O kudlance se ví, že svého partnera po kopulaci sežere. Když o tom tak uvažuji, myslím, že – v jistých případech – by toto řešení nebylo nezajímavé...

Hubnutí s Kudlankou

Hubnuti

Související články

Význam jmen

Význam jmen

Soutěže

Soutěže

Setkání

Setkani

Přihlášení






Zapomenuté heslo
Nemáte účet? Vytvořte jej!

Anketa

VĚRNOST? PODLE MNE JE:
 

JAKPAK BUDE U NÁS V ZIMĚ? PDF Tisk E-mail
Pondělí, 14 září 2015
Počasí je věda, to ví každý, ale jak je to s důvěrou v předpovědi meteorologů? Nemám moc zkušenosti s počasím v Česku, protože tady beru to, co přijde, a v podstatě se jen přizpůsobuju. A abych řekla pravdu, moc zas těm dvounohým rosničkám nevěřím.

 

 

 

 

 

 

 

 

      V USA, kde se občas vyskytuju,  je všude možně prezentována předpověď po hodinách a přesně na konkrétní místo, takže se (téměř stoprocentně) můžete spolehnout, zda tam, kde právě budete, zaprší nebo bude slunit svítíčko.

 

         To, co mne nedávno docela překvapilo, je "naplánovaná" pěkně tuhá zima. 

        

Podle britských meteorologů má být už za pár měsíců západní Evropa pořádně zachumlaná do sněhu. Prý nás čeká opravdu zlá zima, teploty hluboko pod nulou a časté sněhové bouřky. Důvodem prý jsou výkyvy teplot v Atlantiku.

 

Slavný Golfský proud, čili silný, teplý a poměrně rychlý mořský proud v Atlantiku, který teče z Mexického zálivu kolem Newfoundlandu k západnímu pobřeží Evropy, velmi významně ovlivňuje klima v Evropě.  A prý v minulém roce dost ochladl, takže na něj nebudeme moci nějak moc spoléhat a možná přijde zima, jaká už dlouho nebyla. (Stejně jako byla velká vedra, tak nyní zase má být fest  zima – minus dvacet stupňů by mohlo být docela běžné.) 

 

 

 

 

 

 

 

Jedním z důvodů velkého ochlazení je  i zpomalení  tohoto proudu – o 15 až 20 procent.  Podle německého profesora Stefana Rahmstorfa z Institutu pro výzkum klimatických změn se to dá přirovnat k vypnutí  až milionu elektráren… Takové zpomalení je prý absolutně unikátním jevem od roku 900 našeho letopočtu.

 

A to ještě nepočítáme přetrvávající vliv  tichomořského Miminka (El Niño)  a pak ještě tání  grónského ledovce, což má za následek obrovské záplavy ledové sladké vody v Atlantiku.  Navíc - ta se nedostává na dno, ale zůstává na povrchu.

 

Výrazné ochlazení by mělo přijít už koncem října a začátkem listopadu by se mohlo i znatelně chumelit.

 

Za pár dnů to začne už v televizi cinkat a co nevidět se obrazovkami rozběhne holčička s tatínkem z jedné obstarožní reklamy:  "Já už ho vidíííííííím!!!!  Ano, uvidíme všichni :-)))

 

                                                                          

 

JSTE PŘIPRAVENI NA POŘÁDNOU ZIMU?

 

d@niela

 


 

 

 

