O kudlance se ví, že svého partnera po kopulaci sežere. Když o tom tak uvažuji, myslím, že – v jistých případech – by toto řešení nebylo nezajímavé...

Hubnutí s Kudlankou

Hubnuti

Související články

Význam jmen

Význam jmen

Soutěže

Soutěže

Setkání

Setkani

Přihlášení






Zapomenuté heslo
Nemáte účet? Vytvořte jej!

Anketa

VĚRNOST? PODLE MNE JE:
 

CHUDÁK HOLKA... PDF Tisk E-mail
Pátek, 03 květen 2013

 Nevím si rady, co mám dělat. Maminka má rakovinu, chodí na operace a nyní ani neslyší. Mně je 16, do 17 mi chybí dva měsíce a jsem doma. Pomáhám mamince s domácností a starám se o další sourozence. Mám sestru 15 let, brášku 10 a ještě jednoho, kterému jsou 2 roky. Bydlí s námi přítel mé maminky, který hodně pije a mamince nedává ani korunu.

 

 

 

 

     Všechno táhne maminka. On mi jen sprostě nadává a říká, že kdyby se mamince něco stalo, tak si vezme jen toho nejmladšího, nás že by nechtěl. Občas mi vyhrožuje, například že mi rozbije obličej.  

 

     Můj vlastní otec by mi dal za krásnou cenu barák, aby nemusel platit alimenty. Taky s ním moc nevycházím. Tak myslím, že bych potřebovala zplnoletit, abych mohla jít do práce a mohla mamce finančně pomoct. A mohla koupit od táty ten barák. On by s tím souhlasil, abych byla zplnoletěná.

 

Děkuju vám za pomoc,

DAGMAR

 

 

 

Komentáře (37)add feed
kdepak, tady v tom Buranově : Puntíkatá
je jeden chlap větší gentleman než druhej - jen, co je pravda.Takže, děvče, zajdi si na sociálku, případně na policii a podej na "tatíčka" trestní oznámení pro neplacení výživného. Nicméně, v takovémto stavu nouze má otec přímo povinnost se o vás postarat. Jo a první , co by měl udělat, by bylo, rozbít hubu matčinu příteli a vyrazit s ním dveře. Buťe kliddný, bratříčka vám nevezme.jemu jde o byt, doufá, že vás zastraší a vy utečete sami a byt mu zůstane. Co se týče baráku, tak ten stejně zdědíte - a zadarmo, neb jste neopominutelní dědici. Jo a obraťte se na linku důvěry mládeže - když to nepomůže na TV Nova,nebo n jiný bulvár, s tím, že vás mlátí a týrá. Oni už si ho vyhmátnou.. V kriminále mu budou peníze na bratříčka strhávat a posílat na adresu Vaší maminky. Nebo si založit účet - třeba u Spořitelny NECHAT SI PENÍZE POSÍLAT TAM.
květen 03, 2013 07:58
Puntíkatá : Lotka
má naprostou pravdu. Někdy s úžasem pozoruju, čeho jsou některý mužský schopný. A jinak, jak už je napsáno shora - obrátit se na úřady nebo na linku důvěry, určitě i tahle momentálně se bezvýchodně tvářící situace má řešení! Hlavně to nevzdávat!!! Přeju moc štěstí a odvahy.
květen 03, 2013 08:43
... : Sandra.
To, že Dagmar po otci jednou barák zdědí je sice pravda, ale to ona velmi pravděpodobně potřebuje bydlet v historicky krátké době, její otec tu může být dalších 50 let.
Dále mi nepřijde úplně výhodné poukazovat v novinách na to, že je otčím mlátí, protože tak se sice zbaví otčíma, ale také se jim může stát, že skončí všichni v děcáku.

