O kudlance se ví, že svého partnera po kopulaci sežere. Když o tom tak uvažuji, myslím, že – v jistých případech – by toto řešení nebylo nezajímavé...

Hubnutí s Kudlankou

Hubnuti

Význam jmen

Význam jmen

Soutěže

Soutěže

Setkání

Setkani

Přihlášení






Zapomenuté heslo
Nemáte účet? Vytvořte jej!

Anketa

VĚRNOST? PODLE MNE JE:
 

CO NA SEBE DO DIVADLA? PDF Tisk E-mail
Pondělí, 18 květen 2015
Jak už Ó Veliká Kudlanka psala, já a děti (12 a 13) přijíždíme na léto do Prahy. A samozřejmě, máme v plánu i návštěvu kulturních akcí, konkrétně divadla. A tady se objevil problém. Vzpomínám, že někdy v minulém století (doslova), kdy jsem chodila do divadel pravidelně a dokonce do opery měla abonmá, jsem se velice, velice zle koukala na všechny ty cizince, kteří si dovolili jít na operu v džínách! Fuj! To nemaj trochu úcty k umění?

 

 

 

 

 

 

     Jenže teď přemýšlím trochu jinak:  Jestliže cizinec jede na několik týdnů do ČR a do divadla jde jen jednou dvakrát, tak balit si s sebou speciální večerní oblečení (kalhoty, košili, šaty, střevíčky a boty k tomu!) je trochu obtížné, zabere v kufru místo a rozhodně to zvýší povolenou váhu zavazadla – a to vše kvůli jednomu či dvěma večerům…

 

 

 


 

 

 

     Protože hodláme strávit v ČR celé prázdniny, a plánů máme spoustu (díky vašim úžasným nápadům a doporučením zde, na Kudlance) budeme muset nějak všechno namačkat do třech nevelkých kufrů.  A jak už jsem psala -  je limitována váha. Myslím, že šaty pro dceru by byly bezproblémů, ovšem, zase budu muset přibalovat k nim střevíčky. Přitom Nikolka je nejradši kluk, takže běhá v kraťasech a teniskách), a synovi, který prakticky tráví život jen ve sportovním, či džínách, bych musela přibalovat extra tmavé kalhoty, košili a sako - nebo ne?

 

 

 

 


 

 

 

 

Poradíte mi?

Co si o tom myslíte vy?

Jak chodí  teď lidé do divadel?

Není možný nějaký kompromis?

 

 

     Už jednou jste nám výborně poradili, poraďte znovu, předem mooooc velké díky!

 

 

 LENKA

 

 

 

Komentáře (12)add feed
Já, když už jdu výjimečně do divadla, : Krakonoš
beru si černý elastický džíny (který maj s džínama společný už jen to jméno), celočerný polobotky sportovní, který nosim i normálně, ale nijak na sebe neupozorňujou, a černou košili funusovku, kterou jsem si koupil na pohřby, hraní s kapelou a poslouží i do toho divadla. Takto vyveden, vobejdu se bez sak, kravat, motejlů i jinýho hmyzu, nepobuřuju, nebejvám terčem vopovržlivejch pohledů či útoků mstivejch uvaděček. Sice tím na druhou stranu ani neudělám nějakej dojem a nevokouzlim, ale upřímně - kvůli tomu jsem do divadla ještě nikdy nešel. smilies/grin.gif
květen 19, 2015 00:30
to přece záleží na vás :) : bb.
A taky na tom, do kterého divadla půjdete, do Sklepa byste mohli asi i v těch teniskách, tipuju :-) (nikdy jsem ve Sklepě nebyla).
Buď hodíte za hlavu konvence a zvyklosti a usadíte se v divadelním plyši v pohodlném sportovním, nebo zvolíte kompromis, někde dál za "tričko-tenisky-kraťasy", ale kus před velkou večerní. Prostě něco, co užijete nejen v divadle. Ony hezké letní šaty, nebo sukně s košilí a čisté tmavé džíny, nebo plátěné kalhoty, košile s krátkým rukávem, to jsou takové univerzální součásti letní městské módy. Budete mít jistě spoustu příležitostí, kam se obléknout normálně - výstavy, obědy, večeře, návštěvy známých a příbuzných. Nebudete jen sportovat a jít do divadla ve sportovním by bylo jako jít na fotbal nebo hokej ve fraku a dlouhých večerních šatech.
Ale vždycky můžete nasadit masku výstředních turistů... :-)

Ostatně, nemusíte se s tím tahat, když tu budete celé léto, tak byste si něco takového mohli koupit tady, coby součást jednoho prázdninového zážitku - shopping v ČR :-)

Pokud jde o mě, naposledy jsem byla v divadle v dubnu, v Hudebním divadle Karlín, měla jsem formální, ale ne večerní oblečení. Muž taky. Co měli diváci nevím, ale asi něco podobného, o přestávce dav splýval :-)
květen 19, 2015 00:46
... : Sandra.
Tak do menšího divadla bych asi dala dětem to nejslušnější z oblečení, které mají s sebou. Když bych šla do Národního, nebo do Státní opery, bylo by mi blbý tam přijít v teniskách (ačkoliv i tací se tam najdou) Oblek se dá půjčit, příp. na holku se nějaké šaty a střevíčky dají sehnat za pár korun- sice nic moc kvalita, ale za ten jeden večer se to snad nerozpadne:-)
květen 19, 2015 07:05
... : Sandra.
u Vietnamců mi tam vypadlo
květen 19, 2015 07:06
... : mia I
souhlas se Sandrou. To co mají nejlepší plus levné boty koupíš třeba u Deichmana , po Praze je přes prázdniny dotrháte. Těch divadel přes prázdniny zase tolik nehraje. Třeba letní Ungelt, Ypsilonka, Divadlo Járy C., tam opravdu s tímhle myslím vystačíš.

