O kudlance se ví, že svého partnera po kopulaci sežere. Když o tom tak uvažuji, myslím, že – v jistých případech – by toto řešení nebylo nezajímavé...

Hubnutí s Kudlankou

Hubnuti

Související články

Význam jmen

Význam jmen

Soutěže

Soutěže

Setkání

Setkani

Přihlášení






Zapomenuté heslo
Nemáte účet? Vytvořte jej!

Anketa

VĚRNOST? PODLE MNE JE:
 

ROZVOD A VÝŠE VÝŽIVNÉHO PDF Tisk E-mail
Čtvrtek, 12 červen 2014

 Dobrý den, chtěla bych se zeptat na následující problém: když se rozvádíme s manželem po dohodě, stejně tak  i svěření dětí je po dohodě,  tudíž bych potřebovala vědět, zda musím do papíru na soud napsat částku, kolik chci měsíčního výživného, nebo zda mohu napsat, že to nechávám na úvaze soudu. 

 

 

 

 

 

 

     Problém je v tom, jelikož výživné je jediná věc, na které se nemůžeme domluvit. A tak bych potřebovala vědět, zda to jde či nikoliv, jelikož po dohodě jsou soudy rychlejší a já to nechci nijak zbytečně protahovat.

 

Děkuji pěkně

ANDREA

Komentáře (7)add feed
Určitě napiš, kolik si představuješ. A napiš raději víc, soud to stejně zkoriguje podle toho, jaké příjmy bude mít tvůj manžel potvrzené od zaměstnavatele. : Myška
A jaké ty. A jaké uvedeš výdaje.
Ale jinak to jde, nenapsat návrh výše výživného. Ale pak se ti to "uvážení soudu" může značně nelíbit.
červen 12, 2014 22:51
Je to stejné, : mamča
jako když v ZOO objednávali tříhrbého velblouda. Na dotaz, co je to za blbost, že tříhrbý velbloud neexistuje, odpověděl ředitel ZOO : "No, oni nám vždycky ten jeden hrb škrtnou...".
Tak nasaď částku výživného "o jeden hrb vyšší", ať pak můžeš velkoryse slevit. smilies/wink.gif
červen 13, 2014 08:44
. : toulavej
vydávat neserióznost za velkorysost se mi nezdá jako šťastný způsob jednání mezi dospělými lidmi, může se to jednomu vymstít, třeba i po čase, když to nejmíň čeká . . .
červen 13, 2014 10:48
toulavej : mamča
Jestli se Andrea nemůže dohodnout s manželem na výši výživného na JEJICH děti, tak to určitě není kvůli tomu, že by manžel nabízel nějakou závratnou sumu a Andrea se tomu bránila.
Děti překvapivě i po rozvodu rodičů musí jíst, chodit oblékané a pokud možno si zachovat i své koníčky a životní úroveň, kterou měly pokud žily s oběma rodiči pohromadě.
červen 13, 2014 14:16
V návrhu může být uvedeno : Lefulka
že výživné může být dle úvahy soudu, ale v průběhu jednání se na výši musíte dohodnout - tj. soud něco navrhne přiměřeně vašim poměrům a dohodou se jednání skončí, jen když je dohoda i o výživném, oba s tím souhlasíte. Jinak nepřipadá v úvahu zkrácené a zjednodušené rozvodové řízení, i kdybyste se dohodli na čemkoliv jiném.
červen 15, 2014 13:39
Rozvod dohodou : Meggy
Pokud se rozvádíte dohodou, musíte se dohodnout opravdu o všem. potom soud nic neřeší, jen dohodu schválí a manželství rozvede. Jinak musíte jít do tzv. sporného rozvodu a soud bude řešit, zda manželství neplní svoji společenskou funkci, bude ho rozpitvávat a pak také rozhodne o výši výživného, mimo jiné.
červen 16, 2014 09:20
Asi to není pravda - my jsme také nebyli sto se dohodnout na výši výživného. : Myška
Soud o svěření do péče a o výši výživného měl jedno stání. Manžel navrhoval nějakou částku, já jinou. Díky soudkyni jsme oba šli na kompromis. O majetku jsme dohodu měli. A pak byl rozvod - jedno stání, formalita.
červen 16, 2014 09:42
Napsat nový komentář

Pro komentování je potřeba, abyste byli přihlášeni. Pokud nemáte ještě svůj účet, prosím zaregistrujete se.


busy
 
< Předch.   Další >
[CNW:Counter]