O kudlance se ví, že svého partnera po kopulaci sežere. Když o tom tak uvažuji, myslím, že – v jistých případech – by toto řešení nebylo nezajímavé...

Hubnutí s Kudlankou

Hubnuti

Související články

Význam jmen

Význam jmen

Soutěže

Soutěže

Setkání

Setkani

Přihlášení






Zapomenuté heslo
Nemáte účet? Vytvořte jej!

Anketa

VĚRNOST? PODLE MNE JE:
 

ZA TY PRACHY, KDO BY TO NEBRAL PDF Tisk E-mail
Pondělí, 23 září 2019
Tak jsem zase jednou nakupoval o odborníků. O moc nešlo, jen se potřebuju zbavit zbytků silikonovýho tmelu na vaně a na kachlikách, po pracný demontáži starý konstrukce. Jistě. Ta stará konstrukce byla před dvaceti lety přidělaná dokonale, dokonale utmelená po všech přilejhavejch plochách (nesprávně v celejch plochách profilů, ale to jsem tehdy ještě nevěděl). Urval jsem postupně všchny části konstrukce skutečně jen hrubou silou. Ale silikon zůstal.

 

 

 

 

 


Výsledek obrázku pro luxusní vana

 

 Tak jsem začal drápat, drolit, žmoulat, ale moc to nešlo. A protože mám Googla, zjistil jsem, že existuje zázračnej prostředek na odstranění starýho silikonu. No konečně! Moderní chemie pamatuje i na prostej lid. 

Cena 250,- Kč za nepatrnou flaštičku jakýhosi "gelu", připomínajícího, že nejspíš byl vyskladněnej ze spermobanky, byla sice na mou skrovnou pensičku dost vysoká (25 Kozlů úúúúú), jenomže představa snadný práce mě přesvědčila.


Balení dokonce obsahovalo i speciální štěteček pro nanášení toho .... a speciální škrabku pro snadný setření a odstranění starýho silikonu. A to rozhodlo. S takovým speciálním nářadím musí bejt úspěch zaručenej.

 

 
Návod taky je přímo skvělej. "Naneste speciálním štětečkem na starou vrstvu, nechte 15 minut působit a pak setřete přiloženou speciální stěrkou. Pokud je vrstva tlustší, než 5 mm, opakujte nanesení".

 
Tak jsem jásal. Já blbec se s tím půl dne *eru, udělal jsem sotva 10 cm, a přitom za pár šupů (250,- Kč) stačí jen nanést speciálním štětečkem a setřít speciální stěrkou.

 

 

 

Vrstvy přes 5 mm nemám, nanesl jsem tedy speciálním štětečkem tu mr**u, pak na pávlači dal pivo a cikáro a vrátil jsem se setřít.
 A co byste řekli? Jo, přesně! Ani prt! Ale ani omylem!

 

Tak jsem přistoupil ke speciální přiložený škrabce (asi 5 x 5cm plastu), a nepatrně to šlo. Skoro stejně, jako když jsem to včera, ještě ovšem bez speciálního gelu a bez speciální škrabky seškrabával rozlámanym obalem od cédéčka. 

 

Můžu říct, že z celýho toho balení za 250,- Kč se aspoň trochu osvědčila speciální škrabka (v ceně tak 2,- Kč). Jen moc nevydrží, za chvíli se vomydlí, musím se vrátit k osvědčenejm obalům od cédéček. Těch mám dost.

 

 

 

Pěknej den. NČ.

