O kudlance se ví, že svého partnera po kopulaci sežere. Když o tom tak uvažuji, myslím, že – v jistých případech – by toto řešení nebylo nezajímavé...

Hubnutí s Kudlankou

Hubnuti

Související články

Význam jmen

Význam jmen

Soutěže

Soutěže

Setkání

Setkani

Přihlášení






Zapomenuté heslo
Nemáte účet? Vytvořte jej!

Anketa

VĚRNOST? PODLE MNE JE:
 

MAMINKA "NA TVRDO" PDF Tisk E-mail
Čtvrtek, 28 červenec 2016
 Dobrý den, řeším problém, se kterým si nevím rady, a tak jsem se nějakým řízením osudu proklikala až k vám. Je mi 52 let a po mnoha letech samoty jsem si na seznamce našla přítele – je mu 58. Jsme spolu devět měsíců a je mezi námi 80 km. Jelikož mám ještě nezletilé dítě (jednu sedmnáctku plus dvě starší) vztah na dálku je jediné, do čeho jsem byla prozatím ochotna jít a nemám s tím problém.

 

 

 

 

 

 

 

Oba jsme OSVČ, takže se vidíme i několikrát v týdnu, já jezdím do jeho města pracovně, takže se mi to daří spojit, aniž by má rodina jakkoliv strádala. Děti si na můj vztah postupně zvykly a prozatím to po organizační stránce celkem funguje.

 

Přítel je milý; je to asi ten nejhodnější chlap v mém životě a já ho mám velmi ráda. Cítím, že jemu bych chtěla časem dát svou veškerou lásku a strávit s ním zbytek života. Pokud to ovšem bude možné…

 

Ovdověl před 18 ti lety a zůstal sám se synkem, tenkrát osmiletým. Příčinou byla autonehoda, při níž zemřela jeho žena (která řídila) i otec zároveň. Měl celkem tři cca 2-3 leté vztahy, které se vždy rozpadly, takže byl převážně sám. Často mi vrtalo hlavou, proč si ještě nezaložil novou rodinu. Ale jsou tu i jiné  vypozorované jevy. Například jeho citové turbulence, kterými je náš vztah ovlivněn. On se do mne zamilovat na první pohled (jak tvrdil) a ještě před nedávnem mi řekl, že si mě celý život přál.

Jednou mi prokazuje velké city a péči, jindy se „cítí rozpolcen, říká, že ho děsí má velká rodina a že neví co má dělat, že vidí, že pro něho nikdy nebudu dost volná…“ a mně to vůbec  nedává smysl.

 

A teď se dostávám k onomu největšímu problému, kterým je jeho 84 letá matka. Ona mu řekla, že se za něho stydí, protože si nabrnknul ženskou se třemi dětmi; a vůbec ho velmi ponižuje, přesto, že on je takový úžasný člověk i profík ve své práci. Stále mu předhazuje nějaké jeho nedostatky a dává mu najevo, že není dost dobrý. On jí ale pomáhá se vším a snaží se jí vyhovět.  Po té nehodě se oba hodně semkli a on jí je velmi zavázán za všechnu její péči a pomoc.

 

Ještě donedávna jsem si myslela, že je to taková vrtošivá, ale vcelku hodná stařenka, která má strach, že by ji syn opustil, kdyby se znovu pustil do nějakého vztahu, ale která si snad časem "dá říct". To jsem se ale nejspíš hodně mýlila, protože partner k ní chodí několikrát denně, se vším jí pomáhá a ona mu denně vaří. Když za ní náhodou nemůže přijít, dělá mu scény; takže se nakonec i po operaci zubů k ní dobelhal, jen aby se nezlobila...

 

Rozsvítilo se mi před pár dny, když přišel domů se slovy, že mu strašně vynadala a bouchla do stolu se slovy "buď já, nebo ona!". Vůbec jsem nechápala, co tím chce říct, ale dnes po přečtení článku zde na Kudlance mi "docvaklo", kam jsem se to dostala.

 

Vůbec nevím, jak na to reagovat, je mi jasné, že nabádat ho, aby opustil svou matku bude rozhodně kontraproduktivní. Doposud jsem se k tomu nikdy nevyjádřila a proti jeho matce jsem neřekla jediné křivé slovo, takže se mohu v klidu rozhodnout, co udělám.

 

Jenže nevím, co? Fakt, že jsme se nikdy ani osobně neseznámily (protože ona to nepřipustila), mi svazuje ruce. Jeho to velmi trápí, cítím, jak by si přál její požehnání, ale zřejmě netuší, že ona mu ho nikdy nedá, pokud on sám něco nezmění.

 

Prosím vás tímto o radu, velmi mi na něm záleží a chtěla bych o náš vztah zabojovat.

 

Mám vůbec šanci?

Cítím, jak je to zkostnatělé a složité, vždyť to trvá už tak dlouho...

 

 

 ADÉLA

 

  

 

Komentáře (11)add feed
...... : Nona
Adélo, nevím, jak bys chtěla a mohla o takový vztah zabojovat? Já bych do toho nešla, podle mne to nemá perspektivu. Pán bydlí daleko, má svůj život a své vztahy, na čemž nechce a nemůže nic měnit. Ty zrovna tak.
Možná by sis měla ujasnit, co chceš? Chceš vztah na dálku, na občasné povyražení? Tak to možná by Ti tento pán mohl splnit. Pokud chceš ale vztah se vším všudy, tedy třeba se společným bydlením, neumím si představit, jak by to pán realizoval? Maminka je sice stará, ale zřejmě vitální. To, že ho sekýruje a mluví mu do života, je jejich věc. Asi to trvá mnoho let a pro Tebe by to byl nadlidský úkon na tom něco měnit. Zmiňuješ se o dětech. Není mi jasné, kdo z dětí bydlí se svým rodičem, tzn., kolik dětí a zda vůbec nějaké máš Ty i on na starost? To je také další důvod, proč by byl třeba problém ve společném bydlení....

