O kudlance se ví, že svého partnera po kopulaci sežere. Když o tom tak uvažuji, myslím, že – v jistých případech – by toto řešení nebylo nezajímavé...

Hubnutí s Kudlankou

Hubnuti

Související články

Význam jmen

Význam jmen

Soutěže

Soutěže

Setkání

Setkani

Přihlášení






Zapomenuté heslo
Nemáte účet? Vytvořte jej!

Anketa

VĚRNOST? PODLE MNE JE:
 

KDYŽ JE ŽENSKÁ SAMA ... PDF Tisk E-mail
Neděle, 16 červen 2013

Dobrý den, potřebuji od vás radu, co udělat se sousedem, který nám otravuje život. Bydlíme v centru města v dvoupatrovém domě. V druhém patře je 6 bytů, na právě straně je byt můj a mojí matky je na konci chodby. Naproti ní bydlí soused, který je sám, jen občas za ním přejede přítelkyně a někdy přijde jeho syn na návštěvu. Je mu asi kolem 40 let,  jako mě.

 

 

 

 

 

 

 

     Tento soused si celé ty roky ničeho nevšímal a nebylo v podstatě o něm ani vidu ani slechu. Ale pak najednou mi začal psát - například, že mu vadí na chodbě sušák na prádlo, který jsme tam do nedávna měli všichni - tedy všichni z bytů, co nemají u bytu balkón tak jako on. Během času se ale všichni nájemníci vyměnili a jediný, kdo má v malé dítě, jsem já a proto mám sušák na chodbě nejčastěji.

 

     Začal tím, že mi začal papíry s textem "že slušní lidé suší prádlo doma a ne na chodbě" věšet na sušák, pak pokračoval tím, že to bude teda dělat jako já, a své nepotřebné krámy si dá na chodbu. A hned jakési krámy si vytahal na chodbu a nechal je tam pár dní; jenže, protože je na konci chodby, jeho věci mi nevadily.

 

     Jednou jsem mu řekla, že bych byla ráda, aby se staral o své věci a nestaral se o ty moje, že se za chvíli stejně budu stěhovat a půjde pryč tedy i můj sušák. Začala jsem se snažit, aby to tam bylo co nejkratší dobu, a vždy, když mě prádlo uschnulo, sušák jsem složila a dala ho ke zdi tak, že zabíral z celkové plochy chodby ((která je mimochodem dost prostorná) pouhých 5 cm. Pánovi to ale stejně vadí a tak jak chodil domů o půlnoci z hospody, práskl vždy do mého sušáků tak, že vzbudil nejenom moje dítě a mě, ale také všechny lidí v našem patře. Napsal mi ještě ceduli a na ní stalo" s*át se musí py*oo!! " a další: "Bo jinak prasknem" a pod tím ještě další - malým písmenem text "Jak taj zlata rybka" a samé smajlíky.

 

     Ode mě na to ale nebyla žádná odezva, ale když mě pak pozdravil na chodbě, neodpověděla jsem mu. A on na to zařval: "řekl sem dobrý den!" Já opět nic, on na to zase zařval "bůůůůůůůůůůů". Přitom jeho syn, kterému je 11 let mě za celou dobu, co tu bydlím, nikdy nepozdravil a jemu teď vadí, že jsem mu neodpověděla... Když se takto chová.

 

     Každopádně jsem z toho dost vytočená a myslím si, že jeho chování je dost divné a pro mě nepříjemné. Někdy se chová jako by bylo vše v pořádku, pozdraví a pak zase něco ošklivého vyvede, nerozumím tomu. V poslední době, když ho vidím, tak je mi zle jen při představě, co kdyby něco podobného udělal moji malé dcerce a nebo moji mamce! se mě honí kdejaké věci hlavou. Pokud se ptáte, kde mám nějakého muže, který by se mne zastal a s ním si to vyřídil, tak bohužel takový tady není...

 

     Takže jen obligátní "Teď babo raď" - co s ním?

 

Děkuji vám za všechny rady, ať jsou jakékoliv.

