O kudlance se ví, že svého partnera po kopulaci sežere. Když o tom tak uvažuji, myslím, že – v jistých případech – by toto řešení nebylo nezajímavé...

Hubnutí s Kudlankou

Hubnuti

Související články

Význam jmen

Význam jmen

Soutěže

Soutěže

Setkání

Setkani

Přihlášení






Zapomenuté heslo
Nemáte účet? Vytvořte jej!

Anketa

VĚRNOST? PODLE MNE JE:
 

JAK ZJISTIT MANŽELOVY DLUHY? PDF Tisk E-mail
Čtvrtek, 16 leden 2014

Dobrý den, lze nějakým způsobem zjistí, zda má manžel uzavřené nějaké smlouvy na půjčky nebo úvěry?  Víte, v posledních asi šesti měsících nám přišla už  2x upomínka na elektřinu, 2x na nájem a několikrát na splátku hypotéky.

 

 

 

 

 

 

 

 

      Přitom to má chodit všechno z manželovo účtu! A další - navíc jsem zjistila, že si na sebe půjčil peníze pro kamaráda, který se dostal do dluhů - a půjčil si od společnosti Cetelem!

 

      A já se moc obávám, že mne klame ohledně té půjčené částky a také už ani nevěřím, že je to jediná půjčka, o které se mi nezmínil. Prosím vás, nevíte, jak by bylo možné zjistit, zda takovýchto půjček nemá více?  Jsem z toho docela nešťastná!

 

Děkuji předem za vaše odpovědi a přeji všem pěkný den

BARBORA

 

 

 

Komentáře (23)add feed
Projížděl jsem nový občanský zákoník : Sinix
a našel jsem něco zajímavého.
Musím přiznat, že je tam pěkně pořešena právě situace, kdy jeden manžel bez vědomí, nebo dokonce proti vůli druhého seká dluhy.

Ale je třeba být aktivní.

Samozřejmě platby za elektřinu, nájem a hypotéku musíte řešit oba, z toho se asi nevykroutíš. Pokud je tvůj manžel přes dohodu neplatí, pak ho musíš zaurgovat, nebo to zaplatit sama.

Ale ten dluh u Cetelem by snad měl jít.

V §710 odst. b) se píše: "Součástí společného jmění jsou dluhy převzaté za trvání manželství, ledaže je převzal jen jeden z manželů bez souhlasu druhého, aniž se přitom jednalo o obstarávání každodenních nebo běžných potřeb rodiny." To by tě mohlo zachránit.

Tip do budoucna, pokud víš, že tvůj muž má tyto sklony,:

§694 odst. 1
V běžných záležitostech rodiny právní jednání jednoho manžela zavazuje a opravňuje oba manžele společně a nerozdílně; to neplatí, sdělil-li manžel, který právně nejednal, předem třetí osobě, že s právním jednáním nesouhlasí. Také soud může na návrh manžela pro něho vyloučit následky budoucího právního jednání druhého manžela vůči třetím osobám. Taková opatření se netýkají právních jednání, jimiž manžel obstarává běžně nezbytné životní potřeby rodiny a jejích členů, zejména dětí, které nenabyly plné svéprávnosti.


Takže soud může na tvůj návrh prohlásit, že další spotřebitelské úvěry pro jeho osobní potřebu, nebo pro jeho kamarády jdou jen za ním a ty s nimi nemáš nic společného.

Ještě odst. 2 §694:

V ostatních záležitostech rodiny právní jednání jednoho manžela zavazuje a opravňuje oba manžele společně a nerozdílně, dal-li druhý manžel k právnímu jednání manžela souhlas; ustanovení §692 odst.2 se použije obdobně. Nedovolá-li se však manžel, který s právním jednáním druhého manžela nesouhlasí, pomoci soudu předem, může se dovolat neplatnosti takového právního jednání.


Tož tak. Jak neustále omílám, manželství je nesmírně silná a složitá právní instituce. Tak složitá, že spousta lidí nemá ani tucha, co všechno vlastně obnáší.
leden 17, 2014 08:15
Problém bych viděla ... : micka
... přímo v tom zákoně ... sdělil-li manžel, který právně nejednal, předem třetí osobě, ... Když totiž manžel neví, kdo je ta třetí osoba. A o to se právě paní jedná. Vědět a znát právě ty třetí osoby, kterým by sdělila, ... že s právním jednáním nesouhlasí.

