O kudlance se ví, že svého partnera po kopulaci sežere. Když o tom tak uvažuji, myslím, že – v jistých případech – by toto řešení nebylo nezajímavé...

Hubnutí s Kudlankou

Hubnuti

Související články

Význam jmen

Význam jmen

Soutěže

Soutěže

Setkání

Setkani

Přihlášení






Zapomenuté heslo
Nemáte účet? Vytvořte jej!

Anketa

VĚRNOST? PODLE MNE JE:
 

PRADÁVNÁ NEVĚRA - SOUČASNÉ TRÁPENÍ PDF Tisk E-mail
Neděle, 02 březen 2014

 Ahoj všem. Milé Kudlanky a Kudlánci, prosím vás všechny o radu. Vdaná jsem už 36 let. A do loňska spokojeně. V prosinci 2013 se mi podřekla kamarádka, že se vyspala před 30 lety s mým manželem. Známe se spolu už 34 let, navštěvovaly jsme se, pracujeme spolu 26 let a 5 let jsem její nadřízená.  

 

 

 

      Vždy jsem jí důvěřovala a moc ráda jsem s ní pracovala. No, a manžel se mi pak taky přiznal,a lituje toho. Vím, je to minulost, ale už nic není, jako bývalo.

 

      Odpustila jsem jim, ale uvnitř mne je to hrozné, stále na to myslím... A tak vás 'prosím, poraďte, jak si to vymazat z hlavy, abych si je pořád nepředstavovala, jak to spolu dělají... Říkám si, že celý život si manžel místo mě vlastně představoval ji... V té době, co se to stalo, jsme byli i s holčičkami (3 a 2 roky) nastěhování do svého nového domů. Myslím, že podle mne jsme byli šťastní.

 

      Teď jsme byli taky spokojeni, máme čtyři vnoučátka (dvě sedmileté holčičky, pětiletého kloučka a dvouletou holčičku). "Dědíneček" se jim věnuje plně. Manžel je chlap mého života, jenže já teď nevím, jak mám ty strašné myšlenky dostat ven?

 

Děkuji vám ze srdce za váš čas,

JAWULKA

 

 

 

Komentáře (16)add feed
Jawulko : šídlo
říká se, že za muže mluví činy. Ten tvůj s Tebou zůstal, stalo se to před lety a jen jednou, byl to jednorázový úlet - tak proč si myslíš, že celý život na ni myslel? To je jen tvoje rozjitřená obrazotvornost. Chápu Tě, že to člověkem otřese, že v tom prvním okamžiku ztratí půdu pod nohama. Ale nemá cenu pitvat dávné viny a vyvozovat z toho dalekosáhlé souvislosti a propadat mindrákům. Chlapi to mají jinak, sex mají oddělený od lásky. To, že se vyspal s jinou, přece neznamená, že ji miloval. Zkus to jako Scarlet O'Hara - nebudu na to myslet teď, budu na to myslet až zítra. Vůlí se zaměř na něco jiného, začni myslet na to, co budete zítra mít k večeři, odříkávat si v duchu básničku, vymýšlet program pro vnoučata...
březen 03, 2014 08:47
nechápu, proč Ti to ta kamarádka říkala : mila1
ale napadá mne jediné - asi Ti závidí. Tvého chlapa, tvou rodinu atd.
Ty myšlenky na ně dva (ač to bylo tak strašně dávno) Ti budou v hlavě ještě chvíli rotovat, ale pak to vybledne, uvidíš. Chce to čas. A asi bych se přestala s kamarádkou stýkat. Takhle se kamarádky nechovají. Buď je hloupá a naivní nebo Ti opravdu chtěla ublížit.
březen 03, 2014 09:33
... : Karlos...
Kamarádka je obyčejná kráva.. smilies/angry.gif
Jak zapomenout, netušim..
březen 03, 2014 10:03
Karlos má pravdu : mamča
"kamarádka" je samice skotu domácího. Co tím chtěla docílit, že se po tolika letech "přiznala" ? Chce snad žít s Tvým mužem a on s ní ?
Jestli jo, tak ať si to oba užijí.
Jestli chtěla jenom ublížit, tak bych jí na Tvém místě doporučila, ať si hledá jiné místo. Že se Ti při pohledu na ní dělá špatně.
A manžel taky moc chytrosti nepobral. Ono to "zatloukat, zatloukat, zatloukat..., má něco do sebe. Takhle 30 let zpětně aspoň neubližuje.
březen 03, 2014 10:36
mamčo, : bb2
s kraví kamarádkou souhlas, ale manžela bych se zastala - když už to "kamarádka" manželce řekla, nemělo by smysl zatloukat. Tehdy, před 30 lety, bylo dobře, že se manželce nevyplakal na rameni jaký že je trotl, že se vyspal s jinou, ale teď, když už to ona ví, ne. To by jí přišel jako superlhář, kterému se nedá věřit, když zatlouká i poté, co se to provalilo.


