O kudlance se ví, že svého partnera po kopulaci sežere. Když o tom tak uvažuji, myslím, že – v jistých případech – by toto řešení nebylo nezajímavé...

Hubnutí s Kudlankou

Hubnuti

Související články

Význam jmen

Význam jmen

Soutěže

Soutěže

Setkání

Setkani

Přihlášení






Zapomenuté heslo
Nemáte účet? Vytvořte jej!

Anketa

VĚRNOST? PODLE MNE JE:
 

BLECHA JE CHYTŘEJŠÍ PDF Tisk E-mail
Čtvrtek, 04 červenec 2013

Kočky jsou docela chudáci, aspoň co se týká zablešení, neboť v tomto problému jim nejsou schopni lidé zabezpečit efektivní ochranu. Tedy ochranu před blechami bez ohrožení jejich zdraví, někdy i života. Mám několik koček v tomto postižených a přes všechnu snahu a důkladnost postupu, přes rady a pomoc několika veterinářů se mi to nedaří.

 

 

 

 

 

 

 

 

     Nápady ve fórech na internetu jsou k ničemu; většinou prezentují vše, co už bylo řečeno. A mnohdy jen prezentují naivitu, šlendrián a kutilství žen, se vším co k tomu patří, bohužel ke škodě postižených zvířat. Ještě jsem se nikde na netu nedočetl, že přípravky proti blechám, zvláště na základě Fipronilu, jsou naprosto neúčinné - tedy u koček, což vám potvrdí každý férový veterinář.

 

     Já mám názor, že je to ze strany výrobce, prodejců a jiných zainteresovaných, jen okrádání spotřebitele, velký podvod na zvířatech a prostě nestydatá zlodějna.

 

 

 

 

     Zbývá otázka, jak ochránit ty naše chlupaté chudáčky! Já jsem bezradný, už mne vše stálo moc úsilí a peněz, ale pozitivní výsledek žádný.

 

 

Co je proti tomu mizerná vláda, nebo záplavy?

Vše se daří zvládat, blechy ne!

 

 

FERO

 

 

 