Zplnoletnění by byla dobrá volba pro případ, že by se s maminkou něco stalo a ty by sis chtěla vzít sourozence k sobě. Co jsem tak slyšela, tak to sice soud umožňuje jen těhotným za účelem sňatku, ale vaše důvody jsou vážné, třeba by udělal výjimku. Na druhou stranu na to, abys šla do práce zplnoletnit nepotřebuješ. Je ti skoro 17, takže nutné roky máš odstudované, můžeš se klidně nechat zaměstnat- a nemyslím si, že by papír od soudu, že jsi plnoletá, nějak výrazně rozšířil možnosti tvého uplatnění. A barák můžou vlastnit i nezletilí. Každopádně bych zkusila kontaktovat nějakou bezplatnou právní poradnu, tak by ti měli fundovaně poradit
květen 03, 2013 09:12
Sandro, : jednababi
soud nemůže "udělat výjimku". Zletilost je stanovena zákonem, který je soud povinen dodržovat, nikoli měnit dle své libovůle.
A ano - "barák můžou vlastnit i nezletilí", ovšem velmi pravděpodobně by k jeho koupi (stejně jako např. při darování) byl nutný opatrovník, který by podepsal kupní smlouvu - a soud by jeho prostřednictvím pravděpodobně i zjišťoval, jakým způsobem by si majitelka opatřovala finance na provoz domu, daně atd.
Totéž platí pro "vzetí si" sourozenců. Jako nezletilé jí je do péče svěřit nelze a u zletilé by opět optarovník - tentokrát těch malých - zjišťoval podmínky, v kterých by žili.
Zas tak jednoduchý to není.

květen 03, 2013 10:18
... : bb2
V kriminále mu budou peníze na bratříčka strhávat a posílat na adresu Vaší maminky.
nebudou, neb nebude z čeho, takže mu bude jen narůstat dluh na výživném

Lepší je kontaktovat organizaci, třeba Fond ohrožených dětí, Člověk v tísni apod., oni vás nasměrují co jak, většinou poskytnou alespoň bezplatnou právní pomoc. S pomocí právníka můžete dlužné výživné vymáhat, a to i exekučně, pokud je otec zaměstnaný, tak mu budou strhávat z platu jak běžné výživné, které má určené, tak to, co vám dluží.
Teď se taky osvědčuje, když neplatiči výživného pohrozí odebráním řidičáku, v tu ránu platí.

Běžný účet, např. studentské konto, si založit můžeš, a tvá maminka musí tohle číslo účtu sdělit jako to, kam jí mají chodit alimenty - protože do vaší zletilosti náleží alimenty mamince, i když ti je třeba dá k dispozici. Až ti bude 18, budou alimenty tvoje, alimenty na tvé sourozence budou oficiálně pořád maminky, takže bude jen na ní, aby je nechala posílat na tvůj účet.

Maminky přítel má v bytě trvalé bydliště? nebo je to jeho byt? máš dědečka, strejdu, kteří by ti pomohli? Pokud mámin přítel nemá v bytě hlášené trvalé bydliště, byt není jeho (nepatří mu, nemá k němu nájemní smlouvu), tak vám nic nebrání ho z bytu vyhodit. Stačí, když děda, strejda, koupí nový zámek, vymění ho, a ty mezitím sbalíš pánovo věci a dáš mu je za dveře. Nebo do sklepa, a klíč od sklepa do schránky, od které má třeba klíč. Ze sklepa ale jinak vyndej to, co by si mohl odnést a vám by to chybělo. Až si odnese své věci, vyměň zámek od sklepa. Dobré by bylo vyměnit i zámek od vchodových dveří, ale to bude horší, pokud v domě bydlí jiní lidé. S tím by ti zase mohl pomoct děda, strejda - koupí nový zámek a k němu dva klíče pro každý byt. Zámek vymění a ty oběhneš celý dům, každému dáš jeho nové klíče s tím, že se omlouváš, ale že jste z vážných rodinných důvodů museli vyměnit zámek u vchodu,a že je současně informuješ, že pan XY (přítel mamky) už s vámi nebydlí. Pokud se ti to takhle nechce udělat, tak se s dědou, strejdou domluv, že zámek vymění jako proto, že se ti v něm zalomil klíč (to se stává, když se odemkne a pak tahem klíčem zároveň otvírají dveře - někdy klíč rupne a zůstane ho půlka v zámku). Pokud máte v domě správce, tak ten klíč v zámku prostě zalom, zajdi za správcem, omluv se, vysvětli že se ti stala nehoda, a zda máš zajistit výměnu zámku, nebo to udělá on. Požádej ho, aby nový klíč od vchodu dal mamce nebo tobě, nebo že si pro něj dojdete, ať ho nedává do schránky.

