O kudlance se ví, že svého partnera po kopulaci sežere. Když o tom tak uvažuji, myslím, že – v jistých případech – by toto řešení nebylo nezajímavé...

Hubnutí s Kudlankou

Hubnuti

Související články

Význam jmen

Význam jmen

Soutěže

Soutěže

Setkání

Setkani

Přihlášení






Zapomenuté heslo
Nemáte účet? Vytvořte jej!

Anketa

VĚRNOST? PODLE MNE JE:
 

BOJÍM SE ROZHODNOUT PDF Tisk E-mail
Pátek, 11 červenec 2014

 Jsem vdaná devatenáct let. Můj manžel žije celá léta ne se mnou, ale spís vedle mne. Jeho příjem neznám a asi deset let skoro žádný neměl. Je totiž “hudebník a filosof” a zaměstnání znamenalo celá léta pojem, který se jeho netýkal. Z jednoho platu byl život fakt skromný. Ale milovala jsem ho.

 

 


 

 

 

 

 

     Jenže postarat se o všechno bylo strašně vysilující a neuměla jsem to změnit. Postupem času jsem si proto přibrala ještě jedno zaměstnání, chodila jsem po večerech a nocích vypomáhat do supermarketů. Tam jsem se seznámila se starším, optimistickým a přitom seriozním a vnímavým mužem. Máme se rádi teď už dva a půl roku. 

 

     Problém je, že nejsem schopná se rozejít s manželem. On s rozchodem nesouhlasí a tvrdí, že mě stále miluje a mne že „to“ přejde. Chová se ke mně jako k pobloudilé puberťačce. A taky se musím přiznat, že se  trochu bojím té případné změny. Na manželovi mi záleží, na milenci ale také. Nechci žádnému ublížit a vlastně trápím oba. A sebe nejvíc. Přečetla jsem spoustu moudrých knih, vyslechla moudré rady přátel a jsem to stále já, nerozhodná.  

 

     Zvláštní je, že v pracovních věcech se umím rozhodovat docela dobře. Co mám udělat? Jak mám na sobě pracovat, abych se uměla konečně rozhodnout a svojí volbu zrealizovat? Četla jsem tady na webu hodně příběhů, třeba mi také poradíte.

 

Zdravím a předem děkuji,

LÍDA

 

 

 

 

Komentáře (21)add feed
Nejsi náhodou váha, Lido? : Myška
Máte děti? Nepíšeš o nich nic, chtělo by to doplnit info.

