O kudlance se ví, že svého partnera po kopulaci sežere. Když o tom tak uvažuji, myslím, že – v jistých případech – by toto řešení nebylo nezajímavé...

Hubnutí s Kudlankou

Hubnuti

Související články

Význam jmen

Význam jmen

Soutěže

Soutěže

Setkání

Setkani

Přihlášení






Zapomenuté heslo
Nemáte účet? Vytvořte jej!

Anketa

VĚRNOST? PODLE MNE JE:
 

MÉHO MANŽELA OPUSTILA MILENKA - 2 PDF Tisk E-mail
Neděle, 16 únor 2014

 Vážení, omlouvám se, že jsem nenapsala nic do komentářů, ale nebylo mi zrovna nejlíp a když už jsem měla čas něco napsat, tak jsem padla únavou za vlast. Taky se mi mizerně sedí. Snad tedy pár dodatků. S rodiči a celou další rodinou mého manžela nemám zrovna růžové kontakty.

 

 

 

 

      Ne že bychom se nějak hádali, ale oni mi dali dost výrazně najevo, že mají svůj život a hodně své práce a zájmů, takže se náš kontakt omezuje jen na nutné společenské návštěvy.

 

     Já jsem jedináček z rodiny jedináčků. Babičky, dědečky a jiné příbuzenstvo už nemám. Táta jezdí s kamionem, mamka je doma, ale není na tom moc zdravotně dobře. Kdybych na ni vyvalila ještě tuhle novinu, asi bych jí tim moc neprospěla. A ostatně si myslím, že ona si už svých životních trampot zažila dost, že je lepší si všechno vyřešit sama. Budu moc ráda, když mi zase pomůže s dětmi, jako to bylo ostatně i při tom prvním.

 

      Když jsem četla vaše názory, tak jsem si říkala, jak je to lehké to napsat a jak těžké se podle toho řídit. Můj manžel sice není mamánek, ale taky není žádný hrdina. Doposud jsem o něm mohla říct, že je hodný, poměrně spolehlivý, ale nesmím toho od něj chtít víc, než je schopen. On zvládne svoje zaměstnání a teď zvládnul i tu nevěru. Ale ta mu vlastně taky nevyšla. Tak mi vlastně zůstal na krku a já si opravdu nějak nevím rady. Jedno ale vím, že už se nedokážu přimět k tomu, abych mu věřila jako dřív a vůbec nevím, jak to bude s mými city k němu. Dnes si připadám taková prázdná (to je s mým břichem dost relativní). Vím, že to budu muset řešit, ale protože jsem vlastně všechno, co bylo takové základní, řešila já, bude to zase jen na mně.

 

      Psali jste, abych mu kluka "hodila na krk", nebo i domácnost, a já se zhroutila. Ale to bych asi nepřežila, protože on se sice občas nabídne, že s něčím pomůže, ale já si to pak stejně musím všechno udělat znova. My jsme spolu chodili rok, než jsme se brali, a to už jsem byla v jiném stavu. Ze začátku to bylo fajn, bydleli jsme spolu, ale pak se to pomalu začalo vyjasňovat, kdo je jaký. On by klidně mohl žít spokojeně v maringotce, jedno oblečení, jídlo z papíru... Proto když chci mít uklizeno, nakoupeno atd.,  tak to musím zvládnout sama. Já si nestěžuju, doposud to nebylo tak zlé a nijak mi to nevadilo. Ale jak jsem napsala - nechat mu syna na pospas bych si zatím nedovolila. Snad v létě, protože on by ho ani pořádně neoblékl.

 

     Abych se teď rozváděla a hodila se na krk rodičům, to nemůžu. Nemám na to. Nejspíš si budu muset všechno připravit, minimálně půl roku chci s miminkem být doma, pak bych snad mohla jít do práce, alespoň na polovic. Myslím na to stále, paradoxně mi tyhle starosti nějak víc uklidnily, nějak si to snažím v hlavě srovnat a soustředit se jen na dítě. Na děti...