Komentáře (13)add feed
Fero : alenaali
jedine prestehovat se na Yukon, tady je kocky nemaji!
červenec 05, 2013 03:52
tak ony mají, chudinky, blefky...... : Puntíkatá
mně se nejvíc osvědčila tzv. kapka, kterou vám prodali u veterináře. Dobrej je taky takovej prášek /pudr/ kterým se kočka prosype - teď si nevzpomenu, jak se to jmenuje - a pak z ní vypaávají mrtvé, nebo omráčené blechy. Dobré jsou "protibleškové" obojky. Malá koťata lze "namydlit" protibleškovou" pěnou a důkladně vykoupat - což lze s koťaty, male ne se starým kocourem. Jinak je nutno, vyprat, popř. vyvařit veškeré textilie v domě, vyluxovat a vyklepat koberce, vytřít celej barák savem - protože tam se blešky ukrývají, nemají-li po ruce zrovna kočku.
červenec 05, 2013 08:51
ale nikde není psáno, : Puntíkatá
že zrovna vaši vypulírovanou kočičku nenavštví takovej ten vorvanej kocour s ukousnutým uchem, co se poté, co přemohl všecky kocoury z okolí, stal otcem všech koťat široko daleko.Toho v životě nikdo neodblešoval.
červenec 05, 2013 08:57
Frontline, : Faidra
přesně řečeno Frontline pro kočky, kupuju u veterináře a kápnu kočkám za krk. Žádná blechy nemá.
červenec 05, 2013 10:02
frontline se to jmenuje : Puntíkatá
já si nemhla vzpomenout
červenec 05, 2013 11:48
Frontline je bezva, fakt. : Krakonoš
Naprosto dokonalej - zejména, pokud je kočka v bytě, což se nám zrovna s jednou marodnou přihodilo. Blechy zjistily, že jde do tuhýho, a kočku skutečně vopustily, přesně podle návodu, asi si ho přečetly smilies/wink.gif. Místo ní se zabydlely v celý ložnici, množily se a začaly žrát nás! smilies/cheesy.gif Takže pak jsem ještě musel investovat další brutální prachy do Biokillu a na několikrát je zlikvidovat v bytě, některý přežily i dvojí postřik a bylo nutný je dorazit vodchytem a mechanicky (prostě nehtem rozmáčknout, ty svině jsou pevný jak skála). Nikdy víc kočku do bytu!
červenec 05, 2013 14:53
Krakonoši : Faidra
smilies/cheesy.gif
Takže to nebyly blechy kočičí, co na člověka nejdou smilies/wink.gif
Je fakt, že když se máma ujala jednou toulavky, tak Frontline bylo možné aplikovat až jako prevence potom, co jsme kočku opakovaně vykoupali (kamarádi mi nějakou dobu přezdívali Zdrápanina smilies/grin.gif). Jinak funguje bezchybně, ale někdy je nutné předem ty mrchy utopit (mám na mysli blechy, ne kočky), tedy zlikvidovat dospělé blechy.
Navíc se u některých zvířat může projevit coby sekundární problém alergie na bleší kousnutí, v podobě ekzémů a dalších kožních problémů, které si kočka může zhoršovat škrábáním i době, kdy už blechy nemá. Tak či onak prvotní je blechám vyhlásit válku.
červenec 05, 2013 18:14
kočičky, kočičky : Puntíkatá
mají hebké kožíšky,
mají v nich však blešky -
maj to holky těžký.
červenec 05, 2013 19:42
Tvrzení, : Aneli
že fipronil u koček je naprosto neúčinný, je poněkud přehnané. Je míň účinný než u psa, to ano, resp. musí se aplikovat častěji.
Podle mě jsi podcenil jednu věc, tedy vlastně 2 - 1. Na kočce je cca 5 % blech, zbytek je v okolí a za 2. blecha může mít vývojový cyklus delší než 3 měsíce.
Takže pokud jsi kočce neaplikoval nějaký účinný přípravek - za sebe můžu říct, že zelený Frontline Combo nebo bolfo obojek pro kočky/malé psy účinné jsou - v pravidelných intervalech dle doporučení výrobce po dobu delší než 3 měsíce a zároveň pořádně, event. několikrát po sobě nevysál/nevymyl/nevypral/párou nedezinfikoval či jinak nevyčistil textilie v bytě (na BioKill bacha, i na ten na prostředí, kočka s ním nesmí přijít do styku!), tak se blechy zákonitě vrátily a vedly k tvému prohlášení uvedenému výše...
červenec 06, 2013 15:22
Jo, blechy : Luna
Máme 4 kastrované kocoury, ale jeden z nich má alergii na bleší kousnutí, takže musím dávat spot jednou za měsíc, někdy, když je sezona blech, tak za 3 týdny. Takže takové blechy, to je docela drahá záležitost....Sice tam píší, že spot vydrží až X měsíců, ale na veterině nám doporučili max. měsíc, jako nejdelší pauzu. Už jsem za ty spoty utratila majlant.....ale co, zase to za to stojí, ta jejich kočičí láska!
červenec 07, 2013 18:09
Na kočky funguje Frontline : mamča
a na odblešení domácnosti "parní kachna". Všechny čalouněné věci vypařit, usušit, vyluxovat a celé opakovat až se vypařené a naštvané blechy odstěhují.
Kamarádka takhle bojovala tři měsíce, ale zvítězila. smilies/wink.gif
červenec 07, 2013 21:51
... : bb2
Naše kočky domácí blechy nemají, ale protože občas přijdou do styku s toulavkama, co je živíme, tak preventivně od jara do zimy dáváme modrý Frontline.

Toulavky bývají obsypané klíšťaty, u veterináře jsme na to nafasovali taky modrý Frontline, klíšťata zmizela, ale brzy, do dvou týdnů, byly kočky obsypané znovu. Tak jsme dali zelený Fr. Combo, druhý den byly bez klíšťat a měsíc až měsíc a půl jim to vydrželo. Vzhledem k dlouhé studené zimě jsme letos první dávku dávali někdy začátkem května a zhruba před dvěma týdny jsme dali druhou dávku.
Obojky kočkám nedáváme, domácí nejsou zvyklé a venkovním to dávat nechceme, aby někde za obojek neuvízly.

Pes, co je pořád venku, dostává Frontline Combo a je čistý. Domácí pes dostává ze zdravotních důvodů obojek Preventic, mění se po 4 týdnech, a je bez blech, klíšťat a pokud se dodrží 4-týdenní interval, tak i bez demodexu.
červenec 08, 2013 10:29
bb2 : mamča
Naše kočky mají "letní režim", tzn., že bydlí na chatě a my se střídáme a jezdíme za nimi. Mají obojky "Bolfo", které je chrání před blechami a klíšťaty od jara do podzimka. Obojky jim nastřihuju, kdyby někde uvízly za obojek, tak ho snadno přetrhnou.

červenec 08, 2013 11:04
Napsat nový komentář

Pro komentování je potřeba, abyste byli přihlášeni. Pokud nemáte ještě svůj účet, prosím zaregistrujete se.


busy
 
< Předch.   Další >
[CNW:Counter]