O kudlance se ví, že svého partnera po kopulaci sežere. Když o tom tak uvažuji, myslím, že – v jistých případech – by toto řešení nebylo nezajímavé...

Hubnutí s Kudlankou

Hubnuti

Související články

Význam jmen

Význam jmen

Soutěže

Soutěže

Setkání

Setkani

Přihlášení






Zapomenuté heslo
Nemáte účet? Vytvořte jej!

Anketa

VĚRNOST? PODLE MNE JE:
 

HÁDANICE O PÉČI O TŘÍLETOU DCERKU PDF Tisk E-mail
Úterý, 25 březen 2014

 Dobrý den, tak máme tři měsíce po soudu ohledně péče i naši tříletou holčičku. Ráda bych vám popsala, jak to všechno vypadalo, a snad mi poradíte, co s tím... Najala jsem si právníka, ale ten mě nakonec nezastupoval, poslal za sebe jiného, který mě ani předem nekontaktoval, a o případu nic nevěděl.

 

 

 

 

 

 

      Dokonce mi pak po soudu ten právník jasně řekl, že kdyby to všechno věděl, nechal by ho odročit. Tlačili mě tam do souhlasu s dohodou rodičů - všichni: ospod, soudkyně, i ten můj  zástupce. Jednalo se o to, že otec si navrhl, kdy ji bude mít on:  lichý, sudý, přes noc i dva dny, co 14 dnů víkend. Přitom dcerka když je s ním, tak nechodí do školky, ale otec ji nechává hlídat buď babičce, která doteď neměla o vnučku zájem, nebo i zcela cizím lidem. Ale např. když je malá nemocná, tak si paragraf  nevezme, aby s ní byl on. Otec si ji vyzvedává jak chce, vrací taky tak.

 

      Dcerka bohužel chodila k psychiatovi, protože nechtěla k otci chodit, křičela, utíkala mu, trhala mi vlasy, jak se držela... Po každé návštěvě u něj se pomočovala. Na Ospod reagovali tak, že musí k otci chodit, a že on ji vrátí, když bude moc křičet. Momentálně je situace taková, že téměř po každé návštěvě u otce se dcera vrací s teplotou i přes 38 °C, takže s ní musím k lékaři.

 

     Ráda bych, aby si ji otec brával co 14 dní o víkendu a pak přes prázdniny atd, jak máme uvedeno a né, aby dcera lítala sem tam, i když ji mám mít v péči já - protože otec se o ni zajímá jen jak má on volno, popř. jak mu to vyhovuje. Nikdy dceru nenavštívil doma u nás, ani ho neznají ve školce, kam doposud chodila (nyní má odklad z důvodu častých nemocí).

 

     Otec od nás odešel ze dne na den, před Vánoci a bydlí se slečnou, která je od svých 17 let dealerka drog. Užívá pravidelně marihuanu, i pod vlivem řídí auto, i když jde do práce. Otec právě jí svěřuje naši dceru, nechává ji vozit autem... Koncem minulého roku byla dokonce zadržena zásahovkou kvůli tomu zadržena;  nyní je na svobodě stíhaná za prodej a distribuci drog. Z Ospodu uvedli u soudu,  že jejich pracovnice mluvila se slečnou, která potvrdila, že kouří marihuanu, ale prý ne, když mají dceru. A že prý mají doma čisto...

 

     Už si nevím rady. Odvolat jsem se nemohla, jelikož i když rozsudek nabyl 7. března právní moci, doposud mi od právničky nedošel rozsudek. A ani nový soud prý teď rozběhnout nemůžu. Co mám v tomhle případě dělat? Myslíte, že může dceru hlídat někdo jiný, když on chodí do práce a stejně s ním tedy dcera není?

 

      Prosím o jakkoukoliv pomoc.

