O kudlance se ví, že svého partnera po kopulaci sežere. Když o tom tak uvažuji, myslím, že – v jistých případech – by toto řešení nebylo nezajímavé...

Hubnutí s Kudlankou

Hubnuti

Související články

Význam jmen

Význam jmen

Soutěže

Soutěže

Setkání

Setkani

Přihlášení






Zapomenuté heslo
Nemáte účet? Vytvořte jej!

Anketa

VĚRNOST? PODLE MNE JE:
 

CHTĚLA BYCH ZPĚT SYNA PDF Tisk E-mail
Středa, 22 květen 2013

 Dobrý den, jmenuju se Veronika a je mi 30let. Našla jsem si vás portál na internetových stránkách a tak vás kontaktuji, zkouším, jestli mi pomůžete. Já už opravdu nevím jak dál. V roce 2004 se mi narodil chlapeček. Když mu bylo necelých 5let,byl mi soudně odebrán protože jsem byla hodně nemocná. 

 

 

 

 

 

       Dostala ho do moje tchýně, ale přitom jsem si jejího syna nikdy nevzala. Byla jsem za rok šestkrát v nemocnici, tak mi ho sebrali soudní cestou. A když už několikrát žádám o svěření do mě výchovy, tak je to stále neúspěšně. Bydlí ode mne sto km daleko a mě se po něm šíleně moc stýská a je mi smutno.

 

       Ona mi ho pořád nechce vrátit, klidně říká, že prý je to teď její syn a já prý nemám žádný nárok ho dostat zpět. A že prý udělá vše proto, aby mi ho nikdy nevrátila.  Ignoruje mne i okresní soud, kam jsem psala a kde jsem byla, říkám jim, že syna chci zpět a tak nevím co dál mám dělat. Syn se ke mě pořád hlásí, chce jít na tisíc procent ke mě domů a zůstat se mnou,ale i jemu soud nevyhoví.Já do práce poctivě chodím, mám i pronajatej být a mám přítele kteryho si tento rok budu brát. A tak nevím, co nám pořád brání dostat syna zpět. Můj syn a přítel se už znají dlouhodobě a vycházejí dobře, mají se rádi a to mě moc těší a jsem za to moc ráda.

 

      Přitom té ženě, co má teď Danečka, bylo už 75 let, bere dlouhodobě prášky na spaní, byla na dvou operacích nedávno, jinak je už tři roky rozvedená. A ani její syn, tedy otec mého syna, už také není s ní ve společně domácnosti. A přitom bylo hlášeno na posledním soudě, že jí se vším pomáhá a že tam stále bydlí. Jenže já to vím stoprocentně, že bydlí teď sama s mým synkem! Chtěla bych co nejdřív dostat svého syna zpět. Prosím pomozte mi, poraďte, vím, že tady jsou hodní lidé a dobře poradějí.

 

Předem děkuji za přečtení tohoto dlouhého dopisu

i za jakoukoliv pomoc

 

VERONIKA

 

 

Komentáře (5)add feed
Veroniko, : bb2
Nejdůležitější asi bude tvůj stav, protože ten byl důvodem, proč ti syna odebrali. K žádosti o svěření syna do své péče budeš muset doložit odborný posudek lékaře, u kterého ses léčila. S tím bych, být tebou, začala - zajít za svým lékařem a zeptat se ho, zda by ti vystavil zprávu, že jsi schopna se o syna už starat sama, že to tvůj stav umožňuje.
Možná, že to bylo důvodem, proč ti to soud opakovaně zamítal.

