O kudlance se ví, že svého partnera po kopulaci sežere. Když o tom tak uvažuji, myslím, že – v jistých případech – by toto řešení nebylo nezajímavé...

Hubnutí s Kudlankou

Hubnuti

Související články

Význam jmen

Význam jmen

Soutěže

Soutěže

Setkání

Setkani

Přihlášení






Zapomenuté heslo
Nemáte účet? Vytvořte jej!

Anketa

VĚRNOST? PODLE MNE JE:
 

PLATBA I ZA "VČELIČKU"? PDF Tisk E-mail
Pondělí, 21 leden 2008

 Dobrý den, dnes ráno mi zvedla náladu návštěva u mojí gynekoložky. Letos poprvé jsem byla na pravidelné aplikaci antikoncepční injekce přípravku Depo-provera. Jsem s touto antikoncepcí spokojena, hlavně se mi líbí, že nemenstruuji, nemusim brát pravidelně pilulky a nijak mě neomezuje v cestování. Dosud jsem za aplikaci i lék platila 200 korun. Vím, že u jiných gynekologů je k mání i za 160 korun.

 

 

 

      Dnes ale po mě sestra chtěla i 30 korun, prý za recept;  já ho sice zaplatila, ale na příště jsem si ho nechala napsat na recept,  který si sama vyzvednu v lékárně. Nemyslím, že to bylo správné - jsem přesvědčena, že na platbu 30 korun nemají nárok. Injekci mi aplikovala sestra, lékařku jsem vůbec neviděla.

 

     Ani na poplatek za recept nemají nárok, jelikož antikoncepce se hradí v plném rozsahu a proto se 30 korun neplatí. Myslím, že tuto skutečnost spousta pacientů vůbec neví, že nemusí platit 30 korun za recept, pokud si lék zaplatí v plném rozsahu. Vyplatí se to v případě, že je učast pojištovny menší než těch 30 korun.

 

     Hodlám o tom informovat i VZP, u které jsem pojištěna. Už na podzim loňského roku jsem u této gynekoložky platila 40 korun při pravidelné roční prohlídce a ani nevím za co. Nechci být za lakomce nebo kverulanta, ale mě taky nikdo nic zadarmo nedá. Já, manžel i naši dva synové jsme zdraví, takže z nás se moc dobře mít nebudou, ale vadí mi, že poplatky musí platit třeba moje babička, která byla za války totálně nasazena, celý život pracovala a nyní si musí za všechno platit ze svého opravdu podprůměrného důchodu.

 

    Děkuji, že jsem si mohla u vás vylít srdíčko, přeji hodně zdaru a děkuji za váš časopis, u kterého se zasměju i zabrečím nad lidským osudem.

 

Radka D.

 

 

 

Komentáře (17)add feed
Za recept se neplatí u lékaře, : Sinix
ale až v lékárně. Takže sestra od tebe vybrala těch 30 Kč neoprávněně. A 30 korun se u lékaře platí jen za vyšetření (a to ještě ne za preventivní - i když při něm něco zjistí). Více např. zde: http://www.tyden.cz/rubriky/domaci/julinek-radi-jak-usetrit-u-doktora_31415.html
leden 21, 2008 10:01
Teď už máme, co jsme chtěli, : NČ
do rachoty zvesela!
leden 21, 2008 10:12
Za recept (nebo položku na receptu) : Luciáš
na kterém je lék (i antikoncepce) hrazená 100% pacientem se NEPLATÍ!!!
leden 21, 2008 10:33
Radko, : mamča
až si na příslušných místech postěžuješ, budeš si muset najít jinou doktorku. Tahle Ti to dá následně sežrat.

leden 21, 2008 10:44
Depo : Pája
Hrůza, takový humus jako Depo-provera (a jiné hormony ) bych si do svého těla nedala ať už za poplatek či bez něj.
leden 21, 2008 16:03
poplatek jasně neměl být, ale : : bb

hlavně se mi líbí, že nemenstruuji

...no nazdar, to vážně existuje? a ty se nebojíš co to s tebou provede??

