O kudlance se ví, že svého partnera po kopulaci sežere. Když o tom tak uvažuji, myslím, že – v jistých případech – by toto řešení nebylo nezajímavé...

Hubnutí s Kudlankou

Hubnuti

Související články

Význam jmen

Význam jmen

Soutěže

Soutěže

Setkání

Setkani

Přihlášení






Zapomenuté heslo
Nemáte účet? Vytvořte jej!

Anketa

VĚRNOST? PODLE MNE JE:
 

MÁME TO TĚŽKÉ... PDF Tisk E-mail
Pondělí, 11 srpen 2014
 Dobrý den, potřebovali bychom poradit: s manželkou a synem jsme před rokem bydleli v rodinném domě u manželčiných rodičů, na náj.smlouvu, máme tam trvalý pobyt. Rodiče bydleli v jiném rodinném domě, který přepsali na svého syna, který tam ale nebydlel.

 

 

 

 

      Před rokem se však museli z domu vystěhovat, protože syn měl obrovský dluh na zdravotním pojištění, nikomu nic neřekl -  a dům se vydražil. On tam ani nebyl hlášen na trvalý pobyt, prostě jenom ten dům byl v katastru nemovitosti napsán na něho!

 

     Takže exekutor zjistil, že on je vlastník nemovitosti a už to bylo! Ten jejich syn se ani nezajímal, kam rodiče půjdou... Rodičům je 75 let. Proto jsme jim to naše bydlení uvolnili, aby měli kam spát; museli jsme prostě pryč. Našli jsme si podnájem v Prostějově 2+1, ale bez trvalého pobytu, ten nám nedají. Nájem i s inkasem činí 8000,- Kč. Manželka tam bydlí s naším desetiletým synem, já tam víceméně jenom přebývám.

 

     Já jsem totiž zaměstnán na montážÍch, to je můj trvalý pracovní poměr. Manželka je na ÚP, snaží se, ale nemůže najít práci, tak je dlouhodobě vedená na ÚP. Já jsem v insolvenci, v bankrotu. Takže dostávám mzdu dle zákona o insolvenci. Máme tedy jenom ten jeden příjem.

 

    Je nám to všechno hrozně líto - syn bude mít v listopadu 10 let, hraje registrovaně fotbal, daří se mu, je talent, ale na ten fotbal jsou stále větší finanční nároky, tak asi to bude muset zabalit. Ještě jedno: manželka nebere žádnou podporu. Při požádání o soc.dávky nám nebylo vyhověno, protože nemáme  napsaný v nájemní smlouvě trvalý pobyt; jenže ten vám dnes nikdo nedá...

 

      Myslíte, že byste nám mohli poradit, jak a co můžeme udělat, abychom alespoň nějaké sociální dávky mohli dostat?

 

Předem velké díky za vaše rady,

LUBOMÍR

 

 

 

 

Komentáře (7)add feed
&# : Espi1
Říkáte, že jste na montážích a doma jen přebýváte? Tak proč nezačnete u menšího a levnějšího bytu? Výdaje by se zmenšily. Taky dlouhodobá nezaměstnanost vaší manželky nesvědčí o zrovna velké snaze najít práci. Váš dotaz na sociální dávky je vlastně taky jen dotaz, jak podojit nás všechny. Vypadá to, že vaše myšlení se stále motá jen okolo vlastní prosperity na úkor druhých a pokud se toto nezmění, nezmění se ani Vaše situace.
srpen 12, 2014 07:48
takže začneme : mura1
od bydlení. máte pronájem nebo podnájem? počítám, že spíš pronájem, vzhledem k tomu, že obýváte celý 2 plus 1. u pronájmu se nikoho na zřízení trvalého bydliště ptát nemusíte, stačí se dostavit na úřad se smlouvou. takže začněte od toho trvalého bydliště.

tyto znaky opište. slevy smilies/grin.gif
srpen 12, 2014 08:09
... : Giota
Také mi to připadá divné.
1. podivujete se, že dům švagra byl vydražen, i když tam neměl trvalý pobyt , byl "jen" vlastníkem nemovitosti - přitom naopak věřitele zajímá vlastnictví.
To, že rodiče přepsali dům na nezodpovědného syna, je škoda. Ale vy jste v insolvenci, takže zřejmě na tom jste co se týče solidnosti stejně jako ten syn - take dlužíte peníze a nesplácíte.
2. nevím, jak byl veliký dům, který jste doposud obývali. Opravdu nešlo, aby jste se do něj namačkali všichni? Možná mají manželčino rodiče strach, že když se k vám sestěhují, budou připraveni o něco cenného z movitého majetku (např. ke starému obrazu v rodinném majetku asi těžko mají stvrzenku o tom, že je jejich výlučným majetkem a pod.)
3. sorry, ale fotbal mi nepřipadá jako finančně náročný sport. Dres poskytne oddíl, tak snad nějaké kopačky? Takže jenom nějaká ta cesta k hřištím soupeřů... To hokej je už náročnější a třeba jezdectví je úplně jiný level :-)
4. teoreticky je možné (nevím, to by musel posoudit, kdo to ví přesně), že pokud získáte nějaké dávky, jsou příjmem rodiny a bude z nich sraženo na dluhy.Nebo přesněji - tím víc vám srazí z vaší mzdy.

Smiřte se s tím, že jste jako dlužník v insolvenci odsoudil sebe i rodinu k dočasnému životu "socky". Nemusí se vám to líbit, můžete si poplakat, ale to je tak všechno, co můžete dělat.
Jinak 10 letý sportovec může dostat "klíček na krk", nemusí ho hlídat maminka. A ta může dělat na směny, uklízet, doplňovat zboží v regálech a cokoliv jiného.
srpen 12, 2014 08:15
... : mia I
postrádám tu nějaký den bibí , asi na dovče. smilies/smiley.gif
srpen 12, 2014 08:23
Sociální dávky : kim
dostávají ti co jsou na ubytovnách za 10 i 20 tisíc za pokoj a společné wc i sprchy. Majitelé těchto ubytoven dávají to zmíněné trvalé bydliště a tak stát tedy vlastně my to těmhle podnikatelům platíme.
srpen 13, 2014 09:22
koukám, že někdo má jasno : violet.b
"dlužíš, můžeš si za to sám a nemáš nárok na život."

Zkuste tohle třeba:
Bc. Vendula Kősslerová
terénní sociální pracovnice
protidluhové poradenství
vendula.kosslerová@clovekvtisni.cz
420 778 448 152

srpen 13, 2014 15:05
Asi : Lefulka
v domě prarodičů na základě nájemní smlouvy ( nájemní smlouvu dnes uzavře druh s družkou, rodiče s dítětem atd.) a trvalého pobytu byl nárok na příplatek na bydlení a možná i doplatek na bydlení - podle toho, jak vysokou částku, byť nereálnou, napsaly smluvní strany ve smlouvě. To se pak do práce nemusí, stát uhradí bydlení i bez práce. Nárok na život má každý z nás, ale jen někteří to umí udělat tak, aby žili z peněz ostatních. Pokud je jeden manžel v insolvenci, ten druhý by se měl setsakra otáčet, aby rodina měla z čeho žít. Většinou lidi jen natáhnou ruku.
srpen 13, 2014 18:49
Napsat nový komentář

Pro komentování je potřeba, abyste byli přihlášeni. Pokud nemáte ještě svůj účet, prosím zaregistrujete se.


busy
 
< Předch.   Další >
[CNW:Counter]