O kudlance se ví, že svého partnera po kopulaci sežere. Když o tom tak uvažuji, myslím, že – v jistých případech – by toto řešení nebylo nezajímavé...

Hubnutí s Kudlankou

Hubnuti

Související články

Význam jmen

Význam jmen

Soutěže

Soutěže

Setkání

Setkani

Přihlášení






Zapomenuté heslo
Nemáte účet? Vytvořte jej!

Anketa

VĚRNOST? PODLE MNE JE:
 

MOC RODINNÁ RODINA PDF Tisk E-mail
Čtvrtek, 13 únor 2014

 Milá Kudlanko, po cca půlroce jsem vzala svého přítele k našim a pak jsme se dostali i k nim. A tím začaly moje problémy... Ony vlastně spíš pokračovaly. Protože jeho rodiče jsou velice „starostliví“. Poměrně často mu večer, když jsme spolu, volají. Napřed říkal, že má nemocnou maminku, tak jsem to tolerovala, ale je to všechno trochu jinak.

 

 

 

 

      On bydlí s nimi, mají velkou rodinnou vilku, a on má svůj byt v patře. Ta jejich rodina jsou všichni taková jedna velká grupa, má ještě tři sourozence, kteří už jsou všichni ženatí a všichni žijí pohromadě. Tedy ne v tom domě, ale v jedné vesnici. A tak se pořád scházejí, jezdí spolu na dovolené, pořádají velké oslavy všech a všeho, svátky, narozeniny, Vánoce, Velikonoce, prostě pořád se tam něco děje... Párkrát jsem se zúčastnila, není to špatné, ale žít takhle pořád bych asi nemohla. To prostě není vůbec žádné soukromí. Oni se navštěvují bez jakéhokoliv domluvení, prostě když někdo chce, tak k někomu přijde...

 

 

      Když jsem byla poprvé u něj přes noc, tak jsem zažila docela otřes, když asi půl hodiny po tom, co jsme si tam zalezli, se otevřely dveře a jeho otec si tam šel pro něco do skříně! Naštěstí jsme se zrovna nemilovali, ale fakt je to děsný, protože tam se bojím se jakýchkoli intimit, protože kdykoli může někdo z nich vejít.

 

      Já proti nim jinak nic zlého nemůžu říct, jsou to všechno fajn lidi, docela hodní, ale oni jsou prostě zvyklí žít ve velké skupině a vůbec jim nepřijde divné, že by někdo mohl žít jinak...

 

      Myslíte, že se mám přizpůsobit, nebo to raději skončit?

 

ELIŠKA

 