Našim vnučkám asi v 16 vyndají dělohu, zmrazí v úložném boxu a nasadí jim ji zpátky tři dny před plánovaným početím dítěte. Za příplatek se to dítě vypěstuje v té externí děloze a nasadí matce do břicha v 5. měsíci - do té doby stejně není nic vidět a jen by se musela omezovat v aktivitách. Tři dny před termínem porodu ji uvedou do stavu řízené blaženosti, v jehož průběhu plynule porodí, a po 6 týdnech zase odloží dělohu do dělohaboxu k použití na příště...
Hormonální anikoncepce tou dobou bude již zakázána, a to od doby, kdy si dítě při hře uřízlo malíček a on mu do rána dorostl, a s kopýtkem...
leden 22, 2008 00:11
Absence menstruace : Myška
je i při jiných druzích antikoncepce, třeba při nitroděložním systému Mirena. Je to individuální, některé ženy nemenstruují s Mirenou vůbec, některé menstruují jen lehce. Je to způsobeno tím, že působením hormonu, který se z Mireny vylučuje pouze do dělohy, sliznice v děloze narůstá jen velmi minimálně, a každý měsíc se neodlučuje, tak jak je běžné a tím nedochází ke krvácení. Není to umělý přechod. Samozřejmě to není nic pro odpůrce hormonální antikoncepce. Ale já ji mám a jsem spokojená. Už sedm let nevím co je to vložka smilies/wink.gif.
leden 22, 2008 06:59
Myško, nejsem ani pro ani proti, spíš mám obavy z dlouhodobých zásahů do přirozena... : bb
nemenstruovat mi přijde hodně nepřirozený, ale nejsem odborník. V 17 jsem ji brala, stejně jako moje dcera. Já přestala za 2 roky, ona ji užívá třetí a užívat bude, je to prostě pohodlné a asi nejjistější. Má velmi slabou, název se mi vykouřil z hlavy, ale menstruuje normálně, pochvaluje si pravidelnost. Já se o ni bojím, protože a) nevím, zda problémy s otěhotněním, které dnes ženy po 30 často mívají,
leden 22, 2008 08:30
... : bb
nejsou částečně způsobeny i dlouhodobým užíváním hormonální ak, b) kouří (tajně, málo, ale kouří), a v rodě jsou křečovky.
leden 22, 2008 08:32
Bb, : Myška
strachu o dítě rozumím moc dobře. Starší syn trpí nevyléčitelnou nemocí, je bez potíží, žije zcela normálně, ale v těle už to je, a může kdykoliv propuknout. Lékaři říkají, že cca do pěti let od zjištění, tedy u něj od operace, se nemoc zase přihlásí. Klepu na dřevo, je to už šest a půl roku a zatím naštěstí nic.
leden 22, 2008 08:41
Myško, : bb
co na to říct...jen popřát, aby vám to vydrželo
leden 22, 2008 08:54
Bb, : Myška
díky. Teď se dívám, že jsem to napsala tak, jako by měl rakovinu. Nemá, má jinou "sviňu".
leden 22, 2008 09:16
... : bb
sviňa jako sviňa, hlavně ať je zalezlá a drží klapačku smilies/smiley.gif
leden 22, 2008 09:31
Nemyslím si, : Káča
že nemenstruovat je nepřirozené. Naše prababičky taky moc nemenstruovaly, protože byly většinu života těhotné. Chápu samozřejmě ten rozdíl mezi umělým a přírodou vyvolaným "nemenstruováním", ale v tom bych ten problém neviděla. Sdílím spíš podobné obavy jako bb, zda soušasné potíže s otěhotněním nesouvisí s dlouhodobým užíváním HA. Já jsem ji tedy přestala brát po cca deseti letech z jiných prozaičtějších důvodů (téměř definitivně mi vzala chuť na sex - která se po vysazení vrátila), přesto si myslím, že pokud by se zjistilo, že dlouhodobé užívání HA komplikuje pozdější otěhotnění, těžko se to ženy kdy dozvědí...je v tom totiž příliš mnoho peněz pro příliš mnoho lidí v příliš mnoho farmaceutických firmách. Nědělám si iluze...ale to jsme asi příliš odbočily od tématu...
leden 22, 2008 12:47
HA : Jel
já brala HA 10 let od 17. Teď už ji 6 let neberu a mám pravidelný sexuální život a ač bych dítě brala, zatím nepřichází. A do asistované reprodukce se mi nechce. Přijde mi, že když to příroda nechce, nemělo by se to lámat přes koleno, vždyť ještě můžeme dítě adoptovat.
K tomu menstruování, objevila jsem menstruační kalíšek a taky už nevím co to je vložka a menstruování je pro mně nádherně pohodlné. (Krom té prvnodenní bolesti, ale tu už si vždycky nějak odbudu).
leden 22, 2008 13:30
HA : Lietavica
Já ji taky brala spoustu spoustu let pravidelně a díky ní jsem měla menses vždy jen jeden dva dny a otěhotněla jsem hned první měsíc poté, co jsem ji přestala brát. Takže to možná vůbec nesouvisí. Kamarádka ji nebrala nikdy, protože dítě chtěla a přesto otěhotněla až po umělém oplodnění.
leden 22, 2008 13:41
Jestli můžu : autorka příspěvku
ještě něco podotknout k té Depo-proveře, tak na příbalovém letáku jsem se dozvěděla, že se používá i k léčbě mužů. To jsem se od srdce zasmála a představila si situaci až ji bude manžel píchat mě a já jemu. Jinak je mě jasné, že to není žádný neškodný preparát, ale jeho výhody v mém případě bohatě vyvažují negativa spojené s jeho užíváním. Já jsem strašný lajdák a na každodenní užívání pilulek bych zapomínala. A představa cestování s "výbavou" mě děsí. Pracuji v cestovce a často se ve čtvrtek dozvím , že o víkendu jedu tam a tam, a proto se cítím v tomto ohledu svobodná.Ale na tu sestru mám vztek ještě teď, a na sebe ještě vetší, že jsem se víc nebránila Čistý zisk z aplikace měla 130 korun, tak nebude mít nic.
leden 22, 2008 16:38
Napsat nový komentář

Pro komentování je potřeba, abyste byli přihlášeni. Pokud nemáte ještě svůj účet, prosím zaregistrujete se.


busy
 
< Předch.   Další >
[CNW:Counter]