O kudlance se ví, že svého partnera po kopulaci sežere. Když o tom tak uvažuji, myslím, že – v jistých případech – by toto řešení nebylo nezajímavé...

Hubnutí s Kudlankou

Hubnuti

Související články

Význam jmen

Význam jmen

Soutěže

Soutěže

Setkání

Setkani

Přihlášení






Zapomenuté heslo
Nemáte účet? Vytvořte jej!

Anketa

VĚRNOST? PODLE MNE JE:
 

JEJÍ DĚTI, NAŠE DÍTĚ PDF Tisk E-mail
Úterý, 18 březen 2014
 Nevím si rady. Před čtyřmi roky jsem se oženil, podruhé, předtím jsem byl rozveden, stejně jako moje současná manželka. Ona má z předchozího manželství dvě děti, teď je jim 9 a 12 let. Spolu máme jedno prtě. Ale průšvih je, že i když se k těm jejím dětem snažím chovat co nejlépe, ony mne moc nepřijaly. Jsou dost ovlivněné jak svým otcem, tak babičkou, manželčinou matkou.

 

 

 

 

      Když byly ještě menší, tak to docela šlo, ale v poslední době je to čím dál tím horší. Nechovají se moc dobře, dokonce se nehezky projevují i ke svému malému sourozenci. Přitom my oba s manželkou se snažíme s prckem mazlit jen tehdy, když nikdo z nich není přítomen, v podstatě preferujeme je, jen aby neměly důvod žárlit. 

 

      Někdy si z těch jejich poznámek pomalu zoufám, protože si říkám, že asi dlouho už to nevydržím. Jenže - nejsem jejich táta, a rozhodně nechci, aby mne někdo nařknul, že se k nim chovám špatně, natož že je nějak trestám. Manželka tím jednoznačně trpí, ale také si neví rady.

 

      Tak bych se chtěl zeptat, jestli s tím máte někdo nějaké zkušenosti a jestli byste nám mohli poradit...

 

Děkuju moc,

OLDA

Komentáře (5)add feed
Tož, kamaráde, : Krakonoš
já s tim mám velikánský zkušenosti.smilies/wink.gif Za prvý - připrav se na to, že to horší teprv přijde, vrcholí to kolem 14 - 15 roku. Za druhý - toho černýho Petra usměrňování má vždycky ten biologickej rodič, tzn. tvoje žena - vona v tomhle problému musí bejt ten přísnej rodič, co nastavuje pravidla. Protože ty to bejt nemůžeš, vod tebe žádný nepopulární výchovný zásahy nevezmou. Teď je důležitý, abyste drželi při sobě, abyste dětem dávali najevo (ve vhodnejch chvílích, ne když jsou hnusný), že je máte VOBA rádi. Ty se musíš vobrnit svatou trpělivostí, dost věcí překousnout a neběhat za ženou po každým jejich prohřešku s nějakým takovým tím debilním: "Tohle je ta tvoje výchova, máš je rozmazlený" a podobný perly, který člověk v zoufalství vobčas vypouští z huby. Další důležitá věc je, že byste si s nima měli promluvit a dát jim možnost vyjádřit svý vobavy, vzteky, atakdál. Při tom rozhovoru (a vobvykle se nějaký povidání musí čas vod času vopakovat) je potřebný, aby věděli(y) - ani nevim, jestli holky, kluci, mix - že vás jejich názor zajímá, že chcete, aby se problémy vaší rodiny, nastavování pravidel a úkolů pro každýho člena řešily votevřenou diskusí a ty jim musíš znovu trpělivě vysvětlovat, že nejsi jejich protivník a že jakákoli "válka" jenom zhorší možnost žít v rámci týhle rodiny v pohodě - a to i jejich možnost. Čili - ty diskutuj, pokud je pro diskusi vhodná chvíle, vychovávej jenom příkladem a vlastním dodržováním pravidel, tresty by měla udílet jejich matka, vod tebe je budou brát jako šikanu. Zároveň by se s nima měla jejich matka mazlit, pokud maj tu potřebu. Dělejte spolu příjemný aktivity, věnujte nějakej čas taky jim, abyste se nemuseli schovávat s mazlením vašeho společnýho dítěte s pocitama viny - to je úplně blbě, na to ať si miláčci vůbec nezvykaj. Hledej k nim cestu přes jejich zájmy, to by měl dělat každej rodič, i biologickej. Neuplácej je blbostma, ale podpoř je v tom, co je zajímá a baví.
(Příklad: Je netaktický vykládat holčičce, která je nadšená koňařka, že koně jsou dobrý leda tak v salámu a smrděj. smilies/grin.gif Pokud to je jedinej zájem dítěte a já s nim chci navázat vztah, nezbejvá, než se vo to začít kvůli ní taky trochu zajímat, něco si vo tom přečíst, vzít ji na dostihy atd.)
Když to nezvoráte, kolem 16. roku se to pomalu uklidní a nakonec budete kámoši :-). Jenom to ale vydržet, ale zase jsi chlap. Tenhle problém řeší skoro každej nevlastní rodič, jenom výjimečně je to všechno zalitý sluncem bez jakýhokoli drhnutí. Spousta lidí to nedá a z druhýho manželství či partnerství právě kvůli dětem vycouvá. Mně moje žena v kritickejch letech říkala, že kdybych byl jen vo fous horší chlap, než jsem, tak by to zabalila. Ale už je to mnohem lepší a vypadá to, že jsme z nejhoršího venku. Tak držím palce, ať to zvládnete.
březen 19, 2014 03:38
Ideální by bylo, : Sinix
kdybyste měli pravidla nastavena už od útlého dětství. Děti, kterým je 9 a 12 let, už mají mít určité zákonitosti jako normu a neměly by o nich ani přemýšlet. Tohle evidentně selhalo.