S maminkou se domluv, zda pobíráte všechny dávky, na které máte nárok, kromě její nemocenské taky přídavky na děti, příspěvek na bydlení. Když ne, stáhneš si tady formuláře, vyplníš, mamka je podepíše a ty je odneseš na Úřad práce, tady najdeš informace a formuláře, http://www.mpsv.cz/cs/2#dsp , kdyžtak se tady na kudlance zase doptej.
S mamkou se podívejte i sem, http://portal.mpsv.cz/soc/ssl/prispevek , mamka určitě potřebuje pomoc, možná má kvůli své nemoci invalidní důchod, tak se na to podívejte, a požádejte si. Nejhorší, co se může stát je to, že vám to zamítnou. Kdo nic nezkusí, ten nic nedostane :-)

Brigádu i trvalou práci můžeš mít i bez zplnoletnění, můžeš si taky zkusit napsat letáky s nabídkou toho, co bys mohla dělat (nabídnout lidem úklid, žehlení, venčení psů, apod.). Pozor na hlídání dětí, to je velká zodpovědnost, a pozor na chlapy, kteří by si nechali uklízet byt a nabízeli ti velmi výhodné podmínky. V takovém případě ať s tebou poprvé, podruhé zajde děda, strejda, teta, bratranec, tatínek nebo maminka kamarádky, sousedka...aby si toho, kdo tě zaměstná, omrkli a aby on viděl že ti někdo dospělý kryje záda a ví o tom, že k pánovi chodíš uklízet, žehlit apod..


květen 03, 2013 10:36
ale ona přece bydlí : Puntíkatá
v bytě, který má její maminka. Přítel není manžel a na nic nemá nárok. Nezlob se, ale "prodat" vlastním dětem barák /který nejsou plnoletí/, byť "výhodně", je svinstvo, kterým se chce otec zbavit placení alimentů na dvě děti.Takže - najít si právníka, jsou takoví, za které se neplatí. Dát mu plnou moc a zažalovat tatíčka o výživné na dvě děti. Je jasný, že jim tatíček žádný barák dát nechce, chce jim jen "zacpat pusu", aby ho děti nežalovaly.A aby se mezitím dluh na výživném promlčel. Máma umírá a nemá sílu za děti bojovat. První je, zbavit se "přítele", dobrý by bylo udat ho, že tě sexuálně obtěžuje - to ho sbalej hned. Já vím, že už se místní pánové zvedají ze židlí - ALE ON TAKY NEPOSTUPUJE ZROVNA FÉR, naopak, snaží se vás vyhnat.Takže byste v děcáku skončili tak jako tak. Když budeš u případného soudu jen brečet , a klepat se, tak máš vyhráno. On je cholerik a opilec a to by v tom byl čert, aby nevylítl a nezačal řvát. A máš byt volný pro sebe i sourozence. A klid!!!!! Tatíčkovi sděl, že buď vám doplatí výživné za celou dobu, co je dlužen, nebo půjde sedět. A jedině, až budeš mít v ruce DAROVACÍ LISTINU od toho baráku a výpis z katastru, že ti ten barák patří, budeš se s ním bavit dál. Ale nejlépe , když si na to vezmeš právníka.Najít ho můžeš na Interntu - měli by ti poradit na sociálce - ale záleží na tom, kdo tam bude zrovna sedět.....Držím ti palce a nedej se!!!!!!
květen 03, 2013 10:45
bb2, : Myška
ty normálně nabádáš k podvodu...
květen 03, 2013 10:47
... : bb2
k jakému, Myško?
květen 03, 2013 10:50
S tím zámkem vchodových dveří - zalomení klíče. : Myška
Jako zástupci SVJ by se mi něco takového nelíbilo. Daleko víc bych ocenila, kdyby za mnou dotyčná přišla a na rovinu mi řekla co se děje, a proč potřebuje zámek měnit. Nakonec, jestli její otčím chlastá, tak se o tom zřejmě v domě ví, a sotva kdo by měl něco proti výměně.
Jsem pro jednání na rovinu, pro postavení se k problému čelem, ne pro podvod.
květen 03, 2013 10:54
jo tohle, : bb2
to bych nechala na Dagmaře a její mamince,ony situaci v domě znají nejlépe. Radila jsem obejít sousedy s novým zámkem a informací co a jak, zalomení klíče až jako druhá možnost.
Nejsou všichni jako ty, Myško, rozumní - otázka je, pokud by za tebou někdo s takovým návrhem přišel, zda bys vyhověla a hned.
Tyhle situace si žádají okamžité řešení, pokud se Dagmara s maminkou potřebují zbavit toho člověka, nemůžou riskovat průtahy ze strany SVJ, během kterých jim dotyčný rozkope dveře a nemocnou maminku ještě víc vystresuje.
Takže pokud to nepůjde normálně, tak bych se nestyděla zvolit plán B, samozřejmě s tím, že náklady s výměno zámku a zhotovení klíčů půjdou za Dagmarou.

