O kudlance se ví, že svého partnera po kopulaci sežere. Když o tom tak uvažuji, myslím, že – v jistých případech – by toto řešení nebylo nezajímavé...

Hubnutí s Kudlankou

Hubnuti

Související články

Význam jmen

Význam jmen

Soutěže

Soutěže

Setkání

Setkani

Přihlášení






Zapomenuté heslo
Nemáte účet? Vytvořte jej!

Anketa

VĚRNOST? PODLE MNE JE:
 

KDYŽ JÁ HO, TÁTO, MILUJU! PDF Tisk E-mail
Pondělí, 14 červenec 2014
 Dobrý den. Jsem dva roky rozvedený, mám dvě děti. Starší dceři je 20 let a stále studuje. Matka ji posílá dva tisíce měsíčně. Máme totiź oficiálně střídavou péči, která ve skutečnosti však nikdy nebyla. Starší dcera žije od začátku se svým přítelem a mladší žila doposud jen se mnou. Matka ji v podstatě ignorovala. Ale...  té mladší dceři bude v listopadu 18. Před časem přišla s tím, že je těhotná a nastěhoval se k nám i její přítel.

 

 

 

 

      Bohužel ten zmetek u nás kradl, jen za měsíc nakradl věci a peníze tak za 40 tisíc. A klidně okradl i dceru. Samozřejmě, že jsem ho vyhodil. Dcera mi však řekla, že ho miluje, bez něj nebude a odešla. K matce. Než prý seženou bydlení. Její matka mi však samozřejmě nevěří ani slovo. Vše jsem si prý vymyslel. Přitom - já dokonce obešel i bývalé zaměstnavatele toho přítele mé dcery a světe div se... všude, fakt všude kradl! Ale to ty moje ženské nezajímá!

 

 

 

Otázka moje první je: 

 

     Má mi bývalá má platit dva tisíce měsíčně na půjčky, které máme společné? Protože ona s tím ihned přestala. Prý je to jako výživné na dceru, kterou jsem prý vyhnal. Celé ty dva roky o ní nic nevěděla, nezajímala se a nic neplatila, ale teď chce hned peníze ode mne. Má to přitom splátky těch půjček nařízené soudem...

 

Otázka druhá:

 

     Bojím se, že až dcera porodí, budou opět něco zkoušet. V listopadu jí sice bude 18, ale už jí nevěřím. Ze školy jí nejspíš vyhodili, protože s ní měla hlavně problémy.Vůbec si nevím rady...  Situace je to pro mne nesmírně nepříjemná.

 

Děkuji vám předem za odpověď,

JAROSLAV

 

 

 

Komentáře (18)add feed
Ozvěte se soudu, : KATE5
který to vše předepsal a napište jim to tak, jako sem.
Ona má hlavu zamotanou, to chápu, ale asi se řítí do propasti. To si ještě užijete!
červenec 15, 2014 11:33
Jaroslave, : Ling II
asi mi neco uniklo, ale byvala ti plati 2tis na dceru a k tomu splatky na pujcky narizene soudem? pokud ted dcera bydli u matky, tak se to asi obrati a vyzivne budes platit ty matce na dceru. Ale to nesouvisi se splatkama, ktere je tva byvala nadale povinna ti platit.
Jestli ti ex neveri, to uz je jeji problem, vsak se pouci sama, az se k nim pritel dcery nastehuje.

červenec 15, 2014 13:35
neuniklo jen tobě : mura1
četla jsem to už včera a nepochopila zbla. přisuzovala jsem to pokročilé noční hodině, ale ráno to nebylo o moc lepší. takže netuším, jak je to doopravdy, ale moje závěry jsou takové: 2000 kč platí matka výživné starší dceři, kterou nemá v péči nikdo, neb je již 2 roky plnoletá a ty 2 roky žije s přítelem ve společné domácnosti.

mladší dceru mají ve společné péči a alimenty neplatí nikdo nikomu. jaroslav splácí půjčky vzniklé v době manželství, na které mu exmanželka dle rozhodnutí soudu přispívá částkou 2000. po té, co se k ní mladší dcera nastěhovala, přestala tyto 2000 určené na splátku půjček matka posílat, páč se domnívá, že je jí jaroslav povinnen přispívat na výživu mladší dcery, když ji teď má doma, a 2000 se jí zdají asi akorát, takže ušetřila za bankovní převod a rovnou o ty svoje 2 litry na splátky jaroslava zase virtuálně pumpla :-D

