O kudlance se ví, že svého partnera po kopulaci sežere. Když o tom tak uvažuji, myslím, že – v jistých případech – by toto řešení nebylo nezajímavé...

Hubnutí s Kudlankou

Hubnuti

Související články

Význam jmen

Význam jmen

Soutěže

Soutěže

Setkání

Setkani

Přihlášení






Zapomenuté heslo
Nemáte účet? Vytvořte jej!

Anketa

VĚRNOST? PODLE MNE JE:
 

DILEMA - JAK DÁL? PDF Tisk E-mail
Čtvrtek, 14 květen 2015
 Milí přátelé, předložím vám svůj problém. Manžel je z rodiny, kde vládnou muži. Byla jsem zaslepená a lhala si, že on takový nebude. Vzbudila jsem se, až když jsem měla náhodný rozhovor s tchýní, která mi řekla, že kdyby oni neměli děti, tak by za sebou už dávno práskla dveřma a odešla.

 

 

 

 

 

 

     Neudělala to a lituje toho.

 

    Tenkrát jsem si uvědomila, že všechny vlastnosti, které má můj muž stejné jako jeho otec, nikdy nezmizí. Vždy bude chtít mít poslední slovo a rozhodovat o všem. I o tom, co je k večeři. Je to o neustálém dávání mi najevo, že jsem slaboch atd. Zachází to už ale moc daleko. Skutečně se hádáme i kvůli jídlu. Nemyslím si, že by bylo něco špatného na pečených bramborách s kefírem k večeři, jenže on to "žrát nebude - u nich to dávají prasatům". Spolkla už jsem spoustu věcí a dál už to nejde.

 
     Dříve jsem jezdívala na čundry s partou kamarádů, na které jsem se díky manželovi z části vykašlala. Naštěstí neudělali totéž oni se mnou, a tak mám v nich oporu. Jsem moc ráda, že je mám, stejně, jako že mám blízko svou rodinu. Bohužel, on naše moc nemusí, protože maminka mu kdysi řekla, ať mě nevozí tak často k nim na Ostravsko. Je tam totiž něco v ovzduší a já vždycky přijedu v horším zdravotním stavu. On mě tam nenutí, ani tam nechce bydlet, ale stále omílá, že „Pojedeme zase tam, kde ti bude mizerně“. Přitom ona tohle opravdu řekla jen jednou, a to ještě proto, protože jsem tehdy po návratu hodně kašlala. Jsem totiž astmatik.

 
      Nějak nám to dohromady nejde… Například: potřebovala jsem něco na sebe do práce. Pořídila jsem si dva kostýmy (jinak si všechno šiju sama). Byl rád, že je mám, ale při nejbližší příležitosti mi vyčetl, že myslím jen na hadry, že zbytečně utrácím. Přitom jsem si koupila oba levné.

 

       Pak mi zas před nedávnem řekl, ať se na sebe podívám, že chodím oblékaná, jak stará baba. Tak je to se vším. Když mi takto vyčetl dva prstýnky - jeden zásnubní a jeden na výročí, které jsem si přála a které mi koupil, tak jsem je přestala nosit. Teď nechápe, proč nenosím ani snubní prsten. Zařekla jsem se, že pokud se to nedá do pořádku, tak si ho nenasadím. Já vím, je to malicherné, ale strašně mne mrzí, že se takhle pořád hádáme. Naše hádky měly bohužel i horší následky, kdy mne uhodil. Tak od té doby už ho nemiluju tak jako dřív. Snažím se to překonat, ale nejde to. A výsledek? Vyčítá mi, že jsem chladná.

 

     Najednou je plno ošklivých drobností, které se skládají, a já už opravdu uvažuju o rozvodu. Závěrem vlastně to, proč píšu. Jsem totiž ve čtvrtém měsíci a bojím se budoucnosti… Určitě dělám plno věcí špatně, tak budu ráda, když mi poradíte.