   
Komentáře (16)add feed
Přizpůsobit se nedokážeš, : Krakonoš
tak to ani nezkoušej. Jsi prostě z jinýho těsta, než ten tvůj. Na jednu stranu si umím představit, jaká je taková rodina pro někoho, kdo to má jinak, "pakárna", na druhý straně samo vo sobě je to moc sympatický, jak to maj. Takže můj názor je ten, že byste si měli voba najít takový partnery, jejichž rodinnej a životní styl vám vyhovuje. Tohle já vosobně považuju za naprosto zásadní nesoulad a bude to váš vztah votravovat celou dobu až do jeho zdárnýho konce (vcelku jedno, jestli rozchodem, nebo "až vás smrt rozdělí"). Takže můj názor je - skončit. (A vysvětlit proč. A nedovolit nějaký takový to: "Tak já se znásilnim, abys mě nevopustila." To je totiž úplně na ****o.)
únor 14, 2014 00:23
Nevím, jestli bych napsala radikálně rozchod : KK
ale problém to do budoucna být může, to je jasné. Není dobré se nutit do něčeho, co mi nesedí, ale s tím rizikem, že se nesetkám s pochopením, které po čase vyústí v jakousi averzi ze strany příslušníků přítelovy rodiny.
Ona je samozřejmě otázka, zda by se nenabízelo řešení typu "zvětšit vzdálenost" a tím dosáhnout jakéhosi kompromisu. Tím myslím bydlet v bytě, který je někde poblíž rodiny (krok vstříc příteli), ale nikoli přímo v domě rodičů. Asi se nevyhneš občasným nezvaným a neohlášeným návštěvám, ale nemělo by už docházet k extrémním situacím typu "potřebuju teď hned tričko ze skříně ve vašem pokoji".
únor 14, 2014 06:52
Mně to připadá super. : Ketrin
Máme to podobně, jen v trochu menší míře, protože široká rodina nebydlí poblíž, je roztahaná všude možně, ale u nás se to sjíždí.(Pomíjím výstřelky typu chození do pokoje, kam si mladí zalezou, aby byli sami, to se mi taky nelíbí.)
Velká soudržná rodina je fajn, zejména pak pro děti, které (snad) časem přijdou, i pro snazší překonání partnerských krizí, které nejspíš taky zákonitě přijdou. Takže být Eliškou bych to ještě uvážila.
únor 14, 2014 07:45
Tohle se asi nezlomí ... : micka
Kod je zvyklý žít v soukromí, tohle asi neskousne. Je možné povarovat partnera a vyzkoušet na nějakou dobu, zda by se tento postoj dal nebo nedal změnit. Někdy se člověku začnou líbit i věci, o kterých by to nepředpokládal. Ale moc šancí bych tomu nedávala.

