O kudlance se ví, že svého partnera po kopulaci sežere. Když o tom tak uvažuji, myslím, že – v jistých případech – by toto řešení nebylo nezajímavé...

Hubnutí s Kudlankou

Hubnuti

Související články

Význam jmen

Význam jmen

Soutěže

Soutěže

Setkání

Setkani

Přihlášení






Zapomenuté heslo
Nemáte účet? Vytvořte jej!

Anketa

VĚRNOST? PODLE MNE JE:
 

CESTOVNÉ JEDNOU ZA ROK PDF Tisk E-mail
Pátek, 09 květen 2014

 Dobrý den, rád bych se zeptal na řešení následujícího problému. Moje bývalá žena momentálně pracuje v zahraničí, kam odjela i s naším synem, na kterého platím výživné. Syn studuje francouzskou základní školu a jednou za rok přijíždí do ČR, kde dělá zkoušky z jazyka českého a vlastivědy.

 

 

 

 

     Nyní chce po mně bývalá manželka, abych uhradil cestovné. Tak bych se chtěl zeptat, jestli na to má nárok?

 

Děkuji za odpověď,

 BEDŘICH

 

 

 

Komentáře (3)add feed
No cestovné : kim
bych hradila jenom, kdyby syn přijel navštívit výhradně tebe. Jinak je to její problém.
květen 09, 2014 13:09
nárok : bb2
má tvůj syn na určené výživné. Pokud tvá bývalá žena pracovala v zahraničí už v době rozvodu, měly být při kalkulaci výživného započítané i náklady na cesty do ČR kvůli škole. Pokud v té době pracovala tady a do Francie odjela později, nemohla předem počítat s vyššími náklady. Předpokládám taky, že tě žena nevydírá tím, že když nezaplatíš, pak syna neuvidíš, to bys asi napsal. Dál předpokládám, že jsi s pobytem syna ve Francii souhlasil, protože žena šla za prací a jinak to nešlo, jedině že by syn zůstal u tebe a jezdil navštěvovat svou matku..Pak má asi jeho matka právo požadovat, aby ses na vyšších výdajích svého dítěte podílel - po dobrém dohodou, nebo soudní cestou. Soud vezme v úvahu všechny okolnosti a rozhodne.

Čistě prakticky - do třetice předpokládám, že ti nestačí vidět syn na skajpu a jednou ročně, když přijede celý vystresovaný na přezkoušení. Že ho navštěvuješ. Nešlo by to tedy skloubit? Dvě návštěvy stáhnout do jedné tak, že pro kluka zajedeš, absolvuje přezkoušení, pobude s tebou nějaký den, přes víkend apod., a zase ho odvezeš..? Nebudeš nic platit a strávíš s klukem spoustu času, v autě nebo ve vlaku si taky popovídáte.
květen 09, 2014 17:51
cestovné... : Nona
Můj bývalý manžel opustil rodinu a odstěhoval se do SR. Syn ho začal navštěvovat až v dospělosti, ještě když studoval. Cestu tam jsem hradila já, cestu zpět mu zaplatil otec.... bylo to na základě dohody. Také se mi to nelíbilo, ale neměla jsem sílu se dohadovat.... někdy je lepší se s blbcem do souboje nepouštět....
květen 09, 2014 20:25
Napsat nový komentář

Pro komentování je potřeba, abyste byli přihlášeni. Pokud nemáte ještě svůj účet, prosím zaregistrujete se.


busy
 
< Předch.   Další >
[CNW:Counter]