O kudlance se ví, že svého partnera po kopulaci sežere. Když o tom tak uvažuji, myslím, že – v jistých případech – by toto řešení nebylo nezajímavé...

Hubnutí s Kudlankou

Hubnuti

Související články

Význam jmen

Význam jmen

Soutěže

Soutěže

Setkání

Setkani

Přihlášení






Zapomenuté heslo
Nemáte účet? Vytvořte jej!

Anketa

VĚRNOST? PODLE MNE JE:
 

Z DOVOLENÉ S NÁSLEDKEM... PDF Tisk E-mail
Úterý, 09 říjen 2012

Kudlanko, průšvih. Byly jsme taková parta z práce na podzimní dovolené. Prostě v létě to nešlo, to si ji berou ti s dětmi. Takže jsme se rozhodly jet na podzim, respektive koncem září. Ale myslím, že to byla pro nás spíš výhra. Tedy, pokud se jedná o počasí. Jinak, pro mne, je to průšvih jako hrom. Vrátila jsem se totiž těhotná...

 

 

 

     Stalo se to nejhorší, co se mohlo stát. Seznámily jsme se tam v hotelu s takovou partou prima "domorodců" - prostě to byli kluci, co tam pracovali. Jeden byl recepční, druhý pracoval v kanceláři, další barman... atd. Většinou tam byli samí senioři, takže jsme si říkali, že je fajn, že jsme ulovili alespoň je. Byly jsme tam na deset nádherných dnů a ještě hezčích nocí.

 

     Přiznávám, že to vůbec nebylo nevinné, ale byly jsme vyzbrojeny antikoncepcí a tak jsme si to užívaly. Nehledě na to, že jsme odjížděly opravdu zamilované a s adresami a také se náš kontakt nepřerušil ani po odjezdu. Dokonce tu za námi kluci už i byli.

 

     Jenže, jedině mě se stal ten průšvih, že všechno ukazovalo na to, že jsem v tom. A doktorka mi to pak i potvrdila. Tak jsem mu pak hned napsala, co se stalo, a co on na to. Jenže, on mi napsal, že jsem přeci říkala, že si dávat pozor nemusí, že beru antikoncepci, a že je to tedy můj problém. Že on s tím nic neudělá, že se rozhodně ženit ještě nehodlá a na dítě že musejí být dva. A byl dost fest naštvaný. Já vím, že jsem mu to říkala, ale teď nevím, co s tím. Jestli si to mám nechat, a řešit to nějak průběžně, nebo jít na interrupci. Kamarádky mi zase říkají, že to můžu někomu dát do adopce, že to je lepší, že pak bych už třeba ani mít dítě nemusela a takhle udělám třeba šťastnou rodinu. Jenže, vůbec nevím, co bych řekla v práci a hlavně - co bych měla říct doma!!!

 

     No, než se do mně pustíte, tak si prosím uvědomte, že vím, že jsem v průšvihu, že si za to můžu a že bych vás prosila jen o radu a ne o nadávání. To jsem si  už zvládla sama.

 

TEREZA

 

 

 

Komentáře (17)add feed
... : Sandra.
Kolik ti je, Terezo? Ono jiná situace je ve 20 a jiná ve 30...
Krom toho by v mém rozhodování hrálo ještě roli, jestli jsem schopná se o dítě sama finančně postarat? Máš smlouvu na dobu neurčitou? Dosáhla bys na peněžitou pomoc v mateřství, nebo bys brala pouze rodičák (což je 3800Kč a k uživení to opravdu není.) Máš kde bydlet? Máš úspory? Co rodiče, podrželi by tě? Že by ti frajer z ciziny posílal alimenty, se asi úplně předpokládat nedá. Kolikrát mají problém výživné vypáčit i ženské, co mají dítě s Čechem, ani si nechci představovat, jak složité bude to z něj proti jeho vůli vymáhat nějak mezinárodně. A že by platil dobrovolně se asi též čekat nedá, protože se cítí podvedený... takže to bude na tobě. Zvládneš to?
říjen 09, 2012 22:32
... : Sandra.
Teď čtu ten tvůj dopis ještě jednou a jen doufám, že věta "co bych měla říct doma" znamená co bys měla říct rodičům, ne co bys měla říct manželovi a dětem...
říjen 09, 2012 22:35
Co chceš slyšet, Terezo? Jestli si máš dítě nechat, nebo jít na interrupci? : Myška
Já jsem pro interrupci. Jsem pro to, dále si život nekomplikovat. A na příští dovolené doporučuji používat mozek. Protože pokud bys ho použila už letos, nepotřebovala bys ani antikoncepci (mimochodem, jakou jsi používala, když jsi přesto otěhotněla?). A těhotenství by se nekonalo. Na koho myslíš, že ti domorodí hoši čekají? Právě na takové husičky, jako jsi ty. Nebo myslíš, že jste byly tak úžasné, neodolatelné a jedinečné v té záplavě bab v průběhu turistické sezóny? Nenapadlo tě, že to jsou takoví profi společníci?
říjen 10, 2012 09:16
já vím, : Terezaaa
ještě jsem nenapsala - je mi devětadvacet a byly jsme ve Španělku.
Ta antikoncepce doposud fungovala, asi jsem prostě to jedno procento.
Ale když já si říkám, jestli bych si to přeci jen neměla nechat, nějak bych to zvládla, ne?
Mám nervy, právě jestli jo nebo ne. Ani mi nevadí, že je to Španěl, aspoň by to bylo hezký.