Jste si všichni opravdu tak jisti, že ikdyž věřitel má upozornit, že tak učiní a žetak učiní včas?
leden 18, 2014 18:41
A ještě detail ... : micka
Manželství je nesmírně silná a složitá právní instituce. Skoro už bych řekla, žetak složitá, až nebezpečně.
Neuzavírat, neuzavírat, neuzavírat.
Ale čím se pak nahradí, bůh suď. smilies/angry.gif
leden 18, 2014 18:42
Micko, : Sinix
jenže ty můžeš dát k soudu návrh, že všechny budoucí takové aktivity 2. manžela budou zavazovat pouze jeho:

§694 odst. 1:
Také soud může na návrh manžela pro něho vyloučit následky budoucího právního jednání druhého manžela vůči třetím osobám.


Samozřejmě pokud se nejedná o běžné záležitosti celé rodiny (představoval bych si např. zejména nákup potravin, platba energií, nájmu, popř. další věci, z nichž má prospěch celá rodina).

Manželství je nesmírně silná a složitá právní instituce. Skoro už bych řekla, žetak složitá, až nebezpečně.
Neuzavírat, neuzavírat, neuzavírat.


Rozhodně neuzavírat bezhlavě. smilies/wink.gif
leden 19, 2014 08:33
centrální registr dlužníků : ling II
Tam zjistíš vše, co potřebuješ. Půjčky, hrozící či vyhlášené exekuce..
leden 20, 2014 00:06
Ling II, skutečně? : bb2
Vyhledávání dlužníků v Centrálním registru dlužníků České republiky

Centrální registr dlužníků je největším bankovním a nebankovním registrem na světě. Jeho databáze jsou tvořeny z národních registrů a jsou vzájemně propojovány. Cílem tohoto registru je ochránit obchodní subjekt před špatnou investicí nebo výrazně zvýšit vymahatelnost existujících pohledávek. Díky systému CERD dlužník v podstatě nemá šanci vyhnout se závazkům vystěhováním se do jiného státu nebo zneužívat běžné praxe, že ho v zahraničí nikdo žalovat nebude.

Varianty
1.
Přístup v tarifu Home
Cena: 1 000,00
Platnost: 1 rok
Tarif Home : Poplatek 1000,- Kč / 1 rok

Přístup pro občany je omezen a neobsahuje:
- podrobné vyhledávání subjektů v bankovních registrech
- podrobné vyhledávání v registrech leasingových společností, kreditních společnosti a podobných

leden 20, 2014 10:12
BB2 - 'Výpis o bezdlužnosti : ling II
kdyz mi bylo 19, velice rozumne jsem rucila mnoha pujckam rodicum od meho pritele, sama ani nevim kolika. Nastesti se ozval pud sebezachovy, kdyz mi 20 nabidli vzit si hypoteko (jako jedina jsem mela prijem, ackoliv maly) a naoko odkoupit jejich dum. Zkratim to. S pritelem jsme se rozesli a ja i nasi se jeste roky pote trasli strachy, jestli se u nich neobjevi exekutor. Ja uz bydlela v cizine. Nakonec jsem si vratila spani dokladem o nezadluzenosti z cerd. 'Výpis o bezdlužnosti (vystavení potvrzení)'. To bylo v 2009.
Mezi nabidky od nich mam v emailu: Služba registru:
Potřebujete zjistit jednorázově evidované dluhy k Vaší osobě? Potvrzení o bezdlužnosti

Takze pokud se neco nezmenilo, tak to co Barbora potrebuje zjistit tam zjisti, ne?
leden 20, 2014 20:10
stalo me to potvrzeni : ling II
150 czk
leden 20, 2014 20:12
CERD : ling II
Potvrzení o bezdlužnosti

„Potvrzení o bezdlužnosti“ je písemný doklad prokazující Vaši platební bezúhonnost v národních i nadnárodních databázích dlužníků. Pomocí výpisu zjistíte, zda-li je evidován Váš dluh vůči bankám, obchodním společnostem, úvěrovým a leasingovým společnostem nebo státní instituci.

O potvrzení může žádat jak fyzická, tak právnická osoba.

V případě, že si chcete průběžně kontrolovat vlastní závazky, doporučujeme využít službu „Moje závazky“.

Výpis je chráněn řádkovým kódem, a tak je nemožné jej zfalšovat. Kdekoliv se jím žadatel prokáže, je tímto potvrzením zaručena správnost údajů bez možnosti zkreslení. Správnost výpisu je možné kdykoli zkontrolovat na těchto stránkách.

