O kudlance se ví, že svého partnera po kopulaci sežere. Když o tom tak uvažuji, myslím, že – v jistých případech – by toto řešení nebylo nezajímavé...

Hubnutí s Kudlankou

Hubnuti

Související články

Význam jmen

Význam jmen

Soutěže

Soutěže

Setkání

Setkani

Přihlášení






Zapomenuté heslo
Nemáte účet? Vytvořte jej!

Anketa

VĚRNOST? PODLE MNE JE:
 

MOJE DĚTI, TVOJE DĚTI, NAŠE DÍTĚ? PDF Tisk E-mail
Středa, 05 červen 2013

Danielo, dobrý den, Kudlanku čtu občas a teď přicházím se svou žádostí o radu i já. Trápí mne jeden problém a nevím si s ním rady. Mám poměr dlouholetý s jedním mužem. Seznámili jsme se, když byl ještě ženatý, ale s manželkou už nebyl. Ten se teď rozvádí a máme v plánu bydlet spolu. Je nám oběma  42 let.

 

 

 

 

 

 

 

      Rádi bychom ještě založili rodinu se vším všudy, tedy i s malým dítětem. Pořád se na to cítím.

 

      Rozvod u nich probíhá docela bouřlivě. I když se ženou už nežijí intimně dlouho, vlastně ještě před tím, než jsme se dali dohromady my dva, a doteď můj přítel čekal, až jeho syn trochu doroste, tak si jeho manželka najednou vzpomněla, že jsou rodina. Přítel i tak necouvnul a rozvod podal.

 

      Další problém je, že já mám dva syny v pubertě. Jednomu je 12 a jednomu 14 let. Ani jeden z nich ale nechce o společném sestěhování slyšet. Dělají naschvály, když k nám přítel přijde na oběd, nebo tráví u nás víkend. Nebaví se s ním, mlaskají u jídla, schválně si přepínají televizi, když se my dva na něco díváme. A našla bych další problémy. Prostě ho bojkotují.

 

     Jsou drzí a já mám vztek. Konečně mám muže, se kterým bych chtěla strávit zbytek života, a oni to nechtějí respektovat. Když s nimi mluvím, tak mi říkají, že je nezajímá, s kým chodím, dokud jim ho nedotáhnu domů.

 

     Já se jim snažím vysvětlit, že je to moje normální potřeba mít vedle sebe partnera. Snažím se s nimi mluvit o tom problému. Jednou jsme dokonce spolu naplánovali i společný víkend, ale bylo to fiasko. Jeli jsme my tři, tedy moji synové a já, pak přítel a jeho jedenáctiletý syn. Bylo to celé nervózní. Moji kluci si pořád něco špitali, tvářili se otráveně a nechtěli se podílet na společném programu.

 

     Byli jsme v Liberci v akvaparku. Myslela jsem si, že by se mohli vyblbnout. Nakonec to dopadlo tak, že přítel se věnoval svému synovi a já jsem se snažila ty svoje přinutit ke slušnému chování, alespoň. Přijeli jsme domů všichni naštvaní. Jinak jsou kluci ok, dobře se učí, chovají se slušně k celé rodině a ke mně, pokud tedy nechci zrovna, aby respektovali mého přítele. To chci tak strašně moc?

 


      Díky za rady a případně za návod, jak na ty moje kluky...

 

MARCELA

 

 

 

Komentáře (46)add feed
nic nenaděláš, : Puntíkatá
jsou to puberťáci a ty jsi jediný člověk, kterého na světě mají.Nechtějí se o tebe dělit....mají strach, že tě ztratí. Dalšího bratříčka už nechtějí. A snažit by se měl především tvůj přítel...jestli o tebe opravdu stojí.Jinak musíš počkat, ž chlapci dospějí a zamilují se. Zatím je pro ně on cizí chlap, co jim krade mámu.
červen 05, 2013 23:29
Jak jako, : Sinix
dokud jim ho nepřitáhnu domů??? smilies/shocked.gif

Je to snad tvůj dům, ne??? Kdo tam velí, děti??? Mým dětem by něco takového v životě neprošlo. Domov je domov, odjakživa tam velí dospělí. Až děti vyrostou, vyletí z hnízda a založí si vlastní domácnost, ať si tam pak velí, ale dokud budou bydlet u mě, velím já...