březen 03, 2014 14:19
Jawulka, : bb2
jak zapomenout nevím, neporadím, ale řekla bych, že i tady bude platit to o čase, nejlepším léčiteli. Protože těch 30 let vašeho společného života mluví jasnou řečí.
Kdyby chtěl být s ní, byl by s ní, to se neboj, i kdyby s tebou zůstal, tak byste touhle dobou měli za sebou několik "krizí", kdy "on váhal mezi mnou a jí a nakonec zůstal s náma, ale bylo to peklo", apod.
Vy jste žili a žijete společný pěkný život a mě napadá jen jeden důvod, proč to tzv. kamarádka řekla - závist.
Máš krásnou rodinu, děti se vydařily, máte vnoučata, jste zdraví, bydlíte spokojeně ve vlastním domě, jsi úspěšná v práci - asi to už na ni bylo moc dobrého najednou, tak šlápla do porcelánu..

Chápu, že vzhledem k nutnosti spolupráce v práci by bylo obtížné přestat úplně komunikovat. Chápu i to, že po těch letech by ta kamarádka, co byla předtím, hodně chyběla. Těžko radit, nejsem ty. Já se znám, velice bych ochladla, snad bych odpustila starý úlet, ale velkou práci bych měla s tím, že mi to prostě musela teď říct. Pokud by se nenašla pro tu náhlou potřebu se vyzpovídat přijatelná omluva typu těžká nemoc, tak by mi pro ni asi srdce zkamenělo. Nevím, fakt nevím, neumím si to představit.

Pro tebe by mělo být podstatné to jak žiješ, že tvůj muž je s tebou a žijete spolu, nepřežíváte vedle sebe, že jste zdraví a máte se dobře. Kdyby mezi vámi nebylo něco v pořádku, vypadal by váš život jinak.