květen 03, 2013 11:02
Ta holka bojuje o život, : Puntíkatá
žádná metoda, kterou použije, nemůže být nefér. A nejlepší obrana je útok a to pokud možno bleskovej a nečekanej.A jestliže je správce chlap, tak má holka smůlu, vždycky bude na straně toho "přítele" - už z principu. Taky může ten byt pro někoho chtít -a tohle bude dobrá příležitost, jak se dosavadních nájemníků zbavit. Máma umře, děti půjdou pěkně do děcáku a byt bude volnej, by s ním ten dobrý muž mohl třeba kšeftovat.Chtělo by to opravdu nějakého strýce, nebo dědu - ale zdá se, že ty děti příbuzný nemají, nebo se tito o ně zvlášť nervou, v hrůze, že by jim snad ty děti zůstaly na krku.
květen 03, 2013 11:06
Jenže bb2, nemohu riskovat, že někdo ve snaze vyměnit zámek na domovních dveřích tyto dveře poškodí. : Myška
Ne všichni jsou šikovní a zruční, někteří si to o sobě pouze myslí. Krom toho, my třeba máme dveře plastové, nepříliš staré, a tak by se nám - rozuměj výboru - opravdu nelíbílo, kdyby na nich kdokoliv dělal jakýkoliv zásah. Krom toho, my tam máme bezpečnostní zámek, klíče jsme nechali dělat dle požadavků každého vlastníka a předávali proti podpisu. Není to tak jednoduché.


květen 03, 2013 11:17
Ještě jedna věc - bude to znít sobecky - ale proč nechat případně rozkopat vchodové dveře - majetek všech vlastníků? : Myška
Mohlo by se to po výměně zámku vchodových dveří stát. Platili bychom to všichni, protože z alkoholika bychom žádné peníze nevyrazili, a taková škoda, abychom se obrátili na soud by to zřejmě nebyla - a stejně by nebyla jistota, že i po vyhraném soudu by nám škodu uhradil.

květen 03, 2013 11:27
Ehm, : Krakonoš
ten "přítel" tam má nějakou nájemní smlouvu? Trvalej pobyt? Jestli né, tak se jedná vo nevoprávněný vniknutí a zavolal bych na něj policii, až zase bude vopilej vykvikovat něco vo rozbití huby. Že se mi neznámej vožralej squater naboural do kvartýru a vohrožuje mě, ať mě ho zbavěj. Jenomže tu nezaznělo, jestli ho maminka náhodou stále šíííleněně nemíííluje a nebude ho bránit proti vlastnim dětem. Pak nejni pomoci. smilies/sad.gif
Mimochodem pokud ten druhej fotr, kterýho jsou minimálně ty starší děti (?) - zase tu chybí plno informací - nemá zájem vo to, v jakejch podmínkách ty děti vyrůstaj, a řeší jen nějakej barák za alimenty - což je protiprávní a takhle alimenty stejně řešit nelze - tak je to taky pěknej smeták. Slečně nezbude, než se nějak dožít plnoletosti a pak třeba požádat vo svěření sourozenců do svý péče. Jestli jí s tím nepomůže nějakej dospělej příbuznej, nemůže to mít dobrej konec. Jinak aspoň vyzkoušej všecko, co radí bb.
květen 03, 2013 11:41
Myško, : bb2
rozumím tvému postoji a nedivím se mu. A protože je mi to jasné, jak by to dopadlo, a protože radím Dagmaře, tak radím zalomit ten zámek. Kdybys tu psala ty, co máš coby předseda SVJ dělat v situaci, kdy opilec rozkope dveře, radila bych tobě a poradila bych to, co ty samozřejmě víš, volat policii a uplatňovat na vandalovi náhradu škody. Pokud bys vandala neznala, protože bys u incidentu zrovna nebyla a sousedi by také nic nevěděli, protože než by přijela policie, vandal by utekl, měla by škodu uhradit pojišťovna...