 

 

MAGDA

 

 

 

Komentáře (16)add feed
... : Karlos...
Jo holka, tady tezko radit. Proste sis vzala idiota a co je horsi, ze zrejme zcela vedome. Lepsi to uz asi nebude, takze pryc od nej, i kdyz to s outezkem nebude snadny. smilies/smiley.gif
květen 15, 2015 04:29
Ach jóo : Pepa
"Manžel je z rodiny, kde vládnou muži."
Pokud bych já předal žezlo podniku a finančního rozhodování své ženě, tak dnes bydlíme ve stanu. V Číně vládnou v rodině ženy, tam to překvapivě pracuje.

Bohužel je to nářek jen s jedné strany. Rád bych slyšel názor manžela. Jinak nemohu názorem sloužit.
květen 15, 2015 06:48
...ale Pepo, : Aggitta
můžeš rozhodovat, ono když jsou 2 lidi, těžko si něco demokraticky odhlasují, někdo musí mít hlavní slovo. Ale - každý ve svém oboru. Takže pokud žena vaří a uklízí, měla by tedy rozhodovat o tom, co bude k večeři a kdy si umyje okna.
A chlap zase může rozhodovat jiné věci, třebas kdy vezme děti do ZOO? Nebo, pokud je finančně opatrnější, drží rodinné finance, aby bylo na nájem, na benzín, atd.
Ale nemůže poroučet jen jeden a ještě tak jak u Magdy...
květen 15, 2015 07:10
Jak dál ? Co nejdál ! : mamča
Chlap, který dokáže ponižovat svoji ženu, buzerovat jí kvůli hloupostem a dokonce jí uhodit, není chlap.
Je to zamindrákovaný bačkora, co odkoukal od svého otce despotismus.
Dej na zkušenost tchýně, která lituje toho, že za sebou nepráskla dveřmi včas.
Nebo čekáš, že až budeš na muži totálně závislá na MD, že se to zlepší ? Ne, bude to ještě horší a bude Tě moct deptat přes dítě.
Práskni dveřmi teď hned, dokud jsi "jenom těhotná". Lepší se na Ostravsku u rodičů prokašlávat životem, než se nechat otloukat od idiota.
květen 15, 2015 07:45
... : mia I
Tvůj muž je příjemnej jak osina v zadku. Tohle co popisuješ Tě bude ubíjet, jak známo stokrát nic umořilo osla.

Co mi přijde alarmující je skutečnost, že Tě dokázal uhodit. Chlap, který vztáhne ruku na ženskou je slaboch a primitiv. Možná se to v návalu emocí mohlo stát, ale za to by se měl důrazně omluvit, kát se a ne aby zase do Tebe jen šil a srážel Ti sebevědomí. Ano, známe pohled jen z jedné strany , ale pokud soužití probíhá tímhle způsobem , moc nevěřím, že se zlepší. Vlastně v tomhle případě tomu nevěřím vůbec. Zakopaný pes bude v manželově nízkém sebevědomí (to si zvyšuje ve formě zvýšené kritičnosti vůči Tobě). Zřejmě ho podobným způsobem udupával do země jeho otec, když píšeš, že v rodině vládnou muži.