To je ten americký způsob (ne)výchovy... smilies/undecided.gif
***
červen 05, 2013 23:51
P.S.: : Sinix
"Dnes se postavili mně, zítra se postaví vám, soudruhu majore."
"Cha! To by si nedovolili! To by som ich všetkých do vzduchu vyhádzal a eště do riti nakopal..."
červen 05, 2013 23:54
Nepíšeš kde je tvých synů otec.. : Aknela
...možná v tom bude zakopaný pes. Jestli jejich otec je jako otec nefunkční, tak v tom věku ve kterém jsou prostě převzali mužskou roli v rodině a vetřelce v podobě dalšího chlapa nepotřebujou a budou proti němu bojovat.
Těžko soudit podle jednoho článku, ale mám kamarádku která má možná podobný vztah k svým dětem - vychovávala je léta sama a měla k nim spíš submisivní vztah (stejně jako ho má k mužům, bohužel) a tak kluci kolem těch dvanácti let pochopili, že máma vlastně chce aby jí tak trochu dirigovali. Stejně jako jí kdysi dirigoval jejich otec. Když si najde známost, kluci ho převálcují, protože nad mámou mají "vlastnictví" a moc.
Teď těžko budeš vracet čas a předělávat to jak jsi vychávala své děti...podle mě cesta z toho je je začít brát částečně jako dospělé. Bude to těžké, kdyby mé děti prováděly něco takového, tak bych měla chutě je přetrhat, ale zkusila bych se kousnout do jazyka a promluvit s nima v dospělém duchu. "Já tě mám ráda, jsem tvoje máma, tobě očividně něco vadí na mém příteli. Co myslíš že bychom měli udělat"? budou následovat rady typu zastřelit, vystěhovat na Měsíc...ale možná přijdete na nějaké řešení co pomůže vám všem.
Ber to tak že tví synové se hlavně bojí a proto se chovají takhle. Zkus jim ten strach zmenšit. Lehké to nebude, ale může se to podařit.
Držím palce.
červen 06, 2013 05:02
Aknela má pravdu.... : Puntíkatá
jsou to "samečkové" a bojují o teritotium. A puberta je naplňuje nejistotou.A tendencí protěstovat proti všemu. Vím o tom své. Já si vlastně "vážnou známost" našla a vdala se, až když byl starší na vojně a mladší v učení. Tedy, až když oni sami začali opouštět hnízdo. Prostě,těžko něco naděláš...chce to čas.
červen 06, 2013 06:20
... : Sandra.
Tak já celkem chápu, že trojice puberťáků není odvařená z toho, že se jejich rodiče ještě cítí na to, založit rodinu se vším všudy. Cizí chlap a nevlastní sourozenec doma prostě není něco, po čem by toužili a dávají to najevo. Teď jde o to, jak moc brát ohledy na jejich názor- a to si budeš muset rozseknout sama. Na rozdíl od Sinixe to nevidím tak jednoznačně- ano, tvůj dům, ale tvoje děti tam také bydlí, pro ně je to také jediný domov, který mají. Lidí, kteří vyrůstali s otčímem, se kterým si nesedli, je spousta, a většina na to období ráda navzpomíná, z domova vypadli jak nejdřív to šlo a svému rodiči to mají za zlé, že je doma připravil o pohodu.
Co takhle přestat hned mluvit o sestěhovávání a dalším sourozenci a s dětmi to zkusit "vyměnit" za to, že dají tvému příteli šanci, že se budou slušně chovat a zkusí ho poznat?
červen 06, 2013 07:12
Schválně si přepínají televizi... : Herodes
Tuto větu absolutně nechápu. Když se někdo na něco dívá a druhý chce sledovat něco jiného, tak snad slušně požádá, ne? Pokud chlapečci míní řídit domácnost, tak se vším všudy, i s povinnostmi. Zavolat opraváře, postarat se o úklid, nákupy, prostě nejen výhody. Sinix má pro mne nejpřijatelnější názor.
červen 06, 2013 07:36
nechápu tuhle samičku! : joe
Ve 43 letech ještě další dítě? Ta ženská se asi zbláznila! To si jako neuvědomuje, že až by to děcko dospívalo, tak jí i jejímu "přítelovi" bude 60? Co jako chtějí tomu novýmu připravit za život? Ti její kluci to viděj naprosto správně!

