 


Komentáře (4)add feed
... : doktor
Čest jeho památce.Nelze zapomenout. Dani měla jsi fakt kliku,že jsi poznávala takové frajery.Ahoj bezva odpoledne.
duben 09, 2020 13:07
... : *deeres*
Šedesátky se už nikdy opakovat nebudou. V rece 2013 by Mefisto mělo 50 let. Ze zakládajících členů zbylo torzo. Moji vrstevníci se musí smířit s tím, že v našem lese se už plošně kácí.
duben 09, 2020 13:25
... : mamča
Tady https://www.youtube.com/watch?v=KffSx9GnLEE
si můžete Zdeňka Rytíře i poslechnout.
duben 10, 2020 07:36
... : Bara
Narodil se v Tabore.......v meste odkud pochazim......
duben 10, 2020 21:44
Napsat nový komentář

Pro komentování je potřeba, abyste byli přihlášeni. Pokud nemáte ještě svůj účet, prosím zaregistrujete se.


busy
 
< Předch.   Další >
[CNW:Counter]