O kudlance se ví, že svého partnera po kopulaci sežere. Když o tom tak uvažuji, myslím, že – v jistých případech – by toto řešení nebylo nezajímavé...

Hubnutí s Kudlankou

Hubnuti

Související články

Význam jmen

Význam jmen

Soutěže

Soutěže

Setkání

Setkani

Přihlášení






Zapomenuté heslo
Nemáte účet? Vytvořte jej!

Anketa

VĚRNOST? PODLE MNE JE:
 

NEZAMĚSTNANÁ TĚHOTNÁ PDF Tisk E-mail
Pondělí, 16 prosinec 2013
Přejít na obsah
NEZAMĚSTNANÁ TĚHOTNÁ
Strana 2

"Dobrý den, potřebovala bych poradit, paní Danielo..." Takhle začínal dopis, ze kterého se minulý týden rozvinula čilá korespondence. Jedná se o maminku 15 letého chlapce, která má v současné době čtyřletý vztah a je poměrně čerstvě v jiném stavu. Bohužel, je dlouhodobě nezaměstnaná a jak sama píše "z dávek se těžko žije". A tak žádá o radu, jak zařídit pro sebe, svého synka a nyní i pro to budoucí mrně, nějaké peníze. Já jsem nakonec rady vzdala - věděli byste nějaké vy?

 

 

 

      Na patnáctiletého syna mám stanovené výživné 750,- Kč, které ale jeho zploditel neplatí, takže je to kolotoč: policie a soudy. Tento pán oficiálně nic nevlastní, nic nemá, nic mu nepatří, žije po ubytovnách, nemá bankovní účet, neodvádí daně, nic si neplatí a tak si na něm nikdo nic nevezme. Je OSVČ a nikdo na něj nemá páky. Žádat o zvýšení by byla ztráta času, což mi sdělili i na soudě. Už jsem přemýšlela, že bych požádala soud, aby povinnost převedl na jeho rodiče (důchodce), ale byla jsem upozorněna, že soud může vyživovací povinnost nařídit i mým rodičům a to já jim tedy rozhodně udělat nechci. Byli to oni, kteří mi se synem materiálně jediní pomáhali, udělali mu komplet výbavičku, když se narodil, zkrátka starali se i za tu druhou stranu, která nikdy zájem neprojevila, neposlala ani pohled....

 

     Při letech strávených na policii skrz trestní oznámení na neplatiče výživného, mi jeden policista jen tak mezi řečí sdělil, jak to mají na sociálce naši romští spoluobčané.. A pak, po tom, co mi nová mladá sociální úřednice omylem (podřekla se) sdělila, že celé ty roky mám nárok v září na synovu výbavu do školy a na jeho kroužky (cca 3000,- Kč ročně), tak jsem si řekla, že už toho bylo dost. Celé roky mi socka tvrdí, že žádné peníze navíc neexistují, že na nic nemáme nárok, že se nic mimořádně nepřiděluje.

 

 

      Podotýkám, že jediné, co dostal, bylo v 1. třídě  tzv. pastelkovné, které bylo 500,- Kč. Letos šel do 9. třídy a já až teď jsem zjistila, že jsem mohla každoročně žádat o 3000,-Kč.  Ta nová úřednice mi do očí řekla, že jsem na úřadě "málo křičela". Můj syn dělal tři roky závodně atletiku a letos z finančních důvodů skončil, ale neoplakal to, je to rozumný kluk. Ano, mám velmi špatné zkušenosti s naším sociálním odborem, vypadám slušně, čistě, takže působím, že mě rodiče dotují. Já s nimi nevycházím a byla jsem proto i na azylovém domě, než mi přidělili sociální byt. 


     Když jsem o něco žádala, vždy mi to zamítli, i když kamarádce v sousedním městě tu samou žádost vyřídili kladně. Bylo mi řečeno, že každé město a každý odbor si to řeší po svém a má svá pravidla. Jinak celkově dostávám měsíčně toto:  přídavek na dítě, příspěvek na bydlení a dávku hmotné nouze, tzv. živobytí = dohromady 10 500,- Kč. Teď jsem již v pronájmu v bytě, již nemám městský sociální byt.  Za byt platím se vším všudy 8 600,- Kč. Mimo jiné jsem už "x" let na ÚP, bydlím na malém městě asi 40 km od Brna; je tu znát nezaměstnanost.

 

     Byl vždycky problém najít práci na HPP, protože jsem byla sama s malým dítětem a neměl kdo hlídat v době nemoci, také nebylo moc nabídek z ÚP. Mohla jsem jít do supermarketu za 8000,- čistého,na dvě směny a víkendy, ale to jsem odmítla skrz syna. Začarovaný kruh. Nenašel se nikdo, kdo by mi dal minimálně 12 000,- čistého. Ohledně mého vzdělání - vystudovala jsem soukromou střední podnikatelskou školu se zaměřením na řízení malých a středních firem, maturitu mám.

 



 
< Předch.   Další >
[CNW:Counter]