O kudlance se ví, že svého partnera po kopulaci sežere. Když o tom tak uvažuji, myslím, že – v jistých případech – by toto řešení nebylo nezajímavé...

Hubnutí s Kudlankou

Hubnuti

Související články

Význam jmen

Význam jmen

Soutěže

Soutěže

Setkání

Setkani

Přihlášení






Zapomenuté heslo
Nemáte účet? Vytvořte jej!

Anketa

VĚRNOST? PODLE MNE JE:
 

MŮJ BRÁCHA JE GAMBLER PDF Tisk E-mail
Pondělí, 21 duben 2014
 Dozvěděla jsem se to před dvěma roky. Vlastně tehdy, když se s ním jeho žena začala rozvádět. Do té doby to u nich vypadalo šťastně. Mají tři děti, doposud jejich manželství vypadalo jako "věčné" a najednou ta rána. Olina se totiž dozvěděla, že brácha vybral všechny jejich peníze, nadělal si šílenou haldu dluhů a co teď.

 

 

 

 

 

 

      Přitom ještě nemají splacenou hypotéku, na dvěstě tisíc si vzali půjčku, protože zařizovali bydlení. Tedy měli si to zařizovat. Olina měla všechno vybrané, vyjednané a najednou bumho, místo, aby přivezli nábytek, zjistila, že on to všechno vybral a prohrál!

 

     On už tu situaci vůbec nezvládá, je úplně závislý. On jí sliboval, že se bude léčit, dokonce na léčení nastoupil, tak mu dala šanci, vzala rozvod zpět, ale nakonec to dopadlo ještě hůř. Všichni jsme se nějak snažili, ale k ničemu to nevedlo.

 

      Když se to dozvěděli naši, tak se z toho máma téměř zhroutila, protože pak zjistili, že peníze, které "jim" půjčili, jsou taky už prohrané, ani se to vlastně o tom půjčení Olina nedozvěděla. On si prý taky na půjčoval hodně i od známých, taky v práci, měl neuvěřitelné výmluvy, aby potřeboval "fofrem peníze" a teď je  to úplně šílené. Nakonec ztratil tu práci, co dělal, teď pracuje někde ve skladu. Jeden z těch jeho bývalých spolupracovníků  teď na něj podal žalobu o dlužnou částku. 

 

     Nejhorší je, že mají malé děti, hrozí jim, že přijdou o bydlení, oni to nemůžou za život splatit. On prosázel víc jak půl milionu, asi třista tisíc dluží kolegům a známým. Olina se snaží něco dělat po večerech, dostává mateřskou, my, celá rodina, se jim občas snažíme nějak pomoci, alespoň nějaké to jídlo,  nemáme ponětí, kde budou. Naši mají dvougarsonku, jsou penzisti, já jsem vdaná a bydlíme s dvěma dětmi ve 3 plus 1, ale sem bychom je taky vzít nemohli. 

 

     Je to zoufalé a nikdo z nás vůbec neví, co dělat. Nejhorší je, že i kdyby se rozvedli, tak jsou to dluhy za manželství a tak by byla jeho žena a děti v tom stejně. A nikde jim už nic nikdo nepůjčí, protože on má dluhy u pěti banek, teď jen malý plat a navíc se bojíme, aby si něco neudělal.  A Olina je ještě k tomu už na antidepresivech. Omlouvám se za poněkud zmatené psaní.

 

 

 

Nemáte někdo podobnou zkušenost v rodině nebo mezi známými?

Nevíte, co se dá dělat, jak budou žít?

 

EMA

 

 

 

