O kudlance se ví, že svého partnera po kopulaci sežere. Když o tom tak uvažuji, myslím, že – v jistých případech – by toto řešení nebylo nezajímavé...

Hubnutí s Kudlankou

Hubnuti

Související články

Význam jmen

Význam jmen

Soutěže

Soutěže

Setkání

Setkani

Přihlášení






Zapomenuté heslo
Nemáte účet? Vytvořte jej!

Anketa

VĚRNOST? PODLE MNE JE:
 

ODVOZ ODPADKŮ - ZAS A ZNOVU PDF Tisk E-mail
Středa, 10 duben 2013

 Dobrý den, dostala jsem se do situace, kdy budu muset platit dvakrát poplatek za odvoz odpadů. Ale je to poněkud složité... jelikož:  trvalý pobyt mám stále hlášený u rodičů, ale bydlím asi 700 metrů dál, v domku, který jsem si zakoupila (ale není v něm k pobytu hlášena žádná osoba).  V tomto domku bydlím jen já sama.

 

 

 

 

     Trvalé bydliště měnit prostě nechci, z jednoduchých důvodů: všechny smlouvy, řidičák, karty atd. a že toho není málo, mám dělané na trvalý pobyt u rodičů a  vyřizovat všechny doklady znovu, by mě stálo víc času a energie  (plus peněz) než je stanovený poplatek za odpad :-))). 

 

     U rodičů prokazatelně nebydlím, odpad tam tedy nevytvářím.

 

     A další paradox: jsme opravdu malá obec, všichni se tu znají, takže na obecním úřadě vědí, že to, co píšu, je pravda. Přesto budu muset poplatek zaplatit? Poraďte mi - má smysl psát nějakou žádost o prominutí poplatku?


     Dalším "případem" je moje sestra - ta je také hlášená u rodičů, ale trvale žije v Řecku. A letos si koupila v naší obci domek. I ona bude muset platit dva poplatky... V obci se pochopitelně zdržuje pouze příležitostně - Vánoce, 14 dní na podzim. 

 

      Jde nějak tato naše situace nějak řešit? Přehlašovat si trvalé bydliště nechceme, v tom je problém. Vím, že by se tím vše vyřešilo, ale přijde mi zbytečné přehlašovat se z jednoho čísla obce do druhého, o těch pár metrů...

 


Díky za Váš čas a radu,
MARKÉTA

 

Komentáře (19)add feed
Tak ten poplatek za odpad za nemovitost, ve které nejste trvale hlášeny, berte : Myška
jako daň za svou lenost si přehlásit trvalé bydliště. Zvlášť ty, Markéto, když v tom domku bydlíš. Poplatek budeš muset platit každý rok a těžko se podmínky změní k lepšímu.
duben 10, 2013 06:41
Nechapu, v cem je problem : Dee dee
Vymenis si jen obcanku, ostatni doklady trvaly pobyt neobsahuji. Ale i pokud si pobyt nezmenis, pokusila bych se o dohodu s obci. Kazdopadne obe cesty znamenaji nejakou aktivitu, volba je jen na tobe.
duben 10, 2013 08:20
... : mia I
je naprosto běžné, že platíš za oba objekty. Obec nemůže zkoumat, kde se zrovna zdržuješ. Odpad není jen ten, který házíš do odpadkového koše. Odpad je přece i to co např. vyklízíš na půdě v domku, který sis zakoupila. Tam, kde máš trvalý pobyt platíš za osobu, druhý objekt je zpoplatněn jinou sazbou , jako rekreační. V naší obci by Ti žádná žádost o prominutí neprošla. Tak maximálně Tvé sestře, pokud by prokázala, že se trvale zdržuje v zahraničí, ale stejně by alespoň za jeden objekt platit musela.
duben 10, 2013 08:39
To je mi mio s podivem : micka
Dosud jsem se domnívala, že za odpad platí občan. Občan může bydlet na jednom místě. Tedy by měl platit jednou.
Pokud vyklízím půdu, musím si za odpad tohoto odpadu zaplatit ve sběrném dvoře.


