O kudlance se ví, že svého partnera po kopulaci sežere. Když o tom tak uvažuji, myslím, že – v jistých případech – by toto řešení nebylo nezajímavé...

Hubnutí s Kudlankou

Hubnuti

Související články

Význam jmen

Význam jmen

Soutěže

Soutěže

Setkání

Setkani

Přihlášení






Zapomenuté heslo
Nemáte účet? Vytvořte jej!

Anketa

VĚRNOST? PODLE MNE JE:
 

PROBLÉMY S MÁMOU PDF Tisk E-mail
Čtvrtek, 18 říjen 2007

 Dobrý den, chci vás všechny moc moc požádat o jakoukoliv radu. Je mi 26 let, mám mladšího brášku, je mu čerstvých patnáct, takže puberta v plném rozkvětu. Naši rodiče jsou už několik let (10) rozvedení. Byla to mámy vina, protože si našla milence, kterého si chtěla za každou cenu vzít a tátu opustila. Ale několik měsíců po rozvodu jí milenec utekl a ona zůstala sama.

 

 

 

      Od té doby žádného stálého partnera nemá, ani prý nechce a nepotřebuje. Zato si každý týden vodí domů jiného... ženatý, neženatý, mladý, starý ... je jí to fuk... hlavně že jí uspokojí a ještě se chlubí tím, jak o ni vlastně ti chlapy pořád stojí. Já už s ní naštěstí nějaký ten rok nebydlím, ale je mi líto brášky, který je toho všeho svědkem. Ona už nemá ani žádný mateřský pud!

 

     Taky poslední 4 roky se doma o nic moc nestará, je tam hrozný bordel...poměrně dost pije.. den co den, večer co večer (lahev vodky za dopoledne pro ni nejni problém), to pak je většinou zlá a vulgární,,, když za ní dojedeme s mým partnerem na víkend, je na nás zlá, jen samé nadávky a bezdůvodné urážky... pak odpadne na několik hodin a když vystřízliví, jde za chlapama do hospody a většinou si nějakého i dovede na noc... pokaždé je to někdo jiný. Je mi před lidmi a před partnerem trapně, za její chování.. kolují o ní pomluvy a to ne moc pěkné. Má jinak velice dobré pracovní postavení a pod sebou dost lidí, kterým dělá generála.. Dělá ho vlastně všem i normálně v životě. Při jejím životním stylu "tak, a teď budeš dělat co já chci, nebo bude zle", s ní totiž žádný chlap nevydrží ve vztahu dýl než týden.

 

     Dřív jsem s ní měla kamarádský vztah ... teď, když mám problém a potřebuji od ní nějakou radu, oporu, řekne mi, ať si svůj problém řeším sama a neotravuju, že má svých starostí dost a že na mě nemá náladu. Vrchol všeho byl, když ji bráška načapal v posteli s MÝM 29TI LETÝM KAMARÁDEM, KTERÝ JE ČERSTVĚ ŽENATÝ A MÁ DOMA MALÉ MIMINKO. Nastal u mě hrozný zlom...na toto už fakt nemam žaludek.. strašně ji nenávidím a už nesnáším i sebe za to, že mě někdo takový přivedl na svět... Ona už proboha nemá žádnou soudnost!! Jsme jí všichni ukradení, hlavně že si užije s chlapem. Nedokážu si představit, že až bude stará, že bych se musela o ni postarat! Milovala jsem ji jako mámu a vím, že jinou mít nikdy nebudu, ale ona svým chováním tu lásku zakopala hluboko pod zem a to už se nezmění.

 

     Ptala jsem se jí, proč to všechno dělá a zkoušela jsem s ní promluvit... řekla mi jen toto: "je ti do toho h...o, tak se starej o sebe".

 

     Jinak, pokud jde o brášku ...Je to moc hodnej kluk..., ale máma se o něj nějak extra nestará.. většinou mu dává dost peněz, aby šel někam s kámošema večer a nechal jí samotnou. A tak většinou skončí někde na diskotéce a vrací se k ránu, bojím se, aby se s takovou nechytl nějaké blbé party, protože ho začíná zajímat i dost alkohol, jak to vidí doma. Určitě mu to ale takto vyhovuje, protože má povoleno v podstatě cokoliv a na 15tiletýho kluka má až moc volnosti. Táta už má několik let "novou" rodinu a 6ti letou dceru a je štastný. Brácha nemá rád jeho novou ženu a nechce s nimi trávit ani víkendy (tam by totiž takovou volnost neměl). Navíc máma bráchu štve dost proti tátovi -štve jí totiž, že má novou rodinu a je štastný. A tak jen pomlouvá jeho i jeho ženu. Napadlo mě i to, že bych si bráchu vzala k sobě, protože máme s přítelem barák sami pro sebe, ale to by mi máma asi neodpustila... zůstala by totiž úplně sama :-(((