 

KAROLINA

 

 

 

Komentáře (15)add feed
Zamysli se nad sebou, : šestka
Opravdu nemáš mít sušák na chodbě, stoprocentně to žádný domovní řád nedovoluje. A to, že nepozdravíš, protože nezdraví jeho syn je výmluva hodná malého dítěte. On je hnusný též, ale ty řeš sebe.
červen 16, 2013 21:40
Pán je hulvát, : mamča
s tím nic nenaděláš. Ale stejně jako "šestku" mě napadlo, proč tedy ten sušák na chodbu dáváš ? Máte-li s matkou dva byty na patře, nejspíš by se do některého z nich vešel i ten sušák s prádlem.
Nemáte třeba v domě sušárnu nebo půdu ?
Taky bydlím na konci chodby v níž jsou tři byty, a není mi milé, když sousedi zastaví chodbu haraburdím tak, že se stěží protáhnem k našemu bytu.
červen 16, 2013 21:58
tak za chvíli : mura1
se budeš stěhovat ne?
červen 16, 2013 22:04
Souhlasím s výše napsaným. : Sinix
Řekni si, že jsi lepší a že nemáš potřebu se snižovat na jeho úroveň. Jak jsme to říkávali o Sametu: "Nejsme jako oni..."
červen 16, 2013 22:55
... : altea
Sousedovy vulgarity by mne také vykolejily. Zkusila jsi si stěžovat na domovní schůzi?
Bydleli jsme osm let v bytě 1 1, který byl menší než 40 m2. Nikdy by mne nenapadlo dát sušák prádla na chodbu.
Pozdravit je slušnost, odpovědět na pozdrav je povinnost.
červen 16, 2013 23:06
Karolíno, : Sidon
píšeš, že ten složený sušák zabírá jenom pár centimetrů, jenže složený, ale kolik zabírá, když je rozložený ? A taky proto, že jste samé ženské, tak asi perete "častěji" a mě ten sušák na chodbě, připadá taky poněkud zvláštní řešení. Opravdu se nenajde jiné (lepší) řešení ? Z toho, co Ti ten Tvůj soused píše na vzkazech, soudím, že jste z Ostravy, bo zkratka z Prajzke, takže ten "Tfuj sused, je asi fajny cyp!" Asi to budeš muset vydržet, než se odstěhuješ. Nebo na něho taky zkus tu jeho metodu - "co mi to tu gřapaš pyskama, ty cype ?!"
smilies/grin.gif
červen 16, 2013 23:18
A co s ním asi : Sinix
na té domovní schůzi udělají?? Pokud je ten byt jeho (tedy OV), neudělají s ním nic. Opravdu je zbytečné situaci hrotit tím, že mu neodpovíš na pozdrav. Pokud chceš být člověk na úrovni (řekněme šlechtic), tak si o něm pomysli, že je magor a hulvát, a přenes se přes to.

Obzvlášť pokud nesušíš prádlo, tak ten sušák můžeš mít stejně tak dobře složený v bytě a na pozdrav mu odpovědět můžeš také, ne? Říká se tomu eliminace třecích ploch. Zvát ho k sobě na kafe samozřejmě nemusíš. smilies/wink.gif
červen 16, 2013 23:22
... : bb2
Pán asi trochu pije, to co píšeš vypadá na opilecké řeči. Když se budeš brzy stěhovat, kašlala bych na to. Kdyby ses nestěhovala, poradím - přestěhuj se :-) To vždycky nejde, ale ony tyhle sousedské spory mají jediné východisko, a to zmizet. Jinak se to hrotí až se to vyhrotí úplně a je zle.

Soustředit se na to, abych neodpověděla na pozdrav, když to je u mě automatická reakce, to by pro mě byla zbytečná ztráta energie. Mnohem snazší by pro mě bylo odpovědět a jít si po svém.

Když jsme bydleli v bytě, tak všechno jsem vždycky začínala řešit normálně, tj. zašli jsme za člověkem a snažili se o dohodu. Když za někým přijdeš slušně a v klidu, většinou to oplatí. Až na výjimky. Takže bych hned poprvé bafla první vzkaz a šla za ním, že nechci, abychom se dohadovali a vyvěšovali si vzkazy takhle hloupě, že se nějak určitě domluvíme.

Sušák na chodbě, to myslíš takový ten skládací s drátama metr nad zemí? Když je skládací, tak asi ano.
Tak na tom bych prádlo na chodbě nesušila, ani kdyby byl soused můj nejlepší kámoš. Vždyť je to tam samý prach a špína, i kdybyste denně myli schody, tak tam binec je a víří se, jak chodí lidi. Ostatně, i při tom úklidu se víří prach.
To je lepší rozložit si ten sušák v čisté ložnici, nebo dětském pokoji, aspoň to zvlhčí suchý panelákový vzduch :-) komu by to vadilo, tak holt v obýváku,nebo na noc v kuchyni.
A nebo pořídit sušičku, ta může být v koupelně,ale klidně i v pokoji.