O výpis si požádáte pomoci základní registrace, která je společná pro všechny subjekty a poté postačí vybrat službu a získat potvrzení během několika minut, nebo si jej nechat zaslat poštou.

Moje závazky a bonita

Jedná se o unikátní systém umožňující nahlížet pravidelně po dobu 5–ti let na své vlastní záznamy a dluhy, které jsou evidovány v registrech k Vaší osobě po celém světě. Systém shromažduje zejména negativní informace k Vaší platební morálce, ale v mnoha směrech vykazuje k vaší osobě i pozitivní záznamy.

V tomto on-line systému se s předstihem dozvíte o případném zápisu Vašeho závazku do databází a pokud jej včas vyřešíte, k zápisu vůbec nedojde. I pozdější uhrazení závazku v databázích zanechá informaci o problémové transakci a proto je důležité si informace ke své osobě včas kontrolovat.

Služba „Moje závazky a moje bonita“ umožňuje bezplatně generovat Výpisy o bezdlužnoti ke své sobě a tím ušetříte za mnohé poplatky v rámci jednotlivých žádostí o vystavení Potvrzení o bezdlužnosti.

O tuto službu si požádáte pomocí základní registrace, která je společná pro všechny subjekty a poté postačí objednat daný program. Po uhrazení nízkého poplatku Vám bude umožněn vstup o systému. Díky této službě se můžete sami vyjádřit ke svému závazku a banka, instituce, atd. Vaše stanovisko může zohlednit k případnému záznamu, který ji brání v další spolupráci.
leden 20, 2014 20:15
a posledni : ling II
Vyhledávání v registru, přístup do registru dlužníků

Pro vyhledávání dlužníků a neplatičů v Centrálním registru dlužníků, mezinárodním systému CERD a národním systému BRKI (BRCI) a NRKI (NRCI) musíte být přihlášen, bezplatnou registraci můžete provést ZDE.

Po prvním přihlášení doporučujeme provést autorizaci účtu - levé menu "Ověření adresy (účtu)"

Proč je dobré průběžně kontrolovat své partnery, klienty, odběratele?
Centrální registr dlužníků České republiky zajišťuje správu nahlášených neuhrazených plateb od věřitelů. Registr dlužníků má za úkol informovat širokou veřejnost o nesplněných závazcích, a tak poskytnout dostatek informací k odhadu rizik spojených s budoucími transakcemi se „závadnými“ právnickými a fyzickými osobami.

Nově připravované aplikace umožní k daným subjektům vyhledávat negativní články a videa, který byla v minulosti zveřejněna v renomovaných denících a televizních stanicích. Systém vyhledávání bude doplněn o informace z největšího recenzního systému o firmách a živnostnících. Centrální registr dlužníků tak v roce 2010 opouští základy pasivních aplikací, které mají za úkol evidovat dlužníka a zajistit věrohodnost vloženého záznamu pro třetí strany a doplní jej o aktivní aplikace, které umožní vyhledávat velkou řadu informací k hledanému subjektu. A to například z oblastí trestněprávních.

Registr dlužníků zjistil, že více než 70% poškozených věřitelů mohlo svým špatně dobytným pohledávkám předejít průběžnou kontrolou svých klientů před poskytnutím půjčky, úvěru, leasingu, plateb s odloženou splatností (na faktury), poskytnutých nájmů atd. Z těchto důvodů zavádí Centrální registr dlužníků řadu aplikací, které mohou neukázněné dlužníky za pokynu věřitele předat k prověření Policii, Finančnímu úřadu či jiné kompetentní organizaci, v jejíž kompetenci je zahájit prověrky.

Doporučujeme tak prověřovat stávající klienty . Koupě předmětu od osoby, která je předlužená, může mít za následek zneplatnění kupních smluv a zahrnutí předmětu do exekučního nebo konkursního řízení. Pro vyhledávání dlužníků a neplatičů v Centrálním registru dlužníků je třeba provést bezplatnou registraci a po přihlášení postupovat dle podmínek registru ke zdárné aktivaci Vyhledávání dlužníků v registru za účelem prověrky bonity klientů - REGISTRACE ZDE.
leden 20, 2014 20:16
ale ling, potvrzení pro tebe ti samozřejmě vydají, a není to žádný unikátní systém, CERD jen kopíroval, : bb2
stejnou službu poskytuje např. i Solus, BRKI a NBRKI.