 

 

 

 

Komentáře (11)add feed
... : martinna
Já jsem zbytky silikonového tmelu ořezala tím olamovacím nožíkem a celkem to šlo...
září 23, 2019 07:21
... : Míša šíša
Musíš se na věc podivat z více úhlů, jak zcela správně podotýká Mila1. Víš, jak jsi podpořil svoje zdraví tím, že vypijes o 25 Kozlů méně? Tady hledej pozitiva!
září 23, 2019 07:34
... : Mikin4
Me se nejlepe osvedcily ziletky a zbytek vetsinou odstranilo trpelive sudleni denaturakem...
září 23, 2019 07:48
... : *deeres*
Měla by působit kyselina octová a fyzická síla s ostrým nástrojem.
Také mám problém v koupelně. Sifon odpadu od pračky pod omítkou někde kdesi teče.
Tak trochu už od doby, kdy jsem se pořed pěti lety nastěhovala, ne moc, voda zatéká po trubkách někam pod barák a pekelně to smrdí. Tak jsem se na to šla podívat a zjistila jsem, že pod víčkem sifonu není těsnění, tak jsem ho tam dala a chvíli byl pokoj. Je to tak necelý měsíc, když se zase zvenku u bytu, dole na stěně, objevila mokrá mapa. Tak víčko to už není, teče to ještě někde jinde. Problém ovšem je, že sifon tam ti dobráci zedníci zabetonovali, takže nejde vyměnit. Opatrně z toho beton odstraňuji, abych nakonec zjistila, že sifon je zabetonovaný z prostého důvodu, dali tam totiž prasklý a časem voda začala pod betonem pronikat. Já teď kvůli tomu mám v koupelně ve zdi v kachlíčkách obrovskou ďouru.
září 23, 2019 08:44
... : doktor
Deeres je to šlendrián,fakt.Měla jsi smůlu na řemeslníky.Deer držím palce i pěsti ať se ti podaří co nejdříve betonový "sarkofák" odkopat a huráááááá ,konečně bude sifon volný a vyměnitelný.Ahoj a bezva den.
září 23, 2019 12:34
... : NČ
Tak díky všem za rady. Bohužel, všechno už jsem vyzkoušel, takže nakonec jsem od rána doteď vsedě drápal a drápal. Z nejhoršího to je jakžtakž, teď už snad líh, benzín, toluen, trochu pomůžou dokonat dílo. Zkusím všechny sajrajty. Taky jsem v zoufalství zkusil ocet 8 procentní, ale nic. Ještě zkusím Solvinu, to jsem zase vyčetl někde na netu.
Ono bylo ze všeho nejvíc skutečně potřeba, zbavit se tý starý pravoúhlý zástěny s šoupacíma vrátkama, abych se vůbec dostal nejen k silikonu, ale taky k nánosum plesnivýho rezatýho sajrajtu, co se za 20 let usadil ve všech absolutně nepřístupnejch záhybech konstrukce a nepřístupnejch spojích mezi konstrukcí a vanou.
To byla taky sranda, když jsem se sprchoval už bez zástěny. Voda byla sice trochu i na mně, ale zdaleka nejvíc po celý podlaze, a co mě překvapilo, dokonce ještě i asi metr nad kachlíkama. Tak jsem provizorně nandal konstrukci z tyček z JYSKu a u vietnamců koupil sprchovej závěs, než to všechno dodělám a osadím nový stěny s vrátkama. Já teda nevím, jaký kdo má se sprchovým závěsem 80x 80cm do pravýho úhlu zkušenosti, třeba jsem zvolil neprávnej způsob nebo nesprávnej úhel mytí, ale opět byla voda úplně všude, snad jen o krapítek méně. Tak ještě dneska a zítra nějak pořeším potřebný úpravy a pak hned zajedu do OBI (nebo jinam) pro funklnovou pevnou úhlovou zástěnu (silikonovat už budu tentokrát nesrovnatelně šetrnějc, jen zvenku a přepečlivě budu zavčasu odstraňovat každou přebytečnou kapku). Nová vana by se sice taky hodila, ale to už by bylo skutečný nefalšovaný bourání a to už bych klidně taky mohl rovnou odloupat i starý obklady …… atd! Nechce se mi! Strašně moc se mi nechce!