Buď vůči nekompromisnější. Uvědom si, že teď, když je Ti zle, můžeš utéct k partě, vyrazit na čundr. S děckem se Ti tahle možnost vypadnout výrazně omezí. Jak jsem většinou pro zachování rodiny , tak tady to moc nevidím. Nebo vydržíš, ale budeš časem otrávená, nerudná. Moje dcera má kamarádku, která má s podobným týpkem dvě děti. Je to hrozný, z mladý holky plný života se stala mamina bez jiskry. Unavená životem, přestože by ho v tomhle věku měla ona i rodina žít naplno.
květen 15, 2015 07:53
Magdo, tak on tě už bije? : Myška
Začínáš řešit problém pět minut po dvanácté...
Věz, že on se nezmění. I když se před ním budeš plazit a ponižovat se, i když mu vždy vyhovíš. Postupně z tebe udělá loutku bez vlastního názoru, hadr, na kterém si otře boty. Už se mu docela daří. Dítětem tě bude držet v šachu. Bude se to jen zhoršovat, fyzické i psychické násilí bude čím dál častější. Nenech to dojít dál než to je, i tak je to dost daleko.
Takže moje rada zní - ukonči to manželství, i když jsi těhotná. Nevíme, jak jste na tom majetkově, jak bydlíte, a další věci, ale i kdybys měla odejít jen s igelitkou, tak za záchranu sama sebe a svého dítěte to stojí. Tví rodiče ti snad pomohou, ne?
Když to neuděláš teď, kdy tě ještě nezlomil, pak, po letech, to bude mnohem obtížnější.
Držím palce.
květen 15, 2015 07:57
Neboj se budoucnosti. : mamča
Samotné s dítětem Ti bude líp, než s despotou, co Tě otlouká a vyčítá Ti každou korunu. A to ve chvíli, kdy ještě pracuješ a přispíváš do rodinného rozpočtu.
Jak vůbec můžeš s takovým člověkem sdílet postel ?
Teď jsi na krátkou chvíli v pozici, kdy se můžeš vyvázat z intimních kontaktů. Těhotenství sice není nemoc, ale bití rozhodně není pro budoucí dítě prospěšné.
Uspořádej si v hlavě priority a dej na svoji intuici. Už teď (i když pozdě) Tě před soužitím varuje.
I po rozvodu budeš mít nárok na výživné pro dítě a pro sebe do věku dvou let dítěte. Výbavička se dá sehnat levně v různých "mimibazarech".
Jako bývalá samostatná holka-čundračka to zvládneš ! A to máš ještě pár přátel, co Ti pomůžou.
květen 15, 2015 08:26
tady : vlk
je fakt každá rada asi zbytečná
... Jsem totiž ve čtvrtém měsíci ....
Na co čekáš? Až bude dítě vyrůstat v takovém prostředí?
květen 15, 2015 08:26
okamžitě pryč : karlickaaa
nechápu že s takovým despotou čekáš dítě. To čekáš až ti uvrtá další 2 a potom už teprve nebudeš moct od něj. S 1 mimčem to zvládneš,píšeš že máš dobré kamarády a rodiče. Na co stále čekáš? až budeš mít za zadkem další děti,budeš doma držet hubu a krok a dělat mu pomyšlení? Vztah je o důvěře a toleranci,vidím že toto tam chybí. Utíkej holka utíkej dokud je čas.Za čas napiš jak ses rozhodla
květen 15, 2015 10:23
co na tohle říct? : Lotka
Ona ví, že je to blb, a přesto si od něj nechá udělat dítě... Přivádět děti do prostředí, kde ani mě samotné není dobře, fakt nechápu... to dítě si bohužel vybrat nemůže, ty ano, ale neudělalas to. Utíkáš před problémy, místo abys je řešila, ale ony tě doběhnou, to si piš.
Přesně tak dopadla moje ségra. Pořídila si dítě s blbem a teď řeší, že by ho zbavila rodičovských práv, když už je to ten blb. Ale neuvědomuje si, že to prostě nejde. Otce má dítě na celý život. To by se ho jedině musel vzdát a adoptovat si ho někdo jiný, ale to blb samože neudělá, žejo.
Není mi líto tebe, je mi líto toho dítěte.
květen 15, 2015 11:12
Jojo, : Krakonoš
