O kudlance se ví, že svého partnera po kopulaci sežere. Když o tom tak uvažuji, myslím, že – v jistých případech – by toto řešení nebylo nezajímavé...

Hubnutí s Kudlankou

Hubnuti

Související články

Význam jmen

Význam jmen

Soutěže

Soutěže

Setkání

Setkani

Přihlášení






Zapomenuté heslo
Nemáte účet? Vytvořte jej!

Anketa

VĚRNOST? PODLE MNE JE:
 

JAK PODĚKOVAT DOKTOROVI? PDF Tisk E-mail
Pondělí, 06 listopad 2017
Výsledek obrázku pro doctor PICTURE pngMám doma mamku s Alzheimerem, je jí 84, ale ví o světě. Asi před dvěma měsíci se něco stalo, a maminu odvezla záchranka do nemocnice, s podezřením na mozkovou příhodu. Bylo to v neděli. Ve čtvrtek mi sdělili, že na ní nic neshledali, a že ji dají na LDN.


 

 

 

Já jsem v tu dobu měla naplánovanou dovolenou, tak jsem s tím souhlasila, s tím, že si ji po 14 dnech vezmu domů. Jenže - než jsem stačila odjet, volal mi z LDN jejich pan doktor a co prý mamince je, že propouštěcí zpráva byla velmi lakonická…

Tak jsem mu to tedy všechno podrobně vylíčila. A začaly se dít věci…  Zjistil, že ji léčili na štítnou žlázu, kterou přitom měla zcela v pořádku…

Podotýkám, že jsem jen chtěla po obvodní doktorce, aby ji aspoň jednou za rok vyšetřila. Ano, takže přijela, změřila jí tlak, pak ji pochválila a řekla, že je všechno v pořádku. A že lepší už to nebude.

Tak vidíte - to musel přijet doktor z Ukrajiny (slouží v té LDN), aby mi dal mamku dokupy!

Strašně ráda bych se mu nějak odvděčila, ale nevím jak. Cpát mu obálku je mi trapné, kytka pro chlapa mi přijde taky divná, a jít tam s dárkovým košem, což bych chtěla, to se bojím, aby neměl nakonec ještě průšvih on.

 

Tak tedy moc prosím, poraďte, jak na to.

ALKA

Komentáře (18)add feed
... : Myška
Koupila bych nějakou drahou láhev - koňak, whisky, luxusní rum,...
listopad 07, 2017 07:01
... : mia I
koupila jsem kdysi jedné paní docentce , která mi hodně pomohla, kvalitní, dražší soupravu psacích potřeb.Koneckonců lékaři pořád něco píšou a když s ní nebude chtít psát, má ji jako vzpomínku na vděčnou pacientčinu dceru Alku smilies/wink.gif
listopad 07, 2017 08:17
... : d@niela
moje sestřenice měla jistej čas za manžela docela dobrýho zubaře. Bydleli na Invalidovně, tam měli "spací obejvák", "halo-kuchyni" a pak pokoj, ve kterym se hřály úplatky...
Největší legrace byla, že oni dva ani moc alkoholu neholdovali a na sladký nebyli. Sestřenice tedy bonboniéry a flašky při každý příležitosti dávala dál smilies/smiley.gif.

Oba už nejsou, takže už se nemůžu zeptat, co by asi (když už) brali jinýho spíš...

listopad 07, 2017 08:24
... : NČ
Článek:Jak se odvděčit doktorovi, to je takovej běžnej voříšek pro méně zkušený, než jsem třeba já.
Obálka rozhodně nejni trapná, pokud ovšem neobsahije trapnou dvoustovku, ale aspoň tisícovku. V tomhle případě bych ji předal výměnou za doktorovo přímý telef. číslo (dobrýho doktora je nutno si hejčkat a držet).

Šlo by taky, pozvat ho na večeři do příjemnýho prostředí, nemusí to bejt přímo luxus ale určitě ne zase vietnam s kůň-pao za 89,- Kč.

A jestli ani tohle se ti Alko nezdá, tak zcela určitě nikdy nezklame osvědčená flaška whisky nebo Metaxy v ceně nejmíň 400,- Kč, určitě v krabici. Položí se v igelitce u stolu na zem tak, aby si všimnul a aby nebyla přímo na očích event. příchozím a nemluví se o tom.


Rozhodně si řekni o přímej kontakt, s ujištěním, že nebudeš votravovat, ale v případě potřeby pošleš sms s žádostí o zavolání, až se to hodí.
listopad 07, 2017 08:27
... : *deeres*
Dcera je zaměstnaná ve zdravotnictví a je to přesně tak, jak píše Daniela. Od vděčných pacientů dostávají putovní dárky. Obligátní je totiž nějaká ta lahvinka, bonboniéra, kafe, čaj, nebo kytka.
A tak to většinou putuje zase někam dál pro potřebné. Nakonec nejvíce ocení osobní prezent, který pacient sám vyrobil, nebo vypěstoval. V tomto případě se nic takového nehodí. Já bych šla s obálkou, ale přistrčila bych jí do hezky zabalené bábovky, štrúdlu, nebo sušenek. On se osobně snažil, ať vidí, že i vy jste měla snahu něco osobního pro něj udělat. Samotná obálka, bez ohledu na to, kolik v ní je , je trapná.
listopad 07, 2017 09:06
... : d@niela
Tohle fakt není špatnej nápad!
Bábovka potěší, nebo cokoliv podobného ňamózního, a pokud tam bude ještě nějaké to malé všimné, tak to bude OK.


