O kudlance se ví, že svého partnera po kopulaci sežere. Když o tom tak uvažuji, myslím, že – v jistých případech – by toto řešení nebylo nezajímavé...

Hubnutí s Kudlankou

Hubnuti

Související články

Význam jmen

Význam jmen

Soutěže

Soutěže

Setkání

Setkani

Přihlášení






Zapomenuté heslo
Nemáte účet? Vytvořte jej!

Anketa

VĚRNOST? PODLE MNE JE:
 

PŘEPLATEK EXEKUTOROVI PDF Tisk E-mail
Úterý, 21 leden 2014

 Dobrý den, máme na vás prosbu o radu - dotaz ohledně exekuce, kterou měl můj manžel v roce 2012 nařízenou srážkami ze mzdy.  Exekuce už byla zaplacena, teda přesněji - jak jsme nyní zjistili - byla dokonce přeplacena o 8500 Kč. Proto prosím o radu, jestli máme ještě po dvou letech nárok ty přeplacené peníze požadovat zpět, nebo zda tento nárok zaniká po nějaké lhůtě.

 

 

 

 

      Bohužel, v dokumentech, co nám přišly, nic takového není psáno. Tak teď nevíme, jestli máme nějakou šanci  na vrácení svých peněz zpět..

Moc děkujeme za odpověď,

TEREZA

 

Komentáře (3)add feed
to by mě taky zajímalo, : bb2
pátrat po tom nebudu, ale ráda se dočtu jak to je. Tedy předpokládám, že ano, přeplatek se musí vrátit, ale zajímalo by mě spíš o co se má ten, komu přeplatek náleží, opřít v případě, že mu exekutor nic nevrací.

Nám totiž nedávno přistálo na firemním účtu dvakrát po sobě UFO. Docela dlouho jsme pátrali, kdo nám co zaplatil a proč, než mě napadlo to číslo jen tak hodit do vyhledávače, a vykoukl na mě web exekutorského úřadu. Takhle pozpátku jsme vyšťourali nedávno splacené dvě exekuce zaměstnanců. Pan exekutor poslal přeplatek. Dohromady to byla docela zajímavá sumička na přilepšenou. Nevíme, jak k tomu došlo, zřejmě v prvotní dokumentaci ke srážkám z mezd byla jiná částka a dodatečně zjistili, že dluh je menší. U nás k chybě nedošlo, sráželi jsme sdělenou částku a dopočítané úroky, tam by rozdíl mohl dělat pár stovek, ne několik tisíc.

Protože jsme takhle postupně dali dohromady komu kolik, peníze jsme vyplatili a dvěma lidem tak zpříjemnili vánoce o prima bonus.

No ale oni o tom neměli ani páru, jim domů nic nepřišlo, žádná zpráva o přeplatku. Klidně jsme si to mohli nechat a oni by nic nevěděli.
leden 21, 2014 23:59
změny : Greta
před rokem se výrazně snížila částka, kterou si účtuje advokát za žalobu. U rozběhnutých exekucí dochází k tomu, že původní dluh se kvůli tomu snížil, srážky ze mzdy jsou ale nastaveny pevně a exekutor na konci vyčíslí přeplatek.
leden 22, 2014 10:59
bb2 : violet.b
platby se strhávají jako záloha - nejsou do známého data doplacení exe vyčísleny úroky a především náklady na exe. Bohužel vzhledem k tomu, že exe jsou v současné době spíše supr byznys než nástroj na vymožení dlužné částky a spousta exekutorů jsou prostě....jak to jen říci slušně...., dost často se stává, že je exe přeplacena a dost často se stává, že na přeplatek se čeká dost dlouho anebo dokonce pokud si nepožádáte o vrácení přeplatku, tak jej nikdy nedostanete.
Pokud jste již, Terezo, obdrželi ukončení exekuce s vyčíslením, vyzvěte exekutora písemně k okamžitému vrácení přeplatku (jméno, adresa, číslo účtu, kam má být vrácen přeplatek, číslo spisu/exekuce, vyčíslení přeplatku, případně můžete uvést data ztržených/splacených záloh). Exekutor od ukončení exekuce by měl "neprodleně" odeslat přeplatek. Někdy na to "zapomenou" a také "neprodleně" není definováno v našem právním řádu smilies/smiley.gif.
Pokud ještě jste neobdrželi vyčíslení a ukončení exe, vyzvěte exe, aby okamžitě vyčíslil náklady exekuce a srovnal je se strženými platbami a přeplatek poukázal na Vaše soukromé číslo účtu (náležitosti stejné jako výše).
Jinak to taky mohl poslat zaměstnavateli (viz předchozí komentáře). Pokud exe vrátil přeplatek zaměstnavateli, musíte vyzvat zaměstnavatele k vyplacení zadržené mzdy manžela.

leden 28, 2014 12:15
Napsat nový komentář

Pro komentování je potřeba, abyste byli přihlášeni. Pokud nemáte ještě svůj účet, prosím zaregistrujete se.


busy
 
< Předch.   Další >
[CNW:Counter]