Ostatně, máme byty a v jednom z družstev jsem předsedou, podobnou situaci jsme zažili, bývalý manžel jedné z nájemnic neměl už klíče, ale v opilosti se dožadoval vstupu a dveře skutečně rozkopal. Policie se zavolala, protože lidi nemohli spát a měli strach, co ještě provede. S náhradou škody to bylo jednodušší, protože ho někteří z nájemníků znali osobně, takže se mu dalo na vybranou - buď ho proženeme po soudech a třeba i exekucí se vymůže náhrada, nebo to nechá opravit sám. Bydlel v té době u rodičů v jejich domě, ti samozřejmě nestáli o nějaké potíže s exekutory, tak tu opravu zařídili. Jak si to pořešili v rodině nevím, to mne nezajímá.

Kdyby za mnou jeho bývalá přišla s tím, že u něj zůtaly viset klíče a ona by ráda vyměnila zámek, tak bych svolila proto, že bych nechtěla mít na svědomí to že se dostane do domu, vykopne dveře od bytu a přizabije těžce nemocnou paní, nebo její děti.
Případným remcalům na schůzi bych to přesně takhle vysvětlila - dáme přednost škodě na majetku, nebo raději necháme ublížit rakovinou nemocné ženě a jejím dětem?
květen 03, 2013 12:48
oprava : bb2
spojila jsem fikci a skutečnost v jednom - té sousedce bych bývala byla vyhověla proto, abych neměla na svědomí, že jí bývalý ublíží, nebo jejím dětem...ale těžce nemocná nebyla, to se týká Dagmařiny maminky
květen 03, 2013 12:51
bb2, i když mi může být líto Dagmary, : Myška
tak tím fingovaným zalomením klíče přinejmenším mně pěkně přidělá práci a starosti v době, kdy se to hodí jí a ne mně. A to by se mi tedy nelíbilo, od řešení rodinné krize tam nejsme.

květen 03, 2013 13:04
... : bb2
Vždyť to po tobě nikdo nechce, abys v takové situaci někomu pomáhala. Není to tvá povinnost. Chápu tvůj postoj, a ty zase chápeš, proč radím Dagmaře co jí radím. Neřeším tvé pocity. Lítost je těm, co tu životní situaci řeší, naprd. Takže proto radím jak radím.
květen 03, 2013 13:16
... : bb2
Ostatně, neradím Dagmaře, aby si vzala gumovou rukavici (to kdyby náhodou byl v domě aktivní policista) a zalomila v zámku klíč a utekla jak uličnice - i když by jí to ušetřilo peníze za nový zámek a řeči od sousedů a v její životní situaci by i takové chování bylo pochopitelné, a pro mě osobně omluvitelné.

Poradila jsem jí, aby klíč zalomila, šla za správcem, řekla mu o tom s tím, že výměnu zaplatí.
květen 03, 2013 13:19
bb2 - účel světí prostředky, že... : Myška
Bez ohledu na cokoliv.
květen 03, 2013 13:21
... : Sandra.
Maminky přítel je otec toho malého brášky? Protože pak by asi nebyl problém ani tak v tom, jak otčíma vyhodit z bytu, jako v tom, že on může poměrně jednoduše získat své dítě do péče tím, že poukáže na to, že se o něj matka nedokáže postarat. Otázkou je, jak by Dagmar nahlížela na tuto možnost- i tak by jí toho zbylo naloženo víc, než dost- nebo jestli jí tato varianta přijde nepřijatelná. Podle toho (a taky podle toho čí je byt, příp na koho je psaná smlouva) pak je možno s otčímem buď vyběhnout, nebo zatnout zuby a nějak to s ním vydržet.
květen 03, 2013 13:37
...jsem.mužskej.... : doktor
....ale z některých bych zvracel.Mnoho řečí té ubohé holce nepomůže.Krakonoš abb radí postup který bVíce není třebe dodávat,je v nich vše co bude fungovat.Držím Ti palce ať máš odvahu se ke všemu svinstvu postavit čelem.K tomu je potřebe odvaha.
květen 03, 2013 13:43
Myško, : bb2
je-li účelem pomoct těžce nemocné ženě a jejím dětem, pak prostředek - tj. zničený, posléze vyměněný zámek u dveří - je tím účelem skutečně posvěcen