 

Děkuji vám,

JIŘINA

 

 

 

Komentáře (6)add feed
Napadaj mě jen dvě věci, ani jedna rada. : Krakonoš
1) jako řešení:

2) OSPOD se opět projevil jako sbor zastydlejch domovnic, kterejm nevadí, že se dítě dostává do těsnýho kontaktu s trestně stíhanou vosobou (což mi narozdíl vod nějaký vobčasný konzumace marjány přijde jako dost silná kontraindikace), ale hlavně že maj vytřeno. (a Vítové si můžou blahopřát). Ještě jsem nezaregistroval, že by tenhle vorgán někdy někomu fakt pomohl.
No nic, třeba někdo poradí, já bych měl jen rady ála po bitvě generál...
březen 25, 2014 11:03
Jiřino, : bb2
nemám moc času, tak se asi úplně nesoustředím, ale nevyčetla jsem jak to je - píšeš, že
Tlačili mě tam do souhlasu s dohodou rodičů - všichni: ospod, soudkyně, i ten můj zástupce. Jednalo se o to, že otec si navrhl, kdy ji bude mít on: lichý, sudý, přes noc i dva dny, co 14 dnů víkend

a pak zase píšeš
Ráda bych, aby si ji otec brával co 14 dní o víkendu a pak přes prázdniny atd, jak máme uvedeno

Byla dohoda, nebo jste se tedy nedohodli a styk s dcerkou upravil soud soudním řízením?

Změnila jsi právníka? Na začátku píšeš, že sis najala právníka a u soudu byl jeho zástupce, na konci píšeš, že rozsudek má právnička.

Na Ospod se v této fázi vykašli. Ujasni si přesně, jak to je s péčí o dceru, co otec může. Písemně, třeba mailem, si vyžádej od právníka/právničky rozsudek. Pokud tam je úprava Nech si napsat zprávu od psychiatra, kde se dcera léčí. Pověz mu to vše, co píšeš sem. Klidně mu pověz i o tom, žes to zkoušela řešit s pomocí OSPOD, jak reagovali, a pověz, že se prostě o dceru bojíš. To také přepiš do mailu své právničce, k tomu naskenuj zprávu psychiatra, a sděl, že žádáš o úpravu styku otce s dcerou z důvodů, o kterých tu píšeš, a že žádáš, ať v tomto smyslu okamžitě koná. Napiš jak přesně si to představuješ. Protože se oprávněně bojíš, že je tvoje zdraví a bezpečí tvého dítěte v ohrožení, můžeš zpočátku požadovat, aby otec byl s dcerou jen v tvé přítomnosti, například. Zvládneš to i sama, bez právníka, pokud chceš ušetřit.
březen 25, 2014 12:06
Milá Jiřino, : magdalenka
nehádejte se. To je nejhorší, co pro dceru můžeš udělat. Dítě vycítí, co se v matce děje, i když to neumí pojmenovat. Určitě pozná, že nejsi v pohodě, podrážděná, plná strachu a obav. Ty si to interpretuješ třeba po svém. Není divu, že se to projeví třeba tak, že se začně pomočovat.
Pokud soud přiznal jejímu otci střídavou péči, musel stanovit i jasná pravidla styku. Pokud stanovil návštěvy, zrovna tak. Vybrala sis blbýho chlapa jako otce dítěte. Vybrala sis asi i blbýho právníka. Zkus se kontaktovat se sociálkou a říct jí o svém podezření, že otec dává hlídat dítě slečně, která provádí trestnou činnost. Mohou tam provést šetření v rodině. Pokud máš důkazy, můžeš to ohlásit na policii. Ale nepočítej, že ti za to exmanžel poděkuje. NAopak... Jinak v době, kdy je mu dcera svěřená do péče, má povinnost jako běžný rodič. Tím, že holku svěří třeba na několik hodin své partnerce, nic neporušuje. Pokud holka dostane najíst, je v bezpečí, v čistotě, třeba doma. Nesmí jí to poškozovat. Nicméně si vše eviduj a pak to můžeš použít při dalším soudu, až budeš žádat úpravu styku. Hodně záleží na tom, jaký byl rozsudek. Dítě není majetkem rodičů. I otcové mají práva. Mohou chtít dítě do výhradní péče. Mohou chtít po matce alimenty... Nechci tě nijak zastrašovat, ale myslím, že máš o rodičovství zkreslené představy.
březen 25, 2014 19:39
Musím reagovat na Magdalenku - ano, otcové mají svá práva, ale mají i své povinnosti. : Myška
Šetření v rodině otce je na nic, protože pracovnice OSPOD se předem ohlásí a tak se může otec na její návštěvu připravit, a v té době dceru feťačka - osoba stíhaná za distribuci drog - zcela jistě hlídat nebude. V tomto případě je střídavá péče hovadina jak Brno, a už tady je vidět selhání pracovnic OSPOD. Protože kdyby opravdu činily v zájmu dítěte, musel soud dopadnout jinak. Místo toho Jiřinu tlačily ke špatné dohodě.