 

     Já bydlím s přítelem 300 km od ní..na druhé straně republiky, mám tady skvělou práci a jsem štastná. Ale při představě, že bych se měla vrátit do toho pekla zpátky, je mi fyzicky zle.  Musím říct, že se s mámou nesnesu v jednom bytě dýl než 2 dny, ano, je to kvůli jejímu chování...

 

Ach jo... Beru jakoukoliv radu, která by něco vyřešila.

 

Díky moc Sandra

 

 

Komentáře (23)add feed
mně se líbí : Kamila
nápad vzít brášku k sobě! Napadlo mne to již při čtení, ještě než jsi to napsala sama. Vzhledem k tomu, jak se máma chová, bych asi neřešila, zda by mi to odpustila či nikoliv. Brala bych to tak, že mám jedinou a jedinečnou možnost zachránit malého brášku. Nemáš to lehký, držím palce!
říjen 18, 2007 14:44
napad dobrej, ale... : mura
sdili tve nadseni ohledne bratra tvuj pritel? a bude ho sdilet, az s brachou nastanou problemy (jako ze nastanou, nebude se mu libit, ze ho najednou nekdo vychovava a omezuje).
a chtel by to i bracha?
pokud si myslis, ze ano, pak to muzes zkusit. pocitej ale s tim, ze ty budes ten naraznik.
říjen 18, 2007 14:51
no najednu stranu tě chápu : alena tečkovaná
na druhou stranu, si nejsem jista, jak budeš schopna "ukočírovat" puberťáka, který si až doteď dělal , co chtěl.Pamatuj, že pro něj, jakožto pouhá sestra, nejsi patřičná autorita.
říjen 18, 2007 15:04
muro : Kamila
a máš tedy lepší nápad, když se ti tento nezdá? Ano, má to úskalí, ale já o ničem lepším nevím - ty ano?
říjen 18, 2007 15:05
Ceka te velice tezke odpoutani od matky : To je jedno
Mila Sandro, rada bych Ti poradila jak matku zmenit ... ale muzu Ti nabidnout jen svou zkusennost. Mam s mou matkou problemy, je velice nesamostatna, depresivni, vecne bez koruny, ... Bydlime od sebe daleko, nemuzu cestovat, neb mi to muj zdravotni stav nedovoluje, ona prijede tak jednou za rok. Nebyla na me maturite, nebyla na mem divadelnim vystoupeni, nebyla v hledisti kdyz jsem se zucastnila jedne souteze, ... stale jsem ji omlouvala, ze ma tezky zivot bla bla bla. Poskytovala ji hodinove telefonni hovory, cpala do ni prachy. Nikdy o ni nemluvila spatne, omlouvala ji pred okolim, Proste jsem cekala kdy ji to dojde. Mam dve o 10 let mladsi sestry, obe jsou v zahranici ...

Kdyz jsem se vdavala, vecer pred svatbou jsem zjistila, ze zapiji prasky tvrdym alkoholem, docela se sjela, pak se pohadali s jejim pritelem (ktery je fakt svaty a nekdy nechapu, ze mela takovy stesti na vazne hodnyho chlapa), ... proste mi zkazila svatbu. Celou noc jsem nespala a misto abych se tesila na svuj den, resila jsem matku, jak to zvladnu. Rano jsem zjistila, ze matky pritel zmizel, proste se stydel. Chybelo nam tedy auto a ridic, za 30 min meli prijet rodice zenicha a moje matka byla uplne mimo ... nebudu to cele licit, proste katastrofa, ale muj partner byl skvely, vse jsme spolu zvladli ... Po svatbe jsme se stehovali, dostala jsem zanet prudusek, lezela jsem v posteli s horeckou, po byte mi litali chlapy s krabicema, do toho volala matka a resila jak je k ni moje sestra studena. Nedavala jsem moc pozor na slova (bylo mi fakt mizerne) a rekla jsem, ze segra mela dojem, ze jeji vypraveni moc mamu nezajima. Na zaklade teto vety se na mne matka nastvala, byla na mne opravdu hnusna ... lezela jsem v posteli, mela jsem dusive zachvaty kasle, do toho jsem se stehovala a moje mama misto pomoci resila nejake cipoviny a rvala na mne. Tehdy neco cvaklo a mne doslo, ze to nezmenim. Muzes se rozdat a snazit jak budes chtit, ale kdyz druha strana nechce, nic s tim neudelas. Od urcite chvile je to ztrata energie.