tož tak to vidí můra
červenec 15, 2014 13:56
Fajn, vaše závěry jsou správný, : Krakonoš
ale podle týhle logiky zase navopak bejvalka dluží Jaroslavovi výživný na mladší dceru za ty předchozí dva roky, kdy se vo ni nezajímala a dcera žila s otcem. A dluží je zpětně. A včil počitejte, květinky. smilies/wink.gif
Mimochodem tuhle situaci nevyřešíme my, ale jedině soud a právníci. A bude to drahý. To je tak dycky, když jsou dospělí jak malí haranti, co se na písku nedokážou dohodnout ani vo blbou lopatičku. smilies/sad.gif
červenec 15, 2014 14:12
... : Sandra.
Platit ti exmanželka musí i nadále, pokud je tak určeno soudem, dokud- opět soudem- nebude určeno jinak. O výživné na dceru si může požádat, a teprve až jí bude něco přiklepnuto, může si tu částku započítat a poslat o to méně. Od 18 roku žádá o výživné dcera sama, pokud nebude schopná se sama živit (což nebude), za určitých okolností budete mít i vyživovací povinnost k tomu jejímu dítěti.

Že je dceřin přítel sígr, na to si bude muset přijít sama. Bylo by fajn jí dát najevo, že až na to přijde, může se vrátit...
červenec 15, 2014 14:14
... : tata
Asi jsem to špatně napsal.
na dceru mi nikdy nic neplatila.nic sem po ni nechtěl.
Já totiž pracuji.ne jak ona.vyběhala si papíry na hlavu.ty dva tisice ma nařízené soudem na půjčky.kdyby to bylo fer tak ma platit 5.500.dělala mi ale před rozvodem dusno a vyhrožovala.tak jsem přistoupil na ty dva tisíce a zbytek platim ja.
dnes jsem se dozvěděl že už s ní nebydlí.zas mi lže.prostě neplatí půjčky a dává to dceři aby ze sebe udělala hezkou.

ještě by mne zajímalo....že si vyběhala invalidku na hlavu...to je jeji věc...ale chodí do školy.denní studium.jak je tohle možné.jeden se dře aby vše poplatil a druhý se válí za naše daně.
jak je tohle možné.já také po nikom nic nechci,jen se snažím žít poctivě a druzí toho zneužívají a prochází jim to.
červenec 15, 2014 14:17
... : tata
Že se může vrátit ví.I když odešla dost hlučně.Ale má velkou hrdost tak nevím.
červenec 15, 2014 14:47
krokonoši, kvítečku, : mura1
A včil počitejte, květinky.

co je na tom k počítání? dceru mají ve STŘÍDAVÉ péči. alimenty nejsou stanovený ani pro jednu stranu, alespoň jaroslav to teda nezmiňuje.
ty 2 litry na půjčky, co se jako ex rozhodla neplatit, ty my z ní tady nevyrazíme. to bude muset jaroslav udělat jinejma cestičkama, soudníma
červenec 15, 2014 15:12
A jaktože jednou je : Krakonoš
výživný, který si bejvalka "stanovila" sama, zcela oukej - a podruhý, stanovený Krakonošem v diskusi, ne a ne a né?smilies/grin.gif Divný počty, kopretinko rozmilá. Vobojí výživný je stejně nesmyslný - nerozhodl vo něm soud. Morálně v právu je tata. Ta jeho bejvalá nána mu dost dluží, a nejen jemu. Poradit mu ale bude muset nějakej větší kabrňák, já nevim, co s tim.

červenec 15, 2014 17:47
ale vždyť kabrňák Sandra už poradila, nebo mi horko zatemnilo mysl? : bb2
Platit ti exmanželka musí i nadále, pokud je tak určeno soudem, dokud- opět soudem- nebude určeno jinak.
to platí i pro ty půjčky, prostě pro vše, co je soudem určeno k placení někým někomu

Jiné peníze Jaroslav neřeší, s tím, že mu bývalá neplatila výživné na dceru, byl srovnaný. Pokud by změnil názor, tak do plnoletosti mladší dcery může k soudu podat návrh na určení výživného i zpětně. Jak psala Sandra:
O výživné na dceru si může požádat, a teprve až jí bude něco přiklepnuto, může si tu částku započítat a poslat o to méně. Od 18 roku žádá o výživné dcera sama, pokud nebude schopná se sama živit (což nebude), za určitých okolností budete mít i vyživovací povinnost k tomu jejímu dítěti.
a tohle platí pro výživné pro oba rodiče.
Jestli si Jaroslav o výživné na dceru nepožádal, spokojil se jen se splátkou půjček, to je jiná věc. Že by měli mladší dceru po rozvodu ve společné péči a nebyla určena vyživovací povinnost, to mi přijde jako málo pravděpodobné. Leda by šlo o rozvod dohodou a na tomhle řešení neřešení se dohodli, ale nevím, jestli by to takhle bylo u soudu průchozí. Nevím = nevím, ne že to zpochybňuju. Pokud mladší dcera byla svěřena do péče jemu, nemůže si její matka požádat o výživné (natož si nějaké splátky půjček jakoby "započítat" na výživu dcery), musí si nejdřív požádat o svěření do péče nebo o střídavou, a pak teď může požádat o výživné na mladší dceru a dostane ho, velmi pravděpodobně, obzvlášť, když ze zdravotních důvodů není výdělečně schopná. Pokud dcera u ní nebude žít, tak neuspěje. Pokud mezitím dcera dosáhne plnoletosti, bude si o výživné muset žádat sama, tedy podat k soudu návrh. Protože je ale těhotná, bude mít vyživovací povinnost k jejímu dítěti a k ní především otec dítěte.