A navíc - co si ona na ně stěžuje? Jaký si je vychovala, snad i rozmazlila, nevim, takoví jsou!!! To si nemůže užívat bezva život, aniž by zrovna musela na starý kolena povít?
No nic. Divnej je to svět!
červen 06, 2013 08:48
vidím : mia I
to jako joe. Nechápu jak může žena uvažovat vůbec o dítěti v tomto věku a už teď tak problematickém vztahu a spletenci vzájemných vazeb. Jestliže jsou teď problémy, narozením dalšího dítěte by třecích ploch výrazně přibylo. Dítě tu nebude na rok, dva, ale dalších 18 , 20 let.. Opravdu nerozum.
červen 06, 2013 08:56
Jako "moje dítě" : jednababi
jsem taky "jeho dítě" a "naše děti" nepřijímala nijak nadšeně. "Jeho dítě" mělo přednost, protože chodilo jen na návštěvy a "naše děti" zas proto, že byly malý.
Ale troufnout si podobný excesy jako synové Marcely, tak by mě máti velice rychle srovnala, proto nějak nechápu, proč to neudělá i ona.

červen 06, 2013 09:04
no-nakonec : Puntíkatá
Goťák povil dítě v sedmdesáti...ale zas neměl doma tři puberťáky....No, teď je mu přes čtyřicet, do deseti let ho může chytit další míza, zjistí, že taková třicítka se k němu hodí líp než ty, oddělaná a vynervovaná ze tří puberťáků /a že ti jeho synek dá sežrat horký, žes mu rozbila rodinu/- no nezávidím ti. S tím miminkem bych si to zatraceně rozmyslela.
červen 06, 2013 09:54
Asi to nechápu dobře ... : micka
Ale podle mne mají největší rozum zrovna ti kluci. Jenže to dávají najevo tak, jak je jim v jejich věku vlastní, revoltou. Protože vztah paní Marcely a jejího přítele je prostě a normálně klasický vztah vaginy a penisu. Mozek s tím nemá co do činění. A nemůže to skončit dobře.

Paní Marcela má dlouholetý vztah s ženatým mužem. Nakolik je příčinou rozvratu původní rodiny nechám stranou.
Otázka zní, zda má ona právo nutit své syny do dlouhodobého vztahu (protože takový vztah dítě/otčím je) s jejím přítelem a jeho synem?
Ona je zamilovaná, oni ne. Má pro své rozhodnutí i jiný důvod než vyhovět sama sobě?
Na mne to totiž působí tak, že vlastně říká svým synům:
Vážení a drazí, já si chci urvat chlapa. Vy do toho nemáte co kecat.
A oni jí odpovídají:
Stojíš o něj ty, ale my ne.

