O kudlance se ví, že svého partnera po kopulaci sežere. Když o tom tak uvažuji, myslím, že – v jistých případech – by toto řešení nebylo nezajímavé...

Hubnutí s Kudlankou

Hubnuti

Související články

Význam jmen

Význam jmen

Soutěže

Soutěže

Setkání

Setkani

Přihlášení






Zapomenuté heslo
Nemáte účet? Vytvořte jej!

Anketa

VĚRNOST? PODLE MNE JE:
 

SVATBA NEBO ROZCHOD? PDF Tisk E-mail
Čtvrtek, 24 říjen 2013

Milá Kudlanko, jsem absolutně vykolejená a vůbec si nevím rady. Stalo se mi toto: chodím se svým přítelem už pátým rokem, tedy vlastně spolu už čtvrtým rokem žijeme v jeho dvougarsonce. Seznámili jsme se na studiích. Docela nám to fungovalo, jsme oba mimopražští a když mu jeho strejda prodal tenhle byt, bylo to řešení.

 

 

 

 

 

 

 

       Jenže jsme školu už dodělali a máme oba zaměstnání. Ráno odcházíme, večer se doma sejdeme, a buď sedíme doma, někdy spolu koukáme na televizi, nebo se každý z nás věnuje své zábavě. Já si nejčastěji čtu a on si třeba hraje hry na počítači. O víkendech jsme taky doma. Prostě takový manželský život po sto létech. Už mě to prostě přestalo bavit, a jen jsem poslední dobou přemýšlela, co s tím. Nakonec jsem se rozhodla mu to říct.

 

      Jenže co se nestalo, přítel, když jsem mu řekla, že bych si s ním chtěla večer vážně promluvit, tak přišel domů s kytkou a krabičkou s prstýnky a požádal mne o ruku!  Nemohla jsem mu na to říct, že já mu chtěla říct, že bych se chtěla rozejít! A protože jeho maminka jde po Novém roce na operaci, tak už se naplánovalo, že bude svatba hned po tom, na jaře, až bude zdravá, aby tam mohla jít.

 

      Tak jsem souhlasila, a teď nevím, jestli jsem udělala dobře. Zase je pravda, že jsem na něj už hodně zvyklá, a že on je hodný a vím, že mě má rád. Jenže já si uvědomuju, že jsem si vlastně ještě nic moc neužila. Napřed ta studia a teď, když bych chtěla něco zažít, tak mne asi bude čekat rodina a práce a co já vím, jak to bude dál.

 

      Vůbec se v tom nevyznám, je nejhorší, že naše rodiny se už opravdu dávno skamarádily a bylo by asi nemožné, říct, že jdu od toho. Přitom já proti němu zas tak moc nemám, jen mi vadí, že asi všechno to případné užívání, co mají některé moje kamarádky, asi pro mne skončilo. Ještě bych měla napsat, že je nám pětadvacet.

 

      Jestli máte pro mně nějakou radu, budu ráda.

 

MONIKA

 

 

Komentáře (26)add feed
Moniko, : Petronila
Jak SE naplanovalo, jak NEMOŽNÉ?

Je to Tvůj život a tohle je jen ve Tvých rukou!

Byla by velká životní chyba souhlasit s něčím, co od samého počátku " neni ono".

Ale na druhou stranu by sis měla ujasnit, co vlastne si chceš " užívat " a co od toho očekávas.

Připadás mi dost pasivní, záleží ti víc na tom, "co řeknou ostatní" než jak se budes cítit ty. To neni moc dobra deviza pro život.

Docela me děsí, ze ses s dotyčným chtěla rozejít, ale vzápětí jsi otočila o 180 stupňů a zacala jsi s nim plánovat svatbu.

Měla by sis ujasnit, co vlastne chces - predstavit si, ze s tímto člověkem mas děti, staráte se o nemocné rodiče, utiras mu zadek při dlouhodobe nemoci... Umíš si to predstavit a jaké ma s přitom pocity?

Evidentně spolu moc nekomunikujete, kdyz bylo mozné, ze Ty ses chtěla rozejít a on plánoval svatbu. Co začít - tedy pokud usoudis, ze si budoucnost nim predstavit dovedes - tímto - ze postrádás to a to a ze bys něco radši dělala jinak? A i na jeho reakci poznáš, jestli bude treba ochoten s Tebou něco měnit nebo ne.