 

     Snad bych ještě mohla připsat, že on od té doby vždy zaleze do ložnice, já jsem zase buď v kuchyni, nebo u kluka. Když jsem se ho ptala, jak si to představuje dál, tak jen říká, že neví, že ví, že mi ublížil, ale že se s tím vším musí nějak vyrovnat... a podobné řeči. Tak jsem toho raději nechala, protože bych si připadala jak masochista. On prostě lituje hlavně sebe. Já mám být silná a všechno zvládnout. Což se mi už moc nedaří.

 

      Ještě jednou děkuju,

DAGMAR

 

    

 

Komentáře (23)add feed
Daso, : Mikin
urcite by pomohl psycholog nebo nejaka manzelska poradna.
Problem je v tom, ze i kdyz tuhle situaci zvladnes, prijde zase neco jineho.
Protoze zijes se slabochem a to je kazda rada draha......
únor 17, 2014 03:16
Dagmar, dělej jak myslíš. : Myška
Napíšu ti pohled z druhé strany, ze strany matky. Nemám sice dceru, jen dva kluky, ale princip je stejný. Kdyby se mému potomkovi stalo to, co tobě, dost by mne mrzelo, že nepřišel za mnou, a že jsme jeho problémy neřešili spolu. Tím nemyslím, že bych vyžadovala, aby se mi synové svěřovali se všemi svými problémy, ale v tomto případě, kdy by potřebovali pomoc a oni to sami vyřešit nemohli, to považuji za přirozené. Pomohla bych jim i kdyby to pro mne znamenalo nepohodlí, částečnou změnu životního stylu a třeba i zhoršení zdraví. Prostě děti jsou na prvním místě.
Ty musíš samozřejmě vědět nejlíp, jestli má smysl se obracet na své rodiče. Myslíš si, že ne, ale třeba bys byla překvapená.