Nevím, čím ti imponuje tvůj muž. Mně by neimponoval ničím. Živíš ho, staráš se o něj, o domácnost, máš dvě práce. A on?
Neporadím ti, co máš dělat, aby ses změnila a byla rozhodnější, snad jen, když se v pracovních věcech rozhoduješ daleko lépe než v soukromých, podívat se na vaši situaci, jako by to byla záležitost pracovní. Budeš zůstávat na špatně placeném místě, kde se nadřeš, nebo vezmeš lehčí práci za víc peněz?
červenec 11, 2014 06:03
.. : kolemjdoucí
no, já bych viděl řešení. Jelikož ta známost ze supermarketu taky asi moc nevydělává, najdi si třetí práci a můžeš živit oba dva.
červenec 11, 2014 10:53
Děti nemáme, : Lída
nemohla jsem je mít.
Já si moc nevěřím, co se týká osobního života, chtěla jsem jen klid, klidně a spokojeně žít. Nějak mi to nevyšlo.
červenec 11, 2014 11:07
... : deeres
Bydlím v místě, kde mají jenom skromnou veřejnou knihovnu. Spisovatelce Simoně Monyové jsem se doposud záměrně vyhýbala , ale ve zdejší knihovně jí mají celý regál. A tak došlo i na její knihu "Kudlanka bezbožná". S.M. se zcela evidentně z frustrace ze svého života dostávala psaním. Místo toho, aby svou prací luxusně zabezpečovala neschopného manžela,tak ho měla zadupat do země. Také se neuměla rozhodnout.
červenec 11, 2014 11:36
Lido, tak to tě přece vůbec nic nedrží. Vždycky pro tebe bude lepší, i kdybys zůstala sama, : Myška
živit jen sebe - jednu osobu, než živit osoby dvě. Tvůj manžel to bere jako samozřejmost, a tak bys ho měla vyvést z omylu.
Já bych neváhala, život máš jen jeden a je příliš krátký na to, ho prožívat s někým, kdo si tě nezaslouží.
červenec 11, 2014 11:40
Potřebuješ : kim
odborníka na závislosti. Máš ho v hlavě a tady ti nedokážou pomoci.
červenec 11, 2014 12:32
Milá Liduško, : mamča
Tvůj manžel je parazit, kterému nevadí, že jeho žena má dvě zaměstnání, jen aby ho uživila. Tomu já neříkám láska.
Je dokonce tak "tolerantní", že Ti i "povolí" milence a doufá, že Tě "TO" přejde jako spalničky.
Nedovedu si představit žít s někým, kdo mě považuje za cosi jako starostlivou maminku, která nemá nárok na vlastní život, na vlastní city a má JENOM povinnost živit chlapa, co si ho z lásky vzala za manžela.
Kdo by pana "filosofa a hudebníka" pak živil, že ?
červenec 11, 2014 14:20
děkuju vám, : Lída
ale právě že už nejsem nejmladší, a asi to bude tím zvykem.
Bojím se, že už bych byla úplně sama, kdyby to nevyšlo. Můj milenec je milenec, ale nevím, jestli by chtěl nějaký úplně vážný vztah. Myslím, že jemu to taky takto vyhovuje.
Asi proto se neumím rozhodnout.
červenec 11, 2014 15:05
Ale... : Mianon
to musíš Lído nejdřív prodebatovat s přítelem, zda stojí o změnu, jestli by chtěl, abys s ním trávila víc času a byla volná jen a jen pro něho.

Jinak tě naprosto chápu, že se bojíš změny, já takhle žiju 33 let. Jen jedinou výhodu to má, že na srazu spolužáků nejsem " ta rozvedená".

Promluv si s přítelem a napiš sem, co on chce do budoucnosti. Krásný víkend. smilies/wink.gif
červenec 11, 2014 16:05
Co je lepší? : Myška
Žít život po svém, sama, nebo s vlečňákem, kvůli kterému se dřeš?
červenec 11, 2014 16:11
vrabec v hrsti... : teta Ethel
Chtěla jsi klidný a spokojený život, o kterém píšeš, že nevyšel. Na krku máš hudebníka a filosofa, chodíš kvůli němu robotovat, abys ho uživila, moc toho od něj ani snad nechceš a taky toho moc nedostáváš.
Našla sis přítele, o kterým nevíš, zda-li by s tebou vůbec chtěl být a co by ti tak mohl poskytnout..
Kdo toho moc nečeká, podle toho si vybírá....ty se nemáš dost ráda, dost toho pro sebe nechceš, ale problém je právě v tobě, v tom, s čím se spokojíš.
Měla bys víc řešit svoje potřeby, začít se víc a líp o sebe starat, víc si třeba dopřávat(pokud ti to udělá radost), líp sama sebe hodnotit a mít se víc ráda. Víc se podporovat, víc si věřit, víc se chválit.. Kdo se má rád, obvykle nechce skončit s blahosklonným parazitem na krku a s nejasnou vyhlídkou na vztah s někým, komu to " takhle možná vyhovuje".