říjen 24, 2013 07:34
Tak nevím... : KK
První, co mě k tomu napadá, že svatba sama o sobě nepředstavuje (alespoň v mém případě nepředstavovala) výraznější omezení životního stylu. Užívat si života ve smyslu cestování, sportu, večerní zábavy, dívání se na TV a hraní počítačových her (co je komu libo) si lze i se snubním prstýnkem. Výrazné omezení životního stylu nastane po narození dětí, ale dnes už zdaleka neplatí, že do roka od svatby je třeba mít dva kudrnáče. Takže je asi na místě si s přítelem vyjasnit, v jakém časovém horizontu od svatby by sis ty děti (ne)představovala. Nejde o nějaké plánování jako v tom filmu Jak básníkům chutná život :-), ale spíš o nutný dialog k tomu, abyste se přiliš nerozešli ve svých představách.

Pokud jsi ale myslela užíváním "sex", resp. jestli vidíš problém např. v tom, že jsi měla dosud jen jednoho nebo jen málo sexuálních partnerů, případně, abych to nevztahovala jen na sex, málo vztahů, a chybí Ti srovnání, pak je to o něčem jiném.
Je ale na místě si položit otázku, zda vidina holuba na střeše není příliš riskantní. Je spousta holek Tvého věku, které jsou samy a těžko se seznamují, často kvůli tomu, že v práci už nemají tolik příležitostí, jako měly na škole, volných použitelných chlapů navíc ubývá...
Je třeba se ptát, co Ti vlastně na současném partnerovi vadí, jak zásadní a neřešitelné (nezměnitelné) věci to jsou, jaká je pravděpodobnost, že se s nimi (nebo podobnými) setkáš i u jiného chlapa... On žádný vztah po pěti letech není stejný jako na začátku.

Vidím tu spíš problém, že teď, co už pracujete, žijete jinak. Resp. žijete tak, jako většina zaměstnaných lidí. Přijdete z práce a jste prostě už unavení, nemáte asi ani chuť někam vyrazit... a víkend uteče rychle. Ve srovnání s životem studenta je to iné kafe. A studentské časy se už nevrátí :-). To ale nic nemění na tom, že pokud Ti nevyhovuje večerní sezení u TV a hraní PC her, není to věc, se kterou by se nedalo nic dělat. Vymyslete si nějaké koníčky, ne nutně všechny společné, ale když se podaří např. jeden den v týdnu někam společně vyrazit a mít tak něco, o čem si budetem moci povídat, bude to prima. Napadají mě namátkově aktivity typu "taneční pro páry", ale je toho jistě víc (nevím, co vás baví...).

Konečně k té svatbě. Je hloupost nechat se uvrtat do svatby jen proto, co by tomu řekli rodiče, kdybys odmítla, atp. Pokud pochybuješ a hrozí, že si svoje stanovisko rozmyslíš, to teprve budeš za pitomce...
říjen 24, 2013 07:44
... pokud Ti nevyhovuje večerní sezení u TV .... : Myška
...můžeš klidně žehlit, zašívat, leštit stříbro, atd. smilies/cheesy.gif smilies/cheesy.gif smilies/cheesy.gif smilies/cheesy.gif
říjen 24, 2013 07:54
Nicméně : Petronila
pořád lepší být za pitomce, než si zkazit život.

PROČ jsi mu, když Tě požádal o ruku, řekla bez dalšího ANO?

PROČ jsi se nepokusila s vaším životním stylem napřed něco udělat a pak se teprve rozejít? Takhle mi to připadá jako blesk z čistého nebe - nic, nic a bum, rozchod.

JAK spolu komunikujete, když jednomu z vás něco vadí? Jak na to reaguje ten druhý? A komunikujete v takovém případě vůbec?

CO si představuješ pod pojmem "užívat si" a KDO si myslíš, že Ti takové užívání zajistí?

(Ptám se proto, že já jsem si pod tím představovala možnost naplno se věnovat sportu a zájmové činnosti, a v tomto směru jsem si před založením rodiny splnila velký sen, který by s rodinou už realizovat nešel - ale jako vdaná a při zaměstnání klidně. ALE nečekala jsem v koutě, až se mi to "splní samo", a i můj partner byl toho součástí, takže jsme si vlastně "plnili" spolu.