Píšeš příliš málo informací, takže nevím, jak moc je tvůj problém vážný a jak konkrétně se to "nehezké chování" k tobě a mrněti projevuje. Pokud to není příliš vážné (pokud se to omezuje jen na nevhodné poznámky a občasné pošťuchování prcka), pak by mělo zabrat, co píše Krakonoš. Hlavní je, aby věděli, že jejich matka je pořád jejich, i když má "nového" partnera a dítě. Že o ni nikdy nepřijdou.

Pokud je to vážnější - např. v jedné epizodě pořadu Křižovatky života dcera tvrdě odmítala novou partnerku svého otce. Byla na ni velice hrubá, sprostá, ničila jí věci, vyhazovala ji z domu atd. Pak už pomůže jen rodinná poradna. To sami nezvládnete.

Držím palce.
březen 19, 2014 08:10
Jako první a celkem snadný krok : mamča
by měla manželka postavit do latě svojí matku. Kdo to jakživ viděl, aby vlastní matka nepřála dceři, že po krachu 1. manželství navázala nový vztah, který má šanci fungovat ? Ona tahle "babička" nemá ráda svoje nejmladší vnouče, že nadržuje prudícím starším vnoučatům ?
Prostě bych babče řekla, že nebude dělat rozbroje v mojí rodině, jinak se prostě nebudeme vídat. Jestli si myslí, že v nové rodině "stará vnoučata" trpí, ať si je vezme na celé prázdniny k sobě, a předvede, jak puberťáky vychovávat správně.
Vy se pak začněte chovat jako dva dospělí a svéprávní jedinci, a s mrnětem si hrajte a mazlete se, jak vám libo. Tohle "tajné" chování vzbuzuje nedůvěru u všech zúčastněných.

Že prudí biologický otec dětí, to je celkem časté, ale ta "vlastní matka" manželky, ta by mě teda nadzvihla.

Jinak 100 % souhlas s Krakonošem, má vlastní prožitou zkušenost.

březen 19, 2014 08:58
Je to těžké... : Laguza
Kdysi jsme se brali každý s jedním dítětem.Spolu jsme měli další dvě děti.Můj syn měl otce ve Francii,manželova dcera měla rozumnou matku,která ji za námi,když jsme žili v cizině pouštěla vždycky na půl roku.Pro mne bylo těžké mluvit o mém bývalém manželovi před synem slušně,ale dělala jsem to,i když v jeho pubertě jsem byla já ta špatná a otec byl hvězda.Když mu bylo 16 let,tak se syn jednou vrátil v návštěvy o otce s otázkou,proč jsem mu nikdy neřekla,jaký táta je...Přišel si na to sám.No a s vyvdanou dcerkou jsem si to pro sebe vyřešila takto: Udělala jsem z dětí houf.Když byly hodné,byly odměňované všechny.Když zlobily,tak také trestány všechny.Nesnáším žalování a utvořila jsem pravidlosmilies/tongue.gifotrestán bude ten,kdo žaluje.Jednou našim dětem na sousední zahradě děti vyhrožovaly,že něco na ně půjdou říct a naše děti dostaly záchvat smíchu a říkaly:jen jděte...Bohužel manžel to nezvládal tak,jako já.Svoji dceru preferoval.Takže kluci se těšili,že k nám přijede,protože dostanou čokoládu,např.Považuji za svůj veliký úspěch,že se děti nakonec měli rády navzájem a měly hezké dětství.
březen 20, 2014 09:45
žila jsem : Ivča
dva roky ve společné domácnosti - on dvě děti, já dvě děti... Naštěstí to bylo v době před pubertou všech dětí... Takže mě ani tak nebraly děti, jako partner... Ač měl plnou hubu řečí o tom, jak bere všechny děti stejně, nebylo to tak...Po dvou letech jsem to vzdala. Takže jediné, co můžu poradit je - držte s ženou při sobě a snažte se být opravdu spravedliví..na to jsou děti strašně citlivé... Pravidla musí platit vždy a pro všechny... A problémy musí opravdu řešit máma.Jak říká Krakonoš - až přejdou nejhorší roky, bude líp. A prcka si mazlete po libosti.
březen 21, 2014 16:05
Napsat nový komentář

Pro komentování je potřeba, abyste byli přihlášeni. Pokud nemáte ještě svůj účet, prosím zaregistrujete se.


busy
 
< Předch.   Další >
[CNW:Counter]