Z toho co píšeš, že ses o vše během manželství musela starat ty, vyplývá, že jsi silná ženská. Tvůj muž je nezralý slaboch. Váš vztah je spíše vztahem matky a syna, a měl by budoucnost asi jen za předpokladu, že bys tu roli matky vůči manželovi chtěla hrát dál.
únor 17, 2014 06:47
Na co toho chlapa máš? : Giota
Omlouvám se, ale popsalas ho: "Doposud jsem o něm mohla říct, že je hodný, poměrně spolehlivý, ale nesmím toho od něj chtít víc, než je schopen".
Mě to přijde, že je to Tvoje další dítě. Hodný ale není - to by Ti nezahýbal a když už, tak by to zatloukl tak, abys o tom nevěděla, protože by měl na mysli, že Ti jeho úlet nesmí nijak ubližovat.Spolehlivý?Šnad jen v tom, že přivalí výplatu? Ty peníze si za péči o jeho dítě a o něj samotného zasloužíš...a dostaneš, i když se rozvedete.
Nesmíš od něj chtít víc? Naopak musíš! Bojíš se, že by kluka málo oblíknul? Tak syna oblékni a pak oba vystrč ven na procházku, a ty se zatím natáhni. Nabízí pomoc, ale musíš to po něm opravit? Ano, u dětí na to přijdeš také, že rychleji a lépe si domácí práce uděláš sama, vzpomeň si třeba když se malý učil sám jíst. Jídlo bylo všude - na vláscích, na oblečení, na stole, na podlaze ale přesto přece nebudeš své děti do konce života krmit. A podobně je to s nešikou manželem. Opravuj, vysvětluj, ale zapojuj do práce, pochval když udělá (ideálně slovy co já bych si bez tebe počala).To tedy pokud mu chceš dát šanci. Pokud ne, tak naopak ho už odděl od své rodiny - nevař mu, neper.
Jak to mate s bydlením - nájem, hypotéka, měl ho někdo jako svůj už před svatbou?
únor 17, 2014 09:24
... : mia I
že by existoval trotl, který tohle vyklopí na ženu před porodem?? Pokud ano, tak souhlasím, že je to v podstatě další dítě a vysaje z Tebe svým chováním v příp. dalších letech manželství veškerou energii. Vím, že to co teď napíšu není hezké, ale takový chlap je přítěž.
únor 17, 2014 09:37
... : Karlos...
Tak hlavně, že on se s tím vším musí nějak vyrovnat smilies/grin.gif smilies/grin.gif
Je to chudák :-)
únor 17, 2014 09:53
Jak píšou všichni nade mnou, : mamča
Tvůj manžel je jenom přítěž. Dítě navíc, které nemůžeš nijak usměrnit. Nepočítej s ním do budoucna, je to "chudáček", kterého si už nikdy nebudeš moct vážit. Sobec a srabík, který se s tím co provedl a jak Ti ublížil, musí vyrovnat. ON !?
Ale zamysli se i nad tím, co Ti píše Myška. Máš-li dobré vztahy s rodiči, požádej je o pomoc. Nejspíš by je hodně mrzelo, kdyby ses v tom všem topila sama a oni nic nevěděli a nemohli Ti nabídnout pomoc. Věř, že síla rodinného zázemí je obrovská, a bez ohledu na zdravotní stav, každá máma svému dítěti nabídne pomocnou ruku, když to potřebuje.
Rodiči nepřestáváme být jenom proto, že naše děti už jsou dospělé a samostatné.
Však to třeba jednou budeš moct rodičům vrátit, až budou oni potřebovat.
únor 17, 2014 10:40
V tomto případě : Lotka
je škoda, že už neexistuje taková ta "kmenová morálka". Možná, kdyby manžel Dagmar dostal od nějakého předáka pořádně přes hubu, umožnilo by mu to konečně dozrát v muže. Takhle nezbývá, než se ho elegantně zbavit, není to člověk pro život. Jak je vidno, neumí si poradit ani sám se sebou a neustále by tě Dášo stahoval dolů. Žádné radikální řešení, ale jak sama píšeš, postupně si připravovat půdu pro odchod.
únor 17, 2014 10:46
... : Sandra.
Ahoj Dagmar, myslím, že uvažuješ dobře. Jedna věc je, jak už tu psali přede mnou, že je tvůj manžel sobec, nevyzrálý a nezodpovědný jedinec a do budoucna se s ním asi moc počítat nedá. Druhá věc je, že ti doma úplně nehoří koudel pod zadkem, abys musela teď před porodem balit kufry a stěhovat se k rodičům. Pokud se budeš za půl roku vracet do práce, můžeš to vyřešit potom, budeš na tom finančně lépe a celkově budeš ve výrazně lepší kondici, než teď. Do té doby si můžeš připravovat půdu pro budoucí život, například ukládat stranou peníze, poohlížet se po nějakém bydlení (pokud tedy nebudeš usilovat o to, aby odešel on...) A jak už jsem psala minule, třeba se během toho půl roku manžel probere a bude sy sypat popel na hlavu...ale moc bych na to nespoléhala.
únor 17, 2014 11:41
... : Sandra.
si sypat, ne sy sypat...no fuj:-)
únor 17, 2014 11:42
Z toho příběhu mi jde mráz po zádech. : KK
Být v Tvojí situaci, určitě bych nedokázala uvažovat takhle s chladnou hlavou. Proto máš můj velký obdiv.

Souhlasím s předpisateli... ujet nohy v manželství můžou každému (vztahy jsou složitý, atp.), ale jen totální blb a sobec si z podvedené manželky ještě dělá pseudopsychologa, kór nemá-li daleko k porodu jeho dítěte. Zajímalo by mě, jak by si před sebou nebo jinými obhájil, kdyby tato zpráva s Tebou natolik švihla, že by došlo např. k ohrožení těhotenství nebo k předčasnému porodu.
Souhlasím i s tím, že v současné době není prostor na radikální řešení a ostentativní odcházení středem - takže být v Tvé situaci, tak bych řešila kruciální otázky materiální existence své a svých dětí. Ač nejsem ze své povahy pomstychtivá, od momentu finančního osamostatnění se (na něž bych se soustavně připravovala, jak jen by to bylo možné) bych s manžílkem pěkně zametla.

