O kudlance se ví, že svého partnera po kopulaci sežere. Když o tom tak uvažuji, myslím, že – v jistých případech – by toto řešení nebylo nezajímavé...

Hubnutí s Kudlankou

Hubnuti

Související články

Význam jmen

Význam jmen

Soutěže

Soutěže

Setkání

Setkani

Přihlášení






Zapomenuté heslo
Nemáte účet? Vytvořte jej!

Anketa

VĚRNOST? PODLE MNE JE:
 

STAVEBNÍ POVOLENÍ NA PERGOLU? PDF Tisk E-mail
Neděle, 06 červenec 2014

 Ahoj Kudlanky, před časem jsem zde řešila své trápení se ztraceným kocourkem Piňďou. Piňďa se bohužel nenašel, ale přibyli nám další dva kočičáci. Jeden dorostenec Miky, kterého našli úžasní „nádražáci“ a ujali se ho. K nám se dostal po informaci, že asi mají našeho ztracence. Nebyl to on, podobný je mu ale velmi.

 

 

 

 

 

 

 

      Nádraží ale není moc vhodné místo pro kocoura, a tak putoval nakonec k nám. Druhým je Hugo, kocouří krasavec se jménem po herci Hugh Grantovi ;-). Původně byl dcery, ta se však rozhodla odjet na delší čas do zahraničí a tak máme druhý přírůstek.

 

     Řešili jsme po ztrátě Piňdi, zda kocoury dál pouštět ven. nebo jim postavit voliéru. Nakonec jsme se rozhodli pro „kompromis“. Dva původní kocouři budou mít stále volnost, kterou mají rádi. Přirůstky se budou muset spokojit s voliérou a domem.

 

     S tím souvisí můj problém, který jsem tedy ani v nejmenším neočekávala. Začali jsme budovat voliéru. Máme opravdu pidi domeček a nevelký pozemek, tak volba padla na delší stranu domu - 12 m x 3 m k plotu se sousedy. Od počátku byli informováni, udělali jsme i po celé délce nový betonový plot 1,75 m vysoký, aby je kocouři nerušili a ani oni je, pokud by měli v budoucnu psa.

 

     Voliéra nemá ani betonový základ, jedná se vlastně o „pergolu“ přichycenou k zemi na natloukací kotvy. S tím, že tyto trámy zajistíme pletivem a spojíme průlezem s domem.

 

     Dnes však začal soused „trojčit“, že ten výběh je pro dvě kočky velký, a že budeme chovat určitě velké množství koček, a jim to tam bude smrdět...  (Přitom - všichni jsou vykastrovaní, tak množení tedy nehrozí.) A zda máme stavební povolení!  Pořád jsem z novely stavebního zákona nevyčetla, že bych je v tom našem případě potřebovala.

 

 

A tak bych se chtěla zeptat - máte s tím  někdo zkušenosti?

Opravdu potřebuji stavební povolení na  „pergolu“?

 

 

Předem moc děkuji ,

MICHALA

 

 

 

 

 

 

Komentáře (5)add feed
pro chovatelské zařízení : mura1
do 16 m2 nepotřebuješ nic, ale pokud to hodláš postavit po celý výše zmiňovaný dýlce 12x3 m, tak tos těch 16 m2 překročila, ale mělo by stačit ohlášení. problém asi bude, jestli to máš k sousedům blíž jak 2 m, to myslím, potřebuješ jejich souhlas. toliko jen mé letmé poznatky z papouškářských diskuzí, stavba voliér a sousedi se tam řeší celkem pravidelně :-)
fundfovaněji a přesněji ti odpoví nějaký stavař, třeba krakonoš?

červenec 07, 2014 09:47
Tohle mně tuze zajímá, : Michal
studoval jsem stavební zákon a podle něj na stavby do 25 m2 nemusí být povolení ani nemusí být ohlášeny, pokud tam není "pobytová místnost". Chápu to tak, že pro lidi.
My jsme si postavili bez povolení chatku jako na nářadí, má i s verandou 24 m2 a když to budeme chtít povýšit na obytnou chatu, zase není třeba stavební povolení, ale jen ohlášení změny.
Ovšem nevím co to ohlášení obnáší.
Jak to odborníci je?
červenec 07, 2014 10:23
Myslím, : Myška
že nejlíp poradí na stavebním odboru vaší obce.
červenec 07, 2014 10:35
Nepotřebuješ ani stavební povolení, : Krakonoš
ani vohlášení. To ale neznamená, že nepotřebuješ nic - potřebuješ tzv. územní souhlas, což je taková zjednodušená forma územního rozhodnutí. Na stavebním úřadě by to měli vědět a měli by přesně poradit a říct, co chtějí.
To je totiž vobecný pravidlo: Nejni důležitý, co požaduje zákon. Důležitý je, co požaduje konkrétní úředník, kterej si zákon nějak vykládá. Ze zkušeností plyne, že mnohem míň peněz, nervů a času stojí, pokud člověk s ouřadou nebojuje (i kdyby ouřada vykládal zákon sebenesmyslněji), ale navopak udělá všecko přesně podle ouřadova přání a komunikuje s ním. smilies/smiley.gif
Michale, vohlášení vobnáší poměrně vobsáhlou dokumentaci (definuje prováděcí vyhláška ke stavebnímu zákonu, č. 62/2013 Sb.) a v podstatě se to příliš neliší vod stavebního povolení. A opět - nejlíp zajít na příslušnej stavební úřad a tam s nima dohodnout nějakej minimalizovanej rozsah dokumentace. Ideální je na takovou schůzku vzít rovnou projektanta, kterej to bude dělat - ten se s nima domluví rychle a efektivně.
červenec 07, 2014 12:14
Krakonoši : Michal
dík. Co jsem nenapsal je, že to stojí na pozemku svazu zahrádkářů a ti samozřejmě souhlasí. Máš naprostou pravdu
Nejni důležitý, co požaduje zákon. Důležitý je, co požaduje konkrétní úředník, kterej si zákon nějak vykládá.


červenec 07, 2014 16:52
Napsat nový komentář

Pro komentování je potřeba, abyste byli přihlášeni. Pokud nemáte ještě svůj účet, prosím zaregistrujete se.


busy
 
< Předch.   Další >
[CNW:Counter]