Pokud to spočítám, vyhoví si dva lidi a třem, resp. čtyřem dalším život pohnojí.
A úplně stranou ještě ponechávám otázku, co se bude dít, až nastane běžný život manželský.
červen 06, 2013 10:02
micko : mia I
co by nastalo? hádky, chaos. Za stávající situace tohle soužití nemá šanci. Jestliže nejsou schopni zvládnout jeden víkend v aquaparku, běžné sledování televize, jak chtějí zvládnout společný život všech zainteresovaných? Proč tak tlačit na pilu. Scházet se ve dvou, počkat až kluci dospějí a pak by se vidělo. Jestliže čekali doteď až partnerův synek povyroste, počkat pár let než dospějí synové Marcely by neměl být problém, tedy jak pro koho.
červen 06, 2013 10:12
... : Sandra.
Mio, no pokud chtějí společné dítě, tak už teď je skoro pozdě- budou-li čekat na to, až synové Marcely dospějí, tak už tu představu společné rodiny se vším všudy budou muset oželet.
Já tedy neříkám, že by to za těchto okolností možná nebylo na místě, to je jen odpověď na otázku- proč tak tlačit na pilu?
červen 06, 2013 10:24
Sandro : mia I
to společné dítě považuji za nerozum viz. můj příspěvek v 8.56. Jestliže se milují, není přece nutné pečetit v tomto věku svazek dítětem, když notabene už tři děti mají . Marcela musí zvážit i svůj vztah k partnerovu synkovi, ten vůbec nezmínila. U lidí , kterým je 42 bych už přece jen očekávala střízlivější pohled na věc, asi tak.
červen 06, 2013 10:38
Mio ... : micka
Ano Mio, přesně tak. NAstanou problémy, ve kterých oba dva nejspíš alepoň jednou už neuspěli. Proto a práve proto říkám, že to je problém penisu a vaginy. Nic jiného se tu neuspokojuje.

červen 06, 2013 10:48
Sandro, : micka
Na dítě je pozdě už nyní. Mít dítě v tomto věku by bylo opodstatněné jen v případě, že je to ženino první dítě. A i pak by bylo dobré používat hlavu. Ne jen nějaké ... cítím se na to. Za pár let se cítit nebude, ale co pak s děckem.
Nesnaží se paní Marcela jen připoutat k sobě muže dítětem? Nebo vytvořit si miminem zdání nové bezchybné rodiny ?
NO ... potěš koště.
Narodí se mimino a už na začátku ho z pěti lidí nenávidí tři (původní synové).
červen 06, 2013 10:53
Domnívám se, : micka
že nejlepší za současného stavu by bylo žít každý zvlášť se svými potomky a volně se scházet.
Až si splní povinnosti ke svým dětem, spánembohem ať si žijí spolem.

