O kudlance se ví, že svého partnera po kopulaci sežere. Když o tom tak uvažuji, myslím, že – v jistých případech – by toto řešení nebylo nezajímavé...

Hubnutí s Kudlankou

Hubnuti

Související články

Význam jmen

Význam jmen

Soutěže

Soutěže

Setkání

Setkani

Přihlášení






Zapomenuté heslo
Nemáte účet? Vytvořte jej!

Anketa

VĚRNOST? PODLE MNE JE:
 

VÝŽIVNÉ PRO STUDENTKU PDF Tisk E-mail
Středa, 10 červenec 2013

Ráda bych se vás zeptala na následující problém - moje dcera, na kterou jsem pobírala alimenty minulý rok, neudělala v řádném termínu všechny zkoušky a nedostala se dál do školy, na kterou měla nastoupit. Opravné zkoušky udělala napodruhé v lednu. Ale hned v září, kdy neudělala opravu poprvé, nastoupila na ÚP, kde je i nyní.

 

 

 

 

 

      Bohužel, na žádné dávky nemá nárok, protože můj současný manžel má docela vysoký plat. Já sama jsem na ÚP,  protože jsem delší dobu byla nemocná a své původní zaměstnání jsem ztratila. Teď v září dcera znovu nastupuje na střední školu, aby měla maturitní vysvědčení.

 

      Ráda bych věděla, jestli má nárok na výživné a pokud ano, jestli musí znovu žádat u soudu, protože plátce výživného, hned jak se dozvěděl, že dcera nastupuje na ÚP,  přestal výživné platit.  Jinak od r. 2007 platil stále stejné.

 

 

Předem děkuji za odpověď

VĚRKA

 
Komentáře (1)add feed
... : bb2
na výživné má dcera nárok do doby, než bude schopna se sama živit. O ukončení vyživovací povinnosti nerozhoduje plátce výživného, ale soud (obvykla na základě návrhu plátce výživného o ukončení). Pokud má její otec stanovené výživné, musí ho platit do doby, než soud rozhodne, že platit už nemá. Takže ho požádejte, ať to výživné, které nezaplatil, doplatí, a dál platí běžné výživné. Doplň tam příslušné paragrafy zákona o rodině, ať vidí, že si to necucáš z palce, zákon o rodině najdeš na netu. Doplň tam rozhodnutí soudu, kterým bylo výživné na dceru stanovené. S tím, že pokud do 30 dnů nedoplatí, podáš k soudu žalobu o dlužné výživné. Soudní rozhodnutí o výživném je samo o sobě exekučním titulem. Pokud na první výzvu nedoplatí, tak k soudu - zažalovat pro neplacení výživného. Ale to už s právníkem :-)
červenec 10, 2013 22:30
Napsat nový komentář

Pro komentování je potřeba, abyste byli přihlášeni. Pokud nemáte ještě svůj účet, prosím zaregistrujete se.


busy
 
< Předch.   Další >
[CNW:Counter]