červenec 11, 2014 17:18
překlad : vlk
Je totiž “hudebník a filosof” - nefachčenko, co mlátí hubou a trochu hraje.
Ale milovala jsem ho. - čas minulý
Máme se rádi teď už dva a půl roku. - čas přítomný
On s rozchodem nesouhlasí a tvrdí, že mě stále miluje - má strach, že ho vyrazíš nebude mít za co chlastat, pařit a nakonec i žrát a kde spát.
Nechci žádnému ublížit a vlastně trápím oba. A sebe nejvíc - paní je masochistka?
P.S. On (manžel) se evidentně trápí jen proto, že by mohl přijít o kuchařku, pračku, žehličku, myčku, uklízečku a chodící peněženku v jednom.
červenec 11, 2014 17:55
keby to bolo tak lahké : Alena88
Milá Lidka, človek ktorý prežije s druhou osobou kus života, nemôže všetko zahodiť a odísť akoby sa nechumelilo. Prežili ste spolu velkú časť života. Okrem toho, že si ho "živila", máte určite vela krásných spomienok. Možno by som na tvojom mieste skúsila, (ak máš tu možnosť) byť aspoň mesiac mimo obidvoch chlapov a neverím tomu, že ti v tej samote bude chýbať jeden viac.
Kecy bez rozmýšlania, opusť ho, veď ho živíš, sú od zapšchlích žien.
červenec 11, 2014 18:16
Aleale, kampa se nám poděla emancipace? : Krakonoš
Kdepak máme tu rovnost pohlaví? Kdyby se napsal nějakej panáček, že už ho nebaví živit manželku a potřebuje poradit, zda vodejít za milenkou, ten by dostal facek. Ten by nestih říct ani "sbohem". smilies/grin.gif
Jasně, dělám si trochu srandu, však kdo mě zná, ví, že právě na tu absolutní rovnost pohlaví nevěřim a nehraju, a nedávno jsme si tu něco psali vo tom, jak asi ve vztahu dopadne chlap, kterej ty neemancipovaný vočekávání a požadavky na mužskou roli a chování nejni schopnej ani trochu plnit. Leč byl bych přece jen vopatrnej. Dlouholetej partner nejsou rozdrbaný fusekle, co se daj snadno vyměnit. Tenhle chlápek byl asi hudebníkem a filosofem dycky, celou tu dobu, co jsou spolu. Svůj slib před voltářem říkala Lidka tomu samýmu "netáhlu" - filosofovi a hudebníkovi. Patrně jeho hudebnictví a filosofování bylo to, co ji k němu kdysi přitáhlo.
Mám v kapele bubeníka - filosofa a hudebníka. Nikdy nevydělal žádný zajímavý prachy, živí se jako čajovník v čajovně. Se ženou jsou už 25 let, vychovali 3 děti, už dospělý. Ekonomicky tu rodinu táhla dycky vona. Ale věděla, koho má a co jinýho než prachy tenhle chlap přináší do jejího života. Nikdy ji nenapdalo ho vopustit a jít "na lepší". Jasně, taky jí to vobčas sejří, že náš filosof neumí (spíš se mu nechce) ani vyměnit žárovku. Ale zase se hodně věnoval dětem, dobře je spolu vychovali. Má ji rád, nezahejbá jí, nechlastá, má pohodovou povahu - to všechno fakt nejni málo. Každej vztah je voriginál a jenom ty konkrétní dva lidi můžou sami v sobě hledat vodpověď na votázku, jestli to má cenu jít spolu dál. Lidka by si měla ujasnit, co chce. Měla by se ptát milence, jestli by s ní chtěl žít. Měla by se ptát sama sebe, jestli chce žít sama, pokud ji milenec nechce a vona vopustí filosofa. Může se na to ptát nás. Ale my jí to neřekneme.
červenec 11, 2014 20:08
Liduško : malin
já si myslím, že tvůj přítel pouze využívá situace ve které jsi, a je pravděpodobně i ženatý, a tento stav mu vyhovuje. Moc hezky ti radí teta Ethel, /teto Ethel piš častějc, tvůj komentář fakt sedí/. Protože, pokud je člověk nešťastný nebo nespokojený, přitáhne k sobě zase něco podobného, a to je myslím i tvůj případ. Začni u sebe, nauč se mít ráda, a pak uvidíš, že život jen na chlapech nestojí. Držím ti palce!


červenec 11, 2014 20:27
"život jen na chlapech nestojí" : Myška
Hluboká pravda.
červenec 11, 2014 20:51
:) : teta Ethel
Díky, Malin,ráda se tu zastavím.

