O kudlance se ví, že svého partnera po kopulaci sežere. Když o tom tak uvažuji, myslím, že – v jistých případech – by toto řešení nebylo nezajímavé...

Hubnutí s Kudlankou

Hubnuti

Související články

Význam jmen

Význam jmen

Soutěže

Soutěže

Setkání

Setkani

Přihlášení






Zapomenuté heslo
Nemáte účet? Vytvořte jej!

Anketa

VĚRNOST? PODLE MNE JE:
 

NA SLABOU ŽENSKOU SI TROUFNE PDF Tisk E-mail
Neděle, 29 prosinec 2013

 Paní Danielo, moc prosím o radu. Dcera má s bývalým manželem napůl starší dum, každý má na katastru zapsanou jednu polovinu. On teď  vyhrožuje, že svou polovinu daruje své sestře a že ona si tam dá nájemníka. Dům je jedna bytová jednotka 1+2 v přízemí, a pak upravená půda, kde je také 1+2, ale tam je to zatím jen provizorní byt bez kolaudace a povolení.  

 

 

 

 

 

 

     Podle rozvodové dohody dcera s dětmi (12 a 14 let) užívá byt v přízemí a on ten pudní. Mají společnou koupelnu, kotel na tuhá paliva, jedny společné elektrické hodiny a vodoměr. V dohodě po rozvodu se on zavázal platit řádně SIPO (elektriku,  TV a rozhlas), což je asi 2000 měsíčně. Ostatní náklady spojené s provozem domu mají platit na půl, ale vázne to, je s ním těžká dohoda. Stále je bez peněz a tak třeba uhlí kupují jen na 2 měsíce a pak se zase dohadují...

 

     Musím vám také napsat, proč to píšu já, její matka, a ne má dcera sama. Ona je v CID (je psychicky nemocná) a tak se mu vůbec neumí bránit. Ona, i když měla nárok na výživné od něj, tak ho neuplatňovala, když slíbil, že bude řádně platit to SIPO a tu půlku ostatních nákladů. On s ní velice lehce manipuluje a ona mu vždy na všechno skočí, a tak je vše na nás, rodičích.  On je i jako otec dost nezodpovědný, na výchově dětí se vůbec nijak nepodílí, nedá dětem žádné dárky ani kapesné, dokonce dluží na výživném (má platit 3.500,- na obě).  Dcera nepracuje a bere invalidní důchod 5.581,- Kč.  To vše pro objasnění situace.

 

     Potřebovali bychom vědět, jestli on může darovat tu svou půlku sestře a zda tam mohou dát toho podnájemníka (neumíme si to představit, jak by to šlo). Mnohokrát děkuji za vaší odpověd a jsem s pozdravem   

KARLA 

Komentáře (5)add feed
Snad : Espi1
nedostanu přes prsty za odkazy, ale na Vašem místě bych se obrátila o radu na http://www.bezplatnapravniporadna.cz/online-zdarma/ a po poradě tam jednala. Teď po novém roce se budou měnit nějaké zákony, tam se v tom labyrintu majetkových a dalších vztahů určitě vyznají. Laická rada by mohla sloužit snad jen jako povzbuzení, což Vám samozřejmě také moc přeju.
prosinec 30, 2013 00:08
změna pravidel : ladka
Souhlasím s 1.komentářem. Těch změn v sociální sféře je docela dost, dokonce i k prospěchu obyčejných lidí. Chce to obrátit se na právníka, právní bezplatnou poradnu.
prosinec 30, 2013 12:57
nevím, jestli to furt platí, ale : mura1
svou půlku darovat sestře bez souhlasu ostatních spoluvlastníků může. takhle jsme totiž kdysi kupovali barák, jehož 1/12 vázla v dědickým řízení a nebylo tudíž možno získat souhlas spoluvlastníka s prodejem. jedním ze spolumajitelů byl dědeček, kterýžto svůj podíl daroval dceři - na to ničí souhlas nepotřeboval, dcera se stala spolumajitelkou a jako taková už mohla mohla vykoupit všechny ostatní podíly od ostatních spoluvlastníků (kromě toho v dědickým řízení, to se pak řešilo dodatečně). je to dost dávno, takže nevím, jestli se to od té doby už nějak nezměnilo.
prosinec 30, 2013 13:30
mura1 : mamča
Darovat může, ale nejsem si jistá, jestli může sestra exmanžela pronajmout nedělitelnou bytovou jednotku (společné prostory a měřidla) bez souhlasu spolumajitelky.
Navíc ta část, kterou obýval exmanžel, není zkolaudovaná k bydlení.
Jasně, že se takové naschvály běžně dějí, že se na souhlas spolumajitele nehledí, ale pokud by se dcera Karly obrátila na soud, je takový pronájem neplatný.
Cožpak to jde, nastěhovat do domu cizí lidi, se kterými by rodina se dvěma dětmi sdílela koupelnu a WC ?
O rozpočítání poplatků za energie nemluvě. Jeden kotel, elektroměr, plynoměr, vodoměr...
prosinec 30, 2013 13:38
Koneckonců ... : micka
... ona taky může říct, že pronajme svojí bytovou jednotku a půjde do podnájmu. A ani to nemusí myslet vážně.

prosinec 30, 2013 18:24
Napsat nový komentář

Pro komentování je potřeba, abyste byli přihlášeni. Pokud nemáte ještě svůj účet, prosím zaregistrujete se.


busy
 
< Předch.   Další >
[CNW:Counter]