O kudlance se ví, že svého partnera po kopulaci sežere. Když o tom tak uvažuji, myslím, že – v jistých případech – by toto řešení nebylo nezajímavé...

Hubnutí s Kudlankou

Hubnuti

Související články

Význam jmen

Význam jmen

Soutěže

Soutěže

Setkání

Setkani

Přihlášení






Zapomenuté heslo
Nemáte účet? Vytvořte jej!

Anketa

VĚRNOST? PODLE MNE JE:
 

JAK TO BUDE S NEMOCENSKOU? PDF Tisk E-mail
Pondělí, 23 červenec 2012

Ahoj Danielo. Potřebovala bych poradit. Nastoupila jsem do nového zaměstnání, bohužel hned třetí den jsem musela k lékaři s následnou měsíční hospitalizací, operací a patrně delším doléčováním. Vůbec nevím, jestli mám od zaměstnavatele nárok na nemocenskou, když jsem odpracovala jen dva dny? 

 

 

 

 

     A -  z čeho mi ji bude počítat? A konečně jak je to s vyplácením dávek v nemoci od sociálky. Za posledních 10 let jsem na neschopence nebyla a jak se to mění, tak v tom mám trochu hokej.

 

Díky všem,

JIŘINA

 

Komentáře (3)add feed
no, nechci tě strašit.....možná, že to zase změnili, : alik puntik
ale bylo to tak, že ti zaměstnavatelp,platil nemocenskou prvních 14 dní - a pak nic. Nic, prostě nic. Kolik ti dá, záleželo čistě na něm. Další výplaty jsou věcí soiálky a příslušné pojišťovny.Na pracák musíš, aby za tebe platili sociáklní a zdravotní (a důchodové) pojištění.Nějakou korunu snad dostaneš, ale když chcípneš hlady, nebude ti to stačit ani na pohřeb. Jinak, nezáleží na tom, jak dlouho jsi zaměstnaná, stačí, když onemocníš v den uzavření pracovní smlouvy. Teda - dřív to stačilo. Jestli to Drábkovi přijde jako zbytečná rozhazovačnost a zrušil to - to je věc jiná. Tyhle věci by měla vědět Bíbí - jakožto zaměstnavatel to musí mít v malíčku. Já jsem zaplaťpámbu důchodkyně, ale i tak mě každá choroba přijde na pěkný prachy. Dosud visím za svou poslední hospitalizaci.....a prostě jim to nemám z čeho dát.Jestli zříděj - jak ve staré Anglii, vězení pro dlužníky, tak já už ho mám předplacený. Zajímalo by mě, jestli si tam budu moci vzít kočku.
červenec 24, 2012 12:08
Jiřinko klídek, Alíku nestraš : Jeja
Na nemocenskou samozřejmě nárok máš, pracovní poměr začal, odpracovala jsi dva dny. V současné době platí zaměstnavatel náhradu mzdy za prvních 21 dnů pracovní neschopnosti, tzn. za pracovní dny v rámci prvních tří týdnů (za první tři dny neschopnosti bohužel nula). Poté nastupuje nemocenská, kterou vyplácí Okresní správa sociálního zabezpečení. Ta platí již kalendářní dny, po celou zbývající dobu nemoci, nejdéle cca rok.
A z čeho se bude náhrada mzdy a nemocenská počítat? Nikoliv z toho, co si umane zaměstnavatel. Určitě jsi při nástupu podepisovala výši mzdy, kterou budeš dostávat. No a z toho se vypočíta tak zvaný "pravděpodobný průměrný výdělek", který je základem pro výpočet výše "náhrady mzdy" a v tomto případě v podstatě i nemocenské. Ale to už není tvoje starost, podstatné je - klídek, penízky nějaké budou, sice žádná hitparáda, ale něco ano.
červenec 24, 2012 13:35
Jeja: děkuju : Jiřina()
moc, tak nějak jsem si tohle našla na netu, ale tys mi to popsala srozumitelněji :-)

Jde hlavně o to, že jsem nastoupila na nemocenskou 23.5. Dva dny předtím odpracováno a dostala jsem cca 3000. To je v pořádku. V červnu, pokud dobře počítám, by mi zaměstnavatel měl vyplatit peníze ještě za 13 dnů a přišlo mi od něj jen 32 kč. Tak nevím, jestli to je dobře, nebo soudruzi někde udělali chybu. Už jsem posílala mail na personální, tak se to snad vyřeší. Bohužel nemám zaměstnání za rohem, abych tam mohla dojít osobně.
červenec 25, 2012 08:45
Napsat nový komentář

Pro komentování je potřeba, abyste byli přihlášeni. Pokud nemáte ještě svůj účet, prosím zaregistrujete se.


busy
 
< Předch.   Další >
[CNW:Counter]