Spoustu dalších informací, které CERD nabízí/poskytuje na základě kompletní písemné registrace a dokonce zpoplatněně, si každý může snadno najít sám na internetu, zdarma a anonymně.

Ovšem nikoli závazky. Ty sdělují (SOLUS, BRKI) dlužníkům, ne jejich rodinným příslušníkům, vždycky ale žádost musí být opatřená ověřeným podpisem a poštou zasílají výhradně do rukou adresát, na doklad totožnosti.

Barbora potřebuje zjistit manželovy závazky a to jí bez manželova svolení (jím podepsané žádosti) nikdo nesdělí, protože by se dostal do rozporu se zákonem na ochranu osobních údajů.

leden 21, 2014 01:54
a proto i CERD uvádí: : bb2
Varianty
1.
Přístup v tarifu Home
Cena: 1 000,00
Platnost: 1 rok
Tarif Home : Poplatek 1000,- Kč / 1 rok

Přístup pro občany je omezen a neobsahuje:
- podrobné vyhledávání subjektů v bankovních registrech
- podrobné vyhledávání v registrech leasingových společností, kreditních společnosti a podobných

leden 21, 2014 01:56
no jo bb : ling II
Ja už si nepamatuju, co jsem musela dodat u registrace, ale podpis a nic osobne to nebylo, vyrizovala jsem to ze zahranici. Zjistit vypis na manzelovo jméno by nemel byt problem s dokladama, ty maji doma. Ale to už teoretizuju.

leden 21, 2014 14:54
Ling, ano, vyřizovala jsi svůj výpis : bb2
a přišel tobě

Pokud by ses pokusila získat výpis o bezdlužnosti, nebo o závazcích, někoho jiného, nepodaří se ti to, a je to v pořádku, protože by to bylo ze strany těch, co by ti údaje poskytli, protizákonný postup.
Na výpis ze SOLUSU nebo BRKI je potřeba prvotní úřední ověření podpisu.

Jinak CERD není oficiální registr, je to podnikatelský projekt, nemá přístup do bankovních a nebankovních registrů. Informace, které poskytuje, jsou běžně dostupné, jen to uměl hezky zabalit.
Na justice.cz najdeš výpis z obchodního rejstříku, kde se dozvíš, že majitelem (skrze svoji společnost CERD LLC), jediným společníkem a jednatelem je tento pán
http://cs.wikipedia.org/wiki/Jiří_Jehlička

a na netu např. že
Pozor na falešné úvěrové registry

Pokud se ztrácíte v problematice úvěrových registrů, pak si zapamatujte následující jednoduchou poučku: v Česku fungují čtyři oficiálně uznávané registry. Tak zvaný Centrální registr dlužníků České republiky (CERD) není oficiálním úvěrovým registrem! Jde o „registr“, jehož poskytovatelem je americká společnost CERD SYSTEM LLC, za kterou stojí kontroverzní český podnikatel Jiří Jehlička.


Nevím,jak moc je pan Jehlička kontroverzní nebo ne, to může být novinářská kachna. Podstatné je, že neposkytuje informace, které by Barboře byly k užitku. Ani nemůže, bylo by to protizákonné.