listopad 07, 2017 09:12
... : Milene
Já jsem pečením hýčkala sestřičky v domově seniorů. Ale to nebyl takový jednorázový dárek. Když jsem přijela na návštěvu, tak jsem jim na sesternu něco pověsila v igelitce. smilies/grin.gif V poledne měly moc práce, tak měly zavřeno. Na tácku nějaké dobrý koláč, co se mi povedl, nebo hroznové víno a jiné ovoce, kafe teda taky. A před vánoci kosmetiku.
listopad 07, 2017 10:28
... : *deeres*
On je doktor a doktor, některý si kulicha okamžitě strčí do kapsy a považuje to za samozřejmost. Jenže jsou i někteří nezkažení jedinci, které můžete obálkou i urazit, ale pokud je to ve formě osobního dárku, tak se o to s vámi ani takový slušný doktor nebude přetahovat.
listopad 07, 2017 10:40
... : Pavlína
Dát peníze mně připadá být hloupé. Dát lahvinku, čokoládu ... taky.
Což tak třeba přednabitý čip do bazénu? Dárkový poukaz do kina či do divadla? Či třeba na masáž? Takové to, co bychom užili všichni - od dělníka počínaje docentem konče smilies/smiley.gif
listopad 07, 2017 11:41
... : Myška
Tipů tu padlo více, některé, jako třeba ty poslední od Pavlíny, pro mě naprosto nepochopitelné. Obálka by musela být poněkud plnější než pár stovek, nebo litřík, a i tak se mu zdá poněkud trapná. I kdyby byla v bábovce, či v nějaké jiné domácí dobrotě.

listopad 07, 2017 12:54
... : doktor
Alko,když je to opravdu dobrý doktor a dobrý chlap nic si od tebe nevezme.Přineš-li něco,může se stát,že Tě vyhodí.Stalo se mi to ,když mi v motolské zachránili dceru.Ahoj a jsem rád,že maminka je zase v pohodě.Panu doktorovi poděkuj,stiskni ruku a hezky se usměj.
listopad 07, 2017 13:25
... : alka..
Díky Vám všem za rady. Diskrétně se k němu nedostanu.Když jdu za ním (doktorem),musím přes sesternu.
Mám strach abych ho nějak nekompromitovala.Ale zaujala mě ta bábovka.Udělám aspoň 3poschoďový dort a půjdu středem. Dám ho doktorovi a bude na něm,jestli jim dá kousnout.A souhlasím s doktorem,je to dobrý chlap,ale s buchtou mě snad nevyhodí. Držte mi pěsti.
listopad 07, 2017 14:28
... : Milene
smilies/wink.gif Dej vědět, jak se ti povedl a jak si pořídila.
listopad 07, 2017 15:18
... : *deeres*
Alko, určitě tě nevyhodí. Já měla mámu dlouhodobě na LDN a sestřičky i doktorka byly moc rády, když jsem přinesla šperky, co dcera vyrábí. O mámu se moc dobře staraly a znovu jí postavily na nohy, ale také mně bylo nepříjemné, chodit s obálečkou.
Doktora kompromitovat nebudeš, úplatek to je tehdy, když zaplatíš předem a jsou výtečníci, kteří si o to i řeknou.Víc ti napoví článek:
https://zpravy.idnes.cz/podekujte-svemu-lekari-ale-jak-dea-/domaci.aspx?c=A030514_213535_domaci_pol
listopad 07, 2017 16:31
... : Sandra
Náš kamarád doktor říká, že brát si cokoliv od kohokoliv před výkonem se nesmí, to je totiž úplatek. Ale po výkonu už je to poděkování, a poděkování přijímat povoleno majísmilies/smiley.gif
Buchta je dobrý nápad, když ji nebude chtít, nechá ji sestřičkám, pochybuju, že by tě s ní poslal domů...
listopad 08, 2017 08:55
... : d@niela
taky si myslím... a nemusí to být zrovna třipatrový dort :-))) taková halda dobrýho koláče... smilies/grin.gif
listopad 08, 2017 09:40
... : Iris
Omlouvám se, ale moc dobře jsem nepochopila, čím se ten doktor tak vyznamenal, čím maminku dal do kupy? Ptám se zcela upřímně a bez ironie. Že se lékaři často neshodují v hodnocení stavu pacienta a na jeho choroby mají různý náhled je běžné, proto jsou lékařská konzilia apod.
Jinak zírám, o jakých prezentech se tu bavíme, asi jsem z jiného světa. Tak v tom našem jiném světě (maloměsto) doktora i veškerý personál nejvíce potěší, když někdo napíše do novin poděkování a pochvalu. To se pak kopíruje a koluje po špitále. Opravdu smilies/smiley.gif
listopad 10, 2017 14:00
... : alka..
Vysvětlím.Viz výše uvedené. Až v LDN začalo doktora zajímat,s čím byla v nemocnici,když ona nemocnice nic neshledala.Udělal odběry(ač nemusel)Konzultoval s kolegy a zjistil to co zjistil. To jsem ještě nenapsala,že zjistil že špatně funguji ledviny,znovu konzultoval a předepsal léky. To naši doktoři s lidmi nad 80 let nedělají.Pochopitelně jsem o práci pana doktora informovala lékařskou komoru a primaře LDN.Do novin to dám také.Asi nejsme dobré maloměsto,protože téhle nemocnice se bojí každý.
listopad 10, 2017 15:19
Napsat nový komentář

Pro komentování je potřeba, abyste byli přihlášeni. Pokud nemáte ještě svůj účet, prosím zaregistrujete se.


busy
 
< Předch.   Další >
[CNW:Counter]