O kudlance se ví, že svého partnera po kopulaci sežere. Když o tom tak uvažuji, myslím, že – v jistých případech – by toto řešení nebylo nezajímavé...
Kontakty
Napište nám |
Poradna Kudlanky |
Právní poradna |
Přihlášení
Anketa
DOBRÉ RADY - TENTOKRÁT O MASE |
![]() |
![]() |
![]() |
Neděle, 13 září 2015 | ||||
Strana 1 z 2 ![]()
Křupavé kuřátko upečete rychleji, když stehna a prsa propíchnete kovovými jehlicemi a dáte ho do trouby i s nimi. O krásně křupavou kůrčičku se postaráte potíráním směsí černého piva (1 sklenice) se lžící medu a několika kapkami balzamikového octa.
Je hovězí maso při vaření stále tvrdé? Přidejte do vody lžíci rumu nebo vodky. Rychleji změkne a nemá žádnou nežádoucí příchuť. Pokud máte čas ho naložit, pak zvolte marinádu, ve které bude ocet, šťáva z citrusů, jogurt, česnek nebo ananas – tyto suroviny obsahují kyseliny a enzymy, které maso zkřehčí.
Řízky budou křehké, pokud maso předem naložíte do směsi jogurtu, solamylu, vajíčka a česneku. Chuťově zajímavější budou, když do strouhanky přidáte sekané mandle nebo strouhané oříšky. Aby strouhanka při smažení z řízků neopadávala, přidejte do rozšlehaného vajíčka pár kapek oleje.
Vařená masa, která podáváme až druhý den, opékáme po nakrájení na porce na másle. Podlijeme je pak trochou polévky, kterou maso vsákne a tím zvláční.
Maso se zlatavou kůrkou: Pokud je maso správně upečené, mělo by mít zlatavou kůrčičku. Té dosáhneme, když maso vložíme do trouby již předem předehřáté a zpočátku pečeme prudce, aby se kůrčička na povrchu mohla utvořit. Pak teplotu snížíme a dopékáme zvolna. -Kůrčička zabrání při dalším pečení uvolňování šťávy, která by z masa vytékala. Maso krátce před dopečením můžeme potřít medem. Pak stačí pečeni nechat ještě asi 10 minut dopéct při vysoké teplotě a výsledek je vynikající!!! Když maso během pečení několikrát přelijeme pivem (nejlépe černým pivem), má úžasnou kůrku a skvělý „šmak“.
|
< Předch. | Další > |
---|