O kudlance se ví, že svého partnera po kopulaci sežere. Když o tom tak uvažuji, myslím, že – v jistých případech – by toto řešení nebylo nezajímavé...

Hubnutí s Kudlankou

Hubnuti

Význam jmen

Význam jmen

Soutěže

Soutěže

Setkání

Setkani

Přihlášení






Zapomenuté heslo
Nemáte účet? Vytvořte jej!

Anketa

VĚRNOST? PODLE MNE JE:
 

TRVALÝ POBYT, JAK SE HO ZBAVIT? PDF Tisk E-mail
Úterý, 29 leden 2019

 Dobrý den, nevím si rady, jak postupovat při zrušení trvalého pobytu mého přítele v rodinném domě mých rodičů. Před rokem se k nám nastěhoval a naši mu odsouhlasili trvalý pobyt. Do této doby bylo vše v pořádku, ale po jeho přihlášení začalo pro nás peklo na zemi.

 

 

 

 

 

 

On začal fakt hodně pít  a je  agresivní - fyzicky mě napadá, slovně uráží mne a mou  rodinu, zakazuje mi navštěvovat mé blízké.  Otec ho už dvakrát nechal vykázat z domu, když hrozně vyváděl, ale má tu ten trvalý pobyt. Dnes je to tak, že mu stále vysvětlujeme, že ho tu nechceme, ať odejde, ale vše je marné.

 

On se jen směje, že tu regulérně bydlí. Nejhorší je, že jsem do toho všeho takhle natáhla rodiče. Jsem již psychicky na dně, nevím, jak z toho, jak nám pomoci.

 

Děkuji za sebemenší radu

PETRA

 

 

Komentáře (3)add feed
... : Sidon
Petro, já nevím, jaké jsou zákony v ČR, ale myslím, že nějaký zákon na to "domácí násilí", tam je. Takže jestli Tě ten Tvůj "přítel" zase napadne, tak zavolej policii a navíc máš přece rodiče, jako svědky, takže chlapec by se pakoval raz-tři. Věřím, že se tady najde několik dobrých rádců a poradců, kteří Ti řeknou, jak nejlíp na něj. Nechce se mi rozepisovat o tom, že tady (v Kanadě) by hoch letěl okamžitě z bytu (domu) a dostal by rok zákaz se k domu (bytu) i přiblížit, nesmí ani telefonovat, ba dokonce ani psát emaily. Jedině přes právníka, ale stejně s tím musí manželka souhlasit. K tomu stačí, aby ten chlap napadl svoji ženu (partnerku) jenom slovně, říkají tomu - verbal assault a posuzuje se to jako kriminální čin.

The legal definition of assault under the Canadian Criminal Code is the use of force, either directly or indirectly, against another person without their consent. ... These categories include assault with a weapon, sexual assault, aggravated assault, and verbal assault.

Já mám pár známých, kteří si tím prošli. Jeden dokonce nějaký čas u mě bydlel. Jó, tady se s něma nese...
smilies/cool.gif
leden 29, 2019 22:14
... : *deeres*
Spousta lidí se domnívá, že tím, že má někde nahlášen trvalý pobyt, má právo v bytě bydlet a nemůže být vystěhován. Je třeba si uvědomit, že trvalý pobyt má význam řekněme „úřednický“. Smyslem určení trvalého pobytu je zajistit, aby byl určitým způsobem řešen vzájemný vztah občana a veřejné správy. Institut trvalého pobytu však neřeší právo občana na bydlení. Dle trvalého pobytu se posuzují nejrůznější dávky, vyměřují poplatky, určuje se volební obvod atd. V žádném případě se od něj neodvíjí nárok bydlet v objektu, ten se odvozuje od jiných právních skutečností, zejm. ze smluv, ale i např. z rozhodnutí soudu. Nejtypičtějším příkladem je nájemní smlouva, na základě níž má osoba právo k nájmu bytu, tedy může byt využívat k bydlení. Pokud dojde k vypovězení této smlouvy, právo k bytu (a tak užívací právo) zaniká bez ohledu na to, že tato osoba má v bytě stále hlášený trvalý pobyt a může být vystěhována.

Napadá vás, tak okamžitě volat policii. K vašemu objektu i přes hlášený trvalý pobyt nemá žádný právní nárok, pokud jste s ním neuzavřeli nájemní smlouvu.

Doporučuji se obrátit na OÚ, kde se hlásíte k trvalému pobytu. Zrušit TP osobě může ohlašovna na návrh oprávněné osoby(vlastníka domu). Úřední adresou občana pro evidenční účely a pro komunikaci s úřady bude po „odhlášení“ TP sídlo ohlašovny až do doby, než si sám zvolí jiné místo trvalého pobytu.
leden 30, 2019 08:57
... : d@niela

A dále:

tady, nalevo, je plno odkazů na články, které se TP věnují.
Doporučuji pročíst.
d.
leden 30, 2019 15:19
Napsat nový komentář

Pro komentování je potřeba, abyste byli přihlášeni. Pokud nemáte ještě svůj účet, prosím zaregistrujete se.


busy
 
< Předch.   Další >
[CNW:Counter]