Jak může mít manželka papíry na hlavu a přitom být schopna studovat vysokou, tomu úplně nerozumím, ale asi to ani nepotřebujeme vědět.



červenec 15, 2014 18:14
né že by na tom záleželo, ale : toulavej
pro přijetí na VŠ (a případné studium) se nepochybně od studujícího nevyžaduje potvrzení, že nemá "invalidku na hlavu" :-). Moje kamarádka si s ní takhle pomohla k důchodu - a taky je jinak celkem normální :-) - i VŠ by mohla klidně studovat.
červenec 15, 2014 18:27
toulavej :) : bb2
pravda, nějak jsem si neuvědomila, že je nejspíš zdravá, "vyběhala si" většinou znamená "není nemocná, jen si to uměla zařídit".
Taky znám paní, co si vyběhala invalidní důchod přes psychiatra. Někdy bych chtěla něco takového umět, ale nemůžu to zkoušet. Když jsem se kdysi dávno chtěla ulejt z práce a ráno napsala, že mi není dobře od žaludku a zůstávám doma, tak se mi během dne udělalo blbě a vůbec jsem si to záškoláctví neužila. Takže smůla, nerada bych skončila ve vypolstrované cimřičce se slušivou kazajkou bez rukávů :-)
červenec 15, 2014 19:19
zvonečku rozmilý, : mura1
kde přesně, prosím, píšu, že je to oukej? jen jsem přeložila ling ten jaroslavův poněkud zmatenej dopis. nic víc, nic míň. to jen ty čteš mezi řádky, co tam není.

takže ještě jednou: jaroslav NEDLUŽÍ exmanželce žádné výživné. exmanželka NEDLUŽÍ jaroslavovi žádné výživné. exmanželka DLUŽÍ jaroslavovi blíže neurčitý násobek 2000 kč určené k umoření společné půjčky.
červenec 15, 2014 20:46
No nevim, : Krakonoš
na mě ty první komentáře působěj tak, že maj pro pani ex-Jaroslavovou velký pochopení a za dacana je von, tak asi vodtud vítr fouká. Jestlis to tak nemyslela, tak dobrý. smilies/wink.gif
červenec 15, 2014 23:51
... : tata
Děkuji za debatu.Je mi jasné že většina žen si myslí ...chlapi jsou všichni stejní.Ale proč tedy má starší dcera u maminky třeba jen nepřespí?a dokonce nemá ani klíče od jejího baráku.Mladší dcera taktéž.Je to stejně směšné.Vezmete se za 10 minut ale rozvod a ty následky a ta doba než to ukončíte.Přesto všem děkuji za rady a názory.Jaroslav
červenec 16, 2014 10:22
Krakonoši : šídlo
tak asi oba čteme jiné komentáře..kde tam probůh vidíš, že by měly pro ní pochopení??
vždyť jsou to zcela věcné komentáře, nikde tam nikdo Jaroslava neobvinuje z ničeho jiného než nejasnosti příspěvku.
červenec 16, 2014 13:39
... : tata
Bylo to míněno všeobecně.ne jen pro toto fórum.myslím tím co jsem napsal o mínění ostatních.
červenec 16, 2014 14:43
jo, chlapče, takovej už je život : toulavej
jedno špatný rozhodnutí a následky jsou na celej život, nedáš přednost vlaku a je po tobě, špatně si vybereš partnera a život je v hajzlu, vlezeš do letadla co letí přes Ukrajinu v nesprávnej čas . . .
červenec 18, 2014 10:40
Napsat nový komentář

Pro komentování je potřeba, abyste byli přihlášeni. Pokud nemáte ještě svůj účet, prosím zaregistrujete se.


busy
 
< Předch.   Další >
[CNW:Counter]