O kudlance se ví, že svého partnera po kopulaci sežere. Když o tom tak uvažuji, myslím, že – v jistých případech – by toto řešení nebylo nezajímavé...

Hubnutí s Kudlankou

Hubnuti

Související články

Význam jmen

Význam jmen

Soutěže

Soutěže

Setkání

Setkani

Přihlášení






Zapomenuté heslo
Nemáte účet? Vytvořte jej!

Anketa

VĚRNOST? PODLE MNE JE:
 

JAK SE DOSTAT DO SVÉHO BYTU? PDF Tisk E-mail
Pondělí, 30 září 2013

 Dobrý den mám velké problémy s ex manželem. Jsme už víc jak měsíc rozvedeni. Když jsem před rokem podávala žadost o rozvod, odstěhovala se do pronájmu z našeho společného bytu, na který jsem měla uživatelská práva. Já raději bydlela se synkem v pronájmu...

 

 

 

 

 

     Manžel zůstal v našem bytě, ve smlouvě na vypořádání majetku jsme měli uvedeno, že po dobu po rozvodu zůstane náš byt mně se synkem a manžel byt opustí a odhlásí se z trvalého pobytu.

 

      Po rozvodu jsem zjistila, že manžel byt zadlužil a nájemné dál neplatí. Ač je tedy byt ted můj a manžel se vzdal užívacích práv na bytovém úřadě, nevystěhoval se, nic neplatí a tedy byt zadlužuje. Na byťáku s tím nic nedělají, jen to "konstatují", já jen platím  ty dluhy. A když jsem byla na policii, odkázali mě na soud.

 

     Tak bych potřebovala vědět, jak bych měla podat žalobu a  jestli existuje na to nějaký vzor, a hlavně,  je možné po něm dlužné částky vymáhat? Jsem na rodičovské dovolené a nemám prostředky na placení dvou nájmů, mám strach, že o byt přijdu. Exmanžel se mi jen vysmívá a nekomunikuje se mnou. A bude vůbec respektovat rozhodnutí soudu? Když první rozhodnutí nerespektuje  - tedy mám na mysli vypořádání manželů... Takže co pak s tím?

 

Děkuji za odpověď,

SIMČA

 

 

Komentáře (4)add feed
Laická odpověď asi nepomůže... : Espi1
Omlouvám se za odkaz, ale je to zdarma, snad to tu nebude nikomu vadit - http://www.bezplatnapravniporadna.cz/online-zdarma/
říjen 01, 2013 07:43
no, : Krakonoš
A bude vůbec respektovat rozhodnutí soudu?

Nebude.
To je jediný, co vim docela jistě. Jinak je třeba vobrátit se na právníka s dotazem jak postupovat co nejefektivnějc. smilies/sad.gif
říjen 01, 2013 11:39
Simčo, : Sinix
tohle je tak šílené, že tomu ani nemůžu uvěřit.

1) Proč bydlíš v pronajatém bytě, když podle rozsudku máš mít byt z vašeho manželství???
2) Vzhledem k tomu, že podle rozsudku máš užívací právo na ten byt, ty máš také platit nájem. Jestli tam bydlíš ty, nebo někdo jiný, není podstatné. Psaná jsi tam ty.
3) Co by s tím asi tak "byťák" měl dělat??? Pokud se exmanžel zdráhá splnit, co mu de facto nařídil soud, předpokládám že máš v ruce exekuční titul (příslušný rozsudek). Předlož ho na soudu spolu s návrhem na vykonání rozsudku.

Pokud nevíš, jak ho sepsat, obrať se na právníka. Ale obávám se, že ten dluh bude na tobě. Tohle jsi měla řešit hned, neměla jsi to nechat dojít tak daleko.
říjen 01, 2013 12:06
Podej žádost : kim
na exekuční vystěhování.
říjen 02, 2013 16:52
Napsat nový komentář

Pro komentování je potřeba, abyste byli přihlášeni. Pokud nemáte ještě svůj účet, prosím zaregistrujete se.


busy
 
< Předch.   Další >
[CNW:Counter]