Když si Barbora pořádně, pečlivě pročte stránky CERD, zjistí, že je to nic o ničem. Mnoho slov, mnoho textu, mnoho odkazů - vše vede jen k tomu, aby se zaregistrovala a zaplatila poplatky. Jinak nic o ničem. To, co se tam dozví, se dozví dvojím, trojím kliknutím na netu.
leden 21, 2014 18:39
já vím, že ses snažila pomoct :) : bb2
a doplatila na mou potřebu přesných informací a na můj zvyk ověřovat si informace "technického typu", které jsou nebo by mohly být důležité
leden 21, 2014 18:41
no BB2 : ling II
ta tvoje potreba si vse overit je desna, ale dobre za ni smilies/wink.gif
ja jsem se ted orosila, dopadlo to pro me dobre a uz je to 12 let zpet, tak snad uz muzu byt v klidu…. ty hrichy mladi!! Ale poradila jsem CERD i tatovi, ktery vystupoval z firmy (za velmi vyostrenych okolnosti), kde byl spolujednatel, nebo tak neco a chtel se ujistit, ze jeho jmeno nefiguruje nikde v souvislosti s pujckou, dluhem a tak. chjo, diky za vysvetleni
leden 22, 2014 11:05
:) : bb2
Ty už můžeš být v klidu. Tatínek to asi taky nakonec zvládl, to už by nejspíš něco vědět. Já se sice celkem orientuju, ale jsem už tak poučená, že si všechno ověřuju a nebo raději mažu za právníkem.
leden 22, 2014 20:06
Tato adresa je chráněna proti spamování, pro její zobrazení potřebujete mít Java scripty povoleny : smart jerry
Hello every one, Mé jméno je pan Louk William, žiju v USA a život stojí za to žít pohodlně pro mě a mou rodinu a teď jsem opravdu nikdy neviděl dobrota prokázáno, že mi to hodně v mém životě jsem bojující táta s třemi děti a já jsem prochází vážný problém, protože můj syn zjistil hroznou nehodu posledních týdnech, a lékaři tvrdí, že potřebuje podstoupit delikátní operaci k tomu, aby mohl znovu chodit, a nemohl jsem si dovolit účet za jeho ordinaci pak jsem šel do banky pro úvěr, a oni zase mě o tom, že nemám kreditní kartu, ze tam jsem běžet k otci a on nebyl schopen pomoci, a pak, když jsem procházení yahoo odpovědi a já jsem narazil úvěr věřitel Mr.Mixa Paul, který poskytuje půjčky za přijatelnou úrokovou sazbou a byl jsem slyšel o tolika podvody na internetu, ale v tomto mém zoufalé situaci, měl jsem jinou možnost, než aby jí pokus, a kupodivu to bylo všechno jako sen, jsem dostal půjčku ve výši 35.000 dolar USD a já platí pro mého syna operaci a díky bohu, dnes je v pořádku a může chodit a pracuje, a zátěž není tak moc na mě víc a můžeme krmit dobře a moje rodina je dnes šťastný a řekl jsem, aby mé vlastní, že budu křičet nahlas do světa divů Bohu, aby mi skrze tento Bůh se bát věřitele Mr.smart Jerry a já vám poradí, nikoho skutečné a vážné potřebují půjčky kontaktovat tohoto Boha bát muže prostřednictvím e-mailu: Tato adresa je chráněna proti spamování, pro její zobrazení potřebujete mít Java scripty povoleny a chci vám všem, aby se modlili za tohoto muže pro mě. DÍKY pan chytrý jerry, e-mail ho Tato adresa je chráněna proti spamování, pro její zobrazení potřebujete mít Java scripty povoleny
leden 12, 2015 22:30
CERD nepoužívat!!!!§ : Tomáš K.
CERD je jeden velký podvod, pozor, pozor!!!
http://www.mesec.cz/clanky/centralni-registr-dluzniku-cerd-uverove-registry-zkusenosti/
červen 30, 2015 21:45
Úvěrová zpráva : Kudrilinka
Můžeš se podívat na úvěrovou zprávu tady: http://www.kolikmam.cz/co-je-projekt-kolikmam.cz

červenec 14, 2015 12:15
registry : Olga8888
O registrech zkuste pročíst tento článek http://jaknaregistry.cz/vse-o-registrech/kde-lze-zjistit-mam-dluhy-exekuci/ Je to hezky srozumitelně popsané smilies/smiley.gif
leden 24, 2016 15:37
SOLUS - tam se to najde : Stanislav
Doporučuji se podívat do SOLUSU. Více informací třeba zde http://pujcko.cz/solus-seznam-dluzniku-k-nahlednuti/ Tam se dá zjistit, zda je tam váš manžel veden jako nespolehlivý dlužník atd.

Často se tam tedy někdo může dostat a ani o tom vůbec neví. Experti na to jsou třeba telefonní operátoři, kteří takto přistupují třeba k pár dní později zaplacené faktuře. Takže doporučuji to brát s rezervou a hlavně primárně s manželem komunikovat. O tom přeci vztah je… smilies/wink.gif
květen 02, 2016 10:48
Dluznik : 78956412
Zda má manžel exekuce můžete zjistit také přes http://www.kontrolaexekuce.cz . Tam jsem bohužel odhalila dluhy já svého manžela. smilies/sad.gif Hodně štěstí
květen 08, 2016 14:47
Napsat nový komentář

Pro komentování je potřeba, abyste byli přihlášeni. Pokud nemáte ještě svůj účet, prosím zaregistrujete se.


busy
 
< Předch.   Další >
[CNW:Counter]