červen 06, 2013 10:56
tak kdybych řešila : mura1
s dětma, zda chtějí sourozence, mám jedináčka
červen 06, 2013 11:19
... : Sandra.
Tak ono těžko říct, do jaké míry by měly děti určovat životy svých rodičů. Marcela má teď příležitost prožít ještě plnohodnotný partnerský vztah (to jde i bez společného dítěte- to přivádět na svět do současné rodinné konstelace mi přijde vyloženě nešťastné.) Pokud Marcela řekne svému partnerovi, že s ním bude bydlet, až se kluci osamostatní a vylétnou z hnízda, tak se na ní s velikou pravděpodobností časem vykašle. Ten chlap se rozvedl, je zvyklý žít v páru, své dítě ve své péči nemá- to má žít dalších x let sám a čekat, až se u Marcely doma uvolní místo? Pokud jsou z univerzitního města a půjdou na vysokou, tak to také může být za 14 let.
A až za těch 10-15 let kluci vylétnou z hnízda, příležitost na tento vztah bude už úplně pasé, kluci si založí vlastní rodiny a Marcele bude táhnout na 60 a zůstane sama? Není zase tohle sobecké od těch kluků po mámě chtít?
Je to složitá situace, každopádně bych o tom zkoušela mluvit, mluvit, třeba i nastínit tuhle variantu, jestli si chlapci uvědomují, že když se vzdám teď kvůli nim svého vztahu, tak že s největší pravděpodobností zůstanu na stáří sama. Na sestěhovávání nespěchat, řeči o dalším nevlastním bratříčkovi úplně vynechat, protože to jim také může připadat jako noční můra. A zkusit se dohodnout prozatím alespoň na slušném chování k mému příteli a na tom, aby mu dali šanci...a dál je to taky na něm, aby si kluky získal. Pak bych teprve uvažovala o společné domácnosti, když se sestěhujete teď, tak si doma vytvoříte akorát peklo.
červen 06, 2013 11:26
... : Sandra.
Můro, ty jsi měla děti krátce po sobě, navíc to jsou vlastní sourozenci- myslím, že kdybys jim teď přišla sdělit novinku, že máš nového pána, který s vámi bude bydlet místo jejich tatínka a jako bonus navíc jim pořídíte dalšího sourozence do počtu, že by také neskákaly radostí a patrně by sis vyslechla svoje...
červen 06, 2013 11:29
Jako by každej novej vztah : Krakonoš
měl bejt jen vo penisu a vagíně, no toto? Tady vůbec nejde vo to, jestli spolu chtěj/budou mít další dítě, nebo ne. Tady jde vo to, že chtěj bejt dva lidi spolu a děcka z toho nejsou nadšený. Je to častý, je to mnohem, mnohem častější než to, že novýho partnera děti přijmou nebo jsou z něho dokonce nadšený. Dokonce - a znám to i z vlastní zkušenosti - se stane snadno, že děcka novýho partnera přijímaj jako malý, ale vlítnou do puberty a najednou na něm nejni nitka dobrá. Pro Marcelu mám jedinou "radu", spíš teda takovej poznatek: Lepší už to nebude. Silou tady (to je i pro tebe, Sinixi) nezmůžeš nic, nejde nařídit dětem, aby měly někoho rádi a přijaly ho do rodiny. Můžeš po nich požadovat slušný chování, ale zdvořilej chlad (a to teď mluvím vo celkem teoretickým úspěchu, kdyby nastal) nejni nic, co by se dalo nazvat spokojeným rodinným životem.
Takže můžu doporučit jediný:Netlač na pilu, nenuť děti ke společnejm vejletům, navopak si pro ně nech volnej čas a věnuj se jim mimo novýho partnera, ať věděj, žes je nevodepsala. (To, že jim vypereš a uvaříš, nejni dostatečný věnování, ale to doufám víš smilies/wink.gif). Úplně přestaň mluvit vo nějakým sestěhování a dej tomu čas. Hodně času. A teprve po nějakým tom ročku klidnýho nekřečovitýho přístupu se to může poddat. Znamená to taky vopustit myšlenku společnýho dítěte - je v týhle situaci sobecká a nesmyslná (ne kvůli vašemu věku, to je jen takovej stupidní předsudek). Jo a nelíbí se mi některý věci ve tvým dopise, například vobrat: "mám poměr s...." To totiž dost vypovídá vo tom, jak vo tom vztahu uvažuješ, a může to bejt jeden z důvodů negace tvejch synů. Tvůj partner si měl napřed vyřešit důsledně minulost, než jste se začali vo nějakým miminu a sestěhování vůbec bavit! Tak přestaňte vršit jednu chybu na druhou a začněte svý životy žít trochu dospěle a zodpovědně, když už jste takoví mazáci. smilies/cheesy.gif (Že bych se teda nakonec taky dostal k penisu a vagíně? No snad ne tak úplně smilies/grin.gif.)
červen 06, 2013 11:33
Sandro : mia I
já nemyslím, že by rodič měl čekat na svolení od dětí. Ale měl by vždy vybírat s ohledem na děti. I když se Marcela přítele nevzdá, je velmi pravděpodobné, že stejně jednou sama bude, možná s děckem navíc. Nevím už Sandro jak Ti vysvětlit , že za této konstelace to soužití s velkou pravděpodobností šanci na úspěch nemá. Ano, Marcela teď může upřednostnit lásku partnerskou před láskou mateřskou, přivést partnera domů i přes nesouhlas dětí. Ale zadělává si tím na daleko větší problémy než má teď. Vzala bych si z toho to lepší, mám dva kluky, kteří jsou k rodině slušní, dobře se učí. Může každá máma tohle o svých puberťácích říci? A že nejásají z nového táty? Jejich pitomé chování je způsob jejich vzdoru. Oni totiž, na rozdíl od své mámy, nenosí růžové brýle.
červen 06, 2013 11:42
... : Sandra.
Tak vždyť já, mio, nikde nepsala, že si ho má nastěhovat domů přes nesouhlas potomků, naopak- radím čekat a postupovat pomalu. Obětovala bych představu společného dítěte, ale chtěla bych za to po dětech, aby dali mému vztahu šanci. Nedá se přinutit mít někoho rád, ale pokud mají kluci mámu rádi, mohli by alespoň zkusit nebýt proti němu zaujatí předem. (Tedy vycházím z toho, že mu zatím šanci nedali a jsou jen zaujatí proti jakémukoliv dalšímu chlapovi u nich doma- pokud už mu šanci dali a začali ho nesnášet až na základě jeho chování k nim/toho, jaký je, tak je to asi v pytli.)
červen 06, 2013 11:52
Krakonoši vyjádřil jsi : micka
to za mně podstatně lépe, než jsem jto udělala já.