Jiné to je u ND, Obecního domu, Rudolfina, tam by mi to přišlo jako barbarství a výraz neúcty přijít jinak než opravdu hodobožově.
květen 19, 2015 07:43
mio I : bb.
Mio mně taky, ale když jsem byla naposledy v Národním, to je už několik let, tak jsem si v malých večerních připadala skoro až přeoblečená. Přijely tehdy zájezdy z mimopražských a byla to taková pestrá směs od pestrobarevných letních košil s krátkým rukávem po třicetiletý svatební oblek :-) Kdo se nevešel do svatebního obleku, tomu holt manželka nafasovala co nejlepšího se doma našlo. Ale zase těžko čekat, že si lidi, co jdou do divadla jednou za deset let a jen proto, že je to spojené s výletem po Praze včetně obchodů, vypůjčí za drahé peníze sváteční oblečení, nebo si ho dokonce za ještě větší peníze pořídí.
V Rudolfinu na koncertu jsme byli v květnu, bylo už mnohem tepleji než v dubnu a bylo to poznat i na oblečení, taky tam bylo hodně cizinců a oblečení spíš formální, ale i velmi ležérní, holt stejný důvod - přijeli do Prahy, tak si zašli na koncert, proč si kvůli jedné příležitosti shánět kvádro.
květen 19, 2015 11:25
... : mia I
jasně, každýho věc v čem vyrazí. Je fakt, že budova divadla kvůli tomu nespadne a herci určitě taky hrát budou. Že jsi byla přeoblečená - pořád bibí být dobře oblečená v horší společnosti než naopak. Já bych vedle chlapa v pestrý košili do divadla nešla. Za poslední půlrok jsem byla třikrát v Obecním domě - koncerty SOČR a musím říct , že diváci skutečně byli bez výjimky oblečení večerně. Jen jednou před námi dva študáci s batohy v riflích a jednou starší paní s batohem, triko, kalhoty a svetr-stan (taková ta velikost stanu, děs). Ale beru, že někdo třeba má zaplacené lístky , nemůže jít a někdo na poslední chvíli jde za něho. Takže si nestačil sehnat vhodný oděv. Ale ty batohy nechápu, od čeho je šatna?
květen 19, 2015 11:37
Lenko : -doktor-
Dle dnešních měřítek,dost jich neuznávám,jsem konzerva a pravděpodobně i trochu k smíchu.Nemohu si pomoci....jsem tak vychován.Úcta autorovi,dílu,hudbě i hercům(zpěvákům) mi velí bez kmpromisu.Jsem-li doma jasně klasika,divadlo malých forem stačí slušné oblečení,třeba džíny,košile či vhodnejší triko,je-li člověk na dovolené(cestách) měl by mít pro tyto příležitosti sako,světlou košili slušné kalhoty ladící se sakem i kalhotami.Tmavá obuv a ponožky jsou samozřejmostí.Nemít vhodné oblečení, do dívadla,zvláště na operu či operetu,bych nešel nikam.S úctou......
květen 19, 2015 11:48
mio I : bb.
jo, vždycky se budu cítit líp oblečená líp než hůř, mám to dokonce tak, že když to tak je, tak ostatní můžou být v montérkách a snesu to v pohodě, naopak ne. Ale zažila jsem pár chvil, kdy jsem svým příležitosti vhodným oblečením trčela z davu. Pamatuju si raut při otevření nové české pobočky velké zahraniční firmy, tehdy nás obchodní partner, tak jsme byli pozvaní. Firma dovezla na tu slávu i své zaměstnance, od dělníků po manažery. Všichni se cpali a bavili v houfu uprostřed až na dva páry. Majitel firmy s manželkou a na druhé straně my za naši firmu. Houf nás zdvořile obcházel, před pokusy o hovor mizel po anglicku, protože když jsme byli podobně oblečení jako majitelé, tak jsme taky podezřelí a s podezřelýma osobama se neradno dávat do řeči :-))
květen 19, 2015 12:11
pro : Kamila
kluka bych volila něco ve stylu, jak píše Krakonoš. Černé kalhoty (džíny), černou košili a tmavé boty co nejméně vypadající jako sportovní. To zavazadlo unese a je to oblečení zcela univerzální.
Jinak to znám taky, já bývám též ta přeoblečená. Ale radši ta, než ten v bílých teniskách, světlých džínách a s batohem smilies/wink.gif
květen 19, 2015 12:45
diky! : ***lenka***
Diky moc! krakonosi a kamilo diky moc, bb-jsi absolutne uzasna, sandro, super napad s vietnamcema. Mia ma pravdu ze hodne divadel ma letni prazdniny, proto toho tolik nestihneme, takze asi oblecu chrise a la krakonos, nicole bude mit saty, mozna s teniskama:-). ..a budeme doufat, ze nepotkame rozzurenyho doktora...neb nez nejit nikam, tak radsi vezmu deti do divadla blbe obleceny♡
květen 20, 2015 02:30
... : bb2
tak si to hlavně v pohodě a ve zdraví všichni užijte :-) I kdybyste se dopustili v divadle nebo jinde nějakého faux pas, budete mít aspoň veselou historku k vyprávění :-)
květen 20, 2015 14:10
Napsat nový komentář

Pro komentování je potřeba, abyste byli přihlášeni. Pokud nemáte ještě svůj účet, prosím zaregistrujete se.


busy
 
< Předch.   Další >
[CNW:Counter]