Krakonoši, nevím, jak tvůj člen kapely jednal se svou ženou, tenhle nevypadá, že by s ní jednal tak, že by se jí to líbilo, je minimálně filosofem ušlápnutá.
Nevidíme do toho ale ani jeden, informace jsou kusé, ale Lída je velmi smutná a bezradná.
Nejraději bych jí doporučila návštěvu nějakého dobrého psychologa, možná Jeronýma Klimeše, ten dělá poradenství a rozhodně by si rady věděl a dál jí něco rozumného doporučil. Protože Lída je asi nejen ušlápnutá, ale i závislá.
Jenže Klimeš ji bude stát 1000Kč, pokud je to moc, dá se ještě psát do všech možných poraden- třeba Douchové na Idnes, nebo na psychologie. cz atd. Neříkám, že je to něco super, ale už jen bavit se o tom může člověku něco ozřejmit a odevšad sbírat odpovědi a komentáře, které ji posunou. Nebude to hned, ale někam by se šoupnout měla,ať má ze života víc.


červenec 11, 2014 21:10
Samozřejmě : Krakonoš
Lída by měla řešit vše, co jí nevyhovuje. To se musí naučit pro jakejkoli vztah - s filozofem i třeba s traktoristou. smilies/grin.gif Jinak je samozřejmě lepší bejt sama, než bejt neschopná vymezit si hranice a dělat někomu rohožku. Já jen radím, než vod dlouholetýho partnera definitivně uteče, aby si dobře rozmyslela, před čím utíká a jestli tím něco vyřeší.

Von totiž jeden z našich Mistrů zpívá: "...a urazíš-li kus, co přítel Kolumbus, tak stejně vrazíš do toho, čemu chceš zdrhnout johoho!"

červenec 11, 2014 23:48
Jsem moc ráda, že jsem sem napsala. : Lída
Najednou mám pocit, že s tím "mým trápením" nejsem sama, že je někde ve světě i pár lidí, kterým stojím za to, se nad mým problémem zamyslet.
Asi bych nešla k psychologům, protože to bych napřed musela jít k obvoďačce, tam říkat své problémy, ta by to se mnou nějak řešila, slyšela by to i ta její sestřička, pak zase dál.
A i kdybych šla k nějakému tomu drahému, vůbec si neumím představit, že tam budu sedět, vědět, že na těch pár minut mi stejně asi moc neporadí, a co by to všechno stálo, že ta moje nerozhodnost by mně připravila o měsíční plat. Ne, to prostě nedám.
Už hodně mi pomohlo to, co mi tu píšete. Ale nemyslím si, že jsem závislá, já jsem asi spíš jen opravdu děsně nerozhodná a zbabělá.
červenec 12, 2014 14:40
Lído : kolemjdoucí
nemyslím si, že hlavní problém je to, že
já jsem asi spíš jen opravdu děsně nerozhodná a zbabělá.

Tvůj hlavní problém je tohle:
Bojím se, že už bych byla úplně sama, kdyby to nevyšlo

čtu to tady každou chvíli a vůůůůůůbec nechápu. Co je doprčic za problém žít si spokojeně sám, utrácet svoje peníze za to co chci, chodit kdy chci a kam chci a dělat si co práve teď zrovna chci?
červenec 12, 2014 19:54
myslím, ze vlastnosti, ktere jsi popsala a cítíš u pritele : aňa
Ti presne chybi u manzela.....optimistický, seriózní a vnímavý.....proc s manželem zustavas? Ze zvyku? Na to je zivot moc krátký....a jeste ho živit....možná se bojíš, co bez tebe bude dělat, jak to zvladne? Nejsi jeho chůva. Mysli na sebe.
červenec 12, 2014 23:25
Napsat nový komentář

Pro komentování je potřeba, abyste byli přihlášeni. Pokud nemáte ještě svůj účet, prosím zaregistrujete se.


busy
 
< Předch.   Další >
[CNW:Counter]