Komentáře (5)add feed
Zkušenost určitou mám :-( : Giota
Můj brácha také nasekal spoustu dluhů. Naštěstí až po rozvodu to nabralo obrátky, takže švagrová z toho vyvázla odstěhováním. Mmoho alimentů (přes různé žaloby) od něj neviděla, kluci naštěstí vystudovali i tak, s menší nepravidelnou pomocí mojí a mých rodičů. Bohužel zpočátku jsme - až na ten rozvod - nevěděli, která bije. Jak to bývá po rozvodu, je tendence spíše držet s bráchou/synem. Naši všem vnoučatům našetřili po 20 tisících, ale předali to bráchovi, ať jim to dá - kluci z toho neviděli ani korunu, brácha okradl vlastní děti. Honí ho věřitelé jak se dá. Takže někde nastoupí a než se exekutoři dovědí, kde dělá, pobere 2-3 výplaty. Pak buď ho vyhodí ve zkušební době (kdo by chtěl člověka s tolika dluhy), nebo zdrhá sám (aby neměl jen nezabavitelné minimum). Oddlužení ho nezajímá, na všechno kaká. Občas se ukáže u rodičů - dají mu najíst, peníze už nedostane. Bohužel si tedy občas něco šlohne sám - sebral jim sbírku mincí, vybral kasičky s padesátikorunami, a kdoví na co rodiče ani nepřišli...
Rodiče ho vydědili ve prospěch vnuků. Je ztracený, nedá se mu pomoci, to je jak házení peněz do černé díry, na to nemáme.
Ano, vaše švagrová se musí rozvést a pak požádat o tzv. oddlužení.Tak rok bude trvat rozvod a projednání oddlužení, pak 5 let řehole na minimu (to má stejně, ne?)
Bydlení - možná by se pak po rozvodu našla možnost pronájmu nějakého malého bytečku pro švagrovou a její děti,s tím, že třeba "kauci" by nějak složila rodina?
Nebojte se, bratr si nic neudělá. Ten můj s tím take vyhrožoval - já musím skočit pod vlak, když mi nepůjčíte 10 tisíc, nebo oni mě zabijou, když jim to nevrátím, no hotový Andersen, to by bylo dlouhé vyprávění.
duben 21, 2014 08:02
Emo : kim
Důležité je jestli u toho taky nasává. Znám jednoho, který se začal nejprve léčit z alkoholismu i když jako alkoholik nežil, ovšem jakmile něco vypil tak mu to hraní naskočilo a pak nemohl zastavit. Všichni jsme pod vlivem i malým jinými osobnostmi, někdo je hned na ženské, druhý se chce rvát, třetí jde za hazardem. Poznali jsme to na něm na očích. Tak nějak měl v očích nablikáno. Stal se z něho abstinent a automaticky přestal hrát. Musíte, ale s ním ukončít veškerý kontakt a dát mu na výběr. Náš známy nehraje a nepije pět let i dluhy má splacené. Ovšem všichni jsme se k němu otočili zády a pověděli proč. Tvrdí, že tohle na něho zabralo a děkoval nám. Vy se chováte jako spoluzávislí a taky vlastně jste.
duben 22, 2014 21:30
Nevzdělanost. : Pepa Kouba
Jen opravdový nevzdělanec propadne podobné hovadině. Je to jednoduchá matematika. Někdy vám o tom snad napíši, protože jsem se u toho motal, ale na druhé straně, ta co vyhrává. Za komunistů díky blbosti těchto blbečků jsme za sobotu a neděli s partnerem vyhrávali velké částky peněz. (nikdy jsme neprohráli)
Lidská blbost nezná mezí a na tom je vše postavené. Ať to jsou skořápky, gotes, či teta jak se to různě nazývá, nebo oko 21, mariáš. Jak jsou ve hře dva domluvení nemají soupeři jedinou šanci.
Víte že Putin v Rusku veškeré herny nařídil zavřít? Smekám před ním klobouk, běžte se projít večer po Václaváku...

duben 23, 2014 10:49
ještě jsi zapomněl napsat, za kolik to uděláte, : bb2
kolik za oddlužení u vaší firmy zaplatí
duben 24, 2014 10:43
... : bb2
Nemáte někdo podobnou zkušenost v rodině nebo mezi známými?

celkem dost, neexistuje jednotné řešení pro všechny, je to ovlivněno spoustou faktorů, záleží na rodině, na jejím dosavadním fungování, na nastavení lidí, pochopitelně na finanční situaci, atd. atd.
Tady není hlavním problémem zadluženost, ta by se řešit dala, půl milionu není tak strašné, aby to funkční rodina společným úsilím nezvládla.
Tady je průserová, slušněji to napsat nemůžu, závislost, to je totiž právě ten faktor, co komplikuje každé řešení zadluženosti, dá se říct, že zadluženost nevyřešíte, dokud nevyřešíte závislost. Brácha si ji musí uvědomit, připustit, že je v podstatě nemocný, a že se musí léčit.
Současně udělat rozdělení SJM, aby při "recidivě" nezatížil manželku dalšími dluhy.
S exekutory se dají dohodnout splátky, na čem neváznou exekuce, tam taky.

Oddlužení jde udělat i zcela zdarma, bez advokátů, na to stačí průměrná inteligence, s formuláři poradí v občanské poradně, www.obcanskeporadny.cz, většinou je nutné se objednat, je to lepší vždycky, protože pak na vás má pracovník čas.


duben 24, 2014 11:17
Napsat nový komentář

Pro komentování je potřeba, abyste byli přihlášeni. Pokud nemáte ještě svůj účet, prosím zaregistrujete se.


busy
 
< Předch.   Další >
[CNW:Counter]