O kudlance se ví, že svého partnera po kopulaci sežere. Když o tom tak uvažuji, myslím, že – v jistých případech – by toto řešení nebylo nezajímavé...

Hubnutí s Kudlankou

Hubnuti

Význam jmen

Význam jmen

Soutěže

Soutěže

Setkání

Setkani

Přihlášení






Zapomenuté heslo
Nemáte účet? Vytvořte jej!

Anketa

VĚRNOST? PODLE MNE JE:
 

DOBRÉ RADY - TENTOKRÁT O MASE PDF Tisk E-mail
Neděle, 13 září 2015
Přejít na obsah
DOBRÉ RADY - TENTOKRÁT O MASE
Strana 2
 Není nad měkoučké voňavé a šťavnaté masíčko... Ono, čím déle se připravuje, tím je lepší, to asi všichni víte, ale ne každý může masíčko připravovat dlouhé hodiny... (slibuji, že na závěr textu přiložím jeden úchvatný recept, fakt mi to nedá!), takže vám nabízím několikero zajímavých rad, jak i při běžném receptu to zvládnout na jedničku s hvězdičkami. A pokud máte nějaké "vychytávky" vy - připište!!!

 

 

 

 

 

 

 

Křupavé kuřátko upečete rychleji, když stehna a prsa propíchnete kovovými jehlicemi a dáte ho do trouby i s nimi. O krásně křupavou kůrčičku se postaráte potíráním směsí černého piva (1 sklenice) se lžící medu a několika kapkami balzamikového octa.

 

 

 

Je hovězí maso při vaření stále tvrdé? Přidejte do vody lžíci rumu nebo vodky. Rychleji změkne a nemá žádnou nežádoucí příchuť. Pokud máte čas ho naložit, pak zvolte marinádu, ve které bude ocet, šťáva z citrusů, jogurt, česnek nebo ananas – tyto suroviny obsahují kyseliny a enzymy, které maso zkřehčí.

 

 

 

 

Řízky budou křehké, pokud maso předem naložíte do směsi jogurtu, solamylu, vajíčka a česneku. Chuťově zajímavější budou, když do strouhanky přidáte sekané mandle nebo strouhané oříšky. Aby strouhanka při smažení z řízků neopadávala, přidejte do rozšlehaného vajíčka pár kapek oleje.

 

 

 

Vařená masa, která podáváme až druhý den, opékáme po nakrájení na porce na másle. Podlijeme je pak trochou polévky, kterou maso vsákne a tím zvláční.

 

 

Maso se zlatavou kůrkou: Pokud je maso správně upečené, mělo by mít zlatavou kůrčičku. Té dosáhneme, když maso vložíme do trouby již předem předehřáté a zpočátku pečeme prudce, aby se kůrčička na povrchu mohla utvořit. Pak teplotu snížíme a dopékáme zvolna. -Kůrčička zabrání při dalším pečení uvolňování šťávy, která by z masa vytékala. Maso krátce před dopečením můžeme potřít medem. Pak stačí pečeni nechat ještě asi 10 minut dopéct při vysoké teplotě a výsledek je vynikající!!! Když maso během pečení několikrát přelijeme pivem (nejlépe černým pivem), má úžasnou kůrku a skvělý „šmak“.

 



 
< Předch.   Další >
[CNW:Counter]