Komentáře (14)add feed
Zimu mám na háku, : Krakonoš
krutou zimu tyhle věštci slibujou už několikátej rok, zase bude houbeles. A i kdyby nakrásně mrzlo a padalo, uhlí i dříví mám letos dost. Aspoň bych po 5 letech vytáhl běžky, na který se mi akorát v garáži práší. smilies/cheesy.gif
Takže za mě - jen ať sněží. Mám pocit, že sněžení v zimě nejni žádná nenormálnost, jak se mi snažej vyděšený reportéři nejrůznějších médií už léta namluvit. smilies/grin.gif
září 14, 2015 23:32
No ale prý podle jakéhosi amerického modelu na předpověď počasí má být zima mírná, : Myška
spíše teplotně nadprůměrná s víceméně dešťovými srážkami... A pak si vyber, že... Prostě nikdo nic neví a musíme se nechat překvapit.
září 15, 2015 07:25
Podle zakona schvalnosti : Deedea
bude letos minimalne jedna snehova boure. Jen Vam dopredu nepovim kdy... me manzel povese do porodnice:-D
září 15, 2015 08:13
Naděje. : Pepa
Třeba to ti imigranti kvůli velké zimě vezmou fofrem zpět do Afriky.
září 15, 2015 08:33
Zimní radovánky. : Pepa
Můj kamarád hajný Petr mi vyprávěl toto: Na lesní škole měli tělocvikáře která z chlapců chtěl udělat fyzicky zdatné muže ještě před vojnou. Když týden chumelilo vydal rozkaz aby si každý student přinesl do školy lyže (turistické)a kdo nemá budou zapůjčeny ze školního skladu a jídlo na jeden den. Trasa: Trutnov - Praha asi 100km. Ještě za tmy vyrazily dle buzoly přes pole přímou trasou. Skutečně do Prahy za den dojely.

září 15, 2015 08:54
Oprava. : Pepa
Dojeli. Zatracení kluci.
září 15, 2015 08:56
A to vše : Michal
je důsledek globálního oteplování. smilies/grin.gif Golfský proud nám chladne!!!
Já na předpověď používám http://www.yr.no/place/Czech_Republic/Pardubice/Česká_Třebová/, je to z Norska, ale dá se nastavit jakékoli místo na zemi a jsou opravdu nejlepší co znám. Mají i předpověď po hodině a i na místa. Třeba u nás v České Třebové je počasí jiné než o 10 km vedle v Ústí nad Orlicí a 10 km vzdálené Litomyšli.
září 15, 2015 09:06
podle El Niña : vlk
bude zima tuhá, no, ani bych nebyl proti smilies/smiley.gif
http://www.stoplusjednicka.cz/el-nino-sili-letosni-zima-bude-zrejme-dlouha-extremne-mraziva
Ale běžek jsme si užili i tu poslední zimu pěkně. Třeba kolem Nového Města na Moravě se běhalo parádně, hlavně s Kadovánkem v bříšku smilies/grin.gif
září 15, 2015 09:17
Ja jsem cetla to same co Myska. : Bara
Zima by mela byt mirna a destiva. Loni jsem u nas v Holandsku nevidela ani jednu snehovou vlocku. Letnicky begonie prezily celou zimu na zahone a na jare zacaly jakoby nic nahazovat na kvet.
září 15, 2015 11:32
danieka : -doktor-
Uvidíme!! Dlouhodobé předpovědi zatím nikomu nevyšlo....tak fakt uvidíme.....držím palce naší planetě...ať ty předpovědi přežije.!!!!!!!!!!!!
září 15, 2015 15:28
... : deeres
Včera jsem se byla podívat v sadu, jak dozrávají malináče. Na stromech většinou prázdno, jen některé měly plody, ale ty prázdně většinou hojně kvetly, jak na jaře. Také některé rostliny, které by měly mít pomalu dobu vegetačního klidu, se snaží dohnat to, co nestačily v příšerném létu. Doubky a smrčky, co vypadaly, že nepřežily letní úpal, začaly znovu rašit. A někde jsem četla, že příroda nemá ráda extrémy a že se snaží alespoň průměrem dohnat velké výkyvy. Tak třeba opravdu konečně bude tuhá zima a já budu nadšená, když vymrzne nepříjemná havěť a konečně nasněží a voda ze sněhu zůstane v krajině a alespoň trochu se zvedne hladina spodní vody.
září 16, 2015 10:09
deeres : kolemjdoucí
konečně bude tuhá zima a já budu nadšená, když vymrzne nepříjemná havěť
opatrně, dneska se musí vážit slova smilies/wink.gif
září 16, 2015 12:06
deeres, : Aggitta
jen aby nemrzlo bez sněhu, toho se my zemědělci bojíme nejvíc!
září 16, 2015 16:06
kolemjdoucí, : deeres
já měla na mysli klíšťata smilies/grin.gif
září 18, 2015 16:22
Napsat nový komentář

Pro komentování je potřeba, abyste byli přihlášeni. Pokud nemáte ještě svůj účet, prosím zaregistrujete se.


busy
 
< Předch.   Další >
[CNW:Counter]