Nejlepší bude, když vezmeš všechny dokumenty ohledně syna a jeho svěření do péče jeho babičky, a zajdeš se poradit. Nejlepší by bylo najít právníka, který se zabývá rodinným právem. Pro začátek ale neuděláš chybu, když zajdeš do nějaké organizace, kde ti poradí zdarma, aspoň s tím základním, případně ti i doporučí právníka, který je na tyhle věci specialista a neúčtuje si šílené peníze, případně základní radu dá zdarma.
Tou organizací může být Fond ohrožených dětí, můžeš napsat do Nadace naše dítě, tím nic nezkazíš a dost pravděpodobně tě taky nasměrují, v ROSA totéž - odpírat matce dítě je v podstatě násilí... Najdi si na webu "svůj" soud a tam informaci, kdy je právní poradna zdarma, něco najdeš tady http://www.bezplatnapravniporadna.cz/online-zdarma/, atd.
Důležité je, o jako formu péče u tvé "tchýně" jde, tady najdeš taky pár info http://www.mpsv.cz/cs/14501.

Ale bez lékaře a právní porady se asi neobejdeš - když už je to tak komplikované.


květen 22, 2013 21:36
No, : .
tak pokud byl syn soudně svěřen do její péče a vy zbavena rodičovských práv, tak vám ho sama od sebe ani jen tak "vrátit" nejspíš nemůže. O tom by měl rozhodnout soud - zmiňujete, že nějaký proběhl, proč tedy rozhodl, že syn má i nadále zůstat tam kde je? V rozsudku musí být zdůvodnění, od toho je možné se odrazit dál. Vesměs chtějí, aby před vrácením dítěte do péče rodičů byl stanovený styk s dítětem a zdokladováno, že se rodič a dítě pravidelně stýkají. Pak by měl asi následovat znalecký posudek? Bezplatná právní poradna je určitě dobrý nápad.
květen 22, 2013 22:15
... : bb2
soudy proběhly opakovaně se stejným výsledkem, píše Veronika, styk matky s dítětem je taky, když syn s přítelem Veroniky se znají a dobře spolu vycházejí
Přesto dal soud přednost péči 75leté babičky před péčí matky, tak bych skoro tipovala zdravotní stav matky. Měli jsme takového mladého otce, schizofrenika, který si v době nemoci přivodil mimino s podobně nemocnou holkou, o dítě se postarali jeho rodiče s tím, že až bude syn v pořádku, bude se starat on s pomocí rodičů. Doteď to nejde, ale jinak všichni se snaží, všichni jsou v kontaktu, malý ví, kdo je jeho táta a kdo jsou prarodiče, víceméně spolu bydlí.

No, Veroniko, právní porada a domluva se svými doktory, jestli jsi už dost zdravá a v pořádku tak, aby ti k žádosti o svěření tvého syna do tvé péče dali dobrý posudek. Máš přítele, já vím, pomohl by ti, ale pro soud jsi jako svobodná.
Poraď se taky, jak zpochybnit schopnost babičky vychovávat dítě. Vzhledem k jejímu věku, zdravotnímu stavu a vzhledem k tomu, že žije sama..
Někdy jsou motivem péče o dítě peníze, dávky.
květen 22, 2013 22:47
tvoji rodiče : bb2
by nemohli pomoct? Bydlí poblíž? Pokud jsou mladší, než "tchýně", jsou spolu a mají bydlení,mohli by možná pomoci, pokud by ti soud zase zamítl žádost, mohli by se zapojit..
květen 22, 2013 22:50
Veroniko : Milene
Nenapsala jsi to nejdůležitější. Proč soud nevyhověl žádosti o svěření syna do péče!!! Tchýně má tvého syna svěřeného do péče, tak ti ho nemůže, jak píšeš, vrátit. Když se nemohou o nezletilého starat rodiče, tak přechází povinnost na prarodiče. To, že jsi nebyla za otce provdaná, není důležité.
Jinak rady už byly přede mnou napsané.
květen 23, 2013 12:36
Napsat nový komentář

Pro komentování je potřeba, abyste byli přihlášeni. Pokud nemáte ještě svůj účet, prosím zaregistrujete se.


busy
 
< Předch.   Další >
[CNW:Counter]