říjen 10, 2012 09:57
Sandra mě odrovnala tím druhým příspěvkem:-D:-D:-D : Ana
Tohle je těžká situace...fakt ti to nezávidím. Kolik ti je roků?
říjen 10, 2012 09:57
Tohle za Tebe nikdo nevyřeší. : mamča
Rozhodnout se musíš sama. Nikdo z nás neví, jaké máš zázemí (práce, bydlení, případná pomoc rodičů, apod.).
Podle věty "co bych měla říct doma" usuzuji, že bydlíš u rodičů. Pak bys měla svůj "průšvih" řešit především s nimi. Jestli máte dobré vztahy, asi Tě nezabijí smilies/wink.gif, možná se budou na vnouče i těšit.
Přece jenom je Ti už 29 let, stálého partnera zřejmě nemáš, (to bys asi nejezdila na "spanilou jízdu" s kamarádkama) tak rozvažuj, zda vůbec někdy dítě chceš mít ? Po případné interrupci a ev. komplikacích je třeba tohle těhotenství Tvoje první a poslední možnost.
Dát svoje vlastní dítě k adopci si sama za sebe nedovedu představit. Pořád bych přemýšlela, jak asi vypadá, jak se mu daří, jak se učí...prostě bych se nedokázala ani psychicky odpoutat.
Mládence celkem chápu, že se k dítěti nezná. Oni tihle opálení milovníci patří k "rekreačnímu folklóru". Jejich milým pracovním úkolem je oblbovat turistky, zvláště ty nezadané, co si přijely užít. Ovšem považují je tak trochu za "děvky". Pokud ses nebála pohlavních chorob a nežádala od "profesionálního milovníka" kondom, nemohl on nijak Tvoje otěhotnění ovlivnit.
Hormonální antikoncepce není všemocná, a její účinnost můžou snižovat různé prostředky, třeba i nevinná bylinka Třezalka tečkovaná.
Jednej jak myslíš, a jak Ti poradí (a jestli pomůžou) rodiče.
říjen 10, 2012 10:17
Terezo, a uvědomuješ si, že budeš na dítě, na jeho výchovu i na náklady s ním spojené sama? : Myška
On, otec dítěte, ti platit nebude, takže se budeš moci spolehnout fakt jen na sebe a případně na své rodiče. A nejsou to jen ty tři roky mateřské a rodičovské dovolené, ale minimálně dvacet let. Jestliže se na to cítíš, a dítě chceš, tak si ho nech, nevím, co tedy řešíš.

