O kudlance se ví, že svého partnera po kopulaci sežere. Když o tom tak uvažuji, myslím, že – v jistých případech – by toto řešení nebylo nezajímavé...

Hubnutí s Kudlankou

Hubnuti

Související články

Význam jmen

Význam jmen

Soutěže

Soutěže

Setkání

Setkani

Přihlášení






Zapomenuté heslo
Nemáte účet? Vytvořte jej!

Anketa

VĚRNOST? PODLE MNE JE:
 

HALDA TÁTOVÝCH EXEKUCÍ A NOVĚ STUDUJÍCÍ DCERA PDF Tisk E-mail
Čtvrtek, 06 únor 2014

 Dobrý den, potřebovala bych poradit v této situaci - dcera ukončila v červnu 2013 učební obor kadeřnice a od září 2013 nastoupila do zaměstnání ve svém oboru. Od 1. října 2013 tedy bylo po domluvě s otcem ukončeno placení výživného z důvodu nástupu dcery do zaměstnání. Protože bylo výživné strháváno exekucí z platu otce, byla i ta na dceřinu žádost zastavena.

 

 

 

 

 

     Na konci zkušební doby - konec listopadu 2013, byla dcera bohužel z práce propuštěna a asi týden evidována na úřadu práce. Pak nastoupila 9.12.2013 ke studiu dvouletého nástavbového oboru podnikání. Dcera chce tedy znovu požádat o výživné, otec s tím souhlasí. Protože má stále další finanční závazky a exekuce, chce, aby bylo výživné přiznáno soudně a bylo znovu strháváno exekucí z jeho platu.

 

     Mám dva dotazy - zda má dcera na výživné nárok a pokud ano, jestli může hned s žádostí o výživné žádat o jeho vyplácení prostřednictvím exekuce z platu otce.

 

Děkuji za odpověď, 

HANKA

Komentáře (4)add feed
To je snadne... : opas
nema, ne.
únor 07, 2014 09:43
... : Sandra.
Také myslím, že na výživné nárok nemá...ale třeba by jí ho soud přiznal, když ho otec platit chce. Za pokus to stojí...
únor 07, 2014 10:14
... : Sára
a proč by neměla mít nárok? Je studujícím dítětem do 26let??
únor 10, 2014 19:14
... : bb2
protože učňák ukončila a pracovala, tím se prokázala její schopnost se uživit

věk do 26 let nehraje roli, to má význam z pohledu zákona o dani z příjmu apod. - i 50-letému dítěti může soud přiznat nárok na výživné od rodičů, pokud není schopné se uživit - třeba trvale velmi postižené dítě
Na druhou stranu to, že se vydělávající dospělé dítě rozhodne prodloužit mládí a vrátit se na denní studium nějaké VŠ, neznamená, že potřebuje výživné, že není se schopno uživit.

Tady je jiná situace, když táta dceři platit chce. Ale nevím, jestli to půjde u soudu domluvit - nejsem právník - ale říkám si, jestli to soud neposoudí jako čistě účelové jednání dlužníka, když soud rozhodne v jeho prospěch, ošidí tím věřitele. Nevím, jestli to je vůbec možné. I když pohnutky rodiny chápu.
únor 13, 2014 01:00
Napsat nový komentář

Pro komentování je potřeba, abyste byli přihlášeni. Pokud nemáte ještě svůj účet, prosím zaregistrujete se.


busy
 
< Předch.   Další >
[CNW:Counter]