Střídání partnerů třeba já osobně za žádné užívání nepovažuju, ale to máme možná každý jinak. )

Úplně nejpodstatnější by pro mě ale byl můj nejvnitřnější pocit - s tímto člověkem CHCI/NECHCI být. On ten instinkt má něco do sebe a tady bych na něj dala.
říjen 24, 2013 07:57
Petronilo : KK
souhlasím, vidím to podobně, ale nenapsala jsem to tak srozumitelně, jak se to podařilo Tobě.

Ano, taky mě překvapuje určitá pasivita. Jakože Monika má o svém životě jakési představy, ale sama není iniciativní v tom smyslu, aby ten svůj životní styl změnila. V tomto kontextu si potom také říkám, že přítel by byl asi dost (a oprávněně) v šoku, kdyby se dozvěděl, že uvažuje o rozchodu. Protože ve vztahu je to hlavně o komunikaci, ne o telepatii.
říjen 24, 2013 08:03
.. : kolemjdoucí
Nemohla jsem mu na to říct, že já mu chtěla říct, že bych se chtěla rozejít!
proč ? Tohle byla naopak ta jediná správná chvíle.
říjen 24, 2013 08:26
Štěstí nepřijde jen tak samo od sebe. : mamča
Člověk nejprve musí CHTÍT být šťastný, a pak si zvolit cíle, které ho k tomu dovedou.
Nastěhovat se do hotového a čekat, že mě bude někdo permanentně 5 let dobývat a obveselovat, je mylná představa, vykoukaná nejspíš z latinskoamerických telenovel.
Víš ty děvče, co vlastně chceš ?
Máš kvalitní vzdělání, hodného přítele, dobrou práci, laskavé oboje rodiče...co čekáš od života víc ?
říjen 24, 2013 09:02
mamčo, : Petronila
jenže ono je potřeba, aby člověk měl i POCIT, že to "je ono", a pocit, že to zkrátka "ono není", může mít, i když se objektivně jeví všechno OK, jak píšeš.

Další otázka ovšem je, jestli absence toho pocitu vychází z mých nereálných očekávání, nebo z oprávněného dojmu, že něco není v pořádku, ač se to tak navenek nejeví.

Ale ať tak či onak, tu hlavní změnu bude muset udělat Monika - ať už to bude rozchod nebo pokus o nápravu, ale to musí vědět ona sama.

Myslím, že to nejhorší, co by mohla udělat, je neudělat nic jako dosud, a nechat se jen vláčet událostmi a vlastními úvahami o tom, že "teď už by to přece bylo blbý".

Mnohem blbější by to bylo s dvěma dětmi doma a třetím na cestě.

říjen 24, 2013 09:07
vztah není o tom, : Gréta
že by tě druhý zabavoval. To musí každý sám. Zjistit, co tě vlastně baví, čemu chceš věnovat volný čas. Chceš si o víkendu číst, nebo opravovat hrady, hrát larp, volejbal, v kapele nebo cvičit psy? Tak to dělej.
říjen 24, 2013 09:09
Petronila : mamča
A co když se pocit "že je to ONO" nedostaví nikdy ?
Třeba to Monika nikdy nepozná, protože třeba čeká, že se zhoupne celý svět a uvidí girlandy světel.
Chápu, že při osamělém čtení, koukání na TV, a partnerově hraní na PC nežijí spolu, ale spíš vedle sebe. Monika by měla zvážit, jestli je její partner jen kamarád, se kterým po dobu studií pohodlně bydlela, nebo je to člověk, kterého má ráda i s jeho chybami a dovede si představit s ním prožít život, mít děti, apod.
Nikde nevidím, že by (asi krom sexu) dělali něco společně.
říjen 24, 2013 10:33
Monika je nespokojena se stylem zivota, ktery zije : mila1
ale nic nedela pro jeho zmenu. Chtela by hned menit partnera. Ale jak ma partner tusit, ze ji to takhle nevyhovuje? A vubec - proc tohle ma resit partner? Proc neni iniciativni Monika? Chapala bych, ze by se chtela rozejit, kdyby ji vycital, ze chodi s kamaradkama cvicit nebo ze ji nasilim drzi doma. Ale jemu asi tento styl zivota vyhovuje a od ni nema zadne signaly, ze ji to nestaci. Takze bych vztah hned nehazela pres palubu, ale sedla bych si s partnerem a rekla mu, co mi vadi, co mi schazi a zkusila najit neco, co nas bude bavit spolecne - treba si poridte kolo a zacnete jezdit. Nebo pejska a zacnete s jeho vychovou. Nebo chodte do posilovny, at uz spolu ci kazdy sam.. Na mne to pusobi tak, ze Monika ceka, ze ji ten druhy zabavi a vse za ni vymysli...A se svatbou bych chvili pockala, nic vam neutece
říjen 24, 2013 11:14
mamčo, : Petronila
když se nedostaví, tak holt zůstane sama.