(Dítě možná bude hezké, ostatně většina dětí je hezkých i bez španělského původu.) smilies/wink.gif smilies/cheesy.gif smilies/wink.gif
říjen 10, 2012 10:23
Terezo : Kamila
teda já čekala, že napíšeš dvacet nebo tak... ale když ti je 29... no, kritiku jsi slyšet nechtěla, já vím, že si nadáváš sama. Ale v tomhle věku bych si já už dítě nechala, pokud by mi to samozřejmě situace dovolovala. Takové pěkné, snědé miminko smilies/wink.gif
A víš, my ti neporadíme, protože tě prostě neznáme a ani tvou situaci. A je to moc vážné rozhodnutí - to musíš fakt sama....
říjen 10, 2012 10:25
Nejprve : Milene
to musíš říct rodičům. Bez nich to opravdu nemůžeš řešit. Asi si nedovedeš představit, jaké to je, být na dítě sama. Od rána do večera, třeba nevyspaná nebo nemocná. Večery sama, nákupy s dítětem, vyřizování na úřadech, u lékaře s dítětem. Žádné užívání s kamarádkami, sport apod. A taky obtížnější seznamování. Výživné asi budeš,ze Španělska těžko dostávat. Píšu ti proto, že mám dceru, která je s dítětem sama a vím, že bez mé velké podpory by to pro ni bylo velmi obtížné.
říjen 10, 2012 10:34
... : deeres
Pro mne by to bylo naprosto jednoznačné, pokud bych se o dítě dokázala postarat tak, že bych mu zajistila alespoň základní minimum, určitě bych si ho nechala. Jednou se ti může stát, že to bude jediný tvůj nejbližší člověk.
Mám kamarádku, dneska by měla stejně starou dceru jako já a protože jí vychovávala pouze matka-vdova, měla pocit, že by sama na dítě nestačila, ne finančně, ale že by ho nedokázala bez mužské opory správně vychovat a šla na potrat. Dneska má jenom tu mámu, které je už přes devadesát let. Mockrát toho, co udělala litovala.
říjen 10, 2012 12:55
deeres : mamča
My už máme kus života za sebou, tak víme, že nejdůležitější v životě jsou lidi a vztahy s nimi. Práce, kariéra, peníze (když nechybí) jsou až v druhé až patnácté řadě.
Ale Tereza je na začátku té cesty. Musí teď hned a ve stresu rozhodnout o svém vlastním budoucím životě, i o životě toho nenarozeného tvorečka.
Záleží hodně na podpoře rodiny, jak píše o kousek výš Milene.
říjen 10, 2012 13:48
Moje neteř před léty : Zdena
taky něco podobného řešila. Zkrátka léta na krku, žádná pořádná známost a pak otěhotněla aniž by chtěla a kluka si nechala. Pro sebe, aby někoho měla. Po pár letech se přiznala, že kdyby věděla co to obnáší tak by to neudělala. Žila v baráku s rodiči a ti ji ve výchově pomáhali. Nebylo to pro ni dobré, protože když bylo klukovi patnáct odporoučela se do věčných lovišť a kluk je sám s babičkou. Je to pro bývalou švagrovou takové sluníčko, jenže osud se opakuje, nemůže zakotvit v žádném vztahu, je příliš vázán na babičku.
říjen 10, 2012 14:07
Ber to pozitivně... : opas
Taky sis mohla místo dítěte přivézt nějakou hnusnou nemoc...
říjen 11, 2012 11:02
aniž bych chtěla malovat čerta na zeď : mura1
Taky sis mohla místo dítěte přivézt nějakou hnusnou nemoc...

to přece ještě není vůbec jistý... to bude tereza vedět pozitivně až za pár týdnů, pokud půjde na testy nebo taky za pár měsíců až let, pokud na ně nepůjde. (v rámci těhotenských kontrol se dřív dělaly povinně pouze testy na HIV, dnes už je to možná jinak)
říjen 11, 2012 12:34
tedy : Iris
přesně jak píše Mura - jak mohla vůbec souložit bez ochrany s cizím veselým domorodcem?
byly jsme vyzbrojeny antikoncepcí a tak jsme si to užívaly.

Tak tohle přece nestačí, to snad učí i holky na základce, nebo ne?
říjen 11, 2012 13:51
To máš těžký, děvče nešťastný : Pančelka
na dítě máš čas, ale nebudeš k tomu mít tatínka a nevím jak alimenty, ty by se asi nakonec nějak získat nechaly, ale upřímně tohle nevím. Pokud bys alimenty získala( tady pomůže jen rada od právníka), alespoň v současné práci tě podpořili, časem si našla k prckovi manžela a rodiče by tě taky podporovali, jsi v pohodě.
Pokud nezískáš alimenty, blbý, i když to by se povést mohlo.Pokud ti v práci zavaří jen za to, že jsi těhotná, hodně blbý. Pokud jsi typ, co málo randí a spíš je samotářka, protějšek budeš s dítětem shánět ještě hůř. Pokud máš rodiče v nepohodě, tak je to úplně pro začátek nanic.
Tohle všecno si zvaž, co asi můžeš čekat. vezmi do úvahy, že dítě může být nemocné, problémové, ADHD, cokoli. a pak se rozhodni.
říjen 12, 2012 10:14
Alimenty získá : Myška
velmi velmi nepravděpodobně.
říjen 15, 2012 11:13
Napsat nový komentář

Pro komentování je potřeba, abyste byli přihlášeni. Pokud nemáte ještě svůj účet, prosím zaregistrujete se.


busy
 
< Předch.   Další >
[CNW:Counter]