O kudlance se ví, že svého partnera po kopulaci sežere. Když o tom tak uvažuji, myslím, že – v jistých případech – by toto řešení nebylo nezajímavé...

Hubnutí s Kudlankou

Hubnuti

Související články

Význam jmen

Význam jmen

Soutěže

Soutěže

Setkání

Setkani

Přihlášení






Zapomenuté heslo
Nemáte účet? Vytvořte jej!

Anketa

VĚRNOST? PODLE MNE JE:
 

NEDOBYTNÁ SOCIÁLKA PDF Tisk E-mail
Úterý, 21 leden 2014

 Dobrý den, potřebovala bych poradit, jak podat odvolání na Úřad práce ČR - krajská pobočka v Ústí nad Labem. Je to kvůli zamítnutí dávky - přídavku na dítě.  Byla mi totiž odňata z důvodu nedoložení žádosti o vyřazení otce nezletilé dcery z okruhu společně posuzovaných osob.

 

 

 

 

 

 

 

     Na státní sociální podpoře jsem paní úřednici sdělovala již několikrát, že otec nezletilé se mnou vůbec nekomunikuje ani nereaguje na veškeré výzvy, a že to tedy nejde, nevím, jak to udělat. 

 

    Jenže paní úřednice na toto vůbec nereagovala, moje důvody ji vůbec nezajímaly, a tvrdila mi, že se o to prostě musím postarat a hotovo.  Když jsem se chtěla obrátit na vedoucí pobočky v Mostě, tak mi na vrátnici bylo řečeno, že paní vedoucí nepřijímá žádné návštěvy, takže proto mi ani neřeknou číslo dveří, kde sídlí. Jsem absolutně bezradná, myslíte, že budete pro mne znát radu?

 

Moc děkuji za pomoc,

LUCIE

 

 

Komentáře (4)add feed
... : bb2
Na vrátnici v Mostě se nemusíš ničeho doptávat, v úřední hodiny jdi dál a hledej. Někde poblíž vchodu bude orientační tabule, kde najdeš patro, kde sídlí příslušný referát a pokud tam nebude přímo uvedeno číslo dveří k vedoucí, tak holt se trochu projdeš a budeš hledat.
Tady http://portal.mpsv.cz/upcr/kp/ulk/kop/most/orgstr najdeš jména a telefonní čísla na Most, podobně najdeš i Ústí (zadala jsem do googlu "úřad práce Most", tam pak "organizační struktura"), můžeš vedoucí zavolat a domluvit si schůzku, ale obávám se, že by se vyptala na důvod a odkázala tě na nějakou referentku, nebo aby sis podala písemné odvolání. Takže pokud jsi si jista, že potřebuješ věc osobně probrat právě s vedoucí, pak si za ní prostě dojdi.
Pozor na lhůtu.
Odvolání nebo cokoli můžeš adresovat jmenovitě vedoucí a podat ho v podatelně úřadu (nechat si potvrdit kopii, žes to podala), nebo to poslat doporučeně. Přímo adresně na jméno vedoucí.

leden 21, 2014 23:51
"nevím, jak to udělat" : jednababi
Podle info přímo od pramene, tedy z MPSV, je možno doložit žádost o vyřazení jakýmkoli způsobem. NIC konkrétního se v zákoně neuvádí právě z důvodu odlišnosti jednotlivých případů.
Záleží na úřadu, co vezme jako dostatečný, ale to musí sdělit oni - obecně lze například provést místní šetření, že se otec u vás nezdržuje (návštěva, výpovědi sousedů), dotaz u zaměstnavatele, jakou kontaktní adresu dotyčný uvádí a podobně.
Jinak by ti v jednání možná pomohlo tohle
http://www.eps.cz/poradna/kategorie/uzemni-planovani/rada/jake-povinnosti-maji-urednici-a-kde-jsou-zakotveny
leden 22, 2014 14:35
Lucie, : violet.b
1. varianta: popište to stejně jako tady, uveďte tam své jméno, adresu, číslo jednací a "Odvolání proti rozhodnutí". Pokud Vám to zamítnou, vyhledejte nějakou poradnu - v UL: Občanská poradna, Člověk v tísni, Charita
2. varianta: napište o tom čestné prohlášení (co není písemně, jako když se nestalo) a podejte si znova žádost - pokud ji zamítnou (odmítnou čestné prohlášení), podejte odvolání proti rozhodnutí k tomu Krajskému úřadu, pokud opět zamítnou, vyhledejte poradnu. Tohle řešení může být rychlejší než odvolání.
3. varianta: najít poradnu hned, bude nejjistější.
V Mostě je prostě přístup pracovnic k legislativě poněkud "svůj", bohužel Krajský úřad často (pokud není vyloženě zcela nesmyslné rozhodnutí) potvrzuje Rozhodnutí úřadu městského. Pak zbývá možnost žaloby, ale je to na dlouho.
leden 28, 2014 12:31
jo, : violet.b
a jak píše bb2, nestačí říci ústně něco referentce. Pokud to odmítá, nesouhlasí, dožaduje se jiných dokladů či úkonů, trvejte na písemném zápisu do složky - vy diktujete a referentka zapisuje, případně vy píšete před referentkou smilies/smiley.gif. Pořádně si pak přečtěte a podepište jen pokud je to zapsané správně, jinak trvejte na opravě. Případně si to napište doma na papír, napište číslo jednací a přes podatelnu podejte.
Pak s tím referentka musí teprve pracovat a vypořádat se s tím.
leden 28, 2014 12:36
Napsat nový komentář

Pro komentování je potřeba, abyste byli přihlášeni. Pokud nemáte ještě svůj účet, prosím zaregistrujete se.


busy
 
< Předch.   Další >
[CNW:Counter]