Na tvem miste bych zkusila bojovat o brasku a treba si ho vzit k sobe. Na matku nehled, je to tezke - ja vim, trvalo mi rok, nez jsem to nejak zpracovala, ale jeho jeste muzes nasmerovat, ji nepomuzes. Mozna by ji mohl pomoci sok - ze tvuj bracha pujde k tobe a ji to treba docvakne ... nevim. Ja jen vim, ze nektery lide maji zvlastni nadani nicit sebe a sve okoli.

Drzim palce a doufam, ze dokazes najit nejake reseni.
říjen 18, 2007 15:06
a co : maki
najít bratrovi školu /internát/ v blízkosti Vašeho bydliště.Tam by měl autoritu a u Vás zazemí. Jsi hodná, že se to snažíš vyřešit.
říjen 18, 2007 15:08
v 15ti letech : Jasmina
no leda ze by bracha dospel k tomu ze nechce mit takovy zivot jako mama,tak by se mu Tva opora zamlouvala ale kdo na to v 15ti prijde? Prave ze ma volnost,to je presne vono co mladi chteji,takze asi neuspejes.
A mama? Vis,vona si mama vlastne neuziva. zasekla se v duchovnim vyvoji,zavidi a nechce uznat vinu ze se spletla v milenci a ze ublizila tatovi,naopak vse citi jako podraz ve sve naivite vrouci lasky az za hrob milencovy. (a nerikejte ze tam ma byt mekky i smilies/shocked.gif) smilies/grin.gif.
Mama se zasekla v bludnym kruhu ze jednou zas tu lasku najde,kdyz prece ti chlapi o ni stoji...mysli si totiz ze vse zalezi na vzhledu.No,alkohol ji mozek vymyva uplne,takze ona potrebuje leceni. Z vseho toho myslim ze mama je v prve rade ve sve dusi nestastna,-ona zradila,ona se sekla. Ja sama si vzdy rikala ze jeste snesu kdyz nekdo ublizi mne ale kdybych ja ublizila,bude to horsi.Svedomi je sakra nekdy tezka vec. P.S. musim jit ,ja se k tomu vratim vecer.
říjen 18, 2007 15:13
maki nápad : bb
se mi líbí. Taky mě napadlo při čtení totéž co Kamilu, vzít si brášku k sobě, ale pravdu má mura, nemusí se mu to líbit. A pak, děti mají k matkám zvláštní vztah, jak sama víš, i tobě trvalo dlouho, než sis připustila, že ji nemusíš zbožňovat a ctít jen proto, že tě porodila, ale že to biologické pouto klidně zničilo její chování. Bratrovi je ale teprve 15 a on tou tvojí cestou teprve půjde, takže je dost možné, že ji pořád ještě má moc rád na to, aby od ní odešel, vnímal by to jako že ji opustil, tak asi tvoji nabídku odmítne. Někteří kluci mají k matkám hodně silný vztah a i když vnímají jejich chyby a jsou i jejich kritiky, tak na ně nedají dopustit. Myslím, že důležitý je, aby věděl, že na něj myslíš, máš o něj starost a máš ho ráda, jsi pro něj oporou a zázemím, kdyby kdykoli potřeboval. Navrhla bych mu, být tebou, ty možnosti - odstěhovat se k tobě, nebo na internát a na víkendy střídavě k tobě a k mámě, jak se mu bude chtít. To zdůraznit - že to bude podle jeho volby. Až změní prostředí, lidi, změní možná i postoj k volnému režimu, nocím po diskotékách a k pití. Hlavně ať ví, že to je tvůj návrh, nabídka, že platí pořád, a k ničemu že není nucen. A že může kdykoli zavolat a probrat podrobnosti, jak by to vypadalo prakticky. Ze všeho nejdřív to ale prober s partnerem.
říjen 18, 2007 15:34
Nojo, jenže: vžijte se trochu do toho kluka: : ivanka
má téměř absolutní volnost
dostává od mámy peníze
téměř nikdo ho nekontroluje
dělá si v podstatě co chce...