Lotko, tohle si říkám často taky! Občas mi taky v naší současné společnosti chybí prvky primitivní sociální kontroly :-).
únor 17, 2014 11:58
nedozraje : Bětka
Taky jsem si takového vzala. Ale jeho úúúžasný vedlejší vztah přišel až po 20 letech. Byl moc rád, když jsem je spolu viděla, protože už prý nemohl.....to pořád skrývat. A co čekal? že mu sbalím kufry - a pošlu ho k ní. Naštěstí jsme našla našla psychologa, u kterého jsme se hned první den vybrečela z nejhoršího. A potom jsme si řekla, že to ulehčovat nebudu. Ani jemu, ani jí (já ji totiž velmi dobře znám)a tak jsem se rozhodla, že o manželství zkusím zabojovat. Je ze mě milá manželka, podporuji veškeré domácí aktivity atd. A milence začínají docházet nervy, i když jeho prachy by ji dost těšily. A On se s ní vídá čím dál tím méně. Já totiž vím, že on nikdy nepodá žádost o rozvod - pokud to neudělám já. Neodstěhuje se - pokud ho nevykopnu. V duchu mám i plán, co dělat, kdyby to nedopadlo kdyby to nedopadlo. Poprvé v životě odkládám stranou peníze, naštěstí byt se můj. Ale lehce jí ho nepředám. Jestli se rozhodnu se na něj vykašlat, tak to chci udělat Já! Mám to jednodušší v tom, že děti jsou už větší, ale i tak by je to hrozně zasáhlo. Navíc já s ním plánovala budoucnost. A taky léta jsme dřeli bídu s nouzí a teď když fakt vydělává dost, tak ho má klofnout nějaká taková??? Klidně mě suďte. Ale přesto všechno to není jen pomsta, já ho mám pořád ráda, ale vím, že nedozraje nikdy...
Takže neodcházej, ale nějak extra vstřícná být nemusíš.... smilies/wink.gif
únor 17, 2014 12:04
já rozhodně vsxtřícná nejsem a nebudu, : Dagmar...
ale teď opravdu nemůžu nic víc dělat. Už mám doma všechno (skoro všechno) připravené na mimčo, provoz domácnosti relativně zajetý, kdybych se tedy stěhovala jinam, bylo by to jedině horší. Snad mi ta doba, kdy nemůžu nic řešit, nějak pomůže. Zatím jsme doma míň jak dva spolubydlící. On tak nějak přijde, pohraje si s klukem, někdy s ním jde ven a když mu dám papírek co nakoupit, tak dojde. Někdy jde večer na pivo, za chvíli se vrátí. Já zase vyperu, uvařím, uklidím. Ještě jste se ptali na byt. Nabytý v manželství. Teď tohle ale nemůžu řešit. Soustředím se jen na běžné činnosti, abych tu měla čisto a připraveno, až si tu malou holku přinesu domů.
Snažím se myslet jen jako v takovém tunelu, jen rovně, na to nejnutnější. Co bude pak, bude pak. A je moc fajn, že mám někoho, i když anonymního, komu se můžu svěřit.