to Katrin: Nějak nevím, jestli je pro partnerskou krizi to nejlepší, když jí řeší velká rodina jednoho z partnerů. Ale je fakt, že mezi více lidmi se spíš najde opora ... ale to podrazák taky.
únor 14, 2014 08:13
... : Karlos...
Je to "přežitek" z minulosti, kdy rodinná soudržnost byla nade vše, kolikrát i nutnost. Mně se to taky celkem líbí, nicméně chápu, že ne každej tohle dejchne.
Proto jak říká Krakonoš - pokud to nedáš, rychle pryč.
únor 14, 2014 08:17
měla jsem na mysli : Ketrin
právě tu oporu a podporu, ne "řešení" v tom blbém slova smyslu.
Že prostě v té případné krizi člověk nesedí v depresi sám doma, že má zpětnou vazbu od víc lidí, větší šanci nahlédnout věci z jiných úhlů atakdál.
únor 14, 2014 08:20
no : Kamila
on každý, ale naprosto každý vztah je časem kompromis. A musí na tom pracovat oba, jinak to jde do háje. Toto je jeden z těch případů. Mně se to taky celkem líbí, ale aby mi někdo vtrhnul do pokoje, to se mi tedy nelíbí vůbec. Co na to celé říká tvůj milý - to mi tam chybí?
únor 14, 2014 09:18
... : Sandra.
Jak píše Kamča, tam je celkem zásadní postoj partnera- jestli je nakloněn představě, že by se časem s tebou z té vesnice, kde bydlí jeho rodina, odstěhoval, nebo jestli lpí na představě, že se jeho nevěsta nastěhuje k němu do toho bytu v domě jeho rodičů. Podle toho bych se zařídila- jestli je ochotný se hnout, tak se ti alespoň kus soukromí uhájit podaří a třeba se dopracujete nějakého kompromisu. Pokud vidí svou budoucnost ve středu své původní rodiny, tak v tom případě to asi nebude kluk pro tebe...
únor 14, 2014 09:50
fungovat to může, ale rodiče/sourozenci musí znát pravidla : Janíček
No, já si naopak myslím, že to fungovat může, ale pouze za předpokladu tolerance a nastavení pravidel z obou stran rodičů i Vaší. Napíšu vlastní zkušenost, bydlela jsem s přítelem u jeho rodičů 3 roky. Bydleli jsme tam 3 generace, přítelův děda, jeho rodiče a jeho sestra s manželem a miminkem. Měli jsem úmluvu, že než člověk vejde do cizího pokoje tak zaklepá, po 20 h už vůbec, nechalo se to na ráno. Pokud jsme chtěli být sami i přes den v pokoji, tak jsme se zamkli, rodiče i děda věděli, že nechceme být vyřušeni.
Jinak jsem také z početné rodiny, 3 bratři a 1 sestra jejich rodiny, co se týká oslav, tak jsme je zredukovali po čase na 2 větší, na jaře a na podzim. Dovolené s nimi až na výjimky netrávíme, ale naopak výlety občas podnikneme společně, děti se znají, je to fajn. Návštěvu vždy předem domluvíme telefonicky, bydlíme každý v jiné vesnici ale kousek od sebe. Až s dětmi jsme poznala, jak je fajn mít velkou rodinu, kvůli hlídání.
Razím zásadu, jaké si to uděláš, takové to máš. Stačí se domluvit s přítelem, co ti nevyhovuje, ať si promluví s příbuznými, oni to pochopi. Pokud se máte rádi a vztah funguje, nebyla bych pro rozchod. Kdo ví, můžete se odstěhovat do nájmu daleko od jeho rodiny.
únor 14, 2014 10:15
Fungovat to nebude, : Krakonoš
protože to zdaleka nejni jenom vo zaklepání na dvéře. Tazatelce se ježej chlupy z celýho toho rodinnýho systému, nemá šanci zapadnout. Jak praví Sandra, naději by to mělo, kdyby byl přítel vochotnej se stěhovat. Ale zaprvý, pokud von je v tom jako ryba ve vodě, tak nevim, proč ho vo štěstí v soudržný velký rodině připravit. Protože tohle je štěstí, pokud jim vztahy fungujou a jsou "parta". A zadruhý, pokud náhodou von je taky trochu jinej a vlastně by to i jemu vadilo, je nutný zvolit vzdálenost přestěhování velmi pečlivě. Ze zkušenosti s vlezlostí příbuznejch (ideálně častý nevohlášený návštěvy kombinovaný s přívalem nevyžádanejch rad smilies/wink.gif) můžu říct, že nestačí sousední vesnice. Ani vob jednu vesnici. Bezpečná vzdálenost je někde vod 100 km vejš. Jenže to má vodvrácenou stranu mince - v tu ránu jste bez hlídací babičky a podobnejch radostí. Taky je votázka, jestli půlrok chození je už dostatečnej důvod pro takhle zásadní návrhy na změny - ptal bych se velmi vopatrně a nenápadně. smilies/wink.gif
únor 14, 2014 10:55
Vydržela jsem 4 roky : babi
žít ve velkém domě o 5 bytech,kde bydlela matka manžela,sestra s rodinou,teta s rodinou,bratranec s rodinou a my čtyři.Byl to očistec a prchla jsem víc jak 120 km daleko.