duben 10, 2013 10:54
... ale ne ... oprava : micka
Samozřejmě platím za odběr odpadu ... smilies/cheesy.gif
duben 10, 2013 10:55
u nás : mia I
je to takto.
duben 10, 2013 11:08
u nás : mura1
byli osvícení a platíme za svoz, nikoli za hlavu. jak velkou popelnici a jak často se vyváží, je čistě na nás.(platí pro RD, jak u činžáků, nevím)
čímž mě, jako lakomou barku, motivují také k třídění odpadu, páč tím šetřím místo ve své popelnici.
duben 10, 2013 11:36
Muro : mia I
nevím jak moc byli osvícení u nás, ale poplatek za popelnici se neosvědčil, byly hádky. Tudíž bylo přistoupeno k poplatku za hlavu 420 Kč ročně tudíž čtyřčlenná rodina 1680 Kč ročně plus platíme 500 Kč za každý další objekt nebo chalupáři 500 Kč ročně. Vyváží se v zimě v létě ob týden, ale i tak obec svoz odpadu dotuje. Co se týče tříděného odpadu, za odvoz a likvidaci plastů obec platí, za papír a sklo dostává peníze, odvoz je pochopitelně zpoplatněn. Ale nějakou kačku ročně to do obecního rozpočtu hodí.
duben 10, 2013 11:52
... : Giota
Bydlím na vesnici. Platíme ZA popelnici , tedy 1 domácnost = minimálně 1 popelnice, lhostejno, zda je plná či nikoli, jedno, zda je tam 1 babka nebo velká rodina. Komu 1 popelnice nestačí (odvoz je 1x za 14 dní), platí si dvě.
Bohužel toto nijak nenutí tvořit málo odpadu, každý si řekne - když už za to platím, tak ať mají co odvážet! Ale aspoň mě nenutí mít popelnice dvě a tu druhou prázdnou... Mám také ve vsi 2 čísla popisná, bydlím v lepším domě a trvalé bydliště mám ve starém, kde jsme bydleli dříve, a nyní tam jen máme zázemí farmy, tj. místo podnikání. Také jsem neměnila trvalý pobyt - musela bych ho nahlásit na 10 místech, a to vše kvůli jedné jiné číslici?
duben 10, 2013 12:04
Brno - 675,--Kč za osobu. : Myška
Pak taky za nemovitost, kde není nikdo trvale hlášen, a taky za rekreační objekt na území města Brna, kde není nikdo hlášen, a jehož majitel nemá trvalé bydliště ve městě Brně. Ať třídíš nebo netřídíš...
duben 10, 2013 12:04
popelnice : mura1
Platíme ZA popelnici , tedy 1 domácnost = minimálně 1 popelnice, lhostejno, zda je plná či nikoli, jedno, zda je tam 1 babka nebo velká rodina. Komu 1 popelnice nestačí (odvoz je 1x za 14 dní), platí si dvě. Bohužel toto nijak nenutí tvořit málo odpadu, každý si řekne - když už za to platím, tak ať mají co odvážet!

u nás si můžeš vybrat malou popelnici, střední popelnici, velkou popelnici a odvoz týdně nebo 1x 14 dní. takže jedna babka tu malou popelnici á 14 dní naplní tak akorát. poplatky jsou přímo úměrné velikosti popelnice a četnosti vyvážení.