únor 17, 2014 12:47
... : monika k.
Dagmar, držím palce, ať to dobře zvládneš.
Měla jsem manžela, všichni říkali - ten je hodný, ty se máš.... Ano, byl hodný - ale to bylo vše. Kam jsem ho postavila, tam jsem ho našla. Jinak byl neskonalý bordelář, co my jsme se kvůli tomu nahádali - a zbytečně, nikam to nevedlo, nebylo na něj žádné spolehnutí, vše dělal na poslední chvíli, všude chodil pozdě (do práce, ale i k rozvodu smilies/undecided.gif). No proč to píši, po letech se ve mně postupně usadila taková alergie, že to nešlo vydržet. A až u rozvodu jsem se dozvěděla, že čeká dítě s jinou, takový "hodný chlap". Nevím, jak by to řešil dál... No nijak, jak už zde psala Bětka, čekal by dál. smilies/smiley.gif
únor 17, 2014 13:43
Giotta : Kamila
to napsala za mě.
Až na ten konec, abych opravovala a vysvětlovala vlastnímu muži, to fakt ne. Mi přijde jak beznadějný případ, zcela nedospělý jedinec. Připravuj si půdu a pryč od něj, obávám se, že se ti nakonec velmi uleví...
únor 17, 2014 14:05
Není to sice k věci, : Bruno
ale podotkl bych, že poznámka: "On by klidně mohl žít spokojeně v maringotce, jedno oblečení, jídlo z papíru..." sedí na řadů chlapů, aniž by to zakládalo kauzální souvislost, zda je dotyčný charakter nebo chcípák. No, to jen tak na okraj...
únor 17, 2014 14:06
Bruno : kolemjdoucí
napadlo mě přesně totéž... smilies/wink.gif
únor 17, 2014 15:23
Držím palce : babi
ať vše zvládnete a připojuji radu,napište na Partnerská poradna psycholožky Jitky Douchové.
Tam Vám poradí profesionál.
únor 17, 2014 18:08
... : marty
tady není už co dodat. Chci jen vyjádřit podporu a souhlas s ostatními. Teď se soustřeď na sebe a děti a čas vše ukáže. Pokud začneš uvažovat o rozchodu, začni pomalu sondovat u svých rodičů a podle jejich reakce uvidíš, jak jsou schopni a ochotni Ti pomoct. Jinak, někde jsem četla, že podle nového zákoníku by ten, kdo se stará o děti měl mít možnost užívat byt, ikdyž patří druhému z manželů. A tobě patří půlka. Tak se na to informuj u nějakého právníka, nebo třeba někdo poradí i tady.
únor 17, 2014 20:11
Nezapomenˇ : kim
na krachu tvýho manželství ses provinila jen špatnou volbou partnera. To jenom na vysvětlení, kdyby ti někdo tvrdil, že na rozvodu mají vinu oba. Jo a do kalhotek si ho nepouštěj.
únor 17, 2014 23:09
Dagmar : mamča
Přeji Ti hodně štěstí a sil, abys zvládla obě děti a zachovala si zdravý rozum. Píšeš, že se chystáš co nejdříve do práce ? Ale to nemusíš ! I v případě rozvodu je otec dětí povinen Ti platit výživné i na Tebe, a to do dvou let věku dítěte. Šetři si už teď na horší časy.
Uvidíš časem, jestli dokážeš manželovi odpustit. Ale vždycky už se na něj budeš koukat jako na méněcenného chudáka, co dokáže brečet jenom sám nad sebou.
Vždyť on JE vlastně chudák ! Napřed ho opustila milenka, a teď mu hrozí, že ho brzy opustí i manželka s dětmi.
Kdyby se Ti náhodou chtěl vyplakat na hrudi a vzbuzovat soucit, pošli ho sem na Kudlanku !
My už mu tady virtuálně profackujeme tu jeho nezralou hubu. smilies/wink.gif
únor 18, 2014 09:07
Dagmar : Lotka
a kdyby sis někdy potřebovala pokecat, napiš nám sem, rádi tě vyslechneme. Člověk nemá být na problémy sám...
únor 18, 2014 10:23
Přesně : Krakonoš
tak. smilies/wink.gif
únor 18, 2014 10:41
myslím, že Dagmar ted potřebuje předevčím klid, aby v pořádku porodila : mila1
pokud manžel chodí do práce, nosí peníze a ekonomická stránka rodiny funguje, asi bych ted nic radikálního neřešila, na to je čas. Řešila bych ted sebe a děti. Takové ty rady jako chovat se jakobynic a předstírat, že jsem nejpohodovější ženská pod sluncem, jen aby se vztah udržel, jsou v tomhle případě nanic, protože tenhle srab nestojí za žádné divadýlko a stejně se s ním Dagmara časem rozvede. Jde jen o to, aby v době rozvodu už zase stála pevně oběma nohama na zemi a nebyla tak moc zranitelná jako je žena v posledních měsících těhotenství.... Držím palce
únor 20, 2014 11:25
Napsat nový komentář

Pro komentování je potřeba, abyste byli přihlášeni. Pokud nemáte ještě svůj účet, prosím zaregistrujete se.


busy
 
< Předch.   Další >
[CNW:Counter]