To zachránilo naše manželství.Manželství sestry a bratrance skončilo rozvodem.Já bych tohle soužití nikomu nedoporučila a kdyby tehdy manžel odmítl odejít,tak bych šla sama.
únor 14, 2014 11:57
Synovec si taky do rodinného domu : Zdena
s vlastním bytem přivedl nyní už manželku, která do toho frmolu nezapadla. Už to není ono jet tam na návštěvu to husto je cítit všude. Takže se rozhodli postavit si vlastní bydlení, ale ve vedlejší vsi. Snad se to tímhle spraví. Uvidíme.
únor 14, 2014 12:44
Milá Eliško : magdalenka
hlavně všechny své pocity říkej i svému milému. Jako by ten dopis psaly holky našich kluků... Víš ve velké rodině se nějak přibere všechno a všichni. I s milováním, noční košilí, zvracením po flámu, pláčem a nenamalovanou tváří, protože to prostě patří k životu. Ale nejde to lámat přes koleno... Jestli se cítíš nesvá delší dobu než jednu návštěvu, vážně přemýšlej o odchodu. Poněvadž není nic krásnějšího, než když si lidé pod jednou střechou sednou a není nic hroznějšího než když se nesnášejí. Po první návštěvě nemůžeš nic soudit, ale po třetí už ano. Stějně jako ten, kdo by chtěl pět dětí nemůže snít o životě s jedináčkem, který chce život zasvětit kariéře a rodina mu nic neříká. Rodina je zásadní hodnota, její model by měli oba milenci sdílet podobný jinak hrozí naprostý krach všeho...
únor 14, 2014 13:57
... : monika k.
Já přidám svou zkušenost, byť smutnou... Já takto prchla před svou vlastní mámou, která bydlela ve dvoře. Ale to se tak pomalu stupňovalo, že mi začala do všeho nenápadně zasahovat, než jsem přišla kdysi z práce - umyté nádobí. Nebo děcka měli po přijití ze školy rozdané úkoly a ejhle - oni nikde - rovnou k babičce a to i s jídlem a svačinkou pro případ, že by umírali doma hladem. No a to moje navařené už pak nechtěli... to začali být boje a skončilo to tak, že jsem dobrovolně šla do podnájmu a jsem tam dosud.. Závěr: podle mně je 99% pravdy, že dvě generace (nebo víc) nemůžou žít pohromadě. Komu se to daří, tomu to moc přeji ať jsou spokojení.
únor 14, 2014 14:57
Nevím : alka..
Ale když jsem byla malá a to je hodně dávno,bydleli jsme v domě o 4 místnostech.V jedné bydlel praděda s prababičkou,v druhé moji rodiče s námi 2 dětmi,v další tátův bratr s manželkou a 1 dítětem a ve 4 děda s babičkou. Koupelna byla společná,v každé místnosti byly kamínka,co si kdo uvařil to si snědl.Večer jsme se všichni nacpali k pradědovi do jejich kamrlíku a povídalo se. Naši potom postavili domek v blízkosti,ale do kamrlíku jsme chodili každý večer. Dnes bych s mladými nechtěla bydlet ani za nic.
únor 14, 2014 19:31
Půl roku není moc : kuk
ještě bych to nevzdávala,ale jak říká Krakonoš, opatrně bych začala zjišťovat, jak si můj milý ten budoucí život představuje. Nemyslím si také, že poznáš jestli do jejich rodiny zapadneš po třech návštěvách, už proto, že teď tam budeš jezdit s tím, že budeš už dopředu očekávat, že ti tam nebude dobře a ono to tak pak většinou i je. Aspoň já se dovedu takhle zacyklit. Můj manžel má též pospolitě žijící rodinu (před vstupem do pokoje ale klepou) a já jsem zase extrémně zvyklá na svoje soukromí. Naštěstí jsou dvě stě kilometrů daleko, takže návštěvy přežiju. Když si to tak promýšlím, vždy je to o lidech. Mně vlastně taky nevadí, jsou celkem fajn, to co mi tam hodně otravuje atmosféru, zvlášť teď, když máme malé dítě je tchýně. Je až přehnaně starostlivá a trochu generál, pořád nás všechny napomíná ať se oblečeme, že je chladno, ať nejíme sladké před obědem a podobně...jak malé děti. Dost se mi i snažila zasahovat do péče o dítě a to byl opravdu kámen úrazu. Myslím, že od té doby, tam jezdím výrazně nerada. Já bych ti tedy radila ještě počkat, poznat víc ty lidi a uvidíš, jak ti budou sedět či nesedět. Určitě bych ale nešla do společného bydlení s nimi a pokud budete bydlet někde blízko, tak dopředu dohodnout s partnerem, jak to bude s návštěvami rodiny u vás, aby pak byl ochotný a schopný vysvětlit jim vaše přání.
únor 15, 2014 09:10
Napsat nový komentář

Pro komentování je potřeba, abyste byli přihlášeni. Pokud nemáte ještě svůj účet, prosím zaregistrujete se.


busy
 
< Předch.   Další >
[CNW:Counter]