Osobně jsem hodně skeptická a doslova alergická na zamilované řečičky, nechci Ti brát iluze.... ale pokud by mi pán ze Seznamky ve věku 58 let řekl, že se zamiloval na první pohled a jsem to já, koho celý život hledal?.... klepala bych si na čelo a spíše by mě vytočil!
Tak nevím, stojí Ti to zato?

červenec 29, 2016 07:42
ciste formalne : romanB
dcera bude dospela za rok. Pockej, ono se uvidi, i kdyz to zni drsne, 84 je vysokej vek.
červenec 29, 2016 09:47
Nechci malovat čerta na stavební prvek : vlk
ale dokud paní matinka bude dýchat, tak můžeš byt tak akorát tajnou milenkou a to pouze tehdy, pomud pan, na první pohled zamilovaný, umí a zvládne matince duveryhodně lhát.
červenec 29, 2016 11:19
... : Vodoměrka
Tak pokud stejně do vztahu nijak nespěcháš a situace na dálku ti víceméně vyhovuje, tak bych to nehrotila a počkala si, jak se to vyvrbí... mimochodem, a co on na to říkal, když maminka dala najevo, že buď ona nebo ty? Rozhodl se už nějak nebo to nebere vážně?
červenec 29, 2016 11:57
... : mia I
vztah na dálku je jediné do čeho,jak píšeš, jsi ochotna jít. Tak bych zatím netlačila na pilu. Víc než jeho matky (má už přece jen věk, věčně tu nebude), bych se obávala jeho nechuti jít do velké rodiny, což už naznačuje. On je zvyklý žít pouze se synem , snadno si dovodí, že Tvé tři dospělé děti plus jeho potomek budou postupně zakládat rodiny , on se na to necítí. Chce mít více klidu, i financí.
červenec 29, 2016 12:12
ty tvoje děti bych neřešila... : d@niela
tvůj majetek = tvůj majetek, a stejně je to i u něj. Nejste přeci spolu kvůli prachům, ty od něj nic nečekáš (doufám), a on od tebe nejspíš taky ne. smilies/grin.gif
Jste spolu proto, že je vám hezky - takže bych případné rodiny tvých dětí či jeho syna vůbec neřešila.
Což bych mu včas narovinu řekla.


červenec 29, 2016 14:36
... : *deeres*
Já to vidím tak, že máš 3 možnosti:
1) půjdeš od toho
2) zatneš zuby a budeš doufat, že skorotchýni přežiješ
3) chlapce si necháš jenom na nějaký ten příležitostný taneček a jinak si oba budete dál žít svoje životy
A pak je tu ještě čtvrtá, v předchozím článku nám jí nastínil mykolog, ale ta je o kriminál smilies/cry.gif
červenec 29, 2016 16:01
Dani : mia I
já si zase myslím, že tohle může být docela kámen úrazu. Ono když nastane situace, výlet s pánem, do toho zavolá dcera, že potřebuje neočekávaně pohlídat děti, je hned dilema. Mám to i v příbuzenstvu, hezký vztah, vdovec , rozvedená a skřípe to právě na tomhle. On se svými syny má vlažný vztah, hůř snáší, když ona hlídá vnoučata. Chce ji mít víc pro sebe. Tenhle pán z příspěvku taky už je nejistý v otázce velké rodiny, jinak by o tom nemluvil. Zatím je to víc zamilovanost než láska, přece jen známost pár měsíců, těch setkání si nebylo zatím tolik.
červenec 29, 2016 16:18
Ja bych se obrnila trpelivosti : Bari z Calgary
A pockala bych a rodinu/rodiny bych do toho netahala,vsechno chce svuj cas...
červenec 29, 2016 16:23
Víte co je to rozporuplný pocit? : Lenka1
Když zeť vidí, jak v jeho novém, dosud nepojištěném mercedesu jeho tchyně řítí ze skály. smilies/grin.gif
červenec 29, 2016 17:16
Milá Adélko, : magdalenka
je mi líto tvých problémů. Něco mi to hodně připomíná. Jako když manžel pláče ženě na rameni, že ho odkopla milenka... Píšeš, že jeho matku osobně ani neznáš. Tvůj přítel si ty řeči měl nechat pro sebe. Kdoví jak to vlastně vše probíhá u nich doma. Já bych se ho jeho dalších vztahů nemíchala.Jestli tě chce, ví, kde tě najde, jak se spojí, jak zavolá, napíše. Dnes to jde rychle... Ale své vztahy s matkou ať si řeší sám. V klidu mu řekni, že o ní nemáš potřebu hovořit ani poslouchat, žijte své společné chvíle... Možná to neustojí a v každé druhé větě bude jeho matka stát, potom je to ovšem opičí láska a ta nemusí skončit ani její smrtí. Protože ji bude mít v hlavě nadále. Co by tomu řekla? Schválila by mu to? Dovolila?
Jiná věc je, že to může být také úplně jinak- Napadlo tě někdy, že pán hezky fabuluje, protože se mu to hodí do krámu? A ty slepě důvěřuješ všemu, co řekne...
Ale nechci být k tobě krutá, snad máš své radary, které ti poradí a povedou tě správným směrem. Stejně je rozhodnutí jen na tobě. Čas většinou ukáže, jenže taky ti může proklouznout mezi prsty...
červenec 31, 2016 23:50
Napsat nový komentář

Pro komentování je potřeba, abyste byli přihlášeni. Pokud nemáte ještě svůj účet, prosím zaregistrujete se.


busy
 
< Předch.   Další >
[CNW:Counter]