A co se týče začátku vztahu ... bohužel. Když to tak sleduju kolem sebe nebo i tady na Kudlance ... valná část vztahů začíná a končí právě sexuální přitažlivostí. To není nic proti ničemu. Pokud ale chci organizovat život svůj, svojí rodiny a svého okolí, je záhodno použít i jiné orgány než pohlavní a zkusit třeba ... hlavu.
Nestává se tak.
červen 06, 2013 12:00
Marcelo : Iris

Pořád se na to cítím


...cítíš se na co? Na vztah, na lásku - O.K., to je fajn.Příjímej a dávej ji, na to se člověk cítí patrně vždy a je to v pořádku.

Ale jestli se cítíš na těhotenství a porod, tak to je to nejméně závažné, to dnes medicína umí a společnost toleruje. Ale vychovat děti je mnohem těžší a Ty už to přece víš. Cítíš se na puberťáky? Zatím dva, třetí už dorůstá u partnera.Chceš vědět, jak se budeš cítit za pár let - dejme tomu deset? Unavená, řeknu Ti to. Ucamraná, vyflusaná a občas stará.Tedy jako matka školáka. Jako babička svých vnuků bys byla v plné síle a uspokojená dost, pokud jde o malé děti.Na chvíli a šlus.Ale chápu, že na to teď nechceš pomýšlet, no...


červen 06, 2013 12:03
Marcelo, : bb2
radila bych to, co všichni přede mnou - zvolnit, netlačit na pilu, což znamená hlavně pustit z hlavy představu vlastního společného dítěte. Smiř se s tím. O věk až tolik nejde, kdybys měla klidnou situaci doma, ale takhle je to špatné. Samozřejmě si uvědomuješ, že ti běží čas, to se odráží v neklidu, nervozitě, takže situace, které by potřebovaly čas a klid, řešíš pod tlakem a tím to zhoršíš.

Trochu si myslím, že s dítětem si chceš pojistit partnera, který je ve svých 42 mladý muž, ty žena ve středním věku, tak to prostě je. On může mít za 10 let mladou ženu a mimino, ty ne.
Nerozčiluj se nad tím, co píšeme, ale v klidu si zvaž, jestli to tak trochu není pravda - že prostě pod tlakem věku tlačíš na pilu. Víš, uvědomuješ si, že kdybys přišla o tohohle chlapa, tak budeš začínat znovu, čekat na nový vztah, a než se vzpamatuješ z rozchodu a ve svém věku s dvěma puberťáky to nebude hned. A tak chceš založit novou rodinu, dokud to jde. Jenže ono to teď nejde.

Podle mě je jediná možnost - pustit teď z hlavy mimino. Ne to úplně zavrhnout, za půl roku se může situace krásně otočit, právě proto, že ty změníš svůj přístup, a třeba i to dítě přijde :-) ale teď to nech plynout.
Já bych téma "můj nový životní partner" doma, tj. se syny, hodila jakoby na vedlejší kolej. Zařaď zpátečku a jen z domova odcházej na rande, odjížděj na víkend apod., ale neřeš s kluky, že přivedeš domů "svého muže". Když budou komentovat co děláš, prohoď zlehka něco o tom, že oni taky nebudou furt milovat jen tebe, a jestli nechtěj, aby jim stará otravná matka 25x denně volala, až budou se svou holkou, tak jí musí teď taky něco dopřát..a víc nic, jakoby o nic víc nešlo.
Teď je to všechno křečovité, snaha urputná, kluci se brání změně, tak jim tu změnu teď nevnucuj, chce to čas a klid.