Zkus si to říkat jako mantru, každý den si naplánuj, že pokud tě napadnou ty zlé myšlenky, tak jim věnuješ pět minut, tři minuty, dvě minuty...času, kdy si zopakuješ vše, co víš o svém životě, o svém muži, a pěkně nahlas si řekneš všechno je v pořádku, to není můj problém, to je její problém, že to musela říct. U nás je všechno v pořádku, je a bude nám dobře.
březen 03, 2014 14:32
Podekovani vsem Kudlankovic : javvulka
Tak moc vsem dekuji za vase slova,proste je potrebuju.Na kundlanci stranky,mimmochodem mi moc od ledna pomohly,jsem se ani neodvazovalo psat,ale vcera na me zase prisel splin. Diky'diky.Jeste dodam,kamaradka se podrekla a manzel se po mem vyjadreni''aby ze me nedelal debila,pak priznal. Kamaradka se pred 24 lety rozvedla a a je 21 let stastne vdana'takze ze zavisti to ne.podrekla se,brecela,,ze ji to moc boli,co mi udelala,ze byli napiti.Jeste k tomu mu mi zjistili v lednu boreliozu,takze mam 3mesic antibiotika ,jsem porad unavena,vsechno zrovna dohromady.Ale,kdyz jsem tady cetla,jak nekdo tolik zkousi a ma male deti,tak to ja mam vlastne vsechno,nic mi nechybi,jen jsem ted nejak k manzelovi chladna,bez lasky a mam strach,ze uz se nebudu schopna s nim milovat.dekuji'jste tady skveli,pa
březen 03, 2014 16:31
Nojo, : Krakonoš
člověk už je takovej divnej výtvor přírody, že když nemá žádnej vopravdovej problém, tak mu ho ta jeho makovice dycky aspoň vyrobí. Jawulko, dvacetkrát denně si vopakuj, že všichni ty lidi, kterým se právě rozpadá manželství, nevěděj, jak a z čeho budou dál žít, jak to řeknou dětem, jak je sami uživěj a vychovaj, jak se s tim vším dokážou vyrovnat a jak vůbec dokážou přežít, všichni tyhle lidi by s tebou zfleku svůj problém vyměnili. A zeptám se - tobě se za celý ty dlouhý roky nestalo, že se ti líbil někdo jinej, že ses dokonce na chvilku zamilovala a zodpovědně sis to zakázala? Vopravdu takhle starou jednorázovou - dnes už blbost, promiň - nedokážeš vodpustit? Vono to ale k lásce patří, víš? Vodpustit jinak dobrýmu partnerovi by měla bejt samozřejmost pro každýho, kdo vo sobě tvrdí, že miluje. Neber to jako vodsudek, ale jako důrazný: Prober se a nekaž si život, jakej má málokdo!
březen 03, 2014 17:55
Krakonoši, : bb2
se základní myšlenkou tvého komentáře absolutní souhlas, akorát si myslím, že Jawulka je na nejlepší cestě k úplnému odpuštění, usuzuji z toho, jak o tom všem píše v prvotním dotazu i v komentáři. Jsou to dva měsíce, co se to dozvěděla, potřebuje asi víc času, aby se s tím nějak sžila.
březen 03, 2014 18:02
Já bych : babi
se tím netrápila,co bylo ,to bylo.Můj muž mi jednou ve vzteku taky řekl o nějaké své dávné aférce,jsme spolu 46 let.Fakt jsem se ze srdce zasmála a bylo mi ho i líto.Tyhle staré věci se nemají vytrubovat.Žijte přítomností a radujte se z každého dne.Život je krátký.
březen 03, 2014 18:44
jo, bb, : Krakonoš
to doufám.
březen 03, 2014 20:17
Mily Krakonosi' : javvulka
Mas uplnou pravdu,vazim si vseho'co me v zivote potkalo a verim'ze me jeste hodne krasneho ceka.Ano,libil se pred 11 lety,bylo mi 44 let'kluk o 6 let mladsi,na jedne akci s kolegynemi,si me 'vybral' k tanci,hezky se s nm i povidalo a dokonce jsem s nim pak byla na kafi.Zvedlo se mi pred holkama taky trochu sebevedomi.Dokonce jsem se ho zeptala,proc si vybral me, kdyz kolegyne jsou mladsi a hezci/takova jsem ja,malo sebevedoma/ ,a on bez vahani,ale ty mas nadherne oci a takove zvlastni charisma,takze tak,casto si na to vzpominam a take je mi hned lip. Babi,to ses dobra,ze jsi se to usmala,co uz take jineho s tim.Doufam,ze se mi brzy podari to vsechno ze sebe dostat, u me to chce ten cas.Dekuji vsem,pa Jawulka