Ono to "z nouze Franta dobrej" není moc dobrá pozice a tomu "Frantovi" bych to nepřála.

Já si myslím, že to prostě buď "víš", nebo to tam není a nemá to cenu.

Otázka je, proč vůbec žít s někým, s kým nemám pocit, že to je ono. Pro mě by to byl naprosto zbytečný opruz - žití ve dvou je mimo jiné i o omezení sama sebe, a PROČ BYCH NĚCO TAKOVÉHO PROBOHA DĚLALA, kdyby mi to nevyvážily klady ze soužití s tím člověkem?

Ale já jsem nikdy necítila potřebu mít vedle sebe partnera "za každou cenu".
říjen 24, 2013 11:17
Petronila : mamča
Já taky nehoruju pro partnera za každou cenu. Jen stačí nahlédnout do archivu Kudlanky, kolik děvčat, převážně vysokoškolaček, řeší problém najít toho správného partnera. Napřed do cca 26ti studují, pak si nacházejí pracovní uplatnění a pak je tu najednou třicítka a víc, a která si nenašla partnera po dobu studií, tak najednou kouká, jak už je "přebráno".
Je mi těch holek líto, protože ony pochopitelně chtějí žít normální život, mít rodinu, zázemí...
Netvrdím, že má Monika za každou cenu zůstat s tímhle klukem, ale vždyť ona jenom fňuká, co jí nevyhovuje, aniž by se sama pokusila o změnu. Partner jí má asi rád, když s ní chce spojit svůj život.
říjen 24, 2013 11:47
mamčo, : Petronila
když já si myslím, že je to takové (dost nebezpečné) klišé a říkalo se to už "za mě" - že když si nenajdeš partnera za studií, tak si nenajdeš už žádného.

Myslím si, že je to nebezpečné proto, že pokud tomu někdo uvěří, tak moc "tlačí na pilu" a v samém strachu, aby nezůstal bez partnera, tak "bere všechno" a dotyčného se pak zuby nehty drží, i když je dost jasné, že nepasujou dohromady.

A pak chudák takový kluk - v těch 25 vcelku o nic nejde, neděje se jim nic závažného - ale kdo dokáže proplout všemi nástrahami, které si pro něj život připraví, s někým, kdo je "jen náhradník"? A když bude natolik férovej, tak nebude to pro něj znamenat zásadní vnitřní sebezapření?

Když přijdou děti, tak už to samo o sobě je pecka, která dost věcí prověří, ale už není cesty zpět. A v průběhu života můžou přijít i nemoci, nezaměstnanost, se o někoho postarat... dala bys to po boku někoho, kdo není "ON", ale jen "z nouze Franta dobrej"? Já mám v tomhle směru toho za sebou myslím dost, ale tohle bych nedala. A jak k tomu pak takový náhradník přijde, když vlastně až do chvíle lámání chleba netuší, že je vlastně jen náhradník?

Možná se to blbě poslouchá, ale život opravdu není hlavně o tom, aby mi ten druhej zajišťoval zábavu.
říjen 24, 2013 12:02
vypadlo mi slovíčko, : Petronila
mělo to být NUTNOST se o někoho postarat.
říjen 24, 2013 12:02
Petronila : mamča
Ale jo, vždyť já s Tebou souhlasím.

říjen 24, 2013 12:11
diskuzi jsem zatím přečíst nestihla : Kamila
můj okamžitý pocit - nemám ráda lidi, který se nechaj vláčet okolnostma a voni za nic nemůžou. Sakra Moniko, buď trochu chlap a vezmi osud do vlastních rukou! Absolutně si nedovedu představit, že bych někomu, s kým bych se chtěla rozejít, kývla na nabídku sňatku - v podstatě bez rozmyšlení, hned?