nevim, jaký ještě další věci děláš špatně, ale především jsi naprosto zvorala výběr partnera. A když už jsi to zvorala, mělas sem napsat třeba před půl rokem. Poradily bysme ti to samý co teď - vokamžitě utíkej, a to co nejdál! Jen by to bylo všecko mnohem, mnohem jednodušší.
---
Vobecný zamyšlení: Hrozně mě mrzí, že asi nejni možný vymyslet nějakej vzdělávací program k vědomýmu partnerství, kterej by měl nějakou fakt plošnou působnost. Zaměřenej na lidi někde mezi 18-22 lety, kdy už jsou schopný některý informace skutečně vnímat, ale ještě jsou většinou před zásadním rozhodnutím, s kým založej rodinu. Naprostá většina lidí nemá vůbec ponětí, jak se partnerský vztahy tvořej, rozvíjej, udržujou funkční, co už do partnerskýho chování nepatří ani náhodou, co nabízet a co požadovat. Perfektních partnerskejch vzorů máme většinou ve svejch životech málo nebo žádný, učíme se to za pochodu, stojí nás to hromadu vomylů a vodnášej to spousty dětí, který se v tom pak budou plácat podobně. Ale jak tohle změnit, to by byl nápad nápadů!
květen 15, 2015 21:47
rada od babičky : Martanaaa
Jsem s manželem 42 let. Občas to nebylo růžové,byly i hádky a tichá domácnost tak jako jinde. Ale nikdy mě muž neuhodil,k tomu se nesnížil. Vymlátil si zlost na dvoře u štípání dříví,nebo něco dělal z chlapských prací. Jak píše karlicka,vztah je o důvěře,toleranci,zodpovědnosti a hlavně být k sobě slušný a vážit si jeden druhého. Přece člověk který mě uhodí by měl pro mě ztracit jakoukoliv cenu. Když už dnes tě peskuje za blbost,který si neváží jakéhokoliv jídla a mluví u stolu že by to prase nežralo atd. To si vážně myslíš že se změní? Zhorší se to,přibude to práce,budeš víc nervozní a budou větší hádky. Chudák dítě,když vztáhne ruku na tebe tak to se nebojíš že tvé dítě bude bito? Radím utíkej dokud je čas.
květen 16, 2015 09:57
Magdo....... : -doktor-
.....prosím nečekej od nikoho radu.S "partnerem"žiješ ty a ty to musíš rozetnout.Sama víš,že není jiné řešení,přišla jsi na to sama a to od nás je pouze tvůj alibismus""""to oni my poradili...."""",proto nenech si di toho kecat,přetni vztah,který je k ničemu a máš to o to horší ,že jsi mimo jiné i nezodpovědná.....Přeji dobrý konec pro tebe a tvé dítě....Ahoj
květen 16, 2015 12:29
Krakonoši : Lotka
ale existují knížky, třeba Plzák byl můj učitel od dvaceti, snad i dříve, zhltla jsem všechny jeho knížky o partnerství a dodnes z nich čerpám. Ono se stačí jen zajímat a člověk vždycky najde. Problém je, že si většina lidí myslí, že vztahy půjdou tak nějak samy....
květen 16, 2015 16:06
Lotko, : Iris
a Tvůj partner čerpá z Plzáka také, nebo jsi na to sama? smilies/wink.gif
květen 16, 2015 17:49
nechápu : Skřetbabi
tak to je ale jak to vypadá tvoje chyba,on dělá jen to co ty mu dovolíš,takže nech si ještě udělat aspoň dvě děti abys mola říkat "jsem s ním kvůli dětem,uvědomuješ si vubec co chystáš pro to malé? Udělej tomu rázný konec,možná máš strach že ti to nedovolí ale to je omezování svobody,nebudeš první ani poslední,raději jíst suchý chleba a mít klid pro sebe a dítě než se nechat šikanovat,dokonce i bít,víš snad že je to trestné.Na nic nečekej a jednej,držím ti pěstičky a přeju odvahu.
květen 16, 2015 20:15
Napsat nový komentář

Pro komentování je potřeba, abyste byli přihlášeni. Pokud nemáte ještě svůj účet, prosím zaregistrujete se.


busy
 
< Předch.   Další >
[CNW:Counter]