no, a myslíte, že by šel (i když si odmyslíte nějaký to citový pouto) vědomě někam, kde bude najednou "omezován, donucován, muset dodržovat pravidla, nesmět plno věcí, který teď může... atd.)
nemyslím, že by v tomhle sestra nějak uspěla. No, a táta? Ten si "rozjívenýho kluka" do pohodový rodiny nebude chtít vzít, ať je jakej je - protože tam má slovo už i jeho nová manželka. Pochybuju, že by byla nadšená si vzít do domácnosti "rozvraceče" domácího klidu. A to beru slušně, neberte to nějak zle, prosim.
říjen 18, 2007 16:38
nojo ivanko : Kamila
to je fakt, ale co teda s tím???
říjen 18, 2007 16:49
a pak ma teprv 15 let : Jasmina
zodpovedna je za nej mama a jeji dcera tezko bude mit moc ji kluka odebrat,leda ze ten bracha by fakt opravdu stal o to se dostat z domu pryc a chtel by k segre.
Ale proc jsem rozebirala mamu a jeji stav,protoze Sandra psala;"strašně ji nenávidím a už nesnáším i sebe za to, že mě někdo takový přivedl na svět... " - holcicko to neni pozitivni pocit a mohl by uskodit hlavne Tobe. Musis si vazit sebe a nehledet z koho jsi vysla na svet. Mozna preci driv,kdyz mama byla s tatkou,tak byla normalni fajn mamina. Deprese,pocit viny a alkohol rozleptavaji dusi a meni cloveka na dobytka,bohuzel. Ze se zhrouti matka-to se prakticky muze stat kazdemu,prece deti nejsou zodpovedni za rodice,tak se deti nebudou sami sebe nesnaset. Mas dve moznosti,bud se od mamy odpoutat a nebo zkusit pomoci ji. Ale na to by jsi musila mit setsakramentsky dusevni silu,rovnovahu a pevne nervy a take znalost psychologie aby jsi vedela jak na ni a zaroven si nenechala ublizovat. Protoze rika se ze nejnebecnejsi zvire je kdyz je zranene a Tva mama je ranena fest.
říjen 18, 2007 16:59
kamilo : sasas
napsala jsem totez, co ivanka smilies/grin.gif

krome toho jsem nepsala, ze se mi to nezda, jen jsem upozornovala na uskali, s kterymi je treba dopredu pocitat.
říjen 18, 2007 18:09
Mozna by stalo za pokus : Sammy
brat si brasku k sobe na dlouhe vikendy nebo nejake skolni prazdniny. Musis take mit ohled na sveho pritele a pocitat s tim, ze vychovavat 15 leteho kluka, neni malicky ukol. Nebylo by na skodu se spojit s nejakym detskym psychologem a poradit se co s tim. Pokud bys mela moznost mit kluka u sebe na vic nez den, tak mozna behem tech navstev by sis udelala predtavu, jak on na tom je dusevne a zda stoji o to dostat se z domova. Pak by asi byl nejlepsi nejaky internat a nebo skola zamerena na jeho zajmy. V tomhle opravdu je tezke najit cesticku. Matce asi tezko pomuzes, to by musela chtit sama. Jenom mi neni jasny, jak pri takovym zivote jeste muze mit zodpovednou praci. Mozna, ze ji nebude mit dlouho. Kdo vi. Pak to ovsem bude pro brasku uplnej prusvih.
říjen 18, 2007 18:16
děkuji moc všem : s a n d r a
Děkuji za názory,v podtatě s vámi všemi souhlasím, ale je to tak, že brácha opravdu nikam jít nechce....
vždyt je v situaci ideální pro puberťáka...peníze má, žádný starosti, kontrola, dohled...nic.100%tní volnost o které se jiným ani nezdá.
Můj přítel má stejný názor jako já, chtěl by si ho k nám taky vzít, ale musí to být všechno dobrovolné..nemůžu ho nějak donutit.přišel by o mámu, kamarády.
říjen 18, 2007 18:46
saso : Kamila
...a kam jsi to napsala??? Ja si asi dneska fakt sedim na vedeni....
říjen 18, 2007 18:48
nenapsala... : s a n d r a
čímž se omlouvám všem zůčastněným,dodávám to dodatečně:-(((
říjen 18, 2007 18:53
Kamilo : olina
sasa se obcas skryva za zelenou murou smilies/grin.gif , takze to psala pod timto prispevkem smilies/wink.gif
říjen 18, 2007 22:48
Situace není řešitelná. : Kráťa
Jediné možné řešení je shodit matku ze schodů. Pak by se bratr musel přestěhovat. Buď na tři roky do pasťáku - nebo k sestře. Dokud bude matka naživu, bude od všech normálních lidí utíkat k ní.
Pokud by se nenaskytla příležitost ji v opilosti trochu popostrčit z těch schodů (a ne každý na to má žaludek), možná by stálo za pokus umístit ji do blázince.
říjen 18, 2007 22:58
Je to těžký : Petronila
co takhle ohrožování mravní výchovy mládeže? A nešlo by bráchu nějak motivovat, konečně je mu 15. to už člověk nebývá úplně blbej a leccos mu dochází. Neříkej mi, že je vůči mámě bez citu a že je mu úplně jedno, co provádí, jen když mu dá prachy a pokoj.