Druhá strana mince - jestli ho máš ráda a jsi jen rozmazlená, budeš velmi litovat - život prostě není každodenní vzrušení, víš?
říjen 24, 2013 12:17
jo a ještě : Kamila
když se teda vlastně nudíš, nebylo by jednodušší s tím něco dělat, než ho vyměnit za nový model? Asi jsem zaujatá, ale mám dojem, že nejsi úplně člověk do nepohody. Jak píšeš - chtěla jsem si s ním promluvit, čekala bych něco na téma, jak něco podniknout a ne jak se rozejít.
Jo - a užívání by skončilo? Já měla dojem, že si vůbec neužíváš nebo..?
říjen 24, 2013 12:20
Já nějak nevim. : Krakonoš
4 roky to bylo vono? Ne? A proč teda spolu 4 roky jste? Co znamená "užít si"? Jak může mít někdo v 25 letech po kolejním životě na vejšce pocit, že si "neužil"? Co jste teda celý ty studia u všech všudy dělali? To jste jen studovali a čučeli na TV? Každopádně nikdo jinej než ty tady nemůže vodpovědět na základní votázku, jestli to má dál cenu. To ani nejni vo společnejch zájmech, koníčcích atd. To se dá všecko vykomunikovat (což vám evidentně vůbec nejde a snad aspoň tohle byste se mohli ve vztahu naučit - na to ty vztahy máme, abysme se učili). Ale úplně to hlavní je, jestli toho člověka mám tak moc rád, že je pro můj život zásadní, že si to bez něj vůbec neumim představit a že prostě hrozně moc chci bejt s nim. A pokud si na tohle neumim vodpovědět jednoznačně "ano", pak si takovýho člověka nesmím vzít. A jestli se kamaráděj rodiče, to je úplě šumák. smilies/wink.gif
říjen 24, 2013 12:37
... : Mif
Moniko, chápu, že jsi po nabídce k sňatku nezačala mluvit o rozchodu. Je to známka toho, že partnera máš ráda a nechceš mu ublížit. Nečekej, že po pěti letech bude každý den plný překvapení, romantiky a jiskry budou lítat. Zamysli se nad tím, jestli když vidíš nebo zažiješ něco hezkého ... komu máš chuť to hned sdělit ...Je to partner? Nebo když jdeš nakupovat ... koupíš mu jeho oblíbenou mňamku (třeba zobání k počítači) ? Možná teď bude svatba, svatební cesta ... trochu vytržení z každodeního stereotypu, třeba to bude fajn. No, ale jestli to není ono a opravdu se s ním chceš rozejít, tak nečekej moc dlouho. Chce to fakt obrovskou odvahu - ublížíš partnerovi a zklameš vaše rodiče. A nikdo Ti nezaručí, jestli jednou budeš litovat. (rozchodu nebo svatby). Hlavně musíš být spokojená sama se sebou. Přeju Ti štěstí ! :-)

říjen 24, 2013 12:41
mif, : Petronila
"ublížíš partnerovi" No ale to tak u rozchodu zpravidla bývá, že ten, co se rozejít nechtěl, chvíli trpí. S tím se bohužel nedá nic dělat, kdo by chtěl být taková charita, že by ze samé outlocitnosti byl s někým proti své vůli, tak by byl pěkný vůl.


"zklameš vaše rodiče" - to je to nejmenší. Moc by mě mrzelo, kdyby některé z mých dětí setrvalo ve svazku s nevyhovujícím partnerem nebo partnerkou jen z obavy, aby mě to nezklamalo.

Nejsme přece odpovědní za pocity druhých lidí do té míry, že bychom jim museli vždycky ve všem vyhovět, aby je nic nemrzelo a nebyli zklamaní, to je dost úchylná představa.