čekám, až to dojde :-))
květen 03, 2013 14:39
pardon, tak jsem to nechtěla napsat : bb2
měl být Čekám, KAM až to dojde...tahle debata

:-) fakt
květen 03, 2013 14:39
jinými slovy : bb2
myslím, že někdy si musíme vybrat, co budeme víc, zda správcové majetku, nebo člověci
květen 03, 2013 14:41
Sandro, : Puntíkatá
toho bych se bála nejméně. Ten "přítel" chce evidentně ten byt , protože asi nemá kam by jinam šel.A mít na krku malýho chlapečka, starat se o něj a živit ho....o to určitě zájem nemá. On chce prostě vyštvat ty děti a počkat si až ta máma umře. Jestlipak na toho chlapečka něco platí?
květen 03, 2013 14:44
Já to chápu, ale opravdu se jí tou výměnou zámku pomůže? : Myška
Neznám poměry u nich v domě, tak vyjdu z poměrů u nás, možná budou víceméně stejné.
Během dne, kdy on bude v práci, se podaří mu sbalit věci a vyměnit oba zámky - vchodový i bytový. On přichází, zjistí to, bude se snažit dostat do domu - když nebude jiná možnost, počká si na někoho, kdo jde do domu nebo z domu a otevře, on vejde. Výměna zámku vchodových dveří se zcela mine účinkem, krom toho, že on je tím vytočený. Jde k bytu, zjistí, že se do něj nedostane. Nevím, jak se zachová, ale klidný nebude.
Do domu se dostane kdykoliv, protože stačí počkat na někoho, kdo vchází či vychází. Kdo nebo co mu zabrání vstoupit? Vůbec nikdo a nic.
květen 03, 2013 14:49
ano, opravdu se tím, že přijde o klíče od domu, může něčemu zabránit - může, nemusí : bb2
Jasně, pokud bude čekat u domu, tak se do něj někdy dostane. Ale už se bude vědět, že tam byl. Jednou si toho nikdo nevšimne, ale když bude postávat před barákem a čekat, až ho někdo pustí, lidi si všimnou, časem se ho zeptají, proč nemá klíč, nebo se zeptají sousedky (Dagmařiny mámy), a dozví se, že je to vlastně někdo, kdo v domě nemá co dělat. Pokud bude vyvádět, zavolá se policie.
Když bude mít od baráku klíč, nikdo si jeho pohybu v domě nevšimne a on může čekat u bytu, aby se do něj násilím dostal (až půjdou děti ze škol apod.), aniž by to někdo zaznamenal.

Otázky, co kladeš, kladou lidi vždycky, když se bojí o majetek.
květen 03, 2013 15:07
Nevím, asi už jste většinou doma - ale ještě doplněk: : d@niela
Dagmar píše, že maminka, která už neslyší, neslyší tím pádem ani to, co její přítel křičí na Dagmaru.
A - pro maminku je to přítel, tedy ten, co je s ní! Takže věří víceméně jemu, má s ním asi to poslední dítě a podle všeho by určitě nechtěla, aby odešel!
Však to znáte - kolik těch i mlácených atd. žen je raději s ním, než bez něj? Podle všeho je ještě mladá a říká si, že už by byla "nadosmrti" bez chlapa...
TOHLE asi bude největší problém!

květen 03, 2013 15:31
nějak ale komunikují, : bb2
nějak si předávají informace, tak jí Dagmar může napsat, nebo stačí, když jí dá přečíst svůj dopis na Kudlanku.
Maminka teď hlavně řeší svůj zdravotní stav, takzvaný přítel jí to neulehčuje, naopak.
květen 03, 2013 21:35
... : bb2
Může do věci vtáhnout prarodiče - mamky rodiče. I když třeba někdy spolu nevycházeli, například, tak v takové situaci by mohli pomoct, obzvlášť, když se na ně obrátí vnučka.