Jinak s takovým případem mám bohužel zkušenost, a bohužel špatnou. Jedna mně blízká osoba se upila, aniž bychom mohli cokoliv udělat. Do léčebny vezmou jen toho, kdo se léčit chce (což alkoholik v pokročilém stadiu málokdy), zbavit svéprávnosti lze jen toho, kdo ohrožuje sebe nebo jiné (ale prokazatelně, to že se pomalu upíjí, dle zákona ohrožení není).

Moc nám pomohlo dívat se na to jakoby nezúčastněně - že je to člověk se svobodnou vůlí, kterému prostě proti té jeho vůli pomoct nemůžeš a nesmíš si to vyčítat. Musíš se naučit ji přestat nenávidět a brát to jako nemoc, demenci (a ona to nakonec taky je). Ale asi to je těžké.
říjen 19, 2007 00:20
... : mina
to je asi to co potrebuje byt sama, aby se neco stalo a bud si to uvedomila nebo na ni kaslat.Brachu bych si ale vzala k sobe, s takovou bude na drogach a kdovi co jeste, na to se ti chce divst?
říjen 19, 2007 02:50
Mino, : Petronila


To, co říkáš, vypadá trochu, jako bys na ni chtěla svalit odpovědnost za jeho budoucí vývoj (na to se ti chce dívat = když si bráchu nevezmeš k sobě, jsi vinna i ty). Ale ono to tak nefuguje. Ona to může bráchovi maximálně navrhnout, ale co mluvit do toho má i on a taky máma.

Bylo by hodně hloupé, kdyby to nabídla, oni s tím nesouhlasili, s bráchou to blbě dopadlo a ségra si to vyčítala do konce života, že je to její vina.

A s tím "potrebuje byt sama, aby se neco stalo a bud si to uvedomila nebo na ni kaslat" - to se obávám, že na 95 % nefunguje. Opilec si neuvědomí sám od sebe NIC, a pokud má někdo problém, jsou to vždycky jen ti ostatní. smilies/angry.gif
říjen 19, 2007 09:48
tak tak : Jasmina
brachu si k sobe proti jeho vuli vzit nemuze a mama at je jaka chce,porad ma do toho co mluvit.
Sandra vsak pravdepodobne tezko pomuze mame,jak jsem uz psala-tohle je tvrda prace i pro profesionala,ktery neni ovlivnovan zadnym citovym ani rodinnym poutem. Ac bezbozna, myslim,- tady se muze Sandra akorat modlit.
říjen 19, 2007 11:21
Nový partner : Kájina
Ahoj potřebovala bych poradit. Já a mamka jsme byli spolu uplně normální rodina, ale jednoho dne si našla partnera jménem Marek!! ne že bych jí to nepřála to ne, ale od té doby se mě vůbec nevšímá je furt jen s ním a když za nima přídu tak jdou rači na zahradu nevim co mám dělat. Naštěstí mam nej kámošku která mi vždycky pomůže. Prosím poradte mi už to nevydržim mamka semnou prohodí jen pár slov a de za Markem jezdí s ním na chalupu a na rafty a já tvrdnu doma. Prosím poraďte co mám dělat
červenec 25, 2008 20:55
Napsat nový komentář

Pro komentování je potřeba, abyste byli přihlášeni. Pokud nemáte ještě svůj účet, prosím zaregistrujete se.


busy
 
< Předch.   Další >
[CNW:Counter]