Ale se zbytkem souhlas - měla by si ujasnit, jestli by to s tímto partnerem stálo za to, kdyby napravili nedostatky v komunikaci, nebo jestli to je už - z jejího a jen jejího pohledu - ztracené.
říjen 24, 2013 12:51
... : Mif
Ne ne ne, já vůbec netvrdím, že by s partnerem měla zůstat z outlocitnosi, nebo jen proto aby nezklamala rodiče. Proto píšu, že si to musí ujasnit ona sama. Sama se sebou být spokojená.
A ano, nejsme odpovědni za pocity druhých, ale neradi ubližujeme lidem. I když někdy není zbytí. A často jednáme tak, abychom se druhých nedotkli - takt a empatie. Tak jsem to myslela, když jsem psala o ubližování a zklamávání ... chce to odvahu - není to příjmné a člověk se pak někdy iracionálně cítí jako sobec. Monika s tím musí počítat.
říjen 24, 2013 13:19
Správnou odpověď znáš jenom a jenom ty : Zuzana N.
Ty někde hluboko uvnitř víš, jak to s vámi je. Možná jsi se před tou pravdou celé roky schovávala a neodbytné myšlenky zaháněla čtením, prací, sportem, sledováním televize. Někde jsem četla dobrou radu pro situace,kdy člověk neví, jak se rozhodnout. Hoď si korunou. Vyber si, která strana znamená rozchod a která svatbu a pak si hoď. V moment kdy uvidíš co ti padlo budeš mít okamžitý pocit - buď zklamání nebo radost. Je možné, že ti padne rozchod a ty v tu chvíli ucítíš zklamání - to promluvil ten vnitřní skrytý hlas který se občas my lidé snažíme tak urputně neslyšet - a ty pochopíš, že problémy, které řešíš jsou vlastně malicherné, že ten člověk ti není ukradený a že rozchod byl spíše vyjádřením tvojí nudy ve vztahu. Pak se můžeš sebrat a s tou nudou zatočit za vás za oba. No a nebo ve chvíli kdy ti padne rozchod pocítíš úlevu, vnitřní souhlas, no a pak asi není proč váhat... Stejně tak s variantou že ti padne svatba - radost - nechuť.
říjen 24, 2013 14:41
.. : kolemjdoucí
tak jsem si to přečetl ještě jednou a teprve mi docvaklo:
žijeme v jeho dvougarsonce
. Takže rozchod nepřipadá v úvahu. To by totiž Monča neměla kde bydlet...
říjen 24, 2013 14:57
Zabal kufry. : Pepa
Po pětiletém vztahu, ve věku 25 let se nudit, je na pováženou. Zde je již něco hodně špatně. Zde již nepomohou debaty jak vztah vzkřísit. Moje rada: Zabal kufry, a hurá do nového dobrodružství. Je před tebou celý život.
 MUDr. Plzák: „Po 1 – 2 letech „růžové zamilovanosti“ nutně přichází období sejmutí růžových brýlí, období běžného života, kdy se ten nádherný lidský cit, zvaný láska, přetransformuje: v lepším případě v úctu, toleranci, komunikaci, přátelství, v horším v nespokojenost, neukojenost, marnost, alergii – a tedy neúctu, netoleranci a nepřátelství.
    
říjen 27, 2013 04:42
Milá Moniko, : Magdalenka
Tak to je docela normální strach z budoucnosti, závazků, ze sebe samé, z mateřství... Tvůj partner to asi vycítil a udělal to jediné možné, aby o tebe nepřišel, požádal tě o ruku. Je asi trochu vyzrálejší nebo naopak na tobě víc zavislejší, to musíš vědět sama. Taky sama musíš přijít na to, jestli chceš dítě, dítě s ním, potřebuješ odklad nebo prostě vypadnout a změnit stereotypy. Někam se posunout. A v tom ti nikdo nepomůže. Ty potřebuješ teď čas na sebe, proto muže i děti, rodinu odsunuješ. Zároveň ti tvůj vlastní mravokárce říká: Moniko, Moniko, kam se řítíš?
Takže já myslím, že teď potřebuješ ne pod čepec, ale vybudovat si svou svébytnost. Což neznamená si nezřízeně užívat, střídat chlapy a postele, ale prostě si vyzkoušet své síly. Znamená to vlastní bydlení, vlastní režii všeho, vlastní kariéru, osamostatnění se od obou rodin, tvé i přítelově. Kupodivu toto vše se dá dělat slušnou formou, bez urážek, řevu a pláče. Až budeš jista sama sebou, budeš teprve připravena na sdílení budoucnosti s druhým člověkem. Jiná otázka je, zda o tě bude pak stát tvůj současný partner. Má samozřejmě také nárok na svou svébytnost a samostatnost se vším všudy... Poslední poznámka je: lidé se mají před svatbou rádi NEJVÍCE. Pak už to většinou jde jenom z kopce.
říjen 27, 2013 17:55
Napsat nový komentář

Pro komentování je potřeba, abyste byli přihlášeni. Pokud nemáte ještě svůj účet, prosím zaregistrujete se.


busy
 
< Předch.   Další >
[CNW:Counter]