březen 04, 2014 10:30
Jawulko : kim
problém musíš přejmenovat. Nejde tu o ublížení tobě, ale manžel má svoje svědomí pokřivené a jeho to žralo 30let. Je to jeho problém a tvé bývalé kámošky. Každý máme své svědomí a ty ho máš čisté.
březen 05, 2014 09:36
Ahoj kim, : kim
Kdyby si tak mela pravdu,ze by to mela byt aspon trochu jejich bolest,i kdyz tim nemyslim jim ublizovat,ale 'rozdelit' si to na 3 dily.Krakanos ma pravdu,ze jini by si se mnou vymenili.To ja vsechno vim'ale vymazat mi to nejde.Odpustila,nevycitam a denne se modlim,aby sem na to nemyslela.S manzelem si davam pusu na dobrou noc,,pred tim probereme vnouctka,praci,co je potreba kolem baraku...ale milovani je jaksi v nedohlednu,jak z moji strany,tak ani z jeho nebyl naznak ,ani objeti.Proste to u nas plyne jako by se nic nestalo,jen bez milovani a meho usmevu,v tomhle obdivuji Babi. S diky Jawulka
březen 05, 2014 16:29
Jawulko : Jaroslav
Všichni ti raděj jak to máš překonat.Musíš hlavně odstranit ten problém,že ji maš na očích v práci.Pokud jsi dost naštvaná zařiď ji takový pracovní mobing, aby odešla z vaší společné práce sama. Pokud to nedokážeš musíš se s tím srovnat.Horší by pro tebe bylo kdyby se ten tvůj Dědula podíval po nějaké 20ítce a měl s ní třeba dítě. A to milování i když máte už vnoučata nevzdávej. Pamatuj si,že ten tvůj mužskej je vlastně oběť a ta tvá kamarádka využila jen to,že jste měli malé děti a třeba jste spolu nebyli ve vztahu každý den,když si vzpoměl. Ta mrcha ti to musela SDĚLIT,protože ti záviděla tu pohodu u vás doma.Není to normální jednání. Pokud to byl ze strany tvého muže úlet,který se neopakoval,buď nad věcí. Ta dáma, ale musí pryč z vašeho okolí. Kim zase řekne,že má ze mne takovej divnej pocit. Koukej se na to čím jste za těch 30 let prošli a co máte ještě před sebou. I seniorství bývá krásné. Kim má pravdu do puntíku s ní souhlasím.
březen 06, 2014 23:30
Ahoj Jaroslave, : Jawulka
dekuji za velmi krasny dopis. Stale si rikam,jaky maji jini trapeni a ja se zabyvam touto starou veci,jenze pro me je nova,jako by se to stalo vcera.Ja mam jeste tu velikou 'vyhodu',ze my se malo potkavame,ona chodi porad na nocni a ja chodim do prace na 7hod.Setkavame se nekdy pri uklidech,deti se stridaji kazdy tyden,pri oslavach kolegyn nebo o prazdninach,pred vanoci.Ted nevim,az se sejdeme vsichni,jak to bude..Kamaradka mi vzdycky psala nebo volala,ted me ani neoslovi,jen napise strohy vzkaz ohledne prace.Vse jsme spolu probraly ustne.Jen rikala,proc se tim zabyvam po 30letech,ale tak se nemela podreknout,asi na to myslela,bavily jsme se zrovna o neverach byvaleho manzela dalsi nasi kolegyne.Vzdycky pri setkani semeleme vsechno.Tak si to porad probiram dokola.Ona se uz se mnou taky nechce videt,ale v pondeli se sejdeme v praci.Preci se ji nebudu ja vyhybat,nic jsem ji neudelala,musim to prekonat.Bylo pry to jen jednou a byli napiti,ale porad nechapu,kdyz se 2lidi miluji,rikaji si to,chovaji se tak,tak proc maji ulet..S tou holcinou a deckem mas velikou pravdu. Jaroslave,dekuji a ostatni zdravim Jawulka
březen 07, 2014 11:32
Napsat nový komentář

Pro komentování je potřeba, abyste byli přihlášeni. Pokud nemáte ještě svůj účet, prosím zaregistrujete se.


busy
 
< Předch.   Další >
[CNW:Counter]