O kudlance se ví, že svého partnera po kopulaci sežere. Když o tom tak uvažuji, myslím, že – v jistých případech – by toto řešení nebylo nezajímavé...

Hubnutí s Kudlankou

Hubnuti

Související články

Význam jmen

Význam jmen

Soutěže

Soutěže

Setkání

Setkani

Přihlášení






Zapomenuté heslo
Nemáte účet? Vytvořte jej!

Anketa

VĚRNOST? PODLE MNE JE:
 

TÁTA, MÁMA - A JEJICH HOLČIČKA PDF Tisk E-mail
Středa, 16 leden 2008
Přejít na obsah
TÁTA, MÁMA - A JEJICH HOLČIČKA
Strana 2

 Někdy je člověku až smutno, jak se ty cestičky života divně kroutí.... Většinou všechno začíná hezky, láskou... Narodí se milované růžovoučké mimi... Dny, měsíce, roky ubíhají a postupem času je všechno jinak. Kam se poděje láska? K manželce, k manželovi, k dceři, k tatínkovi... Následující peripetie o lecčems vypovídají - o pokřivenosti vztahů? O zoufalství? O beznaději?

 

 

 

 

 

.

     Chtěla bych Vás moc poprosit o radu. Jsem teď vlastníkem ideální poloviny domku - společně s matkou. Otec před rokem a půl svoji část přepsal na mne, ale od té doby se nepodílí na žádné údržbě domu ani na placení veškerých energií. Bydlí zde zcela zadarmo.

 

    Podotýkám, že je to silný alkoholik, který stihl rozprodat téměř veškerý svůj movitý majetek a zadlužit se půjčkami ve výši cca 100 000 Kč, ale bohužel má přiznaný plný invalidní důchod. Vzhledem k tomu, že má zde trvalé bydliště, trvale nás ohrožuje možnou exekucí. S matkou jsme se rozhodly pro rekonstrukci domu, ale za předpokladu, že tento dům ještě před uskutečněním rekonstrukce opustí. Rodiče jsou od roku 2002 rozvedení a při přepisu nemovitosti nebylo k němu vztaženo věcné břemeno.

 

     Podotýkám, že v části domu, kterou trvale využívá, není schopen dodržovat ani zásady základní hygieny (úklid, osobní hygiena, pořádek atd..) a tím tedy znehodnocuje vybavení bytu a nelibým zápachem obtěžuje své okolí. Dále mu byla poskytnuta nájemní smlouva o podílení se na úhradě energií a nutných oprav domu, ale tu odmítl podepsat. Existuje nějaké řešení, jak notorického otce, co se přiživuje na bezmocnosti druhých, dostat z domu pryč vzhledem k tomu, že dům trvale obývá??? Nejlépe zrušit mu trvalý pobyt a následně zažádat o jeho vystěhování. Stejně mu kromě rozbitého gauče na kterém spává, páru křesel a snad ještě lednice (kterou mimo jiné platila ještě máma před rozvodem) nic už v domě nepatří. Všechno co měl,stihl rozprodat. V dubnu bude ''slavit''  54 narozeniny.

 

     Bohužel zda-li splácí půjčky je těžko dohledatelné, jelikož nemáme přístup do jeho osobní pošty ani k jeho bankovním účtům, ale nejednou ho doma sháněli jeho věřitelé, kterým dlužil ne malé částky. Odhadovanou výši jeho dluhů jsme zjistili už před delší dobou z dopisů, které vyhazoval do odpadu neponičené (home credit, cofidis, provident, smart a profireal) i když uznávám, že tento postup asi nebyl zrovna nejvhodnější...  šlo spíše o náhodu, že jsme na tuto skutečnost narazily při spalování papírového odpadu. Z příbuzenstva má už jen sestru, která ale nijak není v trvalém kontaktu s ním. Takže řešení otázky jeho následného bydlení je velice těžké. Snad jen že by mohl jít do domova důchodců, ale bojím se, že na tuhle možnost asi sám dobrovolně nepřistoupí z důvodu vysokých nákladů za umístění do domova. (Teď neplatí nic a za domov by platil tak odhadem 6000-7000 Kč) Dále skutečnost, že je těžký alkoholik tomu moc nepomáhá.

 

     Invalidní důchod mu přiznali na schizofrenii v roce tuším 1992. První dva roky byl vážně nemocný a trpěl blouznivými představami spojenými s křesťanstvím, o tom, že je papež atd.. ale po čase se tyto symptomy zcela vytratili a zůstal mu už jen téměř každodenní pobyt v hospodě od 10 00 do 16 30 kdy se nejčastěji vracel domů. Během posledních asi 10 let už komunikuje jako zcela normální člověk bez jakých koli vedlejších příznaků choroby a je velmi smutné, že si nedokázal svůj volný čas využít zcela jiným způsobem. Je to neštěstí, co z člověkem dokáže udělat přemíra alkoholu. Přitom to býval velice šikovný člověk, který uměl pracovat se dřevem na úrovni vysokého odborníka.

 

 

 



 
< Předch.   Další >
[CNW:Counter]