my (6 osob) máme popelnici střední a vyvážíme 1x 14 dní. třídíme plasty (těch je nejvíc), sklo, papír a nápojové kartony. ještě bych mohla třídit odpad na kompost, ale na to je i lamkomá barka moc líná :-)
duben 10, 2013 12:34
Muro : mia I
v Praze je to asi trochu jiné. Naši příbuzní na starém Barrandově taky mají minipopelnici, jsou jen dva, ti třídí superpoctivě i plechovky. Na venkově tahle možnost menších popelnic není. Tam si skutečně řada lidí řekne, když už za popelnici platím, tak ji narvu. Bohužel pak se váží objem kukavozu a cena vylítne, musí se cena za popelnici stále navyšovat, aby obec tolik nedoplácela. Proto u nás se přešlo z placení za popelnici k placení na hlavu.
duben 10, 2013 12:57
Muro, : bb2
a kolik platíte za odvoz odpadu ze střední popelnice 1x za 2 týdny?
duben 10, 2013 18:04
u nás : bb2
se platí za osobu 550, na rodinu se dává 1-2 popelnice 120 l (podle počtu osob), vývoz 1x týdně, a mimořádný svoz během vánočních svátků.
Za vývoz 1 popelnice platí obec cca 2800, takže ani čtyřčlenná rodina svými poplatky to nezaplatí.
Kontejnery na tříděný odpad - papír, plast, kartony, sklo, baterie, drobný elektroodpad a bioodpad, a 2 -3 malé kontejnery na domácí odpad, který se nevejde do popelnic - stále k dispozici. Několikrát do roka přistaví obří kontejner na objemný odpad, nebezpečný odpad, a auto na věci pro charitu.
Za kontejnery stálé ani občasné lidi nic neplatí, platí to obec, zpátky zase něco dostává.
duben 10, 2013 18:15
Markéto, : bb2
změnu trvalého bydliště uděláš snadno, výměna dokladů tě rozhodně nebude stát zdaleka tolik, kolik během např. 3 let zaplatíš za dva poplatky za svoz odpadů...

A kromě toho, spousta pošty, hlavně úřední, pojišťovny, finančák, zdravotní pojišťovna aj. také bankovní výpisy apod., chodí na adresu trvalého bydliště. Kromě toho, že rodiče budou mít přehled o tvé poště, tak se může stát, že ti něco uteče.
Můžeš si na poště sjednat donášku na jinou adresu, ale za to se platí taky poplatek :-)

Jinak u nás k osvobození od poplatku stačí čestné prohlášení, že se dcera (sestra) zdržuje dlouhodobě v zahraničí. Dlouhodobě znamená u nás tuším déle než 9 měsíců v roce. Kdo jezdí domů na svátky, dovolené, neplatí nic.
duben 10, 2013 18:19
110 l popelnice 1x 14 dní : mura1
a kolik platíte za odvoz odpadu ze střední popelnice 1x za 2 týdny?

1236 kč ročně (praví magistrátní web)
duben 10, 2013 19:40
Zaplatit musíš. : opas
Ono je totiž v zásadě jedno, kolik odpadu na daném místě vyprodukuješ. Svozové auto tam jet musí tak jako tak a nepojede jinudy jen proto, že tam zrovna nejsi. A někdo tu naftu zaplatit musí.
duben 11, 2013 08:48
opasi : mia I
naprosto správně. Lidé mají někdy hodně zkreslené představy. My tu máme v obci jeden rekreační objekt, platí 500 Kč ročně. Ale jelikož tam bydlí feťáci, kteří si přivydělávají rozebíráním starých aut, vyprodukují odpadu víc než mnohá rodina z obce. Jak má obec posuzovat a zkoumat veškeré detaily ohledně Markéty? To vůbec není pravda, že když někde bydlím , mohu produkovat odpad jen na jednom místě. Dopoledne se uvaří, uklidí, je odpad doma. Odpoledne se jde na chalupu, je odpad tam , třeba z hrabání zahrady, pletí pokud není kompost, což zase nikdo zkoumat nemůže. I tak je stále odvoz odpadu dotovaný částečně z obecních peněz.

A když už jsme u toho odpadu. Teď po jaru se zase objevují v lesích a příkopech odpady, které by mohly být v kontejnerech. Plné příkopy u silnic plastovek . Myslíte si, že by bylo lepší zálohovat plastovky jako u našich sousedů na západ? V Německu je záloha čvrt eura. Ale ten rozdíl v čistotě kolem silnic, když člověk přejede hranice je nebetyčný.


duben 11, 2013 09:13
... : udivená
my platíme podle počtu lidí v domácnosti..za jednoho 700,- za rok, bez ohledu na to jestli je popelnice plná nebo prázdná, ve čtyřech lidech už je to celkem dost
duben 11, 2013 09:14
Napsat nový komentář

Pro komentování je potřeba, abyste byli přihlášeni. Pokud nemáte ještě svůj účet, prosím zaregistrujete se.


busy
 
< Předch.   Další >
[CNW:Counter]