Ještě jednou dík všem za rady i za snahu, poradit nerudnýmu starci.
září 23, 2019 14:29
... : *deeres*
Ocet je 8%, kyselina octová 60%.
září 23, 2019 18:45
... : NČ
Jasně, Deer, rozuměl jsem ti. Ten kuchyňskej ocet jsem vyčetl na netu a bezvýsledně vyzkoušel ještě před tím, než jsem četl tvou radu.
Dneska mrknu tady do drogerie a vedle do barev, jestli tam mají tu 60 proc. Na dokonalý dočištění by se hodila. Jestli ji ovšem mají jen v nějakých vzdálenějších speciálkách, tak to už nechám bejt.
září 24, 2019 04:16
... : NČ
S tím sifonem ve zdi, a pro jistotu ještě pod obkladem, to je taky blbá lapálie. Nic proti drátum a trubkám ve zdi, ale zazdívat i díl, u kterýho se automaticky musí přepokládat dostupnost kvůli event. čištění anebo i výměně, to je zvrhlost.
Ale když už teď víš, že sifónek neteče, je to průser. Mimo kopání a bourání máš ještě možnost, třeba pračku přemístit blíž k jinýmu odpadu, nebo k vaně, nebo strčit hadici do vodní nádržky WC. Otázka ovšem je, jestli by ses nepoužíváním toho prdlýho potrubí zbavila i smradu, kterej přichází odněkud zespodu. Já osobně bych radši boural a kopal. To ovšem taky podle toho, komu barák patří. Jestli tobě nebo tvý rodině, bylo by všechno snadnější.
září 24, 2019 04:39
... : *deeres*
Je to SVJ a sifon je prasklej zezadu. A aby to neteklo, tak to oblepili cementem. Když jsem si byt koupila, tekly tu všechny odpady a všechny smrděly, protože jsem v přízemí a nějak na sifony zapomněli.Všechno jsem postupně vyměnila a u sifonu od pračky vrazila pod víčko těsnění, to tam totiž nebylo a chvíli byl pokoj. Tady to stavěli umělci, zárubně dveří jsou vychýlené o cenťák až dva, dveře podříznuté a byly bez prahů, okno v komoře naklopené dovnitř, asi neměli vodováhu a digestoř, tak ta měla klapku v odvětrání obráceně.
Voda u pračkového sifonu cement postupně narušila a ten začal znova téct a z kanalizace se táhnul puch. V současnosti je cement pryč,sifon provizorně zalepen asfaltovou srágorou z kartuše, co se používá na izolaci střechy. Prát zatím mohu, nic neteče, ale nejsem si jista, co s tím udělá horká voda, při vyvařování prádla. Ti hajzlové, místo aby sifon našroubovali, tak ho do trubky vlepili a s tím si sama naporadím, na to bude muset přijít instalatér. Jo, mohu pračku strčit blíž ke sprchovému koutu a hadici vrazit tam, jenže to není vana a nejsem si jista, že ten odopad vodu pobere. Instalatérovi jsem se chtěla vyhnout, protože nový sifon stojí pouhých 45,-Kč a teď mám obavy abych nakonec nedopadla tak, jak Velekudla. Aby nepřišel zase nějaký odborník, co se ze mne bude snažit udělat blbce. smilies/grin.gif
září 24, 2019 09:52
... : NČ
Sprchovej odpad by ti skoro jistě vodu z pračky pobral, to ale nevím, jak to tam máš, co do sklonu podlahy bez vany, jistě to odhadneš sama. Nebo dát rozbočku na sifon od umývadla, to je za pár korun. Ale není to řešení smradu, kterej jde odspoda z kanalizace. Je teď taky k dostání spousta různých tmelů, který držej i když se lepěj za mokra.
Tak ti pomáhej bůh, nikdo jinej ti nepomůže.
září 24, 2019 10:30
Napsat nový komentář

Pro komentování je potřeba, abyste byli přihlášeni. Pokud nemáte ještě svůj účet, prosím zaregistrujete se.


busy
 
< Předch.   Další >
[CNW:Counter]