Na chodbě sušit prádlo, to by se mi hrubě nelíbilo:-)
červen 17, 2013 00:59
já bych se doela bála : Puntíkatá
mít sušák s prádlem na veřejné chodbě. Lidi dneska ukradnou kdeco.
červen 17, 2013 06:00
Tak vidíš Karolíno, : Sidon
navrhuji zvolit řešení "Klabouch" (Kulový blesk), podobně, jak Ti to navrhuje bíbí.
smilies/grin.gif
červen 17, 2013 07:03
... : Sandra.
On někdo suší prádlo v paneláku na chodbě? Fíha! Nedávno jsem na jednom serveru četla diskuzi o tom, jestli je normální strkat v paneláku za dveře pytel s odpadky a nechávat ho tam, dokud ho nebudu mít čas a chuť vynést. Diskuze byla nekonečná a poněkud vyhrocená, někomu to přišlo normální, někomu to přišlo k zblití. Ale o tom, že by někdo na chodbě sušil prádlo, jsem ještě neslyšela.

Se sousedem bych nevyvolávala zbytečné spory, sušák bych si strčila domů a myslela bych si něco o zadeli....a těšila bych se, až budu odstěhovaná.
červen 17, 2013 10:15
mám sousedku, : Iris
která sice nesuší prádlo na chodbě, ale jinak zabere kravinama každičký kousek volného místa na chodbě, ve sklepě, na dvorku, na půdě....na jakoukoliv výtku (kterých se už ani nedopouštím) odpovídá, že je jedna čtvrtina společných prostor přece její...

No zdravíme se, ale je to nepříjemná sousedka.Zvláště, když třeba po dlouhé době něco táhnu do sklepa a v cestě mi stojí staré spotřebiče,cyklistický trenažér, bedny od čehosi, stavební materiál připravený k neustálým přestavbám apod.

Karolino, říká se - nemáš chlapa, nemáš pravdu. Možná by si na tebe ten pán tak nedovoloval, kdybys měla doma muže. Ale i tak - pozdravit je slušnost, odpovědět nutnost..nepsal to už někdo přede mnou? Když nic jiného, můžeš mu alespoň chtít ukázat, že ty na rozdíl od něj úroveň máš.
červen 17, 2013 11:05
Sušák na chodbě by vůbec neměl stát! : Myška
Stejně tak další předměty - skříně a skříňky, botníky, staré spotřebiče a další krámy, protože chodbu zužují a stěžují průchod, čímž by mohly bránit rychlému útěku obyvatel např. při požáru a stěžovaly by zásah hasičů, záchranářů.
Sušit prádlo na chodbě by mne tedy nenapadlo. Špína, prach, kolemjdoucí sousedi,...
Stejně mi vadí zvyk některých lidí u nás v domě - odpadky vystrčené na chodbě a čekající na vynešení až do doby, kdy jdou ti dotyční ven. Jak vidím z jednoho z předchozích příspěvků, není to problém ojedinělý. Vadí mi, že se ten smrad z odpadků line celým domem.
červen 17, 2013 11:51
To nemáš strach, : Herodes
že ti někdo prádlo na chodbě pomaže něčím "voňavým?
červen 17, 2013 12:01
U nás občas sousedka taky suší na chodbě : Roman X
U nás občas sousedka taky suší na chodbě, a ještě vystrčila botníky a skříň ven. Je to poněkud sobecké, když máme stejně velký (malý) byt. Ale což, zas tak mě to neobtěžuje, nikdo jí na to asi nic nevoňavého nemaže a nic toho nekrade, akorát to pak na chodbě smrdí jak v sušárně. Nikdo jiný si to pravda nedovolil, ale pokud by mi to začalo vadit přes únosnou míru, tak bych se to snažil řešit slušně. Jenže lidi jsou různý. Musíš si Karolíno uvědomit, že mu to vadit může, ale není zaručeno, že když budeš sušit doma, tak bude klid a nenajde si nic jiného. A nemá smysl se rozčilovat, pokud se budeš stěhovat.

červen 17, 2013 14:57
Napsat nový komentář

Pro komentování je potřeba, abyste byli přihlášeni. Pokud nemáte ještě svůj účet, prosím zaregistrujete se.


busy
 
< Předch.   Další >
[CNW:Counter]