Dagmarka se hlavně nesmí stydět požádat kohokoli o pomoc, ve své situaci na to má právo.
květen 03, 2013 21:36
No prosím, a je tu doplňující informace, která dosavadní směr rad poněkud - hodně - mění. : Myška
Dagmar nemůže dělat nic moc mamce za zády, protože se to může obrátit proti ní, jestliže má maminka partnera ráda a věří mu.
Vyvstávají otázky:
Je maminka doma nebo v nemocnici?
Problém s penězi od současného partnera je záležitost poslední doby nebo je to standard?
Pracuje Dagmařin vlastní otec, tedy má příjem z kterého může platit alimenty, nebo ne?
Co otec těch dvou prostředních dětí - platí na ně, nebo je totožný s otcem Dagmar a neplatí též?

květen 04, 2013 06:49
... : bb2
Že maminka neslyší jsme věděli, že chodí na operace a je těžce nemocná taky, s tím souvisí časté pobyty v nemocnicích, a ostatní, co píše Daniela, je 2x "asi" a 2x "podle všeho".
Podstata zůstává - těžce nemocná žena, děti, málo peněz a tzv. přítel, který sprostě nadává a dětem vyhrožuje, pije, nepřispívá na provoz domácnosti.

květen 04, 2013 10:01
nojo, tak ať Dagmarka padne na kolena : Puntíkatá
a začne se intenzivně modlit, aby máma vydržela až do jejích osmnáctých narozenin.Pak může dostat obě další děti do péče, beztrestně vykopnout "přítele" a zažalovat tatínka o výživné.Jak to tak vpadá, jediná pomocná ruka je na konci Dagmarčina ramene. Babičku, nebo tak, ty děti viditelně nemají, to už by snad zasáhla, zvláštěpak ví-li, že jí umírá dcera. No a teď mě všichni sežerete, ale doporučuji, aby v případě, že opilý "přítel" začne zase řádit, roztrhnout si na sobě třičko, vyletět z bytu na chodbu a co nejhlasitěji ječet a zburcovat celej barák. Volat o pomoc, s tím, že ji otčím napadl - což bude asi pravda, popřípadě, že se ji pokusil znásilnit. Pak musí jen brečet a klepat se - což jí za dané situace moc práce nedá. V baráku chlapce uřčitě všichni znají, tak on ty policajty někdo zavolá....Udělat to, pokud možno, až bude maminka zase v nemocnici. Ona po návratu taky ocení, že tam nikdo neřve a nedělá bordel, že děti jsou v pohodě a že je co jíst.Pokud bude maminka naživu - tak do děcáku nikdo nepůjde....Pokud nebude Dagmarka plnoletá - tak se s "přítelíčkem" nikdo "s*át" nebude. Co se týče výživy...obě starší děti mají ještě tatíčka, jehož povinností vypolývající ze zákona je, postarat se o ně...ale to potřebuje kliku, ab na sociálce nenarazila na nějakou krávu.
květen 05, 2013 08:33
Ach jo, : Sidon
já bych předpokládal, že když Dagmar půjde na sociálku, řekne tam svůj příběh o té jejich situaci a následně pak to potvrdí i její sourozenci, sestra (15let) a bratr (10let), tak by se něco mělo "dít". Na to tam mají dost specializovaných pracovníků, kteří by měli zjistit, jak to je a pomoct jim. Ovšem jestli je to tak, jak píše Puntíkatá, že je to Buranov, tak to půjde asi těžko.
smilies/sad.gif
květen 12, 2013 19:42
Puntíkatá : udivená
jen bych podotkla...že maminka Dáši má rakovinu,ale to automaticky neznamená že umírá, léčí se, nejstarší dceři je 17, tudíž mamince může být klidně 40 a pravděpodobnost že se vyléčí je vysoká...jiné rady už dali ostatní
květen 13, 2013 12:06
Sidon : udivená
obávám se že pomoc sociálky bude...odebrání dětí a umístění do dětského domova...s tím bych byla hodně opatrná, spíš využít nějakou anonymní telefonickou linku nebo poradnu
květen 13, 2013 12:08
Napsat nový komentář

Pro komentování je potřeba, abyste byli přihlášeni. Pokud nemáte ještě svůj účet, prosím zaregistrujete se.


busy
 
< Předch.   Další >
[CNW:Counter]