Vidím tu ale i selhání Jiřiny.
Když si můj manžel podal žádost o rozvod, tedy jeho právnička, od soudu mi vše, co uváděli, přišlo, abych se k tomu mohla vyjádřit. A já jsem této možnosti využila. Takže při soudním jednání jsem byla připravená na jeho požadavky a měla jsem jasno o svých - jak při rozvodu, tak při soudu o děti. A soudce měl k dispozici jak jeho tak můj názor předem.
Jiřino, ty jsi neměla od soudu jeho návrh či protinávrh, nevím, kdo z vás podával žádost o rozvod?
Jak jsi mohla přistoupit na výměnu právníka? Když jsi to nevěděla dopředu a ten nový nebyl obeznámen s případem. Já si tedy myslím, na základě vlastní zkušenosti, že v případě soudu o děti je právník na nic (a tento případ to jen potvrdil). Kdybys do toho šla Jiřino sama, byla jsi připravená, tak by to dopadlo jinak...
Ale pozdě bycha honit.

Jiřino, hlavně se neboj. Neboj se jeho a neboj se, že bys mohla o dceru přijít.
Řiď se tím, co ti napsala bb2.
březen 25, 2014 20:14
Jakmile slyším, : Lefulka
že tříleté dítě nechce k tatínkovi a musí být v péči psychiatra, zbystřím. Je totiž kvantum dětí, které jsou doma týrané a ty povětšinou od rodičů ani nechtějí, přestože by na to měly plné právo - cítí to ale tak, že vždycky ale nějaký rodič je lepší než žádný.V době vyhrocených rodičovských sporů padají různá obvinění - ze sexuálního zneužívání, týrání atd. Není to výjimka, spíš pravidlo - jsme proto národ tyranů či sexuálních zvrhlíků? Vezmeme všechny děti z ruky rodičů, kteří se občas zlijou, jak zákon káže, kouří jak fabrika,nebo třeba sociální dávky pro své děti využívají pouze pro sebe? OSPOD není policie a co není prokazatelné, s tím těžko bude u soudu operovat. Není nad "jedna paní povídala".
březen 26, 2014 17:48
ano, : bb2
proto doporučuju doložit lékařskou zprávou, aby měl soud vůbec nějaký podklad, proč se tím znovu zabývat.
OSPOD není policie, ale nevyužívá vždycky své kompetence. Nevím, v čem je zakopaný pes, proč jsou tam lidi založením úředníci, ačkoli na to, co řeší, je potřeba spíš praktická činnost v terénu. Teda proč tam jsou je jasné, ale proč schází vůle ty lidi a postupy změnit, nebo vyměnit.
březen 26, 2014 18:04
Napsat nový komentář

Pro komentování je potřeba, abyste byli přihlášeni. Pokud nemáte ještě svůj účet, prosím zaregistrujete se.


busy
 
< Předch.   Další >
[CNW:Counter]