červen 06, 2013 12:06
Souhlas potomků je nutný ... : micka
... tedy podle mne. Představte si, že by přišel jednoho dne manžel s tím, že od příštího týdne u nás bude bydlet jeho kamarád (maminka, soused, jeho sestra). Ne z nouze, natrvalo, protože je má rád a chce s nimi žít.
Úmyslně pomíjím, že by si chtěl domů nastěhovat milenku. Prostě on jí má rád a vy si zvyknete. A zrovna tenhle případ mi k dané situaci odpovídá nejlíp.

červen 06, 2013 12:12
"On může mít za 10 let mladou ženu a mimino, ty ne. " : jednababi
Zato může mít za nějakejch 12-15 roků novýho puberťáka a navrch jedno, dvě (tři smilies/grin.gif) vnoučátka se vším, co to obnáší.
červen 06, 2013 12:21
kraviny : Otrlá
řeší se tu zase kraviny - jestli chce ženská ve 42 dítě, vždyť je to v pořádku. Třeba na to opravdu má a cítí se. Marcelo na tvém místě bych si šla za svým, je to tvůj život. Chlapcům a milému bych zařídila - pokud to jde - dostatek osobního prostoru - velký dům, nejlépe o dvou křídlech. Oni tam, oni tam a ty uprostřed. Chlapci jednou vyfičí a měli by vidět a vědět, že jsi schopná harmonického vztahu. Mají dost let na to, aby pochopili, že chceš ještě i něco jiného, než se starat o ně. Ale opět, abych nebyla špatně pochopena - nenabádám, aby se začala tahat s chlapem po hospodách, ale aby prostě krom věnování se dětem, domácnosti a práci, myslela i na sebe a své uspokojení.
červen 06, 2013 15:09
.. : kolemjdoucí
tak nějak jsem si při tom čtení vzpoměl na jeden z nejlepších filmů s Annie Girardot, "Prožít si své peklo".Ani nevím proč...
červen 06, 2013 15:48
otrlko : mia I
ono je dost žen, které se ještě ve 42 cítí na dítě. Ba i v 45. Ale ještě jsem neslyšela a ani např. zde nečetla, a to už chodím na Kudlu docela dlouho, že by sem psala nějaká čtenářka "je mi 57, syn je právě v pubertě. Je to neskutečně prima. Cítím se svěží. Nic lepšího než porodit v 43 jsem pro sebe nemohla udělat". smilies/wink.gif

Ale tady šlo spíš o to, že na problémy již tak nemalé, by se nabalily s příchodem děcka problémy další. Ale proti gustu..
červen 06, 2013 16:35
Otrlá : mamča
Potíž je v tom, že doteď byla Marcela s dětmi sama a po rozvodu tvořili nejspíš nerozlučnou a semknutou trojku. A teď se jim do jejich společenství cpe nějaký cizí chlap.
Argumentovat puberťákům nějakými svými sexuálními potřebami nejde, neb ti se domnívají, že jejich "stará matka" od doby jejich početí podobné kratochvíle nevyhledává. smilies/wink.gif
červen 06, 2013 17:22
Já bych Marcele : babi
další díte nevymlouvala.To je věc každého,je to jejich rozhodnutí.A v minulosti rodily ženy ještě déle.Starším dětem bylo přas 20let a sourozenec se narodil.Mám ve svém okolí takové věkové rozdíly,kdy šedesátník pomáha svému osmdesátiletému bratrovi.A mají hezké vztahy.Puberta kluků není nemoc.Já svým vnoučatům říkala: "jednou se vzbudíš a puberta bude pryč".Nenechte děti,aby rozhodovali za vás.Žijte svůj život.
červen 06, 2013 17:39
kolemjdoucí : otrlá
Já taky zrovna včera, pekelné...
červen 06, 2013 18:23
babi : Iris
ale vždyť ať si Marcela dělá, co chce.....nakonec stejně je nejspíše dávno rozhodnutá prosadit si svoje. Ale když už se tady zeptala, tak tady holt radíme - každý podle své zkušenosti.
červen 06, 2013 18:25
Kolemjdoucí : Iris
až teď mi došlo, jaký film máš na mysli.Annie byla fantastická, ale film šílený,temný, mám husí kůži ještě teď. A to mi v době, kdy jsem ho viděla, ani nedocházelo, že i tohle je v životě možné...uf
červen 06, 2013 18:47
... : mura1
"je mi 57, syn je právě v pubertě. Je to neskutečně prima. Cítím se svěží. Nic lepšího než porodit v 43 jsem pro sebe nemohla udělat"

tak ona sem ani žádná nenapsala: " "je mi 57, syn je právě v pubertě a asi se z toho brzo oběsím."
červen 06, 2013 20:21
nicméně, : Iris
mnohokrát jsem se tu svěřila třeba já, že ačkoliv jsem měla druhé dítě "už" ve 35, mám toho plné kecky. A trvám na tom. Teprve nedávno jsem se zbavila třídních schůzek například.
červen 06, 2013 20:26
muro : mia I
sem tedy žádná nenapsala, že se oběsí. Ale v reálu znám takové, které řekly, že kdyby ta situace nastala znovu, rozhodly by se nejspíš jinak. Jedna je mimochodem moje kamarádka ze základky, čtvrté dítě v 36 nebo 37. Kluk je narozenej na podzim, tak šel ke všemu o rok dýl do školy. Když jsem u ní jednou byla doma a synek měl tak 11 nebo víc, už měla zároveň vnoučata . Říkala, že je to na palici. Je fakt, že manžel si našel milenku což taky ke klidu nepřidá. Další je moje bývalá spolupracovnice, potkala jsem ji s dcerkou na kulturní akci. Třetí dítě ve 42 s jiným partnerem než předešlé dvě. Taky říkala, že to není slast, že má už klimakterium a bývá nervozní a žába je jak na klíček. Holčičce bylo šest.
červen 06, 2013 20:54
mio ahoj, : Iris
ono jich totiž teprve bude přibývat, to je trend poslední doby, ještě se ukáže, jak je to "snadné" mít puboše po padesátce. A babičky nebudou babičkami naplno - zrovna tak jako staří taťkové nebudou mít nejspíše elán na vnoučata z předešlých manželství. Čas ukáže, co se bude psát na Kudlanku.... smilies/wink.gif
červen 06, 2013 21:05
... : deeres
Argumentovat puberťákům nějakými svými sexuálními potřebami nejde, neb ti se domnívají, že jejich "stará matka" od doby jejich početí podobné kratochvíle nevyhledává.

To asi opravdu nelze, protože odjakživa sex vymmysleli mladí. Kdysi existoval v rozhlase pořad Sedmilháři. A tam malíř Jaroslav Otčenášek vyprávěl, jak jeho žena jejich dcerám, tehdy asi 12 a 8 let, se snažila osvětlit lidskou reprodukci. Vysvětluje a vysvětluje a starší holka se začíná tlemit, podívá se na mladší a říká: " To tedy naše máma a táta taky!?! a mladší na to: " Jo, a dvakrát!"

červen 06, 2013 21:39
deeres : Iris
smilies/cheesy.gif smilies/grin.gif
červen 06, 2013 21:42
Viděla bych to tak, : Zdenda
že i přítel by uvítal domov, náhradou za ten co opouští.
červen 07, 2013 14:34
Ano, mám velice rád děti, : Sidon
děti se mi líbí, hlavně a ponejvíc však ta jejich výroba !

smilies/grin.gif smilies/grin.gif
červen 07, 2013 19:27
Micko : kim
Souhlas s tvým názorem.
červen 07, 2013 19:29
Napsat nový komentář

Pro komentování je potřeba, abyste byli přihlášeni. Pokud nemáte ještě svůj účet, prosím zaregistrujete